2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22)

2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) sınavı 9.Sınıf kategorisinin Bilgisayar Bilimi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır.



 2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) CEVAPLARI



  1. Şekilde problem çözme basamakları sırasıyla gösterilmiştir.
    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) Problemi anlama
    B) Probleme çözümler sunma
    C) Çözümleri deneme
    D) Problemi başka problemlerle kıyaslama
    E) Problemin çözümünü doğrulama.

  2. Cevap: A Açıklama:

    Soru işareti ile gösterilen yere "A) Problemi anlama" adımı gelmelidir. Çünkü problem çözme sürecinin ilk adımı, sorunu tam olarak anlamaktır. Ardından çözümler sunma, çözümleri deneme, problemleri başka problemlerle kıyaslama ve problemin çözümünü doğrulama adımları sırasıyla gerçekleştirilir.



  3. Aşağıdakilerden hangisi GSÇ çizelgesinin bölümlerinden biri değildir?

    A) Girdi                B) Kontrol
    C) Süreç              D) Modül Referansı
    E) Çıktı

  4. Cevap: B Açıklama:

    GSÇ (Girdi, Süreç, Çıktı) çizelgesi, bilgisayar programlarının işleyişini ve akışını göstermek için kullanılan bir modeldir. GSÇ çizelgesi üç ana bölümden oluşur: Girdi (Input), Kontrol (Control) ve Çıktı (Output). Verilen seçenekler arasında GSÇ çizelgesinin bölümlerinden biri olmayan "Kontrol" seçeneği doğru cevaptır.



  5. Aşağıda verilen simgelerin yanlarına açıklamalarını yazınız.
    9.sınıf bilgisayar bilimi sorusu



  6. Cevap:

    Başla/Bitir -- Giriş -- Atama/İşlem -- Denetim (Karar) --- Çıkış -- Döngü --- Akış Yönü --- Bağlaç --- Önceden tanımlı işlem/Fonksiyon

    Açıklama:

    1. Eşittir (=): İki değeri karşılaştırır ve eşitlik durumunu kontrol eder. 2. Artı (+): İki sayıyı toplamak için kullanılır. 3. Eksi (-): İki sayı arasındaki farkı bulmak veya bir sayıyı diğerinden çıkarmak için kullanılır. 4. Çarpı (*): İki sayıyı çarpmak veya tekrarlı işlemleri gerçekleştirmek için kullanılır. 5. Bölü (/): İki sayıyı bölmek veya oranları hesaplamak için kullanılır. Bu soruda, temel matematiksel işlemleri ve sembolleri açıklamanız isteniyor. Eşittir, artı, eksi, çarpı ve bölü sembolleri temel matematiksel operasyonları ifade eder. Öğrencilerin matematiksel işlemleri anlamaları ve sembollerin anlamlarını bilmeleri beklenir.



  7. Aşağıda verilen algoritmayı akış şemasında yapınız.
    1. Başla.
    2. Notları Oku.
    3. Ortalamayı Hesapla.
    4. Ortalamayı Yaz.
    5. Bitir.
    9.sınıf bilgisayar bilimi sorusu



  8. Cevap:

    Başla --- not1, not2 ---- ort = (not1 +not2) / 2 ---- ort --- Bitir

    Açıklama:

    Bu soruda, öğrencilerden verilen algoritmayı akış şeması şeklinde çizmeleri isteniyor. Akış Şeması: ``` +------------------+ | Başla | +------------------+ | V +------------------+ | Notları Oku | +------------------+ | V +------------------+ | Ortalamayı Hesapla| +------------------+ | V +------------------+ | Ortalamayı Yaz | +------------------+ | V +------------------+ | Bitir | +------------------+ ``` Bu akış şeması, algoritmanın adımlarını görsel olarak temsil eder.



