7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme

7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme sınavı 7.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 12 sorudan oluşmaktadır.



 7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme CEVAPLARI

  1. Verilen Arapça-Türkçe eşleştirmelerden hangisi yanlış yapılmıştır?

    A) أنا مُحامِية = Ben Avukatım
    B) أنا صَيْدَلانِيّة = Ben Eczaneciyim
    C) أنا طَبيبة نَفْسِيّة = Ben diş doktoruyum
    D) أنا شُرْطِيّة = Ben polisim

  2. Cevap: C Açıklama:

    "أنا طَبيبة نَفْسِيّة" ifadesi "Ben psikiyatrim" anlamına gelir.



  3. "انشُر الأخبار" diyen bir kişi hangi mesleği yapıyordur?

    A) ضابط    B) صحفي    C) شرطي    D) محاسب    

  4. Cevap: B Açıklama:

    "انشُر الأخبار" ifadesi "haberleri yayınla" anlamına gelir, bu da bir gazeteci veya muhabirin işi olabilir.



  5. "الْكِتابُ جَميلٌ" cümlesi neyi ifade eder?

    A) Kitap güzeldir.      B) Kitap büyüktür.     
    C) Kitap kırmızıdır.    D) Kitap okunur.       
                           

  6. Cevap: A Açıklama:

    Cümle, "Kitap güzeldir." anlamına gelir.



  7. Aşağıdaki kelimelerden hangisi "kütüphane" anlamına gelir?

    A) مَكْتَبَة    B) مَدْرَسَة    C) مَطْبَخ    D) مَسْجِد    

  8. Cevap: A Açıklama:

    "مَكْتَبَة" kelimesi "kütüphane" anlamına gelir.



  9. "القراءة ممتعة" cümlesi ne anlama gelir?

    A) Yemek pişiriyorum.    B) Okuma keyiflidir.    
    C) Araba sürüyorum.      D) Film izliyorum.      
                            

  10. Cevap: B Açıklama:

    Cümle, "Okuma keyiflidir." anlamına gelir.



  11. Aşağıdaki harf gruplarından hangisi Türkçe "ş" sesine karşılık gelir?

    A) ش    B) ذ    C) خ    D) ز    

  12. Cevap: A Açıklama:

    "ش" harfi Türkçe "ş" sesini ifade eder.



  13. "أَنتَ تَكْتُبُ بِقَلَمٍ" cümlesi neyi ifade eder?

    A) Sen kitap okursun.       B) Siz yemek yaparsınız.   
    C) Sen kalemle yazarsın.    D) Biz spor yaparız.       
                               

  14. Cevap: C Açıklama:

    Cümle, "Sen kalemle yazarsın." anlamına gelir.



  15. "الشمس تشرق في الصباح" cümlesi neyi ifade eder?

    A) Ay gece parlar.
    B) Güneş sabahları doğar.
    C) Yıldızlar gündüz vakti parlar.
    D) Bulutlar yağmur getirir.

  16. Cevap: B Açıklama:

    Cümle, "Güneş sabahları doğar." anlamına gelir



  17. Verilen Arapça-Türkçe eşleştirmelerden hangisi yanlış yapılmıştır?

    A) أنا مُحامِية = Ben Avukatım
    B) أنا صَيْدَلانِيّة = Ben Eczacıyım
    C) أنا طَبيبة نَفْسِيّة = Ben psikologum
    D) أنا شُرْطِيّة = Ben polisim

  18. Cevap: C Açıklama:

    "أنا طَبيبة نَفْسِيّة" ifadesi "Ben psikologum" anlamına gelir.



  19. "أنا أصلح السيارات" diyen bir kişi hangi mesleği yapıyordur?

    A) مهندس    B) ميكانيكي    C) محام    D) طبيب    

  20. Cevap: B Açıklama:

    "أنا أصلح السيارات" ifadesi "Ben arabaları tamir ederim" anlamına gelir, bu da bir mekanikçinin işidir.



  21. "أنا أحب الفنون" cümlesi neyi ifade eder?

    A) Ben doktorum.            B) Ben resim yapıyorum.    
    C) Ben yüzme seviyorum.     D) Ben futbol oynuyorum.   
                               

  22. Cevap: B Açıklama:

    Cümle "Ben sanatları seviyorum" anlamına gelir.



  23. "أين تسكن؟" cümlesinin Türkçe karşılığı hangi şıkta verilmiştir?

    A) Hangi okula gidiyorsun?    B) Ne iş yapıyorsun?         
    C) Nerede yaşıyorsun?         D) Kaç yaşındasın?           
                                 

  24. Cevap: C Açıklama:

    Cümle "Nerede yaşıyorsun?" anlamına gelir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme Detayları

7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 12 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 22 Eylül 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme Testini Çöz tıklayın. 7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • MESLEKLER
    1. Hayalim
    2. Mesleğin nedir?
    3. Öğretmenim

Ayrıca 7.sınıf Arapça 1.dönem 1.değerlendirme soruları; mebsinavlari.com tarafından test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme sınavı 7.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme Testi İstatistikleri

Bu sınav 65 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 335 kere doğru, 302 kere yanlış cevap verilmiş.

7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme Sınavını hangi formatta indirebilirim?

7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

7.Sınıf Arapça 1.Dönem 1.Değerlendirme sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 7.Sınıf Arapça dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

7.Sınıf Arapça Sınavı Hazırla
  7.Sınıf Arapça Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş