2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19)

2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) sınavı 9.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) CEVAPLARI

  1. هل أنت متأخر للفصل؟ sorusuna verilebilecek en uygun yanıt hangisidir?

    A) مساء    B) أجل    C) جدي    D) ثمانية    E) أخضر

  2. Cevap: B

  3. Aşağıdakilerden hangisi zamir değildir?

    A) هُمْ    B) اَنْتَ    C) اَنْتُمَا    D) عام    E) اَنَا

  4. Cevap: D

  5. كم أخذت من الامتحان؟ cümlesinin Türkçe karşılığı hangisidir?

    A) Sınav zor muydu?              B) Sınav kolay mıydı?
    C) Sınav ne zamandı?            D) Sınavdan kaç aldın?
    E) Sınavdan geçtin mi?

  6. Cevap: D

  7. كانت السماء تمطر بالأمس. cümlesinin Türkçe karşılığı hangisidir?

    A) Bugün çok yağmur yağıyor.
    B) Dün çok yağmur yağdı.
    C) Dün yağmur yağdı mı?
    D) Bugün yağmur yağdı mı?
    E) Yağmur durdu mu?

  8. Cevap: B

  9. I. امرأة
    II. عمة
    III. والد
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri müennes kelimedir?

    A) I ve II            B) I ve III            C) I, II ve III
    D) II ve III          E) Yalnız III

  10. Cevap: A

  11. Aşağıdakilerden hangisi müennes kelimedir?

    A) خزانة    B) مصطفى    C) سيارة    D) عائشة    E) كتاب

  12. Cevap: D

  13. Evin boyası - verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?

    A) جدار المنزل                   B) على سطح المنزل
    C) طلاء البيت                    D) باب البيت
    E) نافذة إيفين

  14. Cevap: C

  15. "Arkadaşımın kalemi" verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?

    A) صديقي مونتو                  B) حقيبة صديقي
    C) قلم صديقتي                     D) كتاب صديقي
    E) كتاب صديقي

  16. Cevap: C

  17. ذراع الباب verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?

    A) Kapının kolu              B) Kapının camı
    C) Pencerenin kolu        D) Pencerenin camı
    E) Dolabın kolu

  18. Cevap: A

  19. سيارة والدي verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?

    A) Arkadaşımın arabası
    B) Babamın arabası
    C) Amcamın arabası
    D) Öğretmenimin arabası
    E) Müdürün arabası

  20. Cevap: B

  21. سيارة حمراء verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?

    A) Kırmızı ev                     B) Kırmızı top
    C) Kırmızı araba                D) Kırmızı
    E) Kırmızı kalem

  22. Cevap: C

  23. المعلم يتصل بك
    Cümlesinin Türkçe karşılığı hangisidir?

    A) Öğretmen kitap okuyor.
    B) Öğretmen sizi çağırıyor.
    C) Öğrenciler size söylüyor.
    D) Öğrenciler şarkı söylüyor.
    E) Öğrenciler öğretmeni bekliyor.

  24. Cevap: B

  25. هل هناك مباريات اليوم؟
    Sorusuna verilebilecek en uygun yanıt hangisidir?

    A) منزل    B) أجل    C) هنا    D) أنا جيدة    E) هنا

  26. Cevap: B

  27. كم عمرك؟ sorusuna verilebilecek en uygun yanıt hangisidir?

    A) ثلاثة عشر            B) عام        C) الاسبوع الماضي
    D) أنا جيدة               E) أنا جيدة 

  28. Cevap: A

  29. Aşağıdakilerden hangisi soru edatı değildir?

    A) كَيْفَ؟    B) مَاذَا؟    C) مَتَى؟    D) كَلاَّ ؟    E) مَتَى؟

  30. Cevap: D

  31. كَيْفَ؟ soru edatının Türkçe karşılığı hangisidir?

    A) Kim?            B) Ne?        C) Ne zaman?
    D) Nasıl?          E) Kimle?

  32. Cevap: D

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) Detayları

2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) 3 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 19 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ERDEMLİ TOPLUM
  • TATİL VE HOBİLER

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) sınavı 9.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) Testi İstatistikleri

Bu sınav 59 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 385 kere doğru, 211 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 9.Sınıf Arapça Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-19) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Arapça dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

9.Sınıf Arapça Sınavı Hazırla
  9.Sınıf Arapça Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş