2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10)

2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) sınavı 6.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) CEVAPLARI

  1. I. Akciğer Atar Damarı
    II. Akciğer Toplar Damarı
    III. Aort Atar Damarı
    IV. Üst Ana toplar damar
    Yukarıdakilerden hangileri temiz kan taşır?

    A) I-III    B) II-III    C) I-II-IV    D) II-IV

  2. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) I-II-IV'tür. I. Akciğer Atar Damarı (Pulmoner Atardamar): Temiz kanı akciğerlere taşır. II. Akciğer Toplar Damarı (Pulmoner Toplardamar): Temiz kanı akciğerlerden kalbe geri taşır. III. Aort Atar Damarı (Aorta): Temiz kanı kalpten vücuda dağıtır. IV. Üst Ana Toplardamar (Süperior Vena Cava): Temiz kanı üst vücuttan kalbe geri taşır. Bu bilgilere göre, I. Akciğer Atar Damarı, II. Akciğer Toplar Damarı ve IV. Üst Ana Toplardamar temiz kan taşır. Dolayısıyla, doğru cevap C) I-II-IV'dir.



  3. 180 km/h kaç m/s yapar?

    A) 50    B) 500    C) 1800    D) 2000

  4. Cevap: C

  5. 11 N ve 4 N büyüklüğündeki iki kuvvetin bileşkesinin en büyük değeri kaç Newton’dur?

    A) 7     B) 15     C) 22     D) 44

  6. Cevap: C

  7. Sürati 80 m/s olan bir kamyon 400 metrelik yolu kaç saniyede alır?

    A) 3    B) 4    C) 5    D) 6

  8. Cevap: C

  9. Kütle ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Eşit kollu terazi ile ölçülür.
    B) Bir cismin kütlesi bulunduğu yere bağlıdır.
    C) Bir cisimdeki madde miktarını gösterir.
    D) Farklı maddelerin kütleleri aynı olabilir.

  10. Cevap: C

  11. Aşağıda verilen organların hangisinde çizgili kas bulunmaz?

    A) Kol    B) Kalp    C) Yüz    D) Bacak

  12. Cevap: B

  13. I. Güneş sisteminde 8 tane gezegen bulunur.
    II. Dünya'mız dış gezegendir.
    III. Mars Kızıl Gezegen olarak bilinir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II                        B) II ve III                               
    C) I ve III                       D) I, II ve III

  14. Cevap: C

  15. Bilgi: Gezegenlerin Güenş'e olan uzaklıkları Astronomi birmi (AB) ile ifade edilir. Dünaya'nın Güneş'e olan uzaklığı 1 AB olarak kabul edilir.
    Buna göre;
    I. Venüs
    II. Mars
    III. Jüpiter
    IV. Merkür
    gezegenlerinden hangilerinin Güneş'e uzaklığı 1 AB'den küçüktür.

    A) I ve II                  B) I ve IV                             
    C) I ve III                 D) I, II ve III

  16. Cevap: B

  17. Asteroitler ........ ile ............ gezegenleri arasında yoğun olarak bulunur ve asteroitler kuşağın oluştururlar.
    Cümlesinin doğru olarak tamamlanabilmesi için boşluklarasa sırası ile hangisi getirilmelidir?

    A) Merkür - Venüs        B) Mars - Jüpiter
    C) Dünya - Mars          D) Satürn - Uranüs

  18. Cevap: B

  19. Sindirim kanlına ait aşağıdaki yapılardan hangisinde protein, karbonhidrat ve yağların kimyasal sindirimi gerçekleşebilir?

    A) Yutak    B) Mide    C) Ağız    D) İnce bağırsak

  20. Cevap: D

  21. Küçük besinler hüzce zarından geçebilirken büyük besinler geçemezler. Büyük besinlerin hücre zarından geçebilecek kadar küçük parçalara ayrılmasına sindirim denir.
    Aşağıdaki besin çeşitlerinden hangileri sindirime uğramadan hücreye girebilir?

    A) Yağ - Su                        B) Protein - Mineral
    C) Vitamin - Mineral          D) Karbonhidrat - Su

  22. Cevap: C

  23. İnsanda solunum sistemini oluşturan bazı yapılar şunlardır;
    I-Soluk borusu
    II-Burun
    III-Alveol
    IV- Bronş
    V-Bronşçuk
    Havadan alınan oksijenin kana geçinceye kadar izleyeceği yol sıralaması nasıl olmalıdır?

    A) I-II-III-IV-V             B) II-I-IV-V-III
    C) III-V-IV-I-II             D) V-IV-III-I-II

  24. Cevap: B

  25. I-İsteğimiz ile çalışır
    II-Hızlı kasılır, çabuk yorulur.
    III-İskelet sistemimizde bulunur
    Yukarıdaki ifadeler hangisi için doğrudur?

    A) Çizgili kas             B) Düz kas
    C) Kalp kası              D) Mide kası

  26. Cevap: A

  27. I. Soluk borusu akciğerlere girmeden önce iki kola ayrılır, bunlara alveol denir.
    II. Bronşçukların uçlarında gaz değişiminin yapıldığı bronşlar bulunur.
    III. Akciğer çift katlı bir zarla kaplıdır.
    Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I     B) Yalnız III     C) I ve II     D) I ve III

  28. Cevap: D

  29. • Kanı hücrelere götüren damarlardır.
    • Kanın pıhtılaşmasını sağlayan hücrelerdir.
    • Vücut savunmasında görev alan hücrelerdir.
    Yukarıda dolaşım sistemimizde bulunan bazı yapıların görevleri verilmiştir.
    Buna göre, aşağıdaki yapılardan hangisinin görevi yukarıda verilmemiştir?

    A) Kılcal damar      B) Alyuvar
    C) Akyuvar             D) Kan pulcukları

  30. Cevap: B

  31. Dünya’da kütlesi 45 kilogram gelen bir çocuk ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Çocuğun Dünya’daki ağırlığı 450 N’dur.
    B) Çocuğun Ay’daki kütlesi  7,5 kg dır.
    C) Çocuğun Ay’daki ağırlığı 75 N’dur.
    D) Çocuğun Ay’daki kütlesi 45 kg’dır.

  32. Cevap: D

  33. I. Alyuvar
    II. Akyuvar
    III. Kan pulcuğu
    IV. Plazma
    Kanı oluşturan yukarıdaki yapılardan hangisi ya da hangileri kanın hücresel kısmı içerisinde incelenemez?

    A) Yalnız IV     B) I ve II     C) II ve III     D) I, III ve IV

  34. Cevap: A

  35. I. Dalında duran elma
    II. Havaya atılan top
    III. Sabit süratle giden bisiklet
    Yukarıda verilen varlıklardan hangisi ya da hangileri dengelenmiş kuvvetlerin etkisindedir?

    A) Yalnız I     B) Yalnız II    C) II ve III      D) I ve III

  36. Cevap: D

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) Detayları

2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) 2 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 10 Mayıs 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
    1. Fiziksel ve Kimyasal Değişmeler
    2. Maddenin Tanecikli Yapısı
    3. Yoğunluk
  • IŞIK VE SES
    1. Işığın Yansıması
    2. Sesin Maddeyle Etkileşmesi

Ayrıca

Öğrencilerin dolaşım sistemi bileşenlerini ve işlevlerini anlaması beklenir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) sınavı 6.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) Testi İstatistikleri

Bu sınav 16 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 74 kere doğru, 58 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2023-05-10) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf Fen Bilimleri dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

6.Sınıf Fen Bilimleri Sınavı Hazırla
  6.Sınıf Fen Bilimleri Dersi Ünite Özetleri