DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavı 4.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI CEVAPLARI

  1. Bir işi yapmadan önce Allah izin verirse anlamına gelen .............. kavramı kullanılmaktadır.
    Yukarıdaki boşluğa hangi ifade getirilmelidir?

    A) Maşallah    B) İnşallah    C) Ya Allah    D) Habiballah

  2. Cevap: B

  3. Aşağıdaki davranışlardan hangisi sonucunda sevap kazanamayız?

    A) Kitap okumak            B) Çalışmak
    C) İbadet etmek             D) İsraf etmek

  4. Cevap: D

  5. İnsanların Allah'tan bir şeyler istemesi için Allah'a yalvarmasına .................. denir.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Dua    B) İstek    C) Rica    D) Şükür

  6. Cevap: A

  7. Yakınını kaybeden birisine taziyede hangisini söylemek doğru olur?

    A) Allah şifa versin
    B) Bismillahirrahmenirrahim
    C) Başınız sağolsun
    D) Çok şükür

  8. Cevap: C

  9. Aşağıdakilerden hangisi günahtır?

    A) Namaz kılmak
    B) Başkalarının eşyalarını izinsiz almak
    C) Arkadaşlarımıza saygılı davranmak
    D) İnsanlara yardım etmek

  10. Cevap: B

  11. Dinin yasaklarına aykırı olarak yapılan işlere ne denir?

    A) Sevap    B) Farz    C) Besmele    D) Günah

  12. Cevap: D

  13. Allah'a karşı şükür çeşitlerinden olan mal ile şükür için hangisi yanlıştır?

    A) Malı ihtiyacı olanlarla paylaşmak
    B) Zekat vermek
    C) Yalan söylememek
    D) Sadaka vermek

  14. Cevap: C

  15. "...Yalnız Allah'a ibadet et ve şükredenlerden ol"
    "...Ant olsun eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım..."
    Yukarıdaki ayetler bizlere ne anlatmaktadır?

    A) Allah'a şükretmemizi
    B) Allah'a nankörlük etmemizi
    C) Verdiği nimetleri israf etmemizi
    D) Hiçbirşey yapmamamızı

  16. Cevap: A

  17. "Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla.” anlamına gelen söz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Elhamdülillah
    B) Bismillâhirahmânirrahîm
    C) Bismillah
    D) Kelime-i Tevhit

  18. Cevap: B

  19. Gündelik hayatta yolda karşılaştığımız insanlara aşağıdakilerden hangisini dememiz yanlış olur?

    A) Merhaba            B) Selamun Aleyküm
    C) İyi günler            D) Allah şifa versin

  20. Cevap: D

  21. Aşağıda karışık verilen Kelime–i Tevhit’i doğru şekilde yazarsak rakamların doğru sıralanışı nasıl olur?
    1. İllallah   2. Muhammedun   3. La ilahe     4. resulullah

    A) 1 – 2 – 3 – 4         B) 2 – 4 – 1 – 3
    C) 3 – 1 – 2 – 4         D) 1 – 3 – 2 –4

  22. Cevap: C

  23. ‘’ Allah’a şükür, verdiği tüm nimetler için ona teşekkür etmektir. Rabbimiz Allah’a ………………… ya da ………………… gibi sözlerle teşekkür ederiz.’’
    Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi kelimeler gelmelidir?

    A) Bismillah – Elhamdülillah
    B) Elhamdülillah – Maşallah
    C) Şükürler olsun – Âmin
    D) Şükürler olsun – Elhamdülillah

  24. Cevap: D

  25. Ölen kimseler için hangi duayı okuruz?

    A) Elhamdülillah             B) Allah şifa versin
    C) Allah seni korusun     D) Allah rahmet eylesin

  26. Cevap: D

  27. Aşağıdakilerden hangisini yapmadan namaz kılamayız?

    A) Dua etmeden             B) Abdest almadan
    C) Camiye gitmeden      D) Oruç tutmadan

  28. Cevap: B

  29. “Selâmun Aleyküm” ün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Allah rahmet eylesin,
    B) Allah’ım bana yardım et.
    C) Allah’ın selâmı, rahmet ve bereketi üzerine olsun.
    D) Allah seni bağışlasın.

  30. Cevap: C

  31. Subhaneke duasında “ve celle senaük” kısmı hangi namazı kılarken okunur?

    A) Cenaze namazında     B) Her namazda
    C) Sabah namazında       D) Cuma namazında

  32. Cevap: A

  33. Aşağıdakilerden hangisi parayla-malla yapılan bir ibadettir?

    A) Zekat vermek
    B) Namaz kılmak
    C) Kelimeyi şehadet getirmek
    D) Oruç tutmak

  34. Cevap: A

  35. Aşağıda verilenlerden hangisi İmanın şartlarından biri değildir?

    A) Cinlere inanmak        B) Allah'a iman etmek
    C) Meleklere inanmak    D) Ahirete inanmak

  36. Cevap: A

  37. Kur'an'ın en uzun suresi ........................ suresidir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Yasin    B) Bakara    C) Alak    D) Nas

  38. Cevap: B

  39. İslam peygamberi ve son elçi olan peygamber efendimizin adı nedir?

