8.Sınıf Çevre Eğitimi Dersi Günlük Plan - 10. Hafta
8.sınıf Çevre Eğitimi dersi 10. Hafta
günlük planı indir 10. HAFTA
: Doğal Kaynakların Sürekliliği: Madde Döngüsü ve Enerji Akışı
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
8.SINIF Çevre Eğitimi DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Çevre Eğitimi
Sınıf: 8.Sınıf
Hafta: 10. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Döngüsel Doğa
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Doğal Kaynakların Sürekliliği: Madde Döngüsü ve Enerji Akışı
Süre: 2 ders saati
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrencilerin bitki, hava, su ve toprak gibi doğal kaynakların madde döngüsü yoluyla sürdürülebilir olduğunu anlamalarını sağlamak. Su döngüsü örneği kullanarak madde döngülerini fark etmelerini sağlamak. Güneşin doğadaki temel enerji kaynağı olduğunu vurgulamak. Fotosentez, enerji santralleri ve ekoloji piramidinin madde döngüsü ve enerji akışındaki rollerini fark ettirmek.
Öğretim Yöntemleri: Tanılayıcı dallanmış ağaç Kavram haritaları Yapılandırılmış grid
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Akıllı tahta EBA içerikleri Su döngüsüyle ilgili görseller Fotosentez ve ekoloji piramidi şemaları
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Ders Saati Giriş: Güncel bir çevre sorunu örneğiyle ilgili kısa bir tartışma başlatın ve doğal kaynakların önemini vurgulayın. Doğal Kaynakların Madde Döngüsü: Su döngüsünü görsel bir şekilde sunun ve öğrencilerden madde döngüsünün nasıl meydana geldiğini açıklamalarını isteyin. Tanılayıcı Dallanmış Ağaç: Öğrencileri gruplara ayırın ve onlara doğal kaynakları madde döngüsü ile ilişkili olarak sınıflandırmaları gereken tanılayıcı dallanmış ağaçlar verin. Kavram Haritaları : Öğrencilerin madde döngüsü ile ilgili bir kavram haritası oluşturmalarını sağlayın. 2. Ders Saati Enerji Akışı : Güneşin doğadaki temel enerji kaynağı olduğunu vurgulayın. Fotosentez, Enerji Santralleri ve Ekoloji Piramidi: Fotosentezin, enerji santrallerinin ve ekoloji piramidinin enerji akışındaki rollerini tartışın. Yapılandırılmış Grid: Öğrencileri gruplara ayırın ve onlara madde döngüsü ve enerji akışı ile ilgili bilgi içeren bir yapılandırılmış grid verin. Öğrencilerden, gridin hücrelerini doldurmaları ve farklı süreçler arasındaki bağlantıları belirlemeleri gerekir.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin kavram haritası ve yapılandırılmış grid çalışmalarını değerlendirin. Madde döngüsü ve enerji akışı ile ilgili açık uçlu sorular sorun. Öğrencilerden bu konularla ilgili bir deneme yazmalarını isteyin.