  9. Aşağıdaki fonksiyonlardan hangisi “Kodla” kelimesinin soldan ilk 4 harfini sonuç olarak verir?

    A) Mid(“Kodla”,4,4)              B) Right(“Kodla”,4)
    C) Left(“Kodla”,4)                 D) Average(“Kodla”)
    E) Center("Kodla",4)

  10. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap C) Left("Kodla", 4) fonksiyonudur. - Mid("Kodla", 4, 4) fonksiyonu, "Kodla" kelimesinin 4. karakterinden başlayarak 4 karakteri alır. Yani sonuç "la" olur. - Right("Kodla", 4) fonksiyonu, "Kodla" kelimesinin sağdan 4 karakterini alır. Yani sonuç "Kodla" kelimesinin tamamını verir. - Left("Kodla", 4) fonksiyonu, "Kodla" kelimesinin sol tarafından başlayarak ilk 4 karakteri alır. Yani sonuç "Kodl" olur. - Average("Kodla") bir ortalama hesaplamak için kullanılan bir fonksiyon, kelimenin karakterlerini işlemiyor. - Center("Kodla", 4) kelimenin ortasından başlayarak 4 karakteri alır. Yani sonuç "odla" olur.



  11. Aşağıdaki akış şemasının yaptığı işlemi şıklardan hangisi tanımlıyor?
    bilgisayar bilimi algoritma sorusu

    A) Girilen notları topluyor.
    B) Girilen 4 sınav notunu toplayıp ekrana yazdırıyor.
    C) Girilen 2 sınav notunun ve 2 performans notunun toplamını ekrana yazdırıyor.
    D) Girilen 2 sınav notunu ve 2 performans notunu ayrı ayrı toplayarak bu iki toplamın toplamını alıp 4 e bölerek çıkan sonucun 50 den küçük olup olmadığını karşılaştırarak geçip kalma durumunu ekrana yazdırıyor.
    E) Girilen sayıların algoritmik ortalamasını aldırıp ekrana yazdırır

  12. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı ve çözüm açıklaması şu şekildedir: Doğru Cevap: D) Girilen 2 sınav notunu ve 2 performans notunu ayrı ayrı toplayarak bu iki toplamın toplamını alıp 4 e bölerek çıkan sonucun 50 den küçük olup olmadığını karşılaştırarak geçip kalma durumunu ekrana yazdırıyor. Verilen akış şeması, girilen 2 sınav notunu ve 2 performans notunu ayrı ayrı toplayan bir işlemi göstermektedir. Ardından, bu iki toplamın toplamını alarak elde edilen sonucu 4'e böler. Son olarak, bu bölmenin sonucunu 50'den küçük olup olmadığını kontrol eder ve bu bilgiyi ekrana yazdırır. Bu işlem, öğrencinin geçip geçmediğini belirlemek için kullanılan bir değerlendirme işlemidir. Diğer şıklar, verilen akış şemasının yaptığı işlemi yanlış şekilde tanımlar. Örneğin, A seçeneği sadece notları toplarken, B seçeneği sadece notları toplar ve ekrana yazdırırken, C seçeneği ise farklı bir toplama işlemi yapar.



  13. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi sayısal veri türüne ait değildir?

    A) 49.99                    B) 10654876542
    C) 34217                   D) TR0600006543L
    E) 67

  14. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "D) TR0600006543L" olmalıdır. Çünkü diğer ifadeler sayısal veri türüne aittirken, bu ifade bir IBAN numarası gibi alfanümerik bir yapıya sahiptir. Sayısal veri türü yalnızca rakamlardan oluşan değerleri ifade ederken, alfanümerik veri türü hem rakamları hem de harfleri içerebilir. Dolayısıyla, "D) TR0600006543L" ifadesi sayısal veri türüne ait değildir. Çözüm açıklaması olarak, soruda verilen ifadelerin yapılarının incelenmesi ve sayısal veri türüne ait olan ifadelerin belirlenmesi gerektiği vurgulanabilir.



  15. I. Oluşturulan değer, tırnak içinde belirtilir
    II. Büyük ve küçük harf duyarlıdır
    III. Karakterler sadece sayıdan oluşsa bile hesaplama işlemlerinde kullanılamaz.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri alfanümerik/karakter veri türleri için doğrudur?

