7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021

7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 sınavı 7.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 28 sorudan oluşmaktadır.



 7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi en güçlü şifredir?

    A) !!Eskisehir26!!            B) eskisehir26
    C) 16cba29                     D) yusuf1234

  2. Cevap: A Açıklama:

    En güçlü şifre, karmaşık ve tahmin edilmesi zor olan bir şifre olmalıdır. İdeal bir güçlü şifre, büyük ve küçük harflerden, rakamlardan ve özel karakterlerden oluşmalıdır. Ayrıca, kişisel bilgilere, kelimelere veya kelime kombinasyonlarına dayanmamalıdır. Verilen şifreler arasında en güçlü olanı "!Eskisehir26!" (Seçenek A)'dır. Bu şifre büyük harf, küçük harf, rakam ve özel karakterler içerir ve oldukça uzundur. Bu nedenle, şifrenin güvenliği daha yüksektir.



  3. Aşağıdakilerden hangisi olduğunda Kişisel mahremiyetimiz tehlikeye girer?

    A) Aile bilgilerimizi paylaştığımızda
    B) Adres bilgilerimizi paylaşmadığımızda
    C) Sadece güvenli adreslerde oyun oynadığımızda
    D) Resimlerimiz paylaşırken seçici olduğumuzda

  4. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevabı A) Aile bilgilerimizi paylaştığımızda olmalıdır. Kişisel mahremiyetimiz, aile bilgileri gibi özel ve hassas bilgileri paylaştığımızda en çok tehlikeye girer. Bu tür bilgileri bilinçsizce paylaşmak, kişisel gizliliğimizi riske atabilir ve kötü niyetli kişilerin eline geçmesine yol açabilir. Çocuklara internet kullanımı konusunda bu tür bilgilerin paylaşılmamasını öğretmek, kişisel mahremiyetlerini korumalarına yardımcı olur.



  5. Ali bir alışveriş mağazasından bir anti virüs programı satın alıp, bilgisayarına kurmuş kullanmaktadır. Buna göre Ali’nin anti virüs programı kullanım haklarına göre nasıl bir yazılımdır?

    A) Lisanslı yazılım                B) Ücretsiz yazılım
    C) Deneme Yazılımı             D) Paylaşılan Yazılım

  6. Cevap: A Açıklama:

    Ali'nin satın aldığı anti virüs programı, lisanslı yazılım (Seçenek A) kategorisine girer. Lisanslı yazılım, kullanıcıya belirli bir ücret karşılığında sunulan ve kullanım hakları belirli koşullarla sınırlanmış olan yazılımları ifade eder. Ali, bu yazılımı satın alarak kullanma hakkını elde etmiş ve yazılımın sağlayıcı şirketin kullanım koşullarına uygun olarak kullanmalıdır.



  7. Ayşe internet üzerinden farklı kullanıcılarla aynı anda haberleşmek ve birlikte çalışmak için bir internet sitesinden üyelik alarak sitedeki konu başlıkları altına mesaj yazmaya başlamıştır. Aşağıdakilerden hangisini bu siteler örnektir?

    A) Forum siteleri                    B) e-devlet
    C) Sosyal paylaşım siteleri    D) İş birlikli Yazarlık Siteleri

  8. Cevap: A Açıklama:

    Bu tür internet siteleri, farklı kullanıcıların aynı platform üzerinde konu başlıkları altında mesajlar yazarak tartışma, bilgi paylaşımı ve işbirliği yapmalarını sağlar. Bu tanıma en iyi uyan seçenek "A) Forum siteleri"dir. Forum siteleri, kullanıcıların belirli konular hakkında görüşlerini paylaşabilecekleri, sorular sorabilecekleri ve diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunabilecekleri platformlardır. Bu tür siteler, çeşitli konularda topluluk oluşturmayı ve bilgi paylaşımını teşvik eder.



  9. Arkadaşı Murat’a yaz tatilinde çektiği fotoğrafı e-posta ile göndermiştir. Bu duruma çok sevinen Murat arkadaşına teşekkür ederek yanıt göndermek istemektedir. Murat hangi özelliği kullanmalıdır?

