DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI

DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI sınavı 7.Sınıf kategorisinin Bilim Uygulamaları alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır.



 DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI CEVAPLARI

  1. * Atom yapısında negatif yüklü olarak bulunur.
    * Sürekli hareket içerisinde olup atomun en dışında bulunurlar.
    Yukarıda özellikleri verilen hangisidir?

    A) Nötron                B) Katmanlar
    C) Proton                 D) Elektron

  2. Cevap: D

  3. Aşağıdakilerden hangisi geri dönüştürülemez?

    A) Pil    B) Plastik    C) Yiyecek    D) Kağıt

  4. Cevap: C

  5. Karışımı oluşturan maddelerin karışımın her tarafına eşit miktarda dağılmadığı karışımlara heterojen karışımlar denir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi heterojen karışımdır?

    A) Ayran             B) Maden suyu
    C) Serum            D) Kolonya

  6. Cevap: A

  7. Aşağıdakilerden hangisi bileşiktir?

    A) He    B) Ne    C) Cl    D) BF

  8. Cevap: D

  9. Molekül için:
    1. Farklı elementlerin birleşiminden meydana gelirler.
    2. Tek cins elementlerden de oluşabilirler.
    3. Meydana geldiği elementlerin özelliklerini gösterirler.
    verilenlerden hangileri kesin doğrudur?

    A) Yalnız 2    B) Yalnız 3    C) 1 ve 2    D) 2 ve 3

  10. Cevap: C

  11. Çayı çok şekerli olan Yusuf çayını içebilmesi için şekerli çay çözeltisini seyreltmesi lazım. Bunun için aşağıdakilerden hangisini yapması gerekir?

    A) Çaya şeker eklemek
    B) Çayın yarısını boşaltmak
    C) Çayı ısıtmak
    D) Çaya su eklemek

  12. Cevap: D

  13. Aşağıdakilerden hangisi su ile homojen karışım oluşturur?

    A) Tebeşir tozu    B) Kum    C) Talaş    D) Şeker

  14. Cevap: D

  15. Aşağıda verilen elementlerin sembollerini yanlarına yazınız.

    a. Azot: ...............
    b. Flor: ..............
    c. Magnezyum: ................
    d. Oksijen: ................
    e. Hidrojen: ............
    f. Potasyum: .............
    g. Kalsiyum: ............
    h. Berilyum: ............

  16. Cevap:

    a: N -- b: F -- c: Mg -- d: O -- e: H -- f: K -- g: Ca -- h: Be



  17. Uçan balon ve zeplin yapımında kullanılan element aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Lityum    B) Helyum    C) Berilyum    D) Klor

  18. Cevap: B

  19. Kış aylarında dışarı çıktığımızda güneşten daha fazla yararlanmak için hangi renk elbiseyi tercih etmeliyiz?

    A) Beyaz    B) Bordo    C) Siyah    D) Gri

  20. Cevap: C

  21. N sembolü ile gösterilen element hangisidir?

    A) Sodyum    B) Azot    C) Neon    D) Flor

  22. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap B) Azot olacaktır. Azot elementi N sembolüyle gösterilir.



  23. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde fosfor elementinin sembolü yer alır?

    A) P       B) F         C) CI             D) S

  24. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) P'dir. Fosfor elementinin sembolü "P" dir. Seçenekler arasında yalnızca A seçeneğinde fosforun sembolü yer almaktadır. Diğer seçenekler florür (F), klor (Cl) ve sülfür (S) elementlerini temsil etmektedir.



  25. Kâğıt üretiminde beyazlatıcı olarak kullanılan SO2 bileşiğinin adı hangi seçenekte doğru verilmiştir?

    A) Kükürt oksijen         B) Kükürtdioksit
    C) Karbondioksit          D) Şeker

  26. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun doğru cevabı B) Kükürtdioksit'tir. Kâğıt üretiminde beyazlatıcı olarak kullanılan bileşik, kükürtdioksittir. Kükürtdioksit (SO2), kükürt ve oksijen atomlarından oluşan bir bileşiktir. Kükürtdioksit, kâğıt üretiminde beyazlatıcı olarak kullanılır çünkü renkli maddeleri etkisiz hale getirir ve kâğıdın beyazlatılmasına yardımcı olur.



  27. Yeşil renkli bir kâğıda beyaz ışık altında bakılırsa kâğıt hangi renk görülür?

    A) Kırmızı     B) Yeşil     C) Mavi     D) Siyah

  28. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Kırmızı'dır. Yeşil renkli bir kâğıda beyaz ışık altında baktığımızda, kâğıt tarafından yansıtılan ışık, gözümüze ulaşır. Yeşil renk, beyaz ışığın içerisinde bulunan ve kâğıt tarafından yansıtılan bir renktir. Diğer renkler ise emilir veya saçılır. Beyaz ışık, içerisinde tüm renkleri barındırdığından kâğıt tarafından yansıtılan renk, yeşil renk olarak algılanır.



  29. I.Na: Sodyum   II.K:Kalsiyum   III.S:Kükürt    IV.B:Berilyum
    Verilen element isimleri ve sembolleri ile ilgili bilgilerden hangileri yanlıştır?

    A) I ve IV     B) I ve III     C) II ve III         D) II ve IV

  30. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D) Beyaz-Mavi'dir. - Işığın tüm renklerinin kesiştiği bölgede beyaz renk elde edilir. Bu, ışığın içerdiği tüm renklerin birleşerek beyazı oluşturmasıdır. - Kırmızı ve yeşil ışığın kesiştiği bölgede ise mavi renk elde edilir. Kırmızı ve yeşil, mavi renge karışarak mavi rengi oluşturur. Sonuç olarak, boş bırakılan yerlere sırasıyla Beyaz-Mavi seçeneği gelmelidir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI Detayları

DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI 1 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 27 Mart 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI Testini Çöz tıklayın. DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik
  • Test


DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Bilim Uygulanmaları
    1. . Bilimsel bilginin oluşturulmasında farklı bilimsel yöntemlerden yararlandığının farkına varır.
    2. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik arasındaki ilişkiyi açıklar
    3. Bilimsel bilginin elde edilmesinde deneysel, matematiksel veya mantıksal çıkarımların rolünü açıklar.
    4. Bilimsel bilginin gelişiminin her aşamasında hayal gücü ve üretkenliğin öneminin farkına varır.
    5. İletişimi etkili kullanarak bilginin yayılımını sağlar
    6. Sosyobilimsel konularda mantıksal muhakeme yaparak karar verir.
    7. Üç boyutlu model tasarlayarak yapar.
    8. Ürün oluşturmada “mühendislik tasarım ve girişimcilik sürecini” uygular.
    9. Veriye/delile dayalı argüman oluşturarak argümanlarını savunur.

Ayrıca

Bu soru, öğrencilerin periyodik tablodaki element sembollerini tanımalarını ve sembollerle elementler arasındaki ilişkiyi kurabilmelerini değerlendirir.

Bu soru, kimya alanında temel element sembollerini tanıma becerisini test etmektedir.

Kimyasal bileşiklerin kullanım alanlarına ve işlevlerine dair bilgi edinme.

Bu soru, ışık ve renk ilişkisini anlama yeteneğini test eder.

Işığın renklerinin birleşerek başka renkleri oluşturması ve renk karışımı prensiplerini anlama.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI sınavı 7.Sınıf kategorisinin Bilim Uygulamaları alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI Testi İstatistikleri

Bu sınav 32 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 279 kere doğru, 83 kere yanlış cevap verilmiş.

DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

DEDE KORKUT ORTAOKULU SEÇMELİ BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI SINAVI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 7.Sınıf Bilim Uygulamaları dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

7.Sınıf Bilim Uygulamaları Sınavı Hazırla
  7.Sınıf Bilim Uygulamaları Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş