7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test

7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test sınavı 7.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test CEVAPLARI

  1. Bir havuzun 5/8'i doludur. Dolu olamayn kısmın hacmi ise 225 m3'tür. Buna göre bu havuzun kapasitesi toplam kaç m3'tür?

    A) 400    B) 500    C) 600    D) 700

  2. Cevap: C Açıklama:

    Havuzun 5/8'i dolu olduğuna göre, dolu olmayan kısmı ise 3/8'i temsil eder. Dolu olmayan kısım için verilen hacim 225 m³ olarak belirtilmiş.

    Dolu olmayan kısmın hacmi, toplam hacmin 3/8'ine denk geliyor. Dolayısıyla, bu ifadeyi kullanarak toplam hacmi hesaplayabiliriz:

    3/8 * Toplam Hacim = 225 m³

    Toplam Hacim = 225 m³ * (8/3) Toplam Hacim = 600 m³



  3. 120 TL'nin 1/5'nin 1/3'nin 3/4'ü kaç TL'dir?

    A) 5    B) 6    C) 7    D) 8

  4. Cevap: B Açıklama:

    1/5'in 1/3'ü: 1/5 * 1/3 = 1/15

    Sonra, bu sonucun 3/4'ü: (1/15) * 3/4 = 3/60 = 1/20

    Şimdi, 120 TL'nin 1/20'si ne kadar eder:

    120 TL * 1/20 = 6 TL

    Yani, 120 TL'nin 1/5'inin 1/3'ünün 3/4'ü 6 TL'dir.



  5. kare sorusu
    Verilen karenin çevre uzunluğu kaç cm'dir?

    A) 12x + 16        B) 8x + 12
    C) 24x + 8         D) 6x + 10

  6. Cevap: A Açıklama:


  7. (3x + 1) - (-2x +1) işleminin sonucu hangisidir?

    A) 0    B) 5x    C) 1    D) x

  8. Cevap: B Açıklama:


  9. (5x-3) + (-4x -7) işleminin sonucu hangisidir?

    A) x-10    B) x+10    C) 10    D) x

  10. Cevap: A Açıklama:


  11. rasyonel sayılar işleminin sonucu hangisidir?

    A) 1/16    B) 1/32    C) -1/16    D) -1/32

  12. Cevap: D Açıklama:


  13. rasyonel sayılar işleminin sonucu hangisidir?

    A) 1    B) 2    C) 3    D) 4

  14. Cevap: B Açıklama:


  15. rasyonel sayılar sorusu işleminin sonucu hangisidir?

    A) -11/6    B) -7/2    C) -6/5    D) -4/3

  16. Cevap: A Açıklama:


  17. 7.sınıf matematik sorusu işleminin sonucu hangisidir?

    A) 5/7    B) 1    C) 7/5    D) 2

  18. Cevap: C Açıklama:


  19. Ramazan amca elindeki limonların 3/8'ünü sabahtan, 1/5'ini öğreleden sonra satmıştır. Buna göre Ramazan amcanın elinde kalan limonlar tüm limonların kaçta kaçıdır?

    A) 1/2    B) 1/3    C) 1/4    D) 2/5

  20. Cevap: A Açıklama:

    Ramazan Amca'nın elindeki limonların 3/8'i sabah satılmış. Kalan kısmı ise 5/8'i oluyor.

    Bu kalan kısmın 1/5'i de öğleden sonra satılmış. Kalan kısmı ise 4/5'i oluyor.

    Yani, elde kalan limonların oranı: 5/8 * 4/5 = 20/40 = 1/2

    Bu da demek oluyor ki, Ramazan Amca'nın elindeki limonların tam yarısı kalmış.



  21. rasyonel sayılarda bölme işleminin sonucu kaçtır?

    A) -2/5    B) -3/5    C) -4/5    D) -1

  22. Cevap: B Açıklama:


  23. rasyonel sayılar işleminin sonucu kaçtır?

    A) 1    B) 10    C) 100    D) 1000

  24. Cevap: C Açıklama:


  25. rasyonel sayılar işleminin sonucu kaçtır?

    A) 3/7    B) 3/8    C) 3/9    D) 3/10

  26. Cevap: A Açıklama:


  27. rasyonel sayılarda sıralama Verilen rasyonel sayıların büyükten küçüğe doğru sıralanışı hanisidir?

    rasyonel sayılarda sıralama sorusu seçenekleri

  28. Cevap: C Açıklama:


  29. -11/5 rasyonel sayısının ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) -2,2    B) -1,8    C) -1,4    D) -1,2

  30. Cevap: A Açıklama:


  31. matematik sorusuverilenlerden kaç tanesi rasyonel sayı değildir?

    A) 1    B) 2    C) 3 D) 4

  32. Cevap: A Açıklama:


  33. I (-2)5 ...... (-3)3.
    II.(-10)0 ..... -100
    III.-42 ..... (-4)2
    Yukarıda verilen işlemler karşılaştırıldığında noktalı yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelir?

    A) >,<,>                B) >,<,<
    C) <,>,<                D) <,<,<

  34. Cevap: C Açıklama:


  35. tablo sorusu
    Yukarıdaki tabloda bazı illerin gece ve gündüz sıcaklık değerleri verilmiştir. Buna göre gündüz ile gece arasındaki sıcaklık farkı en fazla olan il hangisidir?

    A) Denizli    B) Kars    C) Erzincan    D) Antalya

  36. Cevap: B Açıklama:


  37. sayı doğrusu
    Yukarıdaki sayı doğrusunda okla gösterilen rasyonel sayının ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 4,2    B) 4,6    C) 4,8    D) 4,9

  38. Cevap: C Açıklama:


  39. 0,68-  devirli ondalıkl ısaının açılımı hangisidir?

    A) 68/10    B) 68/100    C) 68/9    D) 68/90

  40. Cevap: D Açıklama:


Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test Detayları

7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 06 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test Testini Çöz tıklayın. 7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CEBİR
    1. . Bir çokluğun belirtilen bir yüzdesine karşılık gelen miktarı bulur; belirli bir yüzdesi verilen çokluğu bulur
    2. Aralarında doğrusal ilişki bulunan iki değişkenden birinin diğerine bağıl olarak nasıl değiştiğini tablo, grafik ve denklem ile ifade eder.
    3. Bir çokluğu belirli bir yüzde ile arttırmaya veya azaltmaya yönelik hesaplamalar yapar.
    4. Bir çokluğu diğer bir çokluğun yüzdesi olarak hesaplar
    5. Birbirine oranı verilen iki çokluktan biri verildiğinde diğerini bulur.
    6. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem kurmayı gerektiren problemleri çözer.
    7. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer.
    8. Denklemlerde eşitliğin korunumu ilkesini anlar.
    9. Doğru orantılı iki çokluğa ait orantı sabitini belirler ve yorumlar.
    10. Doğru orantılı iki çokluk arasındaki ilişkiyi tablo veya denklem olarak ifade eder
    11. Doğru ve ters orantıyla ilgili problemleri çözer.
    12. Doğrusal denklemlerin grafiğini çizer.
    13. Gerçek yaşam durumlarına uygun birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri kurar.
    14. Gerçek yaşam durumlarını ve tabloları inceleyerek iki çokluğun ters orantılı olup olmadığına karar verir.
    15. Gerçek yaşam durumlarını, tabloları veya doğru grafiklerini inceleyerek iki çokluğun orantılı olup olmadığına karar verir.
    16. Koordinat sistemini özellikleriyle tanır ve sıralı ikilileri gösterir.
    17. Oranda çokluklardan birinin 1 olması durumunda diğerinin alacağı değeri belirler.
    18. Yüzde ile ilgili problemleri çözer.

Ayrıca 7.sınıf matematik dersi 1.dönem sonu sınava hazırlık testi; cevap ve açıklamalı olarak mebsinavlari.com tarafından test türünde hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test sınavı 7.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test Sınavını hangi formatta indirebilirim?

7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

7.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Sınava Hazırlık Test sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 7.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.