9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test sınavı 9.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test CEVAPLARI

  1. x -1 = y -3 = z + 5
    2x - y + z = 14 olduğuna göre, x kaçtır?

    A) 5    B) 11    C) 13    D) 14    E) 15

  2. Cevap: B

  3. ax - by = 11
    (a + 1).x + (b - 4).y = 8 denkleminin çözüm kümesi (3,-1) sıralı ikilisi olduğna göre a + b değeri kaçtır?

    A) 3    B) 4    C) 5    D) 7    E) 6

  4. Cevap: D

  5. Bir çubuk 8 eşit parçaya ayrılıyor. Eğer bu çubuk 10 eşit parçaya ayrılsaydı parçalardan her biri 3 cm daha kısa olacaktı.
    Buna göre, çubuğun parçalara ayrılmadan önceki boyu kaç santimetredir?

    A) 80    B) 90    C) 100    D) 120    E) 160

  6. Cevap: D

  7. 2’den başlayan ardışık çift sayılar küçükten büyüğe doğru yan yana yazılarak sayılar oluşturuluyor.
    Bu şekilde elde edilen A = 24681012 ... sayısı 52 basamaklı olduğuna göre bu sayının onlar ve birler basamağındaki rakamların toplamı kaçtır?

    A) 8    B) 9    C) 10    D) 11    E) 12

  8. Cevap: D

  9. köklü ifade işleminin sonucu kaçtır?

    A) 1    B) 2    C) 3    D) 4    E) 5

  10. Cevap: C

  11. x ∈ R+ olmak üzere
    eşitsizlik
    eşitsizliğinin gerçek sayılardaki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) (4,7]    B) (3,7]  C) [3,7]    D) [3,7)    E) [4,7)

  12. Cevap: B

  13. A= 5.B + 3
    B = 6.C + 4 olduğuna göre A sayısının 15 ile bölümünden kalan kaçtır?

    A) 3    B) 4    C) 7    D) 8    E) 14

  14. Cevap: D

  15. Evden okulua yürüyerek gitmek isteyen Arda, yolun 3 / 7 sini yürüyor. 60 metre daha giderse yolun 2 / 3 ünü gitmiş oluyor
    Buna göre ev ile okul arası kaç metredir?

    A) 248    B) 252    C) 256    D) 272    E) 284

  16. Cevap: B

  17. Mert, her birinin kütlesi 26 kg olan kolileri, asansörle 5. kata çıkaracaktır.
    Asansörün yük taşıma kapasitesi 1400 kg olduğuna göre Mert tek seferde en fazla kaç koliyi 5. kata asansörle çıkartır?

    A) 52    B) 53    C) 54    D) 55    E) 56

  18. Cevap: B

  19. |x – 4| = |3x + 8|
    denklemini sağlayan x değerlerinin toplamı kaçtır?

    A) - 8    B) - 7    C) - 5    D) 0    E) 4

  20. Cevap: B

  21. yol sorusu
    A şehrinden C şehirne doğpru hareket eden bir araç 120 km sonra B ile C şehrinin orta noktasında, C şehrinden hareket eden bir araç ise 180 km sonra A ile B şehrinin orta noktasına ulaştığına göre A ile C şehirlerinin arasındaki uzaklık kaç km dir?

    A) 200    B) 250     C) 300    D) 400    E) 500

  22. Cevap: A

  23. A = {1, 2, 3, ...} sonlu kümesinin 16 tane alt kümesinde 1 ve 2 eleman olarak bulunmakta 3 bulunmamaktadır.
    Buna göre A kümesinin alt kümelerinin kaç tanesinde 1, 2 ve 3'ten yalnız ikisi eleman olarak bulunur?

    A) 48    B) 56    C) 60    D) 64    E) 72

  24. Cevap: A

  25. ||2x – 3| – 1| = 4
    denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) {–1, 4}            B) {0, 3}                C) {–4, 4}
    D) {–1, 0, 3, 4}    E) {–4, –1, 1, 4}

  26. Cevap: A

  27. n basamaklı 666…6 sayısı 99 ile tam bölünebildiğine göre n aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) 14    B) 15    C) 21    D) 24    E) 25

  28. Cevap: D

  29. Bir kümesteki tavuk sayısının kaz saıyısına oranı 7/2 olduğuna göre, kümesteki tavuk ve kaz sayılarının toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 66    B) 75    C) 144    D) 120    E) 133

  30. Cevap: C

  31. 6 ya, 8 e ve 9 a bölündüğünde 4 kalanını veren en küçük iki basamaklı doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 7    B) 13    C) 16    D) 19    E) 23

  32. Cevap: D

  33. A⊆E, A ≠ ∅ ve A  ≠ E olmak üzere;
    I. A ∩ Aı
    II. A ∪ Aı
    III. A ∩ E
    IV. Aı ∩ E
    ifadelerinden hangisi veya hangileri boş kümedir?

    A) Yalnız I        B) I ve IV        C) II ve III
    D) III ve IV        E) I ve II

  34. Cevap: A

  35. rasyonel sayılar
    Olduğuna göre x kaçtır?

    A) - 1/4    B) - 1/3    C) 1/5    D) 1/3    E) 1/2

  36. Cevap: A

  37. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) 1 ∧ 0ı ≡ 1            B) 1 0 ≡ 0
    C) 1 1 ≡ 0            D) 1 ⇒ 0 ≡ 0
    E) p ⇒ pı ≡ pı

  38. Cevap: B

  39. köklü ifade sorusu işleminin sonucu kaçtır?
    köklü ifade seçenekleri

  40. Cevap: C

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test Detayları

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test 1 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 26 Ekim 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test Testini Çöz tıklayın. 9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • MANTIK
    1. Önerme ve bileşik önermeler
  • KÜMELER
    1. Kümelerde İşlemler
    2. Kümelerde Temel Kavramlar

Ayrıca 9.sınıf matematik 1.dönem 1.yazılı soruları; eşitsizlikler, kümeler, problemler, köklü ifadeler kazanımlarını kapsayan test türü sorulardan hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test sınavı 9.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test Testi İstatistikleri

Bu sınav 50 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 100 kere doğru, 393 kere yanlış cevap verilmiş.

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test Sınavını hangi formatta indirebilirim?

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı (Eşitsizlikler, Kümler, Problemler) - Test sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

9.Sınıf Matematik Sınavı Hazırla
  9.Sınıf Matematik Dersi Ünite Özetleri