2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18)

2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) CEVAPLARI

  1. Aşağıdaki sayılardan hangisi en büyüktür?

    A) 5√3    B) 4√5    C) 9    D) √78

  2. Cevap: C

  3. köklü ifadeler işleminin sonucu kaçtır?

    A) 2    B) 3    C) 4    D) 5

  4. Cevap: C

  5. köklü sayılar
    Yukarıda verilen işlemin sonucu kaçtır?

    A) 1,4    B) 1,3    C) 1,2    D)  1,1

  6. Cevap: C

  7. 10 ile 30 arasındaki sayılardan rastgele seçin bir sayının asal olma olasılığı kaçtır?

    A) 4/19        B) 5/19    C) 6/19    D) 1/5

  8. Cevap: D

  9. Aşağıdaki grafikte bir okuldaki 288 öğrencilerin gittiği kurslara göre dağılımı verilmiştir.
    kurs grafik sorusu
    Buna göre hangi kursa giden öğrenci sayısı yanlış verilmiştir?

    A) Fen bilimleri: 72             B) Türkçe: 36
    C) İngilizce: 48                   D) Matematik: 136

  10. Cevap: D

  11. matematik grafik sorusu
    Grafiğe göre Merve, Sevgi'den kaç sayfa fazla okumuştur?

    A) 40    B) 38    C) 36    D) 34

  12. Cevap: A

  13. Aşağıdaki sütun grafiğinde Erdem'in bir hafta çözdüğü soru sayıları gösterilmiştir.
    sütun grafiği sorusu
    Buna göre Erdem bir hafta oralama kaç soru çözmüştür?

    A) 65    B) 70    C) 75    D) 80

  14. Cevap: D

  15. ( a - 2 )2 ifadesinin özdeşi olan değer aşağıdakilerden hangisidir?

    A) a2 + 4a – 4        B) a2 + 4a + 4
    C) a2 – 4a + 4        D) a2 – 4

  16. Cevap: C

  17. (3x -1) . (x+2) = ax2 + bx + c eşitliğinde a, b, c yerine yazılacak tam sayıların toplamı kaçtır?

    A) 8    B) 7    C) 6    D) 5

  18. Cevap: C

  19. 4.(5x -6) - 2.(3x -8) ifadesinin en sade şekli hangisidir?

    A) 14x - 8    B) 14x - 40    C) 26x - 40    D) 26x - 8

  20. Cevap: B

  21. Aşağıdakilerden hangisi 72 sayısının çarpanlarından biri değildir?

    A) 2     B) 3     C) 4     D) 5

  22. Cevap: D Açıklama:

  23. Aşağıdakilerden hangisinin sonucu negatiftir?

    A) (-4)2     B) -(-2) 3     C) (-2) 2     D) (-1)3

  24. Cevap: D Açıklama:

  25. 124 000 sayısının bilimsel gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 0,124.106         B) 1,24.105
    C) 12,4.104           D) 124.103

  26. Cevap: B Açıklama:

  27. matematik sorusu işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisine eşittir?

    A) 2     B) 22     C) 23     D) 24

  28. Cevap: C Açıklama:

  29. √32 +√50 işleminin sonucu kaçtır?

    A) 9√2    B) √82    C) 6√2    D) √41

  30. Cevap: A Açıklama:

  31. Aşağıdakilerden hangisi bir irrasyonel sayıdır?

    A) √4    B) 1,5    C) √2    D) 1,2-

  32. Cevap: C Açıklama:

  33. Bir müzeyi yaz aylarında ziyaret eden turist sayısı aşağıdaki grafikte gösterilmiştir
    Grafik: Aylara Göre Turist Sayıs
    matematik grafik sorusu
    Grafiğe göre bu müzeyi haziran ve ağustos aylarında ziyaret eden toplam turist sayısı, temmuz ayında ziyaret eden turist sayısından kaç fazladır?

    A) 950     B) 750     C) 550     D) 350

  34. Cevap: C Açıklama:

  35. "55 + 56 + 57 + 58 + 59” ardışık sayıların toplamını kısa yoldan yapınız.




  36. Cevap:

    .

    Açıklama:

  37. Üç basamaklı en küçük tam kare sayının rakamları toplamı kaçtır?



  38. Cevap:

    .

    Açıklama:

  39. 2x-5=15 isex kaçtır?




  40. Cevap:

    .

    Açıklama:

  41. x+5=13 isex kaçtır?




  42. Cevap:

    .

    Açıklama:

  43. Genel terimi 6n+5 olan aritmetik dizinin ilk dört teriminin toplamını bulunuz.




  44. Cevap:

    .

    Açıklama:

  45. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların önüne “D”, yanlış olanların önüne “Y” yazınız.

    ( ) Pozitif sayıların tek kuvvetlerinin değeri her zaman negatiftir.
    ( ) Sayıların 0. kuvveti 1’e eşittir.
    ( ) Kişilerin kendi düşüncelerine göre karar verdikleri olasılıklara teorik olasılık denir.

  46. Cevap:

    .

    Açıklama:

  47. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların önüne “D”, yanlış olanların önüne “Y” yazınız.

    ( ) Karekökleri tam sayı olan doğal sayılar, tam kare sayılardır. www.sorubak.com
    ( ) İki olaydan herhangi birinin gerçekleşmesi diğer olayın olma olasılığını değiştiriyorsa bu olaylar bağımlı olaylardır.
    ( ) Negatif sayıların tek kuvvetlerinin değeri her zaman negatiftir.

  48. Cevap:

    .

    Açıklama:

  49. Aşağıdaki sayılardan tam kare doğal sayıları işaretleyiniz.

    a) 111 b) 144 c) 296 d) 324 e) 381 f) 400

  50. Cevap: . Açıklama:

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) Detayları

2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 18 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. 2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik
  • Doğru-Yanlış
  • Test


2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Sayılar ve İşlemler
    1. Çok büyük ve çok küçük sayıları bilimsel gösterimle ifade eder ve karşılaştırır.
    2. Gerçek sayıları tanır, rasyonel ve irrasyonel sayılarla ilişkilendirir.
    3. İki doğal sayının en büyük ortak bölenini (EBOB) ve en küçük ortak katını (EKOK)hesaplar; ilgili problemleri çözer.
    4. Kareköklü bir ifade ile çarpıldığında, sonucu bir doğal sayı yapan çarpanlara örnek verir.
    5. Kareköklü bir ifadeyi a√b şeklinde yazar ve a √b şeklindeki ifadede katsayıyı kök içine alır.
    6. Kareköklü ifadelerde çarpma ve bölme işlemlerini yapar.
    7. Kareköklü ifadelerde toplama ve çıkarma işlemlerini yapar.
    8. Ondalık ifadelerin kareköklerini belirler
    9. Sayıları 10’un farklı tam sayı kuvvetlerini kullanarak ifade eder
    10. Sayıların ondalık gösterimlerini 10’un tam sayı kuvvetlerini kullanarak çözümler
    11. Tam kare doğal sayıları tanır
    12. Tam kare doğal sayılarla bu sayıların karekökleri arasındaki ilişkiyi belirler.
    13. Tam kare olmayan sayıların karekök değerlerinin hangi iki doğal sayı arasında olduğunu belirler.
    14. Tam sayıların, tam sayı kuvvetlerini hesaplar, üslü ifade şeklinde yazar
    15. Üslü ifadelerle ilgili temel kuralları anlar, birbirine denk ifadeler oluşturur.
    16. Verilen iki doğal sayının aralarında asal olup olmadığını belirler.
    17. Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade yada üslü ifadelerin çarpımı şeklinde yazar.

Ayrıca 1 ÜNİTE etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 8.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-18) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 8.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

8.Sınıf Matematik Sınavı Hazırla
  8.Sınıf Matematik Dersi Ünite Özetleri