2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06)

2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) CEVAPLARI

  1. trafik şeridi sorusu
    Yukarıda yol çizgisi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Hiç bir surette sollama yapılamaz
    B) Kurallara uygun şekilde sollama yapılabilir
    C) Sadece sağ şeritten sollama yapılabilir
    D) Sadece sol şeritten sollama yapılabilir
    E) Çift şeritli yoldur.

  2. Cevap: D

  3. otoyol sonu
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yaya geçidi sonu    B) Otoyol
    C) Otoyol sonu            D) İleri mecburi
    E) İleri çıkmaz yol

  4. Cevap: C

  5. gevşek şev
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Gevşek malzemeli zemin    B) Tehlikeli eğim
    C) Gevşek şev                            D) Dikkat
    E) Düşük banket

  6. Cevap: C

  7. Toplu taşıma araçları ile ilgili olarak;
    I. Araç, durakta veya kaldırımda beklenmeli
    II. Kapılara ani ve hızlı hareket edilmeli
    III. Araçtan inilecek yere yaklaşıldığında 
    verilen ifadelerden hangisi veya hangilerini yapmalıdırlar?

    A) Yalnız II        B) I ve II        C) II ve III
    D) I ve III           E) I, II ve III

  8. Cevap: E

  9. İnsanların, hayvanların ve araçların ulaşım yolları üzerindeki hâl vehareketlerine “trafik” denir
    Buna göre;
    I. Hayvanlar
    II. İnsanlar
    III. Binalar
    verilenlerden hangisi veya hangileri trafiğin unsurları arasındadır?

    A) Yalnız II        B) I ve II        C) II ve III
    D) I ve III           E) I, II ve III

  10. Cevap: B Açıklama:Cevap: (B)

    Açıklama:

    Trafik tanımından da anlaşılacağı gibi trafik, insanların, hayvanların ve araçların ulaşım yolları üzerindeki hâl ve hareketlerini kapsar. Bu tanıma göre, I. ve II. seçenekler trafik unsurları arasında yer alır. III. seçenek ise trafik unsuru değildir. Binalar, ulaşım yolları üzerinde yer alan bir yapıdır, ancak bu yapıyı kullanan insanlar veya araçlar değildir. Bu nedenle, III. seçenek trafik unsuru olarak kabul edilemez.

    Sonuç olarak, trafik unsurları arasında insan ve hayvan yer alır.

  11. traifk ışık sorusu
    Verilen simge (aralıklı yanıp sönen sarı ışık) ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) İkaz anlamında olup yerin yavaş ve dikkatli geçilmesi gerektiğini vurgular.
    B) Dur işareti anlamında olup gidilecek yerin açık olduğundan emin olduktan sonra yeniden hareket etmesi gerektiği vurgulanır.
    C) Dönüşleri düzenlemek amacıyla tahsis edilmiştir.
    D) Yolun yayalara açık olduğunu vurgular.
    E) Yolun trafiğe açık olduğunu gösterir.

  12. Cevap: A

  13. Kural ihlali yapan birisi görüldüğünde yetkililere bildirirken hangisi göz önünde bulundurulmaz?

    A) Kural ihlalini yapan aracın plakası.
    B) Kural ihlalinin yapıldığı yol ve ışıklar
    C) Kural ihlalini yapan aracın rengi
    D) Yetkililere bildiren kişini aracının plakası
    E) Yetkililere bildiren kişinin ismi.

  14. Cevap: D

  15. Aşağıdakilerden hangisi okul servis araçlarında öğrencilerin uyması gereken kurallardan biri değildir?

    A) Servis araçları tam durmadan araca binmemek veya araçtan inmemek..
    B) Araca Rehber personelin yardımı ile sırayla binip-inmek.
    C) Yaşı küçük hasta veya engellilere öncelik vermek.
    D) Araca binildikten sonra yerine oturmak.
    E) Aracı yazın serin ve kışın sıcak tutmak.

  16. Cevap: E

  17. Trafik ortamında yapılan olumsuz bir davranış;
    I. Ölümle sonuçlanan kazalara
    II. Yaralanmalara
    III. Kişilerin engelli kalmasına
    verilenlerden hangisine veya hangilerine sebep olabilir?

    A) I ve II         B) II ve III        C) I ve III
    D) I, II ve III    E) Yalnız II

  18. Cevap: D

  19. Aşağıdakilerden hangisinde emniyet kemeri takmak zorunludur?

    A) Minibüs
    B) Otobüs
    C) Özel durumlarda acil servis görevlileri
    D) Şehirler arası otobüs
    E) Yakın koruma araçları

  20. Cevap: D

  21. Otomobil ve kamyonet kullanabilmek için  hangi tip ehliyete ihtiyaç duyulur?

    A) M    B) A1    C) A2    D) B1    E) B

  22. Cevap: E

  23. Herhangi bir sürücü belgesi alacak bireylerin en az hangi kademeden mezun olma şartı aranır?

    A) İlkokul                B) Ortaokul        C) Lise
    D) Yüksek okul       E) Üniversite

  24. Cevap: A

  25. BE sınıfı sürücü belgesi alacakların en az hangi ehliyete sahip olmaları beklenmektedir?

    A) A    B) A2    C) B    D) D    E) D2

  26. Cevap: C

  27. M, A1 ve B2 sınıfı sürücü belgesi alacakların en az hangi yaşı bitirmiş olmaları şarttır?

    A) 15    B) 16    C) 17    D) 18    E) 19

  28. Cevap: B

  29. Aşağıdakilerden hangisi sürücü kurslarında teorik olarak verilen derslerden biri değildir?

    A) İlk yardım                  B) Trafik ve çevre
    C) Direksiyon eğitimi    D) Trafik adabı
    E) Araç tekniği

  30. Cevap: C

  31. Aşağıdakilerden hangisi Milli Eğitim Bakanının trafik eğitimi ile ilgili görevlerinden biri değildir?

    A) Sürücü adaylarının yetiştirilmesi.
    B) İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında trafik ve ilk yardım dersinin zorunlu olarak verilmesi.
    C) Trafik denetleyicilerinin yetiştirilmesi.
    D) Çocuk trafik eğitim parklarının açılması.
    E) Sürücü adaylarının teorik ve uygulamalı sınavlarının yapılması.

