8.Sınıf Zekâ Oyunları Dersi Günlük Plan - 10. Hafta
8.sınıf Zekâ Oyunları dersi 10. Hafta
günlük planı indir 10. HAFTA
: Kendoku Oyununun Çözüm Aşamaları
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
8.SINIF Zekâ Oyunları DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Zekâ Oyunları
Sınıf: 8.Sınıf
Hafta: 10. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: İşlem Oyunları
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Kendoku Oyununun Çözüm Aşamaları
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler, Kendoku oyununun çözüm aşamalarını anlayacaktır. Öğrenciler, işlem oyunlarını strateji belirleyerek çözebilme ve kendi oyunlarını üretebilme becerilerini geliştirecektir.
Öğretim Yöntemleri: Göster-uygulama Tartışma Problem çözme
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Kendoku oyun tahtası Kalemler
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş: Öğrencileri Kendoku oyununa tanıtarak, amacını ve kurallarını açıklayın. 2. Çözüm Aşamalarının İncelenmesi: Öğrencilere bir Kendoku oyun tahtası vererek, adım adım çözüm aşamalarını gösterin: Boş kareleri tanımlama: Boş kareleri ve çevrelerindeki ipuçlarını belirleyin. İpuçlarını kullanma: İpuçlarına dayanarak, boş kareleri doldurmak için aday sayıları belirleyin. Elimine etme yöntemi: Bulunan aday sayıları arasından, diğer karelerdeki ipuçlarına göre geçersiz olanları eleyin. Tekrar eden sayıların tespiti: Bir satır, sütun veya bölgedeki tüm hücreler dolana kadar tekrar eden sayıları tespit edin. Sonuçlandırma: Tüm boş kareler doldurulduğunda, oyunu tamamlayın. 3. Öğrenci Uygulaması: Öğrencilere yeni Kendoku oyun tahtaları vererek, çözüm aşamalarını kullanarak oyunları çözmelerini sağlayın. 4. Tartışma ve Geri Bildirim: Öğrencilerin çözüm stratejilerini tartışın ve onlara oyunları kendi başlarına çözmeleri için geribildirim verin. 5. Özet ve Kapanış : Kendoku oyununun çözüm aşamalarını özetleyin ve öğrencilerin edindikleri becerileri vurgulayın.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öz değerlendirme: Öğrencilerden, kendi çözüm stratejilerini ve ilerlemelerini yansıtmalarını isteyin. Performans değerlendirme: Öğrencilerin Kendoku oyunlarını çözme becerilerini gözlemleyin ve puanlayın. Rubrik: Öğrencilerin performansını değerlendirmek için bir rubrik kullanın.