9.Sınıf Kimya Test Soruları

9.Sınıf Kimya Test Soruları sınavı 9.Sınıf kategorisinin Kimya alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 17 sorudan oluşmaktadır.



 9.Sınıf Kimya Test Soruları CEVAPLARI

  1. * Mayalama   * Damıtma             * Süblimleşme
    * Elektroliz     * Kristallendirme
    Yukarıdakilerden kaç tanesi simyacılar tarafından kullanılan yöntemlerdir?

    A) 1    B) 2    C) 3    D) 4    E) 5

  2. Cevap: D

  3. Tüm nesnelerin dört temel maddeden oluştuğunu ileri sürmüştür. Sevgi ve nefret kavramlarını nesneler arasında itme ve çekme kuvveti ile ilişkilendirmiştir.
    Düşüncelerinden bazıları yukarıdaki gibi belirtilen simyacı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Democritus             B) Aristo
    C) Empedokles           D) Robert Boyle
    E) Cabir bin Hayyan

  4. Cevap: C

  5. kimya sorusu
    Yukarıda verilen kimya disiplinlerinin ait oldukları çalışmaların doğru eşleştirmesi hangisidir?

    A) I a, II b, III c , IV d         B) I b , II a , III c , IV d
    C) I d, II c , III b , IV a        D) I c , II d, III a , IV b
    E) I c , II d , III b IV a

  6. Cevap: D

  7. Zaç yağı moleküllerindeki oksijen atomu sayısının hidrojen atomu sayısına oranı kaçtır?

    A) 1     B) 2     C) 1/2     D) 4     E) 1/4

  8. Cevap: B

  9. sodyum siyanür güvenlik sembolü
    Sodyum siyanür tuzu altın saflaştırma işleminde kullanılan zehirli bir kimyasal olduğuna göre , bu tuzun bulunduğu şişenin üzerinde numaralandırılmış güvenlik sembollerinden hangisi bulunur?

    A) I      B) IV     C) II     D) V     E) III

  10. Cevap: C

  11. I. Fosil yakıtların fazla tüketilmesi
    II. Canlıların solunum faaliyetleri
    III. Yanardağ patlamaları
    IV. Kar ve buzulların erimesi
    V. Trafikteki araç sayısının artması
    Yukarıdakilerden kaç tanesi havadaki CO2 gazının artmasına sebep olur?

    A) 5    B) 4    C) 3    D) 2    E) 1

  12. Cevap: B

  13. Bhor atomu ilgili olarak;
    I. Atomdaki elektronlar, çekirdekten belirli bir uzaklıkta yörüngeler halinde bulunur ve her yörüngenin kendisine ait bir enerjisi vardır.
    II. Atomun temel enerji düzeylerinin (katmanlarının) sıralamasında sayılar (1-2-3-4-5-6-7) ya da harfler (K-L-M-N-O-P-Q) kullanmıştır.
    III. Tek elektron bulunduran atom (H) ya da iyonlarla çalışmıştır.
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I, II ve III                   B) I ve II
    C) II ve III                      D) I ve III
    E) Yalnız II

  14. Cevap: A

  15. Clx iyonuna ait tanecikte n=p+3 eşitliği vardır. Nükleon sayısı 37 olan Clx iyonunun elektron sayısı 15 olduğuna göre , “ x “ yükü nedir ?
    ( p : proton sayısı , n : nötron sayısı )

    A) 2+    B) 3-    C) 2-    D) 3+    E) 0

  16. Cevap: A

  17. Kütle numarası 70 olan X3+ iyonunda 28 elektron bulunmaktadır. X atomunun nötron sayısı kaçtır?

    A) 2    B) 39    C) 40    D) 41    E) 42

  18. Cevap: B

  19. Aşağıdaki bileşiklerden hangisinin yaygın ismi yanlış verilmiştir?

    A) NH3 → Amonyak
    B) Ca(OH)2 → Sönmemiş kireç
    C) H2SO4 → Zaç yağı
    D) HCl → Tuz ruhu
    E) HNO3 → Kezzap

  20. Cevap: B

  21. Laboratuvarda deney yapan beş arkadaş ile ilgili aşağıdaki bilgiler veriliyor.
    Hasan: Asitler ile çalışılan bir deneyde asitin üzerine su ekliyor.
    İnci: Deney sonrası malzemeleri tezgâhın üzerinde bırakıp deney raporunu yazmaya koyuluyor.
    Nihal: Çözeltinin çökelmesini beklemek için yan masadaki arkadaşlarıyla sohbet ediyor.
    Gülsüm: Kimyasal malzemeler ile çalışırken eldiven giymiyor ve aynı bagetle iki farklı çözeltiyi karıştırıyor.
    Cenk: Sodyum metalinin su ile tepkimesini yaparken gözlerine koruyucu gözlük takıyor
    Yukarıda verilen bilgilere göre hangi öğrencilerin laboratuvardaki davranışları doğrudur?