    A) Ebu Talip                  B) Abdullah
    C) Hz. Muhammed        D) Hz. Ömer

  40. Cevap: C

  41. Aşağıdaki cümleleri okuyup boş bırakılan yerlere en uygun kelimeleri yazınız.
    Muhammed - bismillahirrahmanirrahim - yalan - haram - çalışmak - Fatiha temizlenenleri -  dua -  elhamdülillah - dış

    1.Güzel söz ve davranışlar konusunda Hz............................bütün insanlara örnektir.
    2.Her işe başlarken ..................... deriz
    3.Yemekten sonra .......................................deriz.
    4.”Allah temizdir,....................................sever”
    5.Helalinden kazanmak için dürüstçe ....................... da bir ibadettir.
    6.Müslüman asla ….......................söylememelidir
    7..............................isteklerimizi Allah’a iletmemizdir.
    8......................suresi Kur’an-ı Kerim’in ilk suresidir.
    9. Temizlik iç ve ……………. temizlik olarak ikiye ayrılır.
    10. Allah’ın yapmamızı yasakladığı işlere ………………. denir.

  42. Cevap:

    Cevap Yok



  43. Aşağıdaki ayetlerden hangisi dinimizin temizliğe verdiği önemle ilgili değildir ?

    A) Elbiseni temiz tut.
    B) Allah temizdir , temizliği ve temiz olanı sever.
    C) İnsanların iman yönünden en iyi olanı , ahlakı en iyi olanıdır.
    D) Ağaçların yapraklarını yıkayın.

  44. Cevap: D

  45. Aşağıdakilerden hangisini yapmamız dinimizce doğru değildir?

    A) Okulumuzu, camiyi ve yaşadığımız her yeri temiz ve düzenli tutmak
    B) Engellilere yardımcı olmak
    C) Trafik kurallarına ve toplumsal kurallara uymak
    D) Komşularımızı rahatsız etmek

  46. Cevap: D

  47. Aşağıda verilen cümlelerden doğru olanların başına D yanlış olanlarınb aşına Y koyunuz.

    [......] Peygamberimiz, kötü kokularla, kirli giysilerle camilere ve toplantılara gidilmemesini istemiştir.
    [......] Bedenimizin ve elbiselerimizin temiz olması, çevremizin temiz olmasına bağlı değildir.
    [......] Namaz kılmak için giysilerimizin temiz olmasına gerek yoktur.
    [......] Temizlik, sağlığı korumanın birinci koşulu ve kuralıdır.
    [......] Dürüst ve güvenilir insan olmak, ruh temizliğinin bir göstergesidir.
    [......] Dinimize göre yemek yedikten sonra besmele çekilir.
    [......] Bulaşıcı hastalıklar temizliğe dikkat etmemekten kaynaklanır.
    [......] Beden temizliğimizin içinde ağız ve diş temizliğimiz de vardır.
    [......] Peygamberimizin annesinin adı Amine, babasının adı Abdullah’tır.

  48. Cevap:

    Cevap Yok



  49. "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resulüh.”
    Anlamı: “Şahitlik ederim ki Allah’tan başka tanrı yoktur ve yine şahitlik ederim ki Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir.”
    Yukarıda okunuşu ve anlamı verilen ifade aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Besmele                   B) Kelime-i Şehadet
    C) Kelime-i Tevhit         D) Sübhaneke duası

  50. Cevap: B

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI Detayları

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI 3 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 29 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Boşluk Doldurma
  • Test
  • Doğru-Yanlış
  • Test


DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • TEMİZ OLALIM
    1. Beden ve giyim temizliğine özen gösterir.
    2. Çevreyi temiz tutmaya ve korumaya önem verir.
    3. İbadet ile temizlik arasında ilişki kurar
    4. İslam dininin temizliğe verdiği önemin farkında olur
    5. Manevi temizliğin ne olduğunu kavrar ve sözünde durmanın, dürüst ve güvenilir olma gibi davranışların manevi temizlik olduğunu fark eder.
  • HZ.MUHAMMED’İ TANIYALIM
    1. Hz. Muhammed’in aile büyüklerini tanır.
    2. Hz. Muhammed’in çocukluk ve gençlik yıllarındaki davranışlarını kendi hayatı ile ilişkilendirir. 6. Kevser suresini ezbere okur ve anlamını söyler.
    3. Hz. Muhammed’in çocukluk ve gençlik yıllarındaki erdemli davranışlarından örnekler verir.
    4. Hz. Muhammed’in doğduğu çevrenin dinî, sosyal ve ekonomik özelliklerini örnekler vererek açıklar
    5. Hz. Muhammed’in doğumu, çocukluk ve gençlik yılları hakkında bilgi sahibi olur.

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavı 4.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KINIK İLKOKULU 4. SINIF 1. DÖNEM 2. YAZILI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.