    A) I, II ve III        B) I ve II        C) II ve III
    D) I ve III           E) Yalnız II

  16. Cevap: A Açıklama:

    Evet, doğru cevap A seçeneği olmalı. Özür dilerim, önceki yanıtımı düzeltmek istiyorum. Bu sorunun doğru cevap anahtarı A seçeneği olan "I, II ve III" olarak verilmiştir. Çözüm açıklaması olarak, alfanümerik/karakter veri türleri için verilen ifadeler doğrudur. Alfanümerik/karakter veri türleri, harfler (büyük ve küçük) ve sayılar içeren verilerdir. İfadelerde belirtilen özellikler şunlardır: I. Oluşturulan değer, tırnak içinde belirtilir: Alfanümerik/karakter veri türleri genellikle tırnak içinde ifade edilir. Örneğin, "Hello World" gibi bir metin değeri. II. Büyük ve küçük harf duyarlıdır: Alfanümerik/karakter veri türleri büyük ve küçük harfleri ayrı olarak değerlendirir. Yani "Hello" ve "hello" iki farklı değer olarak kabul edilir. III. Karakterler sadece sayıdan oluşsa bile hesaplama işlemlerinde kullanılamaz: Alfanümerik/karakter veri türleri sayısal hesaplamalarda kullanılamaz. Bu veri türü yalnızca metinsel ifadeleri temsil etmek için kullanılır.



  17. I. True
    II. False
    III. Null
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri mantıksal veri değerlerindendir?

    A) Yalnız II     B) I ve II                C) II ve III
    D) I ve III        E) I, II ve III

  18. Cevap: B Açıklama:

    oğru cevap "B) I ve II" olmalıdır. Çünkü "True" (doğru) ve "False" (yanlış) mantıksal veri değerlerini temsil eder. "Null" ise bir mantıksal veri değeri değildir, değer olmayan veya belirsiz bir durumu ifade eder. Dolayısıyla, sadece I ve II seçenekleri mantıksal veri değerlerini temsil eder.



  19. I. Değişkene içerdiği değer ile tutarlı isimler verilmeli
    II. Değişkenlere isim verirken boşluk kullanılmamalı.
    III. Değişkenlere isim verirken bir karakter ile başlanmalı
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri değişken isimlendirirken dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır?

    A) Yalnız II         B) I ve II            C) II ve III
    D) I, II ve III        E) I ve III

  20. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "D) I, II ve III" olmalıdır. Çünkü verilen ifadelerdeki tüm maddeler, değişken isimlendirirken dikkat edilmesi gereken hususlardır. - I. maddede, değişkenlere içerdikleri değerle tutarlı isimler verilmesi önemlidir. Yani değişkenin neyi temsil ettiğini açıkça ifade eden bir isim kullanılmalıdır. - II. maddede, değişkenlere isim verirken boşluk kullanılmaması gerektiği belirtilir. Bunun yerine genellikle alt çizgi (_) veya camel case gibi isimlendirme standartları kullanılabilir. - III. maddede, değişkenlere isim verirken bir karakterle başlanması gerektiği ifade edilir. Bu genellikle harf veya alt çizgi (_) ile başlamak anlamına gelir.



  21. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi fonksiyonlar için doğru değildir?

    A) Her programlama dili, içerisinde kendine özgü fonksiyonlar barındırır
    B) Fonksiyonlar, bir çözüm sürecinin belirli parçaları olarak kullanılır
    C) Fonksiyonlar, kendilerine verilen isim ve ayraç içerisinde gönderilen veri ile tanımlanır.
    D) Fonksiyonlar program yaşam sürecinde yalnızca bir kez kullanılır.
    E) Belirli işlemleri yürüten ve sonuçları döndüren bir işlem kümesidir

  22. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun doğru cevap anahtarı D seçeneği olan "Fonksiyonlar program yaşam sürecinde yalnızca bir kez kullanılır" ifadesidir. Fonksiyonlar programlama dillerinde belirli işlemleri yürüten ve sonuçları döndüren bir işlem kümesidir. Fonksiyonlar, bir programın farklı parçalarını modüler hale getirmek, tekrar kullanılabilirlik sağlamak ve kodun okunabilirliğini artırmak için kullanılır. Fonksiyonlar, program içerisinde birden fazla kez çağrılabilir ve kullanılabilirler. Ancak, verilen seçenekler arasında "Fonksiyonlar program yaşam sürecinde yalnızca bir kez kullanılır" ifadesi doğru değildir. Fonksiyonlar, programın farklı yerlerinde ve farklı zamanlarda birden fazla kez çağrılabilir ve kullanılabilirler. Fonksiyonlar, program içinde tekrar tekrar kullanılabilen yapılar olduğundan, programın yaşam süreci boyunca birden çok kez kullanılabilirler.