    A) Kime    B) Yanıtla    C) Yönlendir    D) Ekle

  10. Cevap: B Açıklama:

    Murat, arkadaşına teşekkür etmek ve yanıt göndermek istediği için bu durumda "B) Yanıtla" özelliğini kullanmalıdır. Bu seçenek, Murat'ın aldığı e-postaya yanıt vererek arkadaşına teşekkür edebilmesini sağlar.



  11. Aşağıdakilerden hangisi internete bağlantısı sırasında zorunlu değildir?

    A) İnternet hattı    B) Kablo    C) Modem    D) Tarayıcı

  12. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevabı "D) Tarayıcı"dır. İnternet bağlantısı sırasında zorunlu olan bileşenler arasında internet hattı, modem ve genellikle kablo yer alır. Tarayıcı, internet üzerindeki web sitelerini ziyaret etmek, içerikleri görüntülemek ve web tabanlı uygulamaları kullanmak için gerekli bir yazılımdır, ancak internet bağlantısının kendisi değildir. Bu nedenle, tarayıcı internete bağlantısı sırasında zorunlu bir bileşen değildir. İnternet kullanıcıları, tarayıcılarını kullanarak interneti dolaşabilirler, ancak tarayıcı olmadan internet bağlantısı sağlanabilir.



  13. Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal paylaşım sitesidir?

    A) www.google.com                B) www.twiter.com
    C) www.bilgisayarbilisim.net    D) www.meb.k12.tr

  14. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevabı B) www.twiter.com'dur. Twitter, bir sosyal paylaşım sitesidir. Twitter, kullanıcıların metin tabanlı kısa mesajlar (tweetler) paylaşmasına ve bu mesajları takip etmelerine olanak tanır. Twitter, geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılan bir sosyal medya platformudur ve haberler, düşünceler ve etkinlikler hakkında bilgi alışverişi yapmak için kullanılır.



  15. Aşağıdakilerden hangisi bir arama motoru çeşidi değildir?

    A) Google    B) Explorer    C) Bing    D) Yahoo

  16. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevabı "B) Explorer" olmalıdır. Açıklamalar şu şekildedir:



  17. Aşağıdakilerden hangisi bir tarayıcı çeşididir?

    A) Modem    B) Explorer    C) Google    D) Facebook

  18. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevabı B) Explorer'dır. Explorer, bir tarayıcı çeşididir. Tarayıcılar, kullanıcıların internet üzerindeki web sitelerini ziyaret etmelerini ve bu sitelerde gezinmelerini sağlayan yazılımlardır. Explorer, Microsoft tarafından geliştirilen ve eski sürümleri Internet Explorer olarak bilinen bir web tarayıcısıdır.



  19. Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir birey ya da gruba karşı yapılan teknik ya da ilişkisel tarzda zarar verme davranışlarına ne denir?

    A) Güvenlik Duvarı        B) Bilgisayar virüsü
    C) Siber zorbalık            D) e- devlet uygulamaları

  20. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "C) Siber zorbalık" olmalıdır. İşte açıklamalar: - "Siber zorbalık", bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir kişi veya grup üzerinde zarar verme, taciz etme, tehdit etme veya rahatsızlık verme amaçlı davranışları ifade eder. Bu tür zorbalık, çevrimiçi platformlarda, sosyal medyada, e-posta yoluyla veya diğer dijital iletişim kanallarında gerçekleşebilir. - Diğer seçenekler olan "Güvenlik Duvarı," "Bilgisayar virüsü," ve "e-devlet uygulamaları," siber zorbalıkla doğrudan ilişkilendirilmeyen kavramlardır.



  21. Aşağıdakilerden hangisi e-devlet uygulamaları ile yapılan bir işlemdir?

    A) Bankadan havale yapmak
    B) e-postalarımızı kontrol etmek
    C) Motorlu taşıtlar vergisi ödemek
    D) Anti virüs programı indirmek

  22. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevabı C) Motorlu taşıtlar vergisi ödemek'tir. E-devlet uygulamaları, vatandaşların kamu hizmetlerine dijital ortamda erişimini sağlayan bir platformdur. Motorlu taşıtlar vergisi ödemesi de bu platform üzerinden yapılabilecek işlemlerden biridir. E-devlet, vatandaşların birçok resmi işlemi internet üzerinden yapabilmesine imkan tanır. Bu da zaman tasarrufu sağlar ve vatandaşların fiziksel olarak kurumlara gitmelerine gerek kalmaz.



  23. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar kullanırken dikkat edilmesi gereken önlemlerden değildir?

    A) Dik oturulmalı ve sırt desteklenmelidir.
    B) Monitörden 45-75 cm uzakta oturulmalıdır.
    C) 15-20 dakikada bir gözleri uzağa odaklayarak göz kaslarının dinlenmesi sağlanmalıdır.
    D) Monitör net görünmesi için ışık monitöre dik açıyla gelmelidir.

  24. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "D) Monitör net görünmesi için ışık monitöre dik açıyla gelmelidir." olmalıdır. İşte açıklamalar: - Diğer seçenekler (A, B ve C) bilgisayar kullanırken dikkat edilmesi gereken önlemleri doğru bir şekilde ifade ederken, seçenek D bilgisayar kullanımıyla ilgili bir yanlışı içeriyor. Monitörün net görünmesi için ışığın monitöre dik açıyla gelmesi gerektiği değil, ışığın yansımasının ve parlamasının önlenmesi gerektiği doğru bir önlem olacaktır. Bu, ekran yüzeyinde yansımaları azaltmak ve göz yorgunluğunu en aza indirmek için kullanılan bir önlemdir.



  25. Aşağıdakilerden hangisi zararlı yazılımlardandır?

    A) Windows 8                      B) Android
    C) İnternet Explorer           D) Spam

  26. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevabı D) Spam'dir. Spam, zararlı yazılımlar veya istenmeyen iletiler içeren istenmeyen e-postaları ifade eder. Spam iletiler, genellikle kişilerin rızası olmadan büyük miktarda reklam veya kötü amaçlı içerikleri içerebilir. Bu tür istenmeyen iletiler, kullanıcıların zamanını ve kaynaklarını boşa harcayabilir, ayrıca zararlı yazılımları içerebilir veya kişisel bilgilere erişmeye çalışabilirler.



  27. Melis’in dedesi elinde eski fotoğraflarla gelir: “Kızım, benim gençlik yıllarımda çektirdiğim bazı fotoğraflarım var, bunları bilgisayara aktarabilir misin?” Melis: “Tabi Dedeciğim”. Acaba Melis, dedesinin fotoğraflarını bilgisayara aktarmak için hangi donanım birimini kullanmıştır?

    A) Yazıcı    B) Tarayıcı    C) Ekran Kartı    D) Hoparlör

  28. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "B) Tarayıcı" olmalıdır. İşte açıklamalar: - Melis, dedesinin eski fotoğraflarını bilgisayara aktarmak istediğinde tarayıcıyı kullanmıştır. Tarayıcılar, kağıt tabanlı belgeleri veya fotoğrafları tarayarak dijital formata dönüştüren cihazlardır. Bu, dedesinin eski fotoğraflarını bilgisayarın anlayabileceği bir dijital formata çevirmek için kullanılan bir işlemdir.



  29. Aşağıdakilerden hangisi bir yazılım(program) değildir?

    A) Bilgisayar oyunları      B) Ekran Klavyesi
    C) Monitör                        D) Microsoft Office Word

  30. Cevap:

    C

    Açıklama:

    Bu sorunun cevabı C) Monitör'dür. Monitör, bilgisayarın görüntüleri ve metinleri görüntülemesini sağlayan bir çıktı cihazıdır. Bilgisayar sistemlerinde yazılımlar (programlar) çalıştırılırken, monitör kullanıcıya bu yazılımların sonuçlarını görüntüler. Diğer seçenekler (A, B ve D), yazılımlara örnek olarak verilebilir.



