HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır.



 HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ CEVAPLARI

  1. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) İlaçlar çiğnenerek veya kırılarak kullanılmamalıdır.
    B) Buzdolabında saklanması gereken ilaçlar dondurulmalıdır.
    C) İlaç doktorun verdiği dozda kullanılmalıdır.
    D) Hamilelik ve emzirme dönemlerinde ilaçlar bilhassa dikkatle kullanılmalıdır.
    E) İlaç dışı takviyeler kullanımında oldukça dikkat edilmelidir.

  2. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "B) Buzdolabında saklanması gereken ilaçlar dondurulmalıdır" ifadesidir. İlaçlar genellikle belirli sıcaklık ve koşullarda saklanmalıdır, ancak buzdolabında saklanması gereken ilaçlar dondurulmamalıdır çünkü donma ilaçların etkinliğini ve yapısını bozabilir. İfade doğru olmayan seçenek, ilaçların buzluğa konulması gerektiğini ifade ederken aslında buzluğun içinde dondurulmamaları gerektiğini belirtiyor. İlaçlar genellikle etiketlerinde saklama koşullarına dair bilgi içerir ve bu talimatlara uyulmalıdır.



  3. • Trafik düzeninin devamlılığı ve trafikte bireylerin haklarının güvencede olabilmesi için trafik kurallarına uymak zorunludur.
    • Trafik kurallarına uyulmadığı durumlarda insanlar sadece kendi can ve mal güvenliğini tehlikeye atmış olur.
    Trafik ile ilgili verilen cümleler doğru (D) - yanlış (Y) olarak değerlendirildiğinde sıralama aşağıdakilerden hangisi olur?

    A) D - Y     B) Y - D    C) D - D     D) Y - Y    E) Hiçbiri

  4. Cevap: A

  5. Aşağıdakilerden hangisi toplu taşıma araçlarında insanların emniyetli ve huzurlu bir yolculuk yapmasına imkân sağlayacaktır?

    A) Sürücüye gereksiz sorular sorulması
    B) Yolculuk sırasında kabuklu yiyecekler tüketilmesi
    C) Başkalarının kişisel alanına saygı gösterilerek oturulması
    D) Başkalarını rahatsız edecek dere cede yüksek sesle konuşulması
    E) Yüksek seste müzük dinlenmesi

  6. Cevap: C

  7. Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) göre "Yalnızca hastalık ya da engelliliğin olmayışı değil, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam iyilik hâlidir." tanımı hangisi içindir?

    A) Engelsiz yaşam         B) Sağlık
    C) Vektör                        D) Yaşam Standartı
    E) Yaşam Döngüsü

  8. Cevap: B

  9. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Kamu binaları engelliler için uygun hale getirilmelidir.
    B) Yollar ve kaldırımlar engelli bireyler için iyileştirilmelidir
    C) Park ve bahçeler tüm halka açık olduğu için engellilere özel bir şeyler yapılmamalıdır.
    D) Okullar engelli öğrenci veya çalışanlar için düzenlenmelidir
    E) Ulaşım araçları engelliler için düzenlenmelidir

  10. Cevap: C

  11. Aşağıdakilerden hangisi kişisel sağlık uygulamlarından değilidir?

    A) Yüz ve Boyun Temizliği
    B) Kulak Temizliği
    C) Saç Temizliği ve Bakımı
    D) Konut Temizliği
    E) Ayak Temizliği

  12. Cevap: D

  13. Sağlıklı beslenmek için aşağıdakilerden hangisinden bol bol tüketmeliyiz?

    A) Tuz                B) Beyaz un    C) Şeker
    D) Temiz su       E) Ekmek

  14. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D) Temiz su şeklindedir. Sağlıklı beslenme için en önemli öğelerden biri su tüketimidir. Su vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması için gereklidir ve sağlıklı bir yaşam için yeterli miktarda su içmek önemlidir. Diğer seçenekler ise sağlıklı beslenme açısından sınırlı veya zararlı olabilir. Tuz, beyaz un ve şekerin aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir, bu yüzden dengeli bir şekilde tüketilmeleri önerilir. Ekmek ise sağlıklı bir besin olabilir, ancak sağlıklı beslenme için sadece ekmek tüketmek yeterli değildir. Bu nedenle, doğru cevap D seçeneği olan temiz su tüketimidir.



  15. Tanım: Genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.
    Yukarıda hangi hastalığın tanımı yapılmıştır?

    A) Verem          B) Suçiçeği        C) Obezite
    D) Kabakulak    E) Kızamık

  16. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: C) Obezite. Soruda verilen tanıma göre, bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkması durumu tanımlanmaktadır. Bu durum obezite olarak adlandırılır. Obezite, aşırı kilo birikimi ve yağ dokusunun fazla olmasıyla karakterizedir. Dolayısıyla, doğru cevap C) Obezite olacaktır.



  17. Aşağıdakilerden hangisi, Tütün ve Sigaranın Sağlığa zararlarını anlatan Dernekler arasındadır?

    A) Yeşilay Derneği
    B) İnsan Hakları Derneği
    C) Köy Dernekleri
    D) Kızılay Derneği
    E) Doğayı Koruma Derneği

  18. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Yeşilay Derneği şeklindedir. Verilen seçenekler arasında Tütün ve Sigaranın Sağlığa zararlarını anlatan dernekleri arasında en tanınmış olanı Yeşilay Derneği'dir. Yeşilay Derneği, tütün ve sigara gibi zararlı alışkanlıkların önlenmesi, bilinçlendirme faaliyetleri ve bağımlılıkla mücadele konularında çalışmalar yürütmektedir. Bu dernek, toplumun sağlığını korumak amacıyla sigara ve tütün ürünlerinin zararları konusunda bilgilendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılıkla mücadele gibi faaliyetler yürütmektedir.



  19. Bağımlılık yapan maddelerden korunmanın en iyi yolu hangisidir?

    A) Hiç başlamamaktır.
    B) Bir gün bırakırım.
    C) Tedavi olmaktır.
    D) Az içmektir.
    E) Dumanı içine çekmemektir.

  20. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Hiç başlamamaktır. Bağımlılık yapan maddelerden korunmanın en etkili yolu, hiç başlamamaktır. Bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmak, bağımlılığın oluşmasını engeller ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeye yardımcı olur. Başlamamak, bağımlılık riskini tamamen ortadan kaldırır ve bağımlılığa karşı en güçlü savunma mekanizmasıdır. Diğer seçenekler arasında da tedavi olmak veya az içmek gibi stratejiler yer alsa da, hiç başlamamak bağımlılıkla mücadelede en etkili yol olarak kabul edilir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Detayları

HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 5 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 09 Ocak 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Testini Çöz tıklayın. HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ULAŞIM
    1. . Ulaşım, Ulaştırma, taşıma, Nakliye Kavramlarının Tanımları.
    2. . Ulaşım, Ulaştırma, taşıma, Nakliye Kavramlarının Tanımları.
    3. . Ulaşım, Ulaştırma, taşıma, Nakliye Kavramlarının Tanımları.
    4. Ulaşım Araçlarının Faydaları. a. Sosyal ve kültürel yönden. b. Ekonomik yönden. c. Askeri yönden.
    5. Ulaşım Araçlarının Faydaları. a. Sosyal ve kültürel yönden. b. Ekonomik yönden. c. Askeri yönden.

Ayrıca

Bu soru ve cevap anahtarı, öğrencilere ilaç kullanımı ve saklama koşullarının önemini vurgular.

Öğrenciler, sağlıklı beslenme için suyun önemini ve yeterli su tüketiminin sağlık üzerindeki etkilerini anlarlar.

Obezitenin bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkması olduğunu anlama.

Öğrenciler, Yeşilay Derneği gibi kuruluşların tütün ve sigaranın sağlığa zararları konusunda bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yaptığını anlar ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenir.

Öğrenciler, bağımlılık yapıcı maddelerden korunmanın en iyi yolunun hiç başlamamak olduğunu öğrenir ve bu bilgiyle bağımlılıktan uzak durma stratejileri geliştirir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Testi İstatistikleri

Bu sınav 10 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 69 kere doğru, 5 kere yanlış cevap verilmiş.

HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Sınavını hangi formatta indirebilirim?

HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.