6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavı 6.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 23 sorudan oluşmaktadır.



 6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test CEVAPLARI

  1. matematik uygulamaları sorusu
    Verilen paralel kenarın alanı kaç cm2 'dir?

    A) 50    B) 52    C) 17    D) 26

  2. Cevap: B

  3. geomteri sorusu
    Verilen üçgene göre x hangisidir?

    A) 53    B) 61    C) 66    D) 71

  4. Cevap: C

  5. üçgen açı sorusu
    Verilen üçgene göre x hangisidir?

    A) 100    B) 110    C) 120    D) 130

  6. Cevap: B

  7. 2 - 5 - 8 - 11 - .....
    Yukarıda verilen örüntünün 10. terimi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 10    B) 1    C) -10    D) 15

  8. Cevap: D

  9. (-1) + (+1) + (-2) + (+2) + (-3) + ( +3) + (+15) = ?
    İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 10    B) 1    C) -10    D) 15

  10. Cevap: D

  11. (-23) - (+12) + (-5) +12 = ? İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 28    B) -28    C) 52    D) - 52

  12. Cevap: B

  13. (+29) + ( -20) - (+9) = ? İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 0    B) 1    C) 2    D) 3

  14. Cevap: A

  15. (-18) - (-4) = ? İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 14    B) -14    C) 22    D) -22

  16. Cevap: B

  17. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu negatiftir?

    A) (-5) . ( -3)            B) (+9) - (-2)
    C) (-12) - ( -11)        D) (-4) : (+2)

  18. Cevap: C

  19. Aysun ile Elif'in 10 yıl önceki yaşları farkı 7 dir. 30 yıl sonra yaşları farkı kaç olur?

    A) 21    B) 14    C) 7    D) 3

  20. Cevap: C

  21. Kendisi ve 1 hariç hiç bir sayıya bölünemeyen sayılara asal sayı denir.
    Aşağıdakilerden hangisi en küçük pozitif asal sayıdır?
    A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3
  22. Cevap: C

  23. Mehmet dikdörtgen biçimindeki bir tarlanın etrafına çit çekmek istemektedir. Bu tarlanın kısa kenarı 10 uzun kenarı 20 m'dir.
    Buna göre Mehmet tarlanın etrafına çit için ne kadar tel alması gerekmektedir?

    A) 100 m    B) 90 m    C) 80 m    D) 60 m

  24. Cevap: D

  25. Aşağıdaki sayı dizilerinden hangisinin aritmetik ortalaması 12 dir?

    A) 12,13,11          B) 3, 9,16
    C) 1, 8, 11            D) 7, 7, 10

  26. Cevap: A

  27. 6x + 8y -18 = 42 Denkleminin değişkenleri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 6 -- 8                B) x -- y
    C) 18 -- 42            D) 6 -- 42

  28. Cevap: B

  29. Ömer matematik uygulamaları dersinin 1.sınavından 70 almıştır. Ömer ikinci sınavdan kaç alırsa matematik uygulamaları dersinin ortalaması 80 olur?

    A) 100    B) 95    C) 90    D) 80

  30. Cevap: C

  31. -30 büyük en küçük tam sayı ile 3'ten küçük en büyük doğal sayının farkı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) -17    B) -27    C) 17    D) 27

  32. Cevap: B

  33. Ahmet'in yaşı dedesinin yaşının 1 / 4 kadardır. Dedesi 12x yaşında olduğuna göre Ahmet'in yaşı x türünden hangisidir?

    A) 2x    B) 3x    C) 4x    D) 5x

  34. Cevap: C

  35. Alanı 64 olan karenin çevresi kaçtır?

    A) 24    B) 28    C) 30    D) 32

  36. Cevap: D

  37. Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu en büyüktür?

    A) (+6). (-9)            B) (-12). (-10)
    C) (+5) - ( -30)        D) (+6) + (+15)

  38. Cevap: B

  39. Çevresi 42 olan bir eşkenar üçgenin bir kenarı kaç cm'dir?

    A) 14    B) 12    C) 10    D) 8

  40. Cevap: A

  41. İki kardeşin 5 yıl önceki yaşları toplamı 19 dur. Buna göre bu kardeşlerin yaşları toplamı bugün kaçtır?

    A) 25    B) 28    C) 29    D) 30

  42. Cevap: C

  43. Bir babanın ve iki çocuğunun bu günkü yaşlarının toplamı 25 tir. 5 Yıl sonra bu üçünün yaşlarının toplamı kaç olur?

    A) 40    B) 45    C) 50    D) 55

  44. Cevap: A

  45. Aşağıdakilerden hangisinin sonucu pozitiftir?

    A) (-1) : ( +1)        B) (+12) - (-5)
    C) (+4) . (-2)         D) (-5) + (+1)

  46. Cevap: B

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test Detayları

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test 4 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 23 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 21 Şubat 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test Testini Çöz tıklayın. 6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CEBİR
    1. Sağlıklı hayat (kalori miktarı, egzersiz vb.) için günlük veya haftalık bir plan oluşturmaya yönelik uygulamalara yer verilir.
    2. Somut materyaller veya bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılır
    3. Zaman yönetimi için günlük veya haftalık bir plan oluşturur.

Ayrıca Ortaokul 6.sınıf matematik uygulamaları 2.dönem 1.sınav soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavı 6.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test Testi İstatistikleri

Bu sınav 25 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 120 kere doğru, 307 kere yanlış cevap verilmiş.

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test Sınavını hangi formatta indirebilirim?

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

6.Sınıf Matematik Uygulamaları 2.Dönem 1.Sınav - Test sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf Matematik Uygulamaları dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.