  31. Sosyal medya kullanımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisini yapmak yanlış olur?

    A) İnternet ortamında tanımadığınız kişilerle kesinlikle sohbet etmeyin, iletişim kurmayın.
    B) Ziyaret ettiğiniz sitelere ailenizin onayı olmaksızın resminizi, adresinizi, telefon numaranızı, okulunuzun adını vermeyin.
    C) İnternet ortamında başkalarını rahatsız edecek davranışlarda bulunmayınız. Size yapılmasını istemediğiniz davranışları başkalarına yapmayınız.
    D) Şifrelerimizi unutmamak için arkadaşlarımızla paylaşmalıyız.

  32. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "D) Şifrelerimizi unutmamak için arkadaşlarımızla paylaşmalıyız." seçeneğidir. İşte açıklamalar: - Sosyal medya kullanımıyla ilgili temel bir kural, şifrelerinizi kimseyle paylaşmamanızdır. Şifreler kişisel ve gizli bilgilerdir ve yalnızca hesap sahibinin bilmesi gereken bilgilerdir. Şifreleri paylaşmak, hesabınıza yetkisiz erişim sağlanmasına ve kötü niyetli kişilerin hesabınıza zarar vermesine neden olabilir.



  33. Ece bir bilgisayar dergisinin verdiği oyunu alıp bilgisayara kurdu. Bu oyunu 5.bölüme kadar oynadı. Ancak 6.bölüme geçemeyeceğini belirten bir uyarı çıktı. Diğer bölümleri oynayabilmesi için oyunu satın alması gerekiyordu.
    Sizce bunun sebebi hangi tür yazılım olmasından kaynaklanır?

    A) Lisanslı yazılım        B) Paylaşılan Yazılım
    C) Demo Yazılım          D) Ücretsiz yazılım

  34. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevabı C) Demo Yazılım'dır. Ece'nin oynadığı oyun, 5. bölüme kadar ücretsiz oynanabilen bir sürümün demo versiyonu olabilir. Demo yazılımlar, genellikle belirli bir süre veya belirli bir bölüme kadar ücretsiz olarak sunulur, ancak tam sürüme veya daha fazla içeriğe erişmek istediğinizde satın almanız gerekir. Bu durum, yazılım geliştiricilerinin kullanıcılarına yazılımlarının avantajlarını denemeleri ve ardından tam sürümü satın almalarını teşvik etmeleri için yaygın bir yöntemdir.



  35. Aşağıdakilerden hangisi bilişim teknolojilerinin kullanım amaçlarına örnek olamaz?

    A) Maliyetleri azaltır ve verimliliği artırırlar.
    B) Tekrarı azaltır, veri girişini kolaylaştırır ve zaman tüketimini artırır.
    C) Kâğıt kullanımının gerektirdiği fiziksel alan kullanımını daraltırlar.
    D) Ofislerde görülen işlerin maliyetlerini önemli ölçüde azaltırlar.

  36. Cevap: C Açıklama:

    . Sorunun cevap anahtarı olarak "C) Kâğıt kullanımının gerektirdiği fiziksel alan kullanımını daraltırlar." seçeneği daha uygun görünüyor. Bilişim teknolojileri, kağıt kullanımını azaltarak fiziksel alanın daha verimli kullanılmasına yardımcı olabilir. Bu sayede ofisler daha düzenli ve daha az fiziksel depolama alanı gerektirebilir.



  37. Hangisi veri güvenliğini tehdit eden kaynaklardan değildir?

    A) Hackerler                      B) Kötü amaçlı yazılımlar
    C) Donanım arızaları       D) İşletim sistemi

  38. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevabı D) İşletim sistemi'dir. İşletim sistemi, veri güvenliğini doğrudan tehdit eden bir kaynak değildir. Hackerler, kötü amaçlı yazılımlar ve donanım arızaları gibi unsurlar veri güvenliğini tehdit edebilirken, işletim sistemi, bir bilgisayarın temel işlevlerini yöneten ve çalıştıran yazılımdır. Ancak, işletim sistemi de güvenlik açıkları içerebilir ve bu nedenle güncellemelerle düzenli olarak güncellenmelidir.



  39. “Kerem’in babası dönem sonuna doğru Kerem’in notlarını öğrenmek istemiştir. Bunun için internetten Veli bilgilendirme sistemi sayesinde Kerem ‘in aldığı bütün notları görebilmiştir.”
    Keremin babasının notları öğrenmek için kullanmış olduğu Veli bilgilendirme sistemi Bilgi iletişim teknolojilerinden hangi alana girmektedir?

    A) Sağlık    B) Mühendislik    C) Eğitim   D) Günlük Yaşam

  40. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) Eğitim'dir. Kerem'in babası, Veli bilgilendirme sistemi aracılığıyla Kerem'in notlarını öğrenmek istemiştir. Bu, eğitim alanında kullanılan bir bilgi iletişim teknolojisi örneğidir. Bu tür sistemler, öğrenci notları, devamsızlık bilgileri ve diğer eğitimle ilgili verileri velilere iletmek ve paylaşmak için kullanılır.



  41. Aşağıdakilerden hangisi zararlı bir yazılımdır?

    A) Not Defteri            B) Microsoft Office Word
    C) Virüs                       D) AVG Anti virüs

  42. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "C) Virüs" seçeneğidir. Virüs, zararlı bir yazılım türüdür ve bilgisayar sistemlerine zarar verme, verileri silme veya bozma potansiyeline sahiptir. Diğer seçenekler (A, B ve D) zararlı yazılımlar değildir; bunlar genellikle kullanıcıların işlerini kolaylaştırmak veya bilgisayarlarını korumak için kullanılan yazılımlardır.



  43. Aşağıdaki özellikler donanım birimlerinden hangisine aittir?
    Bilgilerin depolandığı donanım birimidir.
    Manyetik disklerin bir araya gelmesiyle oluşur.
    Çeşitli boyut ve kapasiteye sahiptirler.
    Günümüzde kapasiteler sürekli artmaktadır.

    A) İşlemci (CPU)        B) Hard Disc (Sabit Disk)
    C) Ana Kart                D) Ekran Kartı

  44. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B) Hard Disc (Sabit Disk)'dir. Sabit disk, bilgilerin depolandığı bir donanım birimidir ve manyetik disklerin bir araya gelmesiyle oluşur. Ayrıca çeşitli boyut ve kapasitelere sahiptirler, ve günümüzde kapasiteleri sürekli olarak artmaktadır. Bu özellikler sabit disklerin temel özellikleridir.



  45. “Bilgiye ulaşılmasını, bilginin depolanmasını, saklanmasını ve kullanılmasını sağlayan; iletişim ve bilgisayar uygulamalarını kapsayan tüm teknolojilerdir.” Yukarıda aşağıdaki maddelerden hangisini açıklamaya çalışılmıştır?

    A) Bilişim Teknolojileri         B) Sanal iletişim Teknolojileri
    C) Telefon Teknolojileri        D) Etkileşimli Tahtalar

  46. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "A) Bilişim Teknolojileri" seçeneğidir. Verilen tanım, bilişim teknolojilerini açıklamaktadır. Bilişim teknolojileri, bilgiye erişim, depolama, saklama ve iletişim konularında kullanılan teknolojileri içerir. Bu teknolojiler, bilgisayarlar, yazılımlar, ağlar, internet ve diğer dijital araçları içerir.



  47. Ayşe internet üzerinden farklı kullanıcılarla aynı anda haberleşmek ve birlikte çalışmak için bir internet sitesinden üyelik alarak sitedeki konu başlıkları altına mesaj yazmaya başlamıştır. Aşağıdakilerden hangisini bu siteler örnektir?

    A) Forum siteleri                    B) e-devlet
    C) Sosyal paylaşım siteleri    D) İşbirlikli Yazarlık Siteleri

  48. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Forum siteleridir. Forum siteleri, farklı kullanıcıların aynı platformda belirli konu başlıkları altında mesajlar yazarak iletişim kurmalarını ve bilgi paylaşmalarını sağlar. Ayşe'nin üyelik alarak mesaj yazdığı ve farklı kullanıcılarla iletişim kurduğu internet sitesi, bir forum sitesi örneğidir. Bu tür siteler, çeşitli konularda topluluklar oluşturur ve bilgi paylaşımını teşvik eder.



  49. I. Yaşadığımız yer adı şifre olarak seçilmemelidir.
    II. Klavyeden harf düzeninden oluşan kelimeler şifre olarak seçilmemelidir.
    III. Ardaşık sayılardan ve alfabetik sıradan oluşan harfler kullanılmalıdır.
    Yukarıda şifre seçerken izlenecek yollardan hangileri aşağıdaki seçeneklerde doğru olarak verilmiştir?

    A) I-II-III    B) Yalnız I    C) I-II    D) II-III

  50. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "C) I-II" seçeneğidir. İlk ifadeye göre, yaşadığımız yer adı gibi kişisel bilgilere dayalı şifreler seçilmemelidir. İkinci ifade, klavye düzeninden oluşan kelimelerin kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle, doğru cevap C seçeneğidir.



  51. Aşağıdakilerden hangisi bir işletim sistemidir?

    A) Windows XP            B) İnternet Explorer
    C) Google                     D) Yandex

  52. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Windows XP'dir. Windows XP, bir işletim sistemidir. İşletim sistemleri, bilgisayarın donanımını yönetir ve kullanıcıların bilgisayarları üzerinde uygulamaları çalıştırmasına, dosyaları yönetmesine ve diğer işlemleri gerçekleştirmesine olanak tanır. İnternet Explorer, Google ve Yandex ise web tarayıcılarıdır ve işletim sistemleri değildir.



  53. ………………….. kimlerin ya da hangi yazılımların bilgisayarımıza giriş yapabileceğini sıkı sıkı denetler.
    Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

    A) Virüs    B) Şifreleme    C) Bayt    D) Güvenlik duvarı

  54. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "D) Güvenlik duvarı" seçeneğidir. Verilen cümlede, bilgisayarın kimlerin veya hangi yazılımların erişimine izin vereceğini denetleyen bir bileşenin adını ifade etmektedir. Bu bileşen, genellikle "Güvenlik Duvarı" olarak adlandırılır ve bilgisayarın güvenliğini korumak için girişleri denetler. Bu sayede zararlı yazılımların veya yetkisiz erişim girişimlerinin engellenmesine yardımcı olur.



  55. Yazılım nedir?

    A) Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program
    B) Bilgisayarın fiziksel olarak algılanabilen tüm parçaları
    C) Bilgisayarda bilgilerin geçici olarak tutulduğu bir donanım elemanı
    D) Bilgisayarda bilgilerin kalıcı olarak saklandığı ve diğer adı ROM olan donanım elemanı

  56. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program'dır. Yazılım, bilgisayarın çalışmasını, işlevlerini gerçekleştirmesini ve kullanıcıların farklı görevleri yerine getirmesini sağlayan programlar, uygulamalar ve işletim sistemlerini içerir. Diğer seçeneklerde verilen tanımlar ise donanım ve depolama ile ilgilidir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 Detayları

7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 5 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 28 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 28 Aralık 2021 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 2 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 Testini Çöz tıklayın. 7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Doğru-Yanlış
  • Test


7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • İŞLETİM SİSTEMİ
    1. Başlat (Start) menüsünü tanıyabilme
    2. İşletim Sistemlerini açıklayabilme
    3. Windows işletim sistemi ile ilgili temel kavramlar bilgisi.
    4. Windows ortamında çalışabilme
    5. Windows ortamında dosya ve klasör işlemlerini yapabilme
  • SUNUM PROGRAMLARI
    1. Animasyon özelliklerini kullanarak sunuyu canlandırabilme.
    2. Bir sunum programında menü ve altmenü komutlarını işlevlerine uygun olarak kullanabilme
    3. Çeşitli medya öğelerini birleştirebilme
    4. Ekran tipleri.
    5. Ses, görüntü, metin ve hareket gibi değişik medya öğelerinin kullanarak bir multimedya sunu geliştirebilme
    6. Sunu programında yaratılan bir dosyayı basabilme
    7. Sunuya metin, resim, grafik, ses, not ekleyebilme
    8. Yeni bir sunuya başlayabilme.

Ayrıca 7.sınıf seçmeli bilişim 1.dönem 2.sınav soruları; mebsinavlari.com tarafından bt kullanımı ve internet kazanımlarını ölçen tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır

Güvenlik bilinci ve güçlü şifre oluşturma becerisi.

Kişisel bilgilerin nasıl korunması gerektiği konusundaki dijital güvenlik bilincini artırmaktır.

Lisanslı yazılımın tanımı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olma.

Forum sitelerinin tanımı ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olma.

E-posta iletişiminde yanıt özelliğini kullanarak iletişim kurabilme yeteneği.

Bilgisayar kullanımı ve internet teknolojileri ile ilgili temel bir kavramı sınamaktadır.

çeşitli internet sitelerini tanıma ve sosyal medya ile ilgili temel bilgileri anlama konularında yardımcı olmaktır.

- Google, Bing ve Yahoo, internet arama motorlarının örnekleridir ve kullanıcıların internet üzerinde bilgi aramasını sağlar. - Explorer ise aslında bir web tarayıcısıdır ve internet tarayıcıları arasında Internet Explorer gibi örnekler bulunur. Web tarayıcıları, internet üzerinde gezinme ve web sayfalarını görüntüleme işlevine sahiptir, ancak doğrudan bir arama motoru olarak kabul edilmezler.

İnternet tarayıcılarını tanıma ve farklı tarayıcıların özelliklerini anlama konularında yardımcı olmaktır.

Terimleri tanıtarak, siber zorbalığın ne olduğunu ve çevrimiçi davranışların nasıl olumsuz etkilere neden olabileceğini anlamalarına yardımcı olur.

e-devlet uygulamalarının kullanımının önemini ve faydalarını anlamalarında yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Bu soru, bilgisayar kullanımı sırasında doğru ergonomik uygulamaların ve göz sağlığı önlemlerinin öğrencilere öğretilmesi amacıyla kullanılabilir.

İnternet kullanımında dikkatli olmaları ve bilgisayarlarını zararlı yazılımlardan korumak için gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurgulamayı amaçlamaktadır.

Bu soru, bilgisayar donanımı ve bileşenleri hakkında temel bilgileri öğrencilere öğretmek için kullanılabilir.

Bilgisayar donanımı ve yazılımı arasındaki farkları anlamak ve ayırt etmek için kullanılmıştır.

- Diğer seçenekler, çevrimiçi güvenliği artırmaya yönelik doğru tavsiyeleri içerir. İnternet kullanıcıları, tanımadıkları kişilerle iletişim kurmamalı, kişisel bilgilerini paylaşmamalı ve çevrimiçi davranışlarında saygılı ve düşünceli olmalıdır.

Yazılım türlerini ve yazılım sürümlerinin farklarını anlama yeteneğini ölçmek için kullanılmıştır.

Bu soru, öğrencilere bilişim teknolojilerinin iş dünyasında nasıl kullanılabileceği konusunda bilgi verirken, bu teknolojilerin faydalarını anlamalarına yardımcı olabilir

Veri güvenliği kavramını ve potansiyel tehdit kaynaklarını anlama yeteneğini ölçmek için kullanılmıştır.

Bilgi iletişim teknolojilerinin farklı alanlarda nasıl kullanılabileceğini anlama yeteneğini ölçmektedir.

Zararlı yazılımların tanımını ve tehlikelerini anlamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Bilgisayar donanımı ve bileşenleri hakkındaki temel bilgiyi ölçmektedir.

Bilişim teknolojilerinin ne olduğunu anlamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

İnternet tabanlı iletişim araçları ve siteleri hakkında temel bir anlayışı ölçmektedir.

Temel bilgisayar bilgisi ve işletim sistemleri konusundaki temel anlayışı değerlendirmeyi amaçlamaktadır.

Bilgisayar güvenliği ve ağ güvenliği konularını anlama ve uygulama yeteneği ile ilgilidir.

yazılım kavramını ve bilgisayar bileşenlerini ayırt etme yeteneğini değerlendirmeyi amaçlamaktadır.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 sınavı 7.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 Testi İstatistikleri

Bu sınav 81 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 873 kere doğru, 585 kere yanlış cevap verilmiş.

7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

7.Sınıf Seçmeli Bilişim 1.Dönem 2.Sınav (BT Kullanımı) 2021 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 7.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.