  23. s= -81
    Sqrt (Abs(s))

    Yukarıda verilen fonksiyonun çıktısı hangisi olur?

    A) 9    B) 16    C) 81    D) -9    E) -16

  24. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun doğru cevap anahtarı C seçeneği olan "81" olacaktır. Çözüm açıklaması olarak, verilen fonksiyonu adım adım çözelim: İlk adımda, s değeri -81 olarak verilmiştir. İkinci adımda, fonksiyon sqrt(Abs(s)) kullanılmıştır. sqrt, bir sayının karekökünü hesaplayan bir matematiksel fonksiyonu temsil eder. Abs ise bir sayının mutlak değerini hesaplar. İlk olarak, s'nin mutlak değeri hesaplanır: Abs(s) = Abs(-81) = 81. Daha sonra, bu mutlak değerin karekökü hesaplanır: sqrt(81) = 9. Sonuç olarak, verilen fonksiyonun çıktısı 9 olur.



  25. S= “Mustafa”
    Length(S)
    Verilen fonksiyonun çıktısı hangisi olur?

    A) 7            B) Mus        C) MUSTAFA
    D) afa         E) mstf

  26. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "A) 7" olmalıdır. Çünkü "Length(S)" ifadesi, "S" değişkeninin uzunluğunu (karakter sayısını) döndürmektedir. "Mustafa" kelimesi 7 karakterden oluştuğu için çıktı 7 olacaktır. - İlk satırda, "S" isimli bir değişkene "Mustafa" değeri atanmıştır. - İkinci satırda, "Length(S)" ifadesi kullanılmıştır. Bu ifade, "S" değişkeninin uzunluğunu döndürmektedir. - "Mustafa" kelimesi 7 karakterden oluştuğu için "Length(S)" ifadesinin çıktısı 7 olacaktır.



  27. s=25
    a=15
    y=s+10
    Sum (s,a,y)
    Verilen fonksiyonun çıktısı hangisi olur?

    A) 15    B) 50    C) 65    D) 75    E) 0

  28. Cevap: D Açıklama:

    Evet, doğru cevap D seçeneği olan "75" olacaktır. Özür dilerim, hatalı bir yanıt verdim. İlk adımda, s değeri 25 olarak verilmiştir. İkinci adımda, a değeri 15 olarak verilmiştir. Üçüncü adımda, y=s+10 işlemi yapılır. Bu durumda y=25+10=35 olur. Son olarak, fonksiyon Sum(s,a,y) kullanılır. Bu fonksiyon, verilen değerleri toplamak için kullanılır. Sum(s,a,y) = s+a+y = 25+15+35 = 75. Sonuç olarak, verilen fonksiyonun çıktısı 75 olur.



  29. giriş şeması
    Akış şemasında verilen simge hangisi için kullanılır?

    A) Giriş    B) Çıkış    C) Başla    D) İşlem    E) Bitir

  30. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap A seçeneği olan "Giriş"tir. Çözüm açıklaması olarak, verilen akış şemasındaki simgenin "Giriş" simgesi olduğunu belirtelim: "Giriş" simgesi, kullanıcıdan veri girişi veya başka bir kaynaktan gelen verilerin alınması için kullanılır. Bu simge, programın dışarıdan veri alması gereken bir noktayı temsil eder. Örneğin, bir kullanıcıdan sayı girmesini isteyen bir programda "Giriş" simgesi kullanılabilir. Akış şemasında "Giriş" simgesi, programın başlamadan önce dış dünyadan gelen girişleri almasını sağlayan bir adımdır.



