9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavı 9.Sınıf kategorisinin Bilgisayar Bilimi alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır.



 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 CEVAPLARI

  1. Bilgisayar programlarının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Bilgisayar donanımını kullanışlı hale getirmek
    B) Yazılımları depolama ortamlarında saklamak
    C) İşletim sistemleri oluşturmak
    D) Bilgisayarı kurmak
    E) Virüslerden korumak

  2. Cevap: A Açıklama:

    Bilgisayar programları, bilgisayar donanımını anlamlı hale getirerek kullanıcıların amaçları doğrultusunda kullanmalarını sağlar.



  3. Derleyicilerin görevi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kaynak kodu hedef koda dönüştürmek
    B) Programı hatalara karşı denetlemek
    C) Yazılımları bilgisayarın hafızasına yüklemek
    D) Programın daha hızlı çalışmasını sağlamak
    E) Bilgisayarı kullanıcı arayüzüne bağlamak

  4. Cevap: A Açıklama:

    Derleyiciler, kaynak kodu hedef koda dönüştürerek makinenin anlayabileceği talimatlar haline getirir.



  5. Aşağıdakilerden hangisi bir değişken ataması DEĞİLDİR?

    A) x = 10           B) x + 10          
    C) y = "Merhaba"    D) z += 5          
    E) a = b + c                           

  6. Cevap: B Açıklama:

    x + 10 ifadesi bir atama değil, bir toplama işlemidir.



  7. Çoklu atamada, aşağıdaki seçeneklerden hangisi DOĞRUDUR?

    A) Sol taraftaki çoklu ögenin eleman sayısı, sağ taraftaki çoklu ögenin eleman sayısından daha fazla olmalıdır.
    B) Sağ taraftaki çoklu ögenin eleman sayısı, sol taraftaki çoklu ögenin eleman sayısından daha fazla olmalıdır.
    C) Sol taraftaki ve sağ taraftaki çoklu öge sayıları eşit olmalıdır.
    D) Sol taraftaki çoklu ögede boş değerler bulunabilir.
    E) Sağ taraftaki çoklu ögede boş değerler bulunabilir.

  8. Cevap: C Açıklama:

    Çoklu atama, sol taraftaki ve sağ taraftaki çoklu öge sayılarının eşit olması gerektiğini belirtir.



  9. Aritmetik ifadelerde doğru önceliğe sahip olan operatör çifti hangisidir?

    A) (*, /)    B) (+, -)    C) (/, *)    D) (% , //)    E) (+, *)    

  10. Cevap: A Açıklama:

    Çarpımsal operatörler (*, /) toplamsal operatörlerden (+, -) önceliğe sahiptir.



  11. Koşul ifadesi deyimlerinde aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) if    B) elif    C) else    D) else if    E) or    

  12. Cevap: D Açıklama:

    Python dilinde "else if" deyimi geçerli değildir. Bunun yerine "elif" deyimi kullanılır.



  13. Hangisi iç içe döngülerde önemlidir?

    A) Hangi satırların bir kere çalışacağının belirlenmesi
    B) Döngü sonlandıracak değerin belirlenmesi
    C) Döngü değişkeninin başlangıç değerinin atanması
    D) Döngü sonucu elde edildikten sonra ekrana yazdırılması
    E) Döngü değişkeninin her tekrarında arttırılması

  14. Cevap: A Açıklama:

    İç içe döngülerde hangi satırların bir kere çalışacağını ve hangilerinin döngü içerisinde tekrarlanacağını belirlemek önemlidir.



  15. Aşağıdakilerden hangisi while döngüsünün doğru söz dizimidir?

    A) while (koşul):       B) while : (koşul)     
    C) while = (koşul) :    D) while koşul :       
    E) while koşul                                 

  16. Cevap: A Açıklama:

    While döngüsünün doğru söz dizimi, "while (koşul):" şeklindedir.



  17. Python'daki `time` modülünde, programın belirli bölümlerinin çalışma süresini ölçmek için kullanılan fonksiyon hangisidir?

    A) sleep    B) clock    C) time    D) timer    E) duration    

  18. Cevap: B Açıklama:

    `time.clock` fonksiyonu, programın başlatıldığı andan itibaren geçen süreyi saniye olarak verir.



