2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29)

2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) sınavı 7.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) CEVAPLARI

  1. matematik uygulamaları sorusu
    Yukarıdaki tabloda bazı illerimizin 26.10.2022 günü gündüz ve gece sıcaklık ortalamaları verilmiştir.
    Sıcaklık farkının en fazla olduğu ildeki gece gündüz sıcaklık farkı kaç derecedir?

    A) 13    B) 19    C) 21    D) 22

  2. Cevap: B

  3. Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu doğru değildir?

    A) (-36) : (-6) = -6            B) (-36) : (+3) = -12
    C) (-36) : (+12) = -3         D) (-36) : (-3) = 12

  4. Cevap: A

  5. (+2).(-5) + (-8) : (-4) verilen işlemin sonucu hangisidir?

    A) 8    B) 2    C) -2    D) -8

  6. Cevap: B

  7. (+3) : ( +1) - (-3) . (-1) işleminin sonucu hangisidir?

    A) 6    B) -7    C) 7    D) -6

  8. Cevap: B

  9. Aşağıda verilen sayılardan hangisi sayı doğrusunda (-5) tam sayısının solunda yer alır?

    A) -6    B) -4    C) -1    D) 2

  10. Cevap: A

  11. (-28) : (-7) işleminin sonucu hangisidir?

    A) 1    B) 2    C) 3    D) 4

  12. Cevap: D

  13. Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu doğru değildir?

    A) (+9) : (+3) = +3         B) (-18) : (+2) = -9
    C) (-24)  : (-6) = -4        D) (+36) : (-4) = 9

  14. Cevap: C

  15. Bir kırtasiyeci sattığı 32 kitabın 14'ünün her birini 10 TL kar, kalanların her birini 5 TL zarar ile satmıştır.
    Buna göre bu kırtasiyecinin kar zarar durumu hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 50 TL kar etmiştir
    B) 50 TL zarar etmiştir
    C) Kar yada zarar etmemiştir
    D) 20 TL zarar etmiştir

  16. Cevap: A

  17. Bri inşaat firmasının yaptığı bloklarda satmak istediği girişkatta 12, 1. katta 15, 2. katta 8, 3. katta 6 daire vardır.
    Bu firma, giriş ve 1. katta bulunan her bir daireden 2000 TL zarar, 2. ve 3. katta bulunan her bir daireden 5000 TL kar ettiğine göre inşaat firmasının tüm dairelerin satışından elde ettiği kar zarar durumu hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 10.00 zarar etmişir    B) 16.000 kar etmiştir
    C) 10.000 kar etmiştir    D) 16.000 zarar etmiştir

  18. Cevap: B

  19. "Ankara'da hava sıcaklığı 3 drece iken Konya'da hava sıcaklığı Ankara'dan 2 derece daha düşüktür." diyen birisi Konya'daki hava sıcaklığının kaç derece olduğunu belirtmiştir?

    A) -1    B) 0    C) 1    D) 2

  20. Cevap: C

  21. Bir asansörde -2.katta bulunan bir kişi asansör 9 kat yukarı çıktığında kaçıncı kata ulaşmış olur?

    A) 5    B) 7    C) 9    D) 11

  22. Cevap: B

  23. Aşağıdakilerden hangisi bir rasyonel sayı değildir?

    A) 1/3    B) 6/2    C) -1/7    D) 9/0

  24. Cevap: B

  25. Aşağıdaki rasyonel sayılardan hangisi aynı zamanda bir tam sayıdır?

    A) 1/5    B) 3/1    C) 3/9    D) 2/8

  26. Cevap: B

  27. rasyonel sayı rasyonel sayılarının küçükten büyüğe doğru sıralanmış hali hangisidir?

    A) a < b < c                B) b < c < a
    C) c < a < b                D) a < c < b

  28. Cevap: C

  29. 1,6- devirli ondalık sayısının değeri aşağıdakilerden hangisidir?
    devirli sayı

  30. Cevap: C

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) Detayları

2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) 5 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 29 Ekim 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • SAYILAR VE İŞLEMLER
    1. Alış veriş, elektrik, su faturaları; döviz kurları, ölçme birimleri gibi ondalık gösterimlerin kullanılmasını gerektiren gerçek hayattan örneklere yer verilir.
    2. Alış veriş, elektrik, su faturaları; döviz kurları, ölçme birimleri gibi ondalık gösterimlerin kullanılmasını gerektiren gerçek hayattan örneklere yer verilir.
    3. Hesap makinesinin kare ve küp alma tuşları kullanılarak elde edilen sonuç ile aynı sayının çarpma tuşunun tekrarlı kullanımıyla bulunan sonuç arasındaki ilişki fark ettirilir
    4. Problem çözme etkinliklerinde oryantiring, dart vb. oyunlarına yer verilir.
    5. Problem kurmaya yönelik çalışmalara yer verilir
    6. Rasyonel sayılarda sıralama ve karşılaştırmaya yönelik uygulamalara yer verilir.
    7. Sayı doğrusu, sayma pulları vb. modeller ile kâr-zarar, sıcaklık vb. gerçek hayat durumlarından yararlanılır.
    8. Tabanın negatif tam sayı olduğu durumlarda kuvvetin tek veya çift olmasına yönelik etkinliklere yer verilir.

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) sınavı 7.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) Testi İstatistikleri

Bu sınav 1 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 5 kere doğru, 10 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 7.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-10-29) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 7.Sınıf Matematik Uygulamaları dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.