6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST)

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavı 6.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 26 sorudan oluşmaktadır.



 6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) CEVAPLARI

  1. 5 kişilik bir grubun aritmetik yaş ortalaması 12'dir. Daha sonra gruba bir kişi daha katıldığında grubun yaş ortalaması yine 12 olmuştur.
    Buna göre gruba sonradan giren kişinin yaşı hangisidir?

    A) 12    B) 13    C) 14    D) 16

  2. Cevap: A

  3.  x = 3 için 7 + 3x - 2 = ? ifadesinin sonucu hangisidir?

    A) 12    B) 13    C) 14    D) 16

  4. Cevap: C

  5.  x = 5 için 4x + 2 = ? ifadesinin sonucu hangisidir?

    A) 20    B) 14    C) 22    D) 24

  6. Cevap: C

  7. Aşağıda verilen cebirsel ifade ve eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 3m + 1 = m sayısının 3 katından bir fazlası
    B) 4t + 2 = t sayısının 2 katından dört fazlası
    C) 5x - 2 = x sayısının 5 katından iki eksiği
    D) 6a - 4 = a sayısının 6 katından dört eksiği

  8. Cevap: B

  9. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi 6x + 2 cebirsel ifadesi ile aynıdır?

    A) Bir sayının 2 katından 6 fazlası
    B) Bir sayının 6 katından 2 fazlası
    C) Bir sayının 6 katından 2 eksiği
    D) Bir sayının 2 katından 6 eksiği

  10. Cevap: B

  11. Aşağıda verilen cebirsel ifadelerden hangisi bir sayının 3 fazlasının 2 katı ifadesi ile aynıdır?

    A) (x + 3) . 2            B) (x + 2) . 3
    C) 2x + 3                 D) 3x + 2

  12. Cevap: A

  13. Aşağıda verilen cebirsel ifadelerden hangisi bir sayının 2 katının 5 eksiği ifadesi ile aynıdır?

    A) 5x - 2    B) 2x - 5    C) 5x + 2    D) 2x + 5

  14. Cevap: B

  15. Çevresi 36 olan bir kare ile ilgili olarak verilen:
    I. Bir kenar uzunluğu 9 cm'dir.
    II. Alanı 81 cm karedir.
    III. Kenar uzunluğu 4 cm'dir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  16. Cevap: A

  17. İki kareden birinin kenar uzunluğu 2, diğerininki 4 olduğuna göre:
    I. Karelerin kenar uzunlukları oranı 1 / 2'dir.
    II. Büyük karenin alanının küçük karenin alanına oranı 2'dir.
    III.Küçük karenin çevresinin büyük karenin çevresine oranı 1 / 2'dir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  18. Cevap: C

  19. Bir kenar uzunluğu 4 cm olan kare ile ilgili:
    I. Karenin alnı 16 cm2 dir.
    II. Karenin çevresi 16 cm'dir.
    III. Karesinin uzun kenarı 8 cm'dir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  20. Cevap: D

  21. Murat cebinde bulunan bütün bilyelerin ağırlığını öğrenmek istemektedir. Cebindeki bilyelerin sayısı ve ağırlıkları aşağıdaki gibidir:
    12 tane mavi bilye, tanesi 0,3 gram.
    6 tane sarı bilye, tanesi 0,2 gram ve
    5 tane siyah bilye tanesi 0,4 gram
    olduğuna göre Murat'ın cebindeki bilyelerin toplam ağırlığı kaç gramdır?

    A) 4,8    B) 5,3    C) 6,8    D) 7,2

  22. Cevap: C

  23. Suların kesileceği haberini alan ev hanımı Merve sular kesilmeden evde bulunan su şişelerini doldurmak istemektedir. Merve hanım su şişelerini sırasıyla dizdiğinde; 7 tane 0,5 litrelik, 3 tane 1,2 litrelik su şişesi olduğunu görmüştür. 
    Bu şişelerin hepsini dolduran Merve hanım toplamda kaç litre su depolamıştır?

    A) 7,1    B) 6,7    C) 8,9    D) 7,7

  24. Cevap: A

  25. Esra akşam filim izlemeye karar vermiş ve süresi 150 dakika olan bir filim seçmiştir. Esra filmin önce 3 / 5'ini izlemiş daha sonra bir ara vermiştir.
    Aradan sonra Esra'nın filmi bitirebilmesi için kaç dakika daha filmi izlemesi gerekmektedir?

    A) 50    B) 60    C) 70    D) 80

  26. Cevap: B

  27. Bir koşucu 300 km'lik koşu pistinin önce 2 / 3' nü daha sonra pistin 1 / 6 lık kısmını koşmuştur.
    Buna göre koşucunun pisti tamamlaması için kaç km daha koşması gerekmektedir?

    A) 120    B) 100    C) 70    D) 50

  28. Cevap: D

  29. Mehmet her akşam toplamda 100 soru çözmektedir. Çözülen soru oranı ve dersler aşağıdaki gibidir:
    Matematik: 1 / 2
    Türkçe: 1 / 3
    Sosyal bilgiler: 1 / 5
    Buna göre Mehmet toplamda kaç tane Türkçe sorusu çözmüştür?

    A) 50    B) 40    C) 30    D) 20

  30. Cevap: C

  31. 5x -9 ifadesi veriliyor. Buna göre x = 10 için işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) 40    B) 41    C) 42    D) 43

  32. Cevap: B

  33. 8.(2x -4) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 32x - 16                B) 32x + 16
    C) 16x + 32               D) 16x - 32

  34. Cevap: D

  35. 42'nin yarısının 15 eksiği ifadesini gösteren denklem aşağıdakilerden hangisidir?

    A) ( 42 / 2) + 15        B) ( 42 / 2) - 15
    C) ( 42 / 4) + 15        D) ( 42 / 4) - 15

  36. Cevap: B

  37. 32x - 15y + 19 denkleminin değişkenleri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 15 ve 32        B) 15 ve x
    C) x ve y             D) y ve 19

  38. Cevap: C

  39. Hangisinin mutlak değeri en büyüktür?

    A) -12    B) 13    C) 0    D) -15

  40. Cevap: D

  41. I. - 6 < -4
    II. +5 > -10
    III. + 3 < -16
    Yukarıda verilenlerden hangisi ve ya hangileri yanlıştır?

    A) Yalnız I    B) Yalnız II    C) Yalnız III    D) I ve II

  42. Cevap: C

  43. Aşağıda verilen karşılaştırmalardan hangisi yanlıştır?

    A) - 90 < -80        B) +5 > -10
    C) -12 < - 15        D) + 4 < +8

  44. Cevap: C

  45. Ahmet elindeki kalemlerin 3 katının 5 fazlasını arkadaşına vermiştir.
    Yukarıdaki cümlenin denklemi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) 5x + 3            B) 3x + 5
    C) 5x - 3             D) 3x - 5

  46. Cevap: B

  47. 4x - 5 denkleminin cümlesi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) Bir sayının 4 katının 5 eksiği
    B) Bir sayının 5 katının 4 eksiği
    C) Bir sayının 4 katının 5 fazlası
    D) Bir sayının 5 katının 4 fazlası

  48. Cevap: A

  49. a= -14
    b= -45
    c= 0
    d= 12
    Yukarıda verilen sayıların büyükten küçüğe doğru sıralanışı hangisinde doğru verilmiştir?

    A) a > b > c > d        B) b > c > d > a
    C) d > c > a > b        D) b > c > a > d

  50. Cevap: C

  51. 2 - 5 - 8 - 11 - .....
    Yukarıda verilen örüntünün 10. terimi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 29    B) 32    C) 35    D) 38

  52. Cevap: A

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) Detayları

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) 0 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 26 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 19 Ocak 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) Testini Çöz tıklayın. 6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CEBİR
    1. Sağlıklı hayat (kalori miktarı, egzersiz vb.) için günlük veya haftalık bir plan oluşturmaya yönelik uygulamalara yer verilir.
    2. Somut materyaller veya bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılır
    3. Zaman yönetimi için günlük veya haftalık bir plan oluşturur.

Ayrıca 6.sınıf matematik uygulamaları 2.dönem 1.sınav soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavı 6.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) Testi İstatistikleri

Bu sınav 32 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 312 kere doğru, 242 kere yanlış cevap verilmiş.

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 2.Sınav (TEST) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf Matematik Uygulamaları dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.