  31. 1. Başla.
    2.
    ort = (not1 + not2)/2
    3.
    Oku not1, not2
    4. Bitir.
    5.
    Yaz ort
    Yukaırda verilen sözde kodu aşağıdaki akış şemasına doğru şekilde yerleştirildiğinde hangisi doğru eşleştirme olur?
    akış şeması

    A) a:1 - b:3 - c:2 - d:5 - e:4
    B) a:1 - b:2 - c:3 - d:4 - e:5
    C) a:5 - b:3 - c:1 - d:4 - e:2
    D) a:1 - b:4 - c:5 - d:2 - e:3
    E) a:5 - b:3 - c:4 - d:1 - e:2

  32. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap "A) a:1 - b:3 - c:2 - d:5 - e:4" olmalıdır. a:1 - Başla b:3 - Oku not1, not2 c:2 - ort = (not1 + not2)/2 d:5 - Bitir e:4 - Yaz ort Bu şekilde verilen sözde kod, akış şemasına doğru bir şekilde yerleştirilir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) Detayları

2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) 17 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 22 Mayıs 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) Testini Çöz tıklayın. 2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik
  • Test


2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • PROBLEM ÇÖZME VE ALGORİTMALAR
    1. Doğrusal Mantık Yapısı İle Problem Çözme
    2. Döngü Yapısı İle Problem Çözme
    3. Farklı Algoritma Uygulamaları
    4. Karar Yapıları İle Problem Çözme
    5. Problem Çözme Kavramları ve Yaklaşımlar
    6. Problem Çözme Süreci
    7. Problem Çözme Yaklaşımları
    8. Programlama Yapısı

Ayrıca

GSÇ çizelgesinin bölümlerini tanıyabilme yeteneği bu soruda ölçülmektedir.

Temel matematik sembollerini ve işlemlerini anlamak; sembollerin matematiksel ifadelerdeki rollerini ve anlamlarını anlamak.

Kazanım olarak, öğrencilerin algoritmaları akış şemalarına dönüştürme yeteneği ve programın işleyişini görsel olarak anlama becerisi hedeflenir.

Metin işleme fonksiyonlarını doğru bir şekilde kullanabilme yeteneği.

Bu soru, akış şemalarını anlama ve verilen akış şemasının ne tür bir işlemi temsil ettiğini anlama yeteneğini test eder. Ayrıca, algoritmik düşünme ve problem çözme becerilerini ölçer.

Sayısal ve alfanümerik veri türlerini ayırt edebilme becerisi geliştirilmiş olur.

Alfanümerik/karakter veri türlerini anlamak ve kullanmak, programlama veya veri analizi gibi alanlarda metin tabanlı verileri doğru bir şekilde işlemek için önemlidir.

Mantıksal veri değerlerini tanıyabilmesi ve kullanabilmesi hedeflenir.

Bu hususlara dikkat ederek değişkenlerin doğru şekilde isimlendirilmesi, kodun anlaşılırlığını artırır ve programlama standartlarına uygunluk sağlar.

Fonksiyonların tanımını ve kullanımını anlamak, programlama dillerinde modüler ve yapılandırılmış kod yazmayı sağlar.

Matematiksel fonksiyonları ve bu fonksiyonların uygulanmasını anlamalarını sağlar.

Öğrenciler, bir dize değişkeninin uzunluğunu bulma işlemini anlayarak, dize manipülasyonu ve dize işlemleri yapabilme becerilerini geliştirebilirler.

Kazanım olarak, bu soru öğrencilere matematiksel ifadeleri doğru bir şekilde çözebilmeyi, değişkenlerin değerlerini toplama işlemiyle birleştirmeyi ve doğru sonuçları elde etmeyi öğretir.

Akış şemalarını anlama ve simgeleri doğru bir şekilde tanımlama becerisini değerlendirir.

Öğrenciler, basit bir programın adımlarını akış şemasına doğru bir şekilde yerleştirme becerisini geliştirirken, akış şemasının temel bileşenlerini anlama ve yorumlama yeteneklerini kazanırlar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) sınavı 9.Sınıf kategorisinin Bilgisayar Bilimi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) Testi İstatistikleri

Bu sınav 9 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 27 kere doğru, 39 kere yanlış cevap verilmiş.

2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2024-2025 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-22) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Bilgisayar Bilimi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Sınavı Hazırla
  9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi Ünite Özetleri