5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1

5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 13 sorudan oluşmaktadır.



 5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 CEVAPLARI

  1. Aynı doğrultuda ve aynı yöne doğru etkiyen iki kuvvetin bileşkesi nasıl bulunur?

    A) Büyük kuvvetten küçük kuvvet çıkartılır.
    B) Küçük kuvvetten büyük kuvvet çıkartılır.
    C) Kuvvetler toplanır.
    D) Kuvvetler çıkarılır.

  2. Cevap: C Açıklama:

    Aynı doğrultuda ve aynı yöne doğru etkiyen iki kuvvetin bileşkesi, kuvvetlerin toplanmasıyla bulunur.



  3. Aynı doğrultuda ve zıt yönlü etkiyen iki kuvvetin bileşkesi nasıl bulunur?

    A) Büyük kuvvetten küçük kuvvet çıkartılır.
    B) Küçük kuvvetten büyük kuvvet çıkartılır.
    C) Kuvvetler toplanır.
    D) Kuvvetler çıkarılır.

  4. Cevap: A Açıklama:

    Aynı doğrultuda ve zıt yöne doğru etkiyen iki kuvvetin bileşkesi, kuvvetlerin çıkarılmasıyla bulunur.



  5. Aşağıdaki durumlardan hangisinde cisim hareket eder?

    A) Cismin üzerinde etkisi olan güçler birbirini dengeler.
    B) Cisim üzerinde etkisi olan güçlerin bileşkesi sıfırdır.
    C) Cisim üzerinde etkisi olan bir kuvvet vardır.
    D) Cisim üzerinde etkisi olan iki kuvvet vardır.

  6. Cevap: C Açıklama:

    Cisim üzerinde etkisi olan bir kuvvet varsa, cisim hareket eder. Cismin üzerinde etkisi olan iki kuvvet varsa ve kuvvetler birbirini dengelerse, cisim hareket etmez.



  7. Aşağıdaki durumlardan hangisinde cisim durur?

    A) Cismin üzerinde etkisi olan güçler birbirini dengeler.
    B) Cisim üzerinde etkisi olan güçlerin bileşkesi sıfırdır.
    C) Cisim üzerinde etkisi olan bir kuvvet vardır.
    D) Cisim üzerinde etkisi olan iki kuvvet vardır.

  8. Cevap: A Açıklama:

    Cismin üzerinde etkisi olan güçler birbirini dengelerse, cisim durur.



  9. Aşağıdaki durumlardan hangisinde cisim hareket eder?

    A) Cisim üzerinde etkisi olan güçler birbirini dengeler.
    B) Cisim üzerinde etkisi olan güçlerin bileşkesi sıfırdır.
    C) Cisim üzerinde etkisi olan bir kuvvet vardır.
    D) Cisim üzerinde etkisi olan iki kuvvet vardır.

  10. Cevap: C Açıklama:

    Cisim üzerinde etkisi olan bir kuvvet varsa, cisim hareket eder. Cismin üzerinde etkisi olan iki kuvvet varsa ve kuvvetler birbirini dengelerse, cisim hareket etmez.



  11. Bir cismin süratını bulmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

    A) Alınan yol ve geçen zaman
    B) Alınan yol ve uygulanan kuvvet
    C) Geçen zaman ve uygulanan kuvvet
    D) Alınan yol, geçen zaman ve uygulanan kuvvet

  12. Cevap: A Açıklama:

    Sürat, alınan yolun geçen zamana oranı olarak hesaplanır.



  13. Aşağıdakilerden hangisi sürat birimidir?

    A) Metre/saniye    B) Newton         
    C) Joule           D) Watt           
                      

  14. Cevap: A Açıklama:

    Sürat, metre/saniye birimiyle ifade edilir.



  15. Bir cismin sürati 10 m/s ve aldığı yol 100 metre olduğunda, cismin hareket süresi kaç saniyedir?

    A) 10 saniye    B) 20 saniye    C) 30 saniye    D) 40 saniye    

  16. Cevap: A Açıklama:

    Sürat, alınan yolun geçen zamana oranıdır. Bu durumda, zaman 10 saniyedir.



  17. Bir cisim 10 metrelik bir mesafeyi 5 saniyede alıyorsa, cismin sürati kaç m/s'dir?

    A) 1 m/s    B) 2 m/s    C) 3 m/s    D) 4 m/s    

  18. Cevap: B Açıklama:

    Sürat, alınan yolun geçen zamana oranıdır. Bu durumda, sürat 2 m/s'dir.



  19. Aşağıdakilerden hangisi sabit süratli hareket örneğidir?

    A) Bir topun aşağı doğru düşmesi
    B) Bir aracın hızlanarak gitmesi
    C) Bir topun sabit bir hızla yuvarlanması
    D) Bir elmanın ağaçtan düşmesi

  20. Cevap: C Açıklama:

    Sabit süratli hareket, cismin eşit zaman aralıklarında eşit mesafeyi aldığı hareket türüdür.



  21. Hareketli bir cismin birim zamanda aldıkları yola ne denir?

    A) Hız    B) Sürat    C) Yol    D) Konum    

  22. Cevap: B Açıklama:

    Sürat, hareketli bir cismin birim zamanda aldıkları yoldur ve hız vektörü ile karıştırılmamalıdır.



  23. Eşit zamanda daha çok yol giden bir aracın sürati, daha az yol giden aracın sürati göre ne kadardır?

    A) Büyük
    B) Kücük
    C) Eşit
    D) Süratler birbiri ile karşılaştırılamaz

  24. Cevap: A Açıklama:

    Eşit zamanda daha çok yol giden bir aracın sürati, daha az yol giden aracın sürati göre daha fazladır.



  25. Bir cismin süratini bulabilmek için neyin bilinmesinde yeterlidir?

    A) Aldıkları yolu    B) Geçen süresi     
    C) Kuvvetin yönü     D) Kütle            
                        

  26. Cevap: A Açıklama:

    Bir cismin süratini bulabilmek için aldıkları yol bilgisi yeterlidir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 Detayları

5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 13 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 12 Şubat 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 Testini Çöz tıklayın. 5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
    1. Canlıları Tanıyalım
    2. İnsan ve Çevre İlişkisi

Ayrıca 5.sınıf fen bilimleri dersi III. ünite - kuvvet ve hareket - test soruları 1; mebsinavlari.com tarafından müfredata uygun olarak hazırlanmıştır

3.1