    A) Hasan ve Gülsüm
    B) Nihal, Gülsüm ve İnci
    C) Hasan ve İnci
    D) Cenk
    E) Nihal

  22. Cevap: D

  23. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Piller çevreye zararlı kimyasallardır.
    B) Kimyasal maddeler uygun kaplarda saklanmalıdır.
    C) Radyoaktif maddelerle uzun yıllar çalışılmamalıdır.
    D) Zehirli madde ile çalışırken eldiven takmak yeterlidir.
    E) Kimyasalların ambalajları üzerinde yer alan güvenlik uyarı işaretleri kimyasallarla nasıl çalışılması gerektiği hakkında bilgi verir.

  24. Cevap: D

  25. Aşağıda bazı maddelerin bulunduğu kağların üzerindeki güvenlik uyarı işareti verilmiştir.
    güvenlik uyarı levhaları
    Buna göre hangi maddelerin güvenlik uyarı işareti doğru verilmiştir?

    A) Yalnız I.        B) I ve II.        C) I, II ve III.
    D) II ve III.         E) I ve III.

  26. Cevap: C

  27. Aşağıdakilerden hangisi bileşiklerin özelliklerinden değildir?

    A) Belirli ayırt edici özellikleri vardır.
    B) Kimyasal ve fiziksel yöntemlerle bileşenlerine ayırılabilirler.
    C) Saf ve homojendirler.
    D) Bileşiği oluşturan elementler kendi özelliklerini kaybetmiştir.
    E) Formüller ile gösterilirler.

  28. Cevap: B

  29. periyodik cetvel
    Buna göre, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Elektronegatifliği en fazla olan element F’dür.
    B) N’un atom yarıçapı F’ünkinden küçüktür.
    C) Metalik aktifliği en yüksek olan element K’dur.
    D) Birinci iyonlaşma enerjisi en büyük olan element Ar’dur.
    E) Mg’nin değerlik elektron sayısı Be’unkine eşittir.

  30. Cevap: B

  31. I. Elektronlar çekirdekten belirli uzaklıkta ve belirli enerjiye sahip yörüngelerde bulunur.
    II. Elektronlar çekirdeğin etrafında elektron bulutları şeklinde bulunabilir.
    III. Elektron, çekirdeğe en yakın enerji düzeyinde bulunursa bu hale temel hâli denir.
    IV. Temel halde atom kararlıdır ve ışın yaymaz.
    Yukarıdaki yargılardan hangileri Bohr atom modeline ait görüşlerdir?

    A) II ve III                B) I, II ve III
    C) II, III ve IV          D) I, III ve IV
    E) I, II, III ve IV

  32. Cevap: D

  33. I. Demir
    II. Altın
    III. Çinko
    IV. Civa
    Seçeneklerdeki element sembollerinden hangisinin adı yukarıda yazılmamıştır?

    A) Cr     B) Fe    C) Au    D) Zn    E) Hg

  34. Cevap: A

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




9.Sınıf Kimya Test Soruları Detayları

9.Sınıf Kimya Test Soruları 4 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 17 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 11 Kasım 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 9.Sınıf Kimya Test Soruları Testini Çöz tıklayın. 9.Sınıf Kimya Test Soruları yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

9.Sınıf Kimya Test Soruları sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


9.Sınıf Kimya Test Soruları Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • KİMYA BİLİMİ
    1. Kimya Uygulamalarında İş Sağlığı ve Güvenliği
    2. Kimyanın Sembolik Dili
    3. Kimyanın Uğraş Alanları
    4. Simyadan Kimyaya

Ayrıca 9.sınıf kimya dersi 1.dönem 1.yazılı soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

9.Sınıf Kimya Test Soruları sınavı 9.Sınıf kategorisinin Kimya alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

9.Sınıf Kimya Test Soruları Testi İstatistikleri

Bu sınav 49 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 260 kere doğru, 198 kere yanlış cevap verilmiş.

9.Sınıf Kimya Test Soruları Sınavını hangi formatta indirebilirim?

9.Sınıf Kimya Test Soruları sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 9.Sınıf Kimya Test Soruları sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

9.Sınıf Kimya Test Soruları sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Kimya dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.