  19. Python'daki `random` modülünde, 0 ile 1 arasında sözde rastgele ondalık bir değer döndüren fonksiyon hangisidir?

    A) random    B) randint    C) rand    D) randomint    E) randomfloat    

  20. Cevap: A Açıklama:

    `random` fonksiyonu, [0, 1) aralığında sözde rastgele bir ondalık değer üretir.



  21. Python'da aşağıdakilerden hangisi nesne değildir?

    A) Değişken         B) Fonksiyon       
    C) Dosya            D) Bellek adresi   
    E) Sınıf                               

  22. Cevap: D Açıklama:

    Bellek adresi, nesnenin fiziksel konumunu ifade ederken, diğer seçenekler nesnelerin farklı türlerini temsil eder.



  23. Aşağıdaki nesne isimlendirmesi standartlarına göre HANGİSİ YANLIŞTIR?

    A) numara    B) Numara    C) _numara    D) Numara_    E) numara123    

  24. Cevap: C Açıklama:

    Nesne isimleri alt çizgi karakteri ile başlayamaz.



  25. dosyam.txt dosyası "r" izniyle açıldığında hangi işlemler yapılabilir?

    A) Dosyaya veri yazma
    B) Dosyadan veri okuma
    C) Dosyaya ekleme yapma
    D) Dosyada var olan verileri silme
    E) Dosyayı kapatma

  26. Cevap: B Açıklama:

    "r" izni ile dosya yalnızca okumak için açılır.



  27. "f = open("bilgiTerimleri.txt", "r")" komutunun amacı nedir?

    A) "bilgiTerimleri.txt" dosyasını yazmak için açma
    B) "bilgiTerimleri.txt" dosyasını okumak için açma
    C) "bilgiTerimleri.txt" dosyasını eklemek için açma
    D) "bilgiTerimleri.txt" dosyasındaki verileri silmek için açma
    E) "bilgiTerimleri.txt" dosyasını kapatmak için açma

  28. Cevap: B Açıklama:

    "r" izni ile dosya yalnızca okumak için açılır.



  29. Bir listenin uzunluğunu bulmak için kullanılan fonksiyon hangisidir?

    A) len()    B) count()    C) append()    D) sort()    E) remove()    

  30. Cevap: A Açıklama:

    len() fonksiyonu, bir listenin eleman sayısını döndürür.



  31. Aşağıdakilerden hangisi liste oluşturmanın geçerli bir yoludur?

    A) L = []            B) L = {}           
    C) L = list()        D) L = range(5)     
    E) L = 1, 2, 3, 4                        

  32. Cevap: A Açıklama:

    Liste oluşturmanın geçerli bir yolu, köşeli parantezler kullanarak boş bir liste ataması yapmaktır.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Detayları

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 14 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 22 Nisan 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Testini Çöz tıklayın. 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • PROGRAMLAMA
    1. Dosya İşlemleri
    2. Program Kontrolü
    3. Programlamanın Temelleri
    4. Proje Geliştirme

Ayrıca 9.sınıf bilgisayar bilimi dersi 2.dönem 2.yazılıya hazırlık test soruları 1, müfredata uygun cevap ve açıklamalı sorulardan hazırlanmıştır

Yazılımların tanımını ve amacını anlamak.

Derleyicilerin yazılım geliştirme sürecindeki rolünü anlamak.

Değişkenler ve atama kavramlarını anlamak.

Çoklu atamayı anlamak ve uygulamak.

Öğrenciler aritmetik ifadelerde operatör önceliğini kavrayabilecektir.

Öğrenciler koşul ifadesi deyimlerini doğru bir şekilde kullanabilecektir.

İç içe döngülerin çalışma mantığını anlamak

While döngüsünün doğru söz dizimini bilmek

Zamanla ilgili işlemler

Rastgele sayılar üretme

Nesne kavramını anlamak

Nesne isimlendirme standartlarını bilmek

Dosya işleme izinlerini anlama

Dosya işleme izinlerini anlama

Listelerin özelliklerini anlama

Listelerin oluşturulmasını öğrenme

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavı 9.Sınıf kategorisinin Bilgisayar Bilimi alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 8 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 11 kere doğru, 34 kere yanlış cevap verilmiş.

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.