İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI

İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI sınavı 4.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır.



 İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI CEVAPLARI

  1. Aşağıdaki kısa yoldan çarpmalardan hangisinin sonucu yanlıştır?

    A) 185x100= 18 500        B) 740 x 1000= 740 000
    C) 658 X 10 = 6580          D) 980 X 100= 9800

  2. Cevap: D Açıklama:

    oğru cevap D şıkkıdır. 980 x 100 işlemi sonucunda 98.000 değil, 9.800 elde edilirken diğer seçeneklerdeki çarpma işlemleri doğru sonuçları vermektedir.



  3. Bir otoparkta 47 kamyon, kamyonların 6 katından 28 fazla otomobil var. Otoparkta toplam kaç araç var?

    A) 215    B) 282    C) 329    D) 357

  4. Cevap: D Açıklama:

    . Doğru cevap D) 357 olmalıdır. Verilen bilgilere göre, otoparkta bulunan kamyon sayısı 47, kamyonların 6 katı ise 47 * 6 = 282 olur. Ayrıca kamyonların 6 katından 28 fazla otomobil olduğu belirtiliyor, yani 282 + 28 = 310 otomobil bulunur. Toplam araç sayısı kamyon ve otomobil sayılarının toplamıdır, yani 47 + 310 = 357 araç bulunmaktadır.



  5. Bir hesap makinesinin 5 rakamının yazılı olduğu tuşu bozuktur. 132 x 5 işlemini yapmak isteyen bir öğrenci aşağıdaki hangi işlemi yapmalıdır?

    A) (132 ÷ 2) x 10          B) (132 + 2) x 10
    C) (132 x 100) ÷ 2        D) (66 x 10) ÷ 2

  6. Cevap: A


  7. 4.sınıf matematik örüntü sorusu
    Yukarıda verilen şekiller ile sayılar arasında bir kural vardır. Buna göre “?” olan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) 52      B) 62      C) 72      D) 82

  8. Cevap: C

  9. İki basamaklı en küçük sayı ile rakamları farklı üç basamaklı en büyük sayının çarpımı kaçtır?

    A) 7870                  B) 9870
    C) 8790                  D) 9970

  10. Cevap: B

  11. Ferhat bir tiyatro salonunda 42 sıra var ve her sırada 25 koltuk olduğunu farketmiş. Tiyatro gösterisine 867 kişi izlediğine göre salonda kaç koltuk boş kalmıştır?

    A) 183    B) 191    C) 200    D) 201

  12. Cevap: A

  13. Bir bölme işleminde bölen 24, bölüm 32, kalan 7 dir. Bölünen kaç olur?

    A) 768        B) 775         C) 875        D) 845

  14. Cevap: B

  15. 48 x 50 işleminin kısa yoldan yapılışı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 48 x 100 =  4800               B) 48 ÷ 4 = 12
         4800 ÷ 2  = 2400                 12x10 = 120
    C) 48 ÷ 2 = 24                       D) 48 ÷ 4 = 12
         24 x 10 = 240                       2x100 = 1200

  16. Cevap: A

  17. Bir fidan dikme etkinliğine katılan 524 kişinin her biri 12 fidan dikmiştir. Buna göre bu etkinlikl sonunda kaç fidan dikilmiştir?

    A) 1572    B) 4716    C) 6288    D) 6572

  18. Cevap: C

  19. Azra Hanım, 4 kg muza 32 TL veriyor. 15 kg muz  alınırsa satıcıya kaç TL öder?

    A) 100    B) 120    C) 150    D) 180

  20. Cevap: B

  21. Babam 5600 TL olan telefonun 1600 TL’sini peşin ödedi. Geri kalan tutarı 8 taksitte ödeyeceğine göre; babam her ay kaç TL öder?

    A) 400    B) 500    C) 600    D) 700

  22. Cevap: B

  23. Hangi sayının 6 katının 357 fazlası 2775 eder?

    A) 403    B) 436    C) 474    D) 490

  24. Cevap: A

  25. Tanesi 16 TL’ den 9 tane kitap ve tanesi 12 TL’ den 24 tane melodika aldım. Kırtasiyeciye toplam kaç TL ödemem gerekir?

    A) 3500    B) 3744    C) 3810    D) 3976

  26. Cevap: B

  27. Bir düğün salonundaki tüm masalar 8 kişiliktir. 47 masa hazırlanmış ve tüm masalar dolduktan sonra 36 kişi ayakta kalmıştır. Nişana kaç kişi gelmiştir?

    A) 412    B) 496    C) 514    D) 452    

  28. Cevap: A Açıklama:

    47 masa * 8 kişi = 376 kişi masalarda oturabilir. Kalan 36 kişi ile birlikte toplam 412 kişi gelmiştir.



  29. Annesi, Gonca’ya etek, kaban ve kazak aldı. Satıcıya 345 lira ödedi. Etek 100 lira, kabanın fiyatı eteğin fiyatından 75 lira fazla olduğuna göre kazak kaç liradır?




  30. Cevap:

    .

    Açıklama:

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI Detayları

İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI 2 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 01 Ocak 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI Testini Çöz tıklayın. İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik


İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • VERİLERLE VE SAYILARLA İŞLEMLER
    1. 4,5 ve 6 basamaklı doğal sayıları çözümler.
    2. 4,5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölüklerini ve basamaklarını; basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir.
    3. Doğal Sayılarla Bölme İşlemi
    4. Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi
    5. En çok üç basamaklı doğal sayıları 10, 100 ve 1000’ in en çok dokuz katı olan doğal sayılarla kısa yoldan çarpar.
    6. Son üç basamağı sıfır olan en çok beş basamaklı doğal sayıları 10, 100 ve 1000’ e kısa yoldan böler.
    7. Üç doğal sayı ile yapılan çarpma işleminde sayıların birbirleriyle çarpılma sırasının değişmesinin, sonucu değiştirmediğini gösterir
    8. Verilerden Sayılara
  • ÖLÇÜP TARTALIM; GERÇEKLERE ULAŞALIM
    1. Bir kaptaki sıvının miktarını, litre ve mililitre birimleriyle tahmin eder ve ölçme yaparak tahminini kontrol eder
    2. Litre ve mililitre ile ilgili problemleri çözer ve kurar
    3. Olasılık belirten kelimeleri uygun cümlelerde kullanır.
    4. Tartalım ve Ölçelim
    5. Ton, kilogram, gram ve miligramla ilgili problemleri çözer ve kurar.
    6. Ton-kilogram, kilogram-gram ve gram-miligram arasındaki ilişkileri belirtir.
    7. Tonun kullanıldığı yerleri belirtir
    8. Toplamları en çok dört basamaklı olacak şekilde en çok dört basamaklı doğal sayıları, 100’ ün katlarıyla zihinden toplar.

Ayrıca

Bu soru öğrencilerin çarpma işlemi ve çarpma işlemi özelliklerini anlama becerisini ölçer.

Temel Matematik İşlemleri - Toplama ve çarpma işlemleri.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI sınavı 4.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

İBB FSM I. DÖNEM II. MATEMATİK SINAVI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.