7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1

7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavı 7.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır.



 7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 CEVAPLARI

  1. Bir elektrik devresinde ampuller arasındaki parlaklık farkına neden olan faktör aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ampullerin farklı dirençleri
    B) Ampullerin farklı voltajları
    C) Ampullerin farklı akımları
    D) Ampullerin farklı güçleri

  2. Cevap: A Açıklama:

    Ampullerin farklı dirençleri, devredeki toplam direnci değiştirir ve bu da ampul parlaklığını etkiler.



  3. Bir su tesisatı, hangi tip elektrik devresine benzetilebilir?

    A) Seri bağlı       B) Paralel bağlı   
    C) Karma bağlı      D) Yıldız bağlı    
                       

  4. Cevap: A Açıklama:

    Su tesisatında borulardan su akışı seri olarak gerçekleşir, tıpkı seri bağlı elektrik devrelerindeki elektrik akımı gibi.



  5. Aşağıdakilerden hangisi insan vücudunda üremeyle ilgili bir yapı veya organdır?

    A) Beyin    B) Böbrek    C) Rahim    D) Karaciğer    

  6. Cevap: C Açıklama:

    Rahim, dişi üreme sisteminde bulunan ve bebeğin geliştiği yapıdır.



  7. Seri bağlı ampullerden oluşan devrelerde pil sayısının artması aşağıdakilerden hangisini etkiler?

    A) Akım şiddetini azaltır    B) Akım şiddetini artırır   
    C) Gerilimi azaltır          D) Gerilimi artırır         
                                

  8. Cevap: D Açıklama:

    Seri bağlı devrelerde pil sayısının artması gerilimi artırır.



  9. Eşeysiz üremenin kaç çeşidi vardır?

    A) 3    B) 4    C) 5    D) 6    

  10. Cevap: B Açıklama:

    Eşeysiz üremenin bölünerek, tomurcuklanarak, rejenerasyonla ve vejetatif üreme olmak üzere 4 çeşidi vardır.



  11. Tomurcuklanarak üreme hangi canlı grubunda görülür?

    A) Bakteriler    B) Mayalar    C) Solucanlar    D) Yıldızlar    

  12. Cevap: B Açıklama:

    Tomurcuklanarak üreme, bira mayası, denizanası, sünger ve hidra gibi canlılarda görülür.



  13. Hangi canlılar yavrusunu yumurtlayarak dünyaya getirir?

    A) Kurbağa    B) Deve kuşu    C) Yunus    D) Zürafa    

  14. Cevap: B Açıklama:

    Kuşlar ve bazı balık türlerinde yavru bakımı görülür.



  15. Aşağıdakilerden hangisi omurgalı bir canlı değildir?

    A) Balık    B) Timsah    C) Arı    D) Kutup ayısı    

  16. Cevap: C Açıklama:

    Arılar omurgasız canlılardır.



  17. Hangi canlılarda yavru bakımı görülür?

    A) Timsahlar    B) Sinekler    C) Balıklar    D) Karıncalar    

  18. Cevap: A Açıklama:

    Kuşlar ve timsahlar gibi bazı canlılarda yavru bakımı görülür.



  19. Beyaz ışığın bir maddeye düştüğünde madde tarafından tutulmasına hangi olay denir?

    A) Işığın yansıması      B) Işığın soğurulması   
    C) Işığın kırılması      D) Işığın saçılması     
                            

  20. Cevap: B Açıklama:

    Madde, ışığın bir kısmını tutar ve bu tutma olayına ışığın soğurulması denir.



  21. Renk çarkı hangi ilkeyi göstermektedir?

    A) Beyaz ışığın tüm renklerin birleşimi olduğunu
    B) Koyu renklerin açık renklere göre daha fazla ışık soğurduğunu
    C) Işığın kırılmasının renk oluşumuna neden olduğunu
    D) Işığın yansımasının renk oluşumuna neden olduğunu

  22. Cevap: A Açıklama:

    Renk çarkı, beyaz ışığın tüm renklerin birleşimi olduğunu gösterir. Renk çarkı hızla döndüğünde, bu renkler birbirine karışır ve beyaz bir ışık oluşturur.



  23. Bir cismin hangi rengi gördüğümüz aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

    A) Cismin yalnızca yansıttığı renk
    B) Cismin yalnızca soğurduğu renk
    C) Cismin üzerine düşen ışığın rengi
    D) Cismin yüzeyinin dokusu

  24. Cevap: A Açıklama:

    Bir cismin gördüğümüz rengi, o cismin yansıttığı renktir. Cismin soğurduğu renk, o cismin üzerine düşen ışığın rengini belirler.



  25. Tümsek aynalar hangi amaçla kullanılır?

    A) Küçük bir alanı büyütmek
    B) Geniş bir alanı görmek
    C) Gerçek görüntüler oluşturmak
    D) Sanal görüntüler oluşturmak

  26. Cevap: B Açıklama:

    Tümsek aynalar, geniş açılı bir görüş sağlamak için kullanılır ve geniş bir alanı görmek amacıyla tasarlanmıştır.



  27. Bir cismin aynadaki görüntüsü, cismin kendisinden hangi özelliğiyle farklıdır?

    A) Şekli    B) Büyüklüğü    C) Yönü    D) Rengi    

  28. Cevap: C Açıklama:

    Aynadaki görüntüler genellikle cismin yönünde terstir, diğer özellikleri aynı kalır.



  29. Hangi ortamda ışığın hızı daha fazladır?

    A) Hava    B) Su    C) Cam    D) Boşluk    

  30. Cevap: A Açıklama:



  31. Işığın kırılması olayında hangi değişmez kalır?

    A) Işık hızı                   B) Işık ışığının doğrultusu   
    C) Işığın dalga boyu           D) Işığın frekansı            
                                  

  32. Cevap: C Açıklama:



  33. Işığın kırılması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Işık az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçerken hızı artar.
    B) Işık farklı yoğunluklara sahip iki saydam ortama dik olarak gönderildiğinde kırılmaz.
    C) Kırılan ışın normalden uzaklaşarak kırılırsa cisimler olduğundan daha uzakta görünür.
    D) Mercekler ışınları kırarak toplamak amacıyla üretilir.

  34. Cevap: B Açıklama:

    Farklı yoğunluklara sahip iki saydam ortama dik olarak gönderilen ışık ışınları kırılmaz, sadece hızı değişir.



  35. Aşağıdakilerden hangisi ince kenarlı merceklere verilen semboldür?

    A) Çift taraflı ok
    B) İki ucundan içe dönük ok bulunan doğru
    C) Ters çevrilmiş Y harfi
    D) Kare

  36. Cevap: A Açıklama:

    İnce kenarlı merceklerin sembolü çift taraflı oktur.



  37. İbn-i Heysem'in optik alanındaki en önemli çalışması hangisidir?

    A) Güneş sisteminin modelini oluşturmak
    B) Mikroorganizmaları keşfetmek
    C) Işığın doğrusal yayılımını kanıtlamak
    D) Yerçekimi yasasını bulmak

  38. Cevap: C Açıklama:

    İbn-i Heysem, ışığın doğrusal yayılımı, kırılması ve yansıması gibi temel optik olguları araştırmış ve yorumlamıştır.



  39. Işığın ormanlık alanlara bırakılan cam atıklarından geçerken neden yangınlara neden olabileceğiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Cam atıkları, ışığı saçarak etrafa dağıtır.
    B) Cam atıkları, ışığı bir noktada toplayarak ısı üretir.
    C) Cam atıkları, ışığı yansıtarak göz kamaştırır.
    D) Cam atıkları, ışığı ememez.

  40. Cevap: B Açıklama:

    Cam atıkları, ince kenarlı mercekler gibi davranarak ışığı bir noktada toplayabilir ve etraftaki kuru otları tutuşturarak yangınlara neden olabilir.



  41. Merceklerle güneşe bakmanın tehlikesi nedir?

    A) Gözlerde kalıcı hasarlara neden olabilir.
    B) Ciltte yanıklar oluşturabilir.
    C) Baş ağrılarına neden olabilir.
    D) Alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

  42. Cevap: A Açıklama:

    Güneşin yoğun ışığı, mercekler tarafından bir noktada toplanarak gözlere zarar verebilir.



  43. Işığın farklı saydam ortamlarda izlediği yolla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Işık, havadan suya geçerken yönelir.
    B) Işık, sudan havadan geçerken yön değiştirmez.
    C) Işık, camdan suya geçerken yavaşlar.
    D) Işık, köpükten suya geçerken hızlanır.

  44. Cevap: B Açıklama:

    Işık, sudan havadan geçerken yönünü değiştirir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Detayları

7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 24 Mayıs 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Testini Çöz tıklayın. 7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ELEKTRİK ENERJİSİ
    1. Ampullerin Bağlanma Şekilleri
    2. Elektrik Enerjisinin Dönüşümü
  • GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTES
    1. Gök Cisimleri
    2. Güneş Sistemi
    3. Uzay Araştırmaları

Ayrıca 7.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılıya hazırlık test soruları 1, mebsinavlari.com tarafından cevap ve açıklamalı olarak hazırlanmıştır

Elektrik devrelerinde direncin rolünü anlamak

Elektrik devreleri ile su tesisatları arasındaki benzerlikleri ve farkları kavramak

İnsanlarda üremeyi sağlayan yapı ve organları tanıma.

Basit bir elektrik devresindeki akım şiddeti ve gerilimin ilişkisini anlama.

Üreme çeşitlerini ayırt etme

Canlılardaki üreme çeşitlerini örneklendirme

Canlıların üreme şekillerini tanıma

Omurgalı ve omurgasız canlıları ayırt etme

Yavru bakımının önemini kavrama

Işığın madde ile etkileşimini anlama

Işığın doğasını anlama

Görme olayını anlama

2.1 Aynalar ve Aynaların Kullanım Alanları

2.2 Aynalarda Görüntü Oluşumu

Işığın kırılması ve ortam yoğunluğu arasındaki ilişkiyi anlama.

İnce ve kalın kenarlı merceklerin sembollerini ayırt etme.

İbn-i Heysem'in optik alanındaki çalışmalarını tanıma.

Işığın madde ile etkileşimini anlamak

Merceklerle güneş gözlemlerinin tehlikelerini anlamak

Işığın farklı ortamlarda yayılma özelliklerini anlamak

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavı 7.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 9 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 100 kere doğru, 62 kere yanlış cevap verilmiş.

7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

7.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 7.Sınıf Fen Bilimleri dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

7.Sınıf Fen Bilimleri Sınavı Hazırla
  7.Sınıf Fen Bilimleri Dersi Ünite Özetleri