Damar ilkokulu

Damar ilkokulu sınavı 1.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 9 sorudan oluşmaktadır.



 Damar ilkokulu CEVAPLARI

  1. Hangi ölçü birimi ile sıvı ölçülür?

    A) Kilogram    B) Litre    C) Metre

  2. Cevap: B Açıklama: A) Sıvı maddeler genellikle litre (l) ölçü birimi ile ölçülür. B) Litre, suya eşit olan 1 dm3'lik hacmi birim olarak tanımlanır. C) Sıvıların ağırlık ölçüsünün hesaplanması için de kilogram (kg) kullanılır.

  3. Hangi sıvı ölçü birimi daha büyüktür?

    A) Mililitre    B) Santilitre    C) Desilitre

  4. Cevap: B Açıklama: B) Santilitre, daha büyük bir sıvı ölçü birimidir. Mililitre 1000 veya desilitre 1000 santilitreye karşılık gelir. Santilitre; 1 litrenin 1000 parçası olarak da tanımlanmaktadır.

  5. Bir çubuğun uzunluğu nasıl ölçülür?

    A) Kilogramla    B) Metreyle    C) Litreyle

  6. Cevap: B Açıklama: A) Çubuğun uzunluğu metreyle ölçülür. Metre, birim zaman veya mesafenin karşılaştırması için düzlemde nasıl bir aralığı tutabileceğimizi ölçmek için kullanılan bir birimidir. B) Çubuğun uzunluğu, yardımcı olarak metre çizgisi veya ölçüm cihazı gibi ölçüm araçlarını kullanarak ölçülebilir. Bu ölçümler metrelik cinsinden olmalıdır. C) Kilogram ve litre gibi diğer ölçüm birimleri çubuğun uzunluğunu ölçmek için kullanılamaz. Bu

  7. Hangi ölçü aleti ile bir nesnenin uzunluğu ölçülür?

    A) Şişe    B) Küp    C) Cetvel

  8. Cevap: C Açıklama: Cetvel ile bir nesnenin uzunluğu ölçülür. Cetvel, milimetre veya santimetr cinsinden ölçümlerde kullanılan bir alet olup, boyutlarını tespit etmeye yarar. Cetveller, çizgileri gerçekleştirmek ve ölçü almak için zorlukla aşılmaz. Kullanımı oldukça kolaydır ve her türlü ölçüm işlemleri için ideal bir seçenektir.

  9. Ali'nin saçının uzunluğu 15 cm, Ayşe'nin saçının uzunluğu ise 18 cm. Ayşe'nin saçı Ali'nin saçından ne kadar daha uzundur?

    A) 3 cm    B) 5 cm    C) 8 cm

  10. Cevap: A Açıklama: A) Ayşe'nin saçı, Ali'nin saçından 3 cm daha uzundur. B) Aradaki fark 3 cm. C)Ayşe'nin saçı Ali'nin saçından 18 cm - 15 cm = 3 cm daha uzundur.

  11. Bir okul sırasının uzunluğu 80 cm ise, 4 sıranın toplam uzunluğu kaç cm'dir?

    A) 120 cm    B) 240 cm    C) 320 cm

  12. Cevap: B Açıklama: A) 4 sıranın toplam uzunluğu, bir okul sırasının uzunluğuna 4 kez eklenerek bulunabilir. B) 80 cm uzunluğunda bir okul sırasının 4 tane olması durumunda, toplam uzunluk olarak 320 cm bulunur. C) 4 okul sırası, 80 cm uzunlukta olduğu için, toplam olarak 240 cm uzunluğa sahiptir.

  13. Bir kutunun uzunluğu 50 cm, genişliği 30 cm ve yüksekliği 20 cm ise, kutunun toplam uzunluğu kaç cm'dir?

    A) 50 cm    B) 100 cm    C) 200 cm

  14. Cevap: B Açıklama: Cevap: Kutunun toplam uzunluğu, uzunluk, genişlik ve yükseklik toplamı olarak hesaplanır. 50 cm uzunluk, 30 cm genişlik ve 20 cm yükseklik toplamı 100 cm'dir. Dolayısıyla, cevap B şıkkındaki 100 cm doğrudur.

  15. Ayşe, elindeki cetveli kullanarak kaç cm uzunluğunda bir kalem olduğunu ölçmek istiyor. Hangi işlemi yapmalıdır?

    A) Kalem ve cetvel arasındaki mesafeyi göz kararıyla tahmin etmeli.
    B) Kalem ve cetvel arasındaki mesafeyi parmaklarıyla ölçüp sonucu cetvele bakarak doğrulamalı.
    C) Kalem ve cetvel arasındaki mesafeyi doğrudan cetvel üzerinden okumalı.

  16. Cevap: C Açıklama: C) Kalem ve cetvel arasındaki mesafeyi doğrudan cetvel üzerinden okumalıdır. Ayşe, elindeki cetveli kullanarak kaç cm uzunluğunda bir kalem olduğunu ölçmek için, kalemi ve cetveli arasındaki mesafeyi doğrudan cetvel üzerinden okumalıdır. Cetveldeki sonucunu elde etmek için, kalemi cetvel üzerine koymak ve mesafeyi cetvel üzerinden okumak gereklidir.

  17. Yusuf, elindeki metrelik mezura ile duvarın uzunluğunu ölçmek istiyor. Mezurada kaç cm olduğunu bilmiyor. Ne yapmalıdır?

    A) Mezuradaki her cm'yi tek tek sayarak uzunluğu hesaplamalı.
    B) Mezuradaki cm'leri gruplar halinde sayarak uzunluğu hesaplamalı.
    C) Mezuradaki en baştaki cm işaretini 1 olarak kabul ederek uzunluğu hesaplamalı.

  18. Cevap: C Açıklama: A) Mezurayı duvarın üstünden boyuna kullanarak, başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar her cm'yi sayarak duvarın uzunluğunu ölçebilir. B) Mezurayı duvara paralel olarak kullanarak, aradaki mesafeyi gruplar halinde sayarak duvarın uzunluğunu bulabilir. C) Mezuradaki cm işaretini 1 olarak kabul ederek, başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar toplam cm miktarını hesaplayabilir.

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Damar ilkokulu Detayları

Damar ilkokulu 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 9 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 06 Haziran 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Damar ilkokulu yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Damar ilkokulu sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Damar ilkokulu Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ÇIKARMA ZAMANI
    1. 20 içinde geriye birer sayar.
    2. 20'ye kadar olan iki doğal sayının farkını bulur, matematik cümlesini yazar ve modellerle gösterir.
    3. Bir çıkarma işleminde verilmeyen eksilen veya çıkanı bulur.
    4. Bir doğal sayıdan aynı doğal sayı çıkarıldığında 'sıfır' elde edildiğini gösterir.
    5. Çıkarmanın ayırma, azaltma ve eksiltme anlamlarını fark eder
    6. Doğal sayılarda çıkarma işlemi gerektiren problem çözer.
    7. Paralarımızı tanır.
  • SAYILAR VE ÖLÇME
    1. 20'ye kadar olan iki doğal sayının farkını zihinden yapar.
    2. En çok üç nesneyi, ağırlıklarına göre sıralar
    3. Nesneleri ağırlıkları yönünden karşılaştırır.
    4. Standart olmayan birimlerle uzunlukları ölçer.
    5. Standart olmayan uzun ölçü birimleri ile ilgili problemleri çözer ve kurar.
    6. Toplamları 10 veya 20 olan sayı ikililerini belirler.
    7. Toplamları 20'ye kadar olan iki doğal sayıyı zihinden toplar.
    8. Uygun şekil ve nesneleri iki eş parçaya böler ve yarımı belirtir.
    9. Yarım ve bütün arasındaki ilişkiyi açıklar.

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Damar ilkokulu sınavı 1.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Damar ilkokulu Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Damar ilkokulu sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Damar ilkokulu sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Damar ilkokulu sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 1.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.