  32. Cevap: C

  33. Saatte 94 km/sa hızla yol alan bir araç öndeki araçla az kaç metre mesafede bulunmalıdır?

    A) 30    B) 47    C) 54    D) 70    E) 94

  34. Cevap: B

  35. levha ön taşıtı geçmek yasaktır
    Yukarıda verilen trafik levhasının anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Öndeki taşıtı geçmek serbesttir
    B) Öndeki taşıtı geçmek yasaktır.
    C) Sollama serbesttir.
    D) Sadece araba sollanılabilir
    E) Sadece tek yönlü geçilebilir.

  36. Cevap: B

  37. Aşağıda verilen levhalardan hangisi genişliği belirli bir miktardan fazla olan araçlar giremez anlamındadır?

    trafik levhaları sorusu

  38. Cevap: C

  39. Aşağıda verilen levhalardan hangisi tehlikeli madde taşıyan taşıt giremez anlamındadır?

    trafik kültürü

  40. Cevap: B

  41. Aşağıda verilen levhalardan hangisi taşıt giremez anlamındadır?




  42. Cevap: C

  43. her iki taraftan daralan kaplama levha
    Aşağıda verilen trafik levhası açıklamalarından hangisinin karşılığı yukarıda verilmemiştir?

    A) Sağa tehlikeli viraj
    B) Her iki taraftan daralan kaplama
    C) Tehlikeli iniş
    D) Soldan daralan kaplama
    E) Kaygan yol

  44. Cevap: B

  45. trafik ışığı sorusu
    Yukarıda verilen ışıklı cihaz ile ilgili;
    I. İsmi ışıklı oklardır.
    II. Trafikte dönüşleri düzenlemek amacıyla kullanılır.
    III. Ok yönüne dönüş yapabilmek için yeşil okun yanması beklenir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) Yalnız II        B) I ve II        C) II ve III
    D) I ve III           E) I, II ve III

  46. Cevap: E

  47. I. Yaşlı insanlar
    II. Hamileler
    III. Gaziler
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangilerine toplu taşıma araçlarında öncelikle yer verilmelidir?

    A) Yalnız II         B) I ve II        C) II ve III
    D) I ve III            E) I, II ve III

  48. Cevap: E

  49. Kusturmanın sakıncalı olduğu ağız yolu ile olan Zehirlenmeler aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Konserve gıdalar ile olan zehirlenmeler.
    B) Mantar zehirlenmeleri
    C) İlaç zehirlenmeleri
    D) Asit gibi yakıcı maddelerle olan zehirlenmeler.
    E) Hiçbiri
  50. Cevap: E Açıklama:

    Cevap anahtarı: E) Hiçbiri. Kusturmanın sakıncalı olduğu ağız yolu ile olan zehirlenmeler arasında bulunan seçenek yoktur. Konserve gıdalar ile olan zehirlenmeler, mantar zehirlenmeleri, ilaç zehirlenmeleri ve asit gibi yakıcı maddelerle olan zehirlenmelerde kusturmak yerine hemen profesyonel tıbbi yardım alınması gerekmektedir. Kusturmak, zehirli maddelerin mide içeriğinin geri çıkmasına neden olarak daha fazla zarar verme riskini artırabilir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) Detayları

2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) 8 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 06 Haziran 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • TRAFİK KAZALARI
    1. Trafik kazalarında yükümlülükler
    2. Trafik kazalarını azaltmak için neler yapılmalıdır.
    3. Trafik kazalarının sebepleri ve kazaların meydana gelmesinde rol oynayan faktörler.
    4. Trafik kazalarının ülke ekonomisine verdiği zararlar.
  • TRAFİK KAZALARINDA İLKYARDIM
    1. Alkol ve emniyet kemerinin trafik kazalarında ölüm ve yaralanmalar üzerinde etkileri
    2. Kalp durması nedenleri, belirtileri ve ilkyardım.
    3. Kalp durması nedenleri, belirtileri ve ilkyardım.
    4. Kazaların türleri, kazalar içinde trafik kazalarının yeri, ilkyardımın genel kuralları.
    5. Trafikte daha az kaza, yaralanma ve ölüm için sürücü ve yayaların psikolojik ve sağlık durumları
    6. Yanıklar türleri ve ilkyardım ilkeleri.
    7. Zehirlenme, (Hayvan ısırık ve sokması, diğer zehirlenmeler) türleri belirtileri, önlem, ilkyardım.

Ayrıca

Kusturmanın bazı zehirlenmelerde sakıncalı olduğunu bilmek ve zehirlenme durumunda hemen profesyonel tıbbi yardım sağlamak.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) Testi İstatistikleri

Bu sınav 218 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 1543 kere doğru, 1848 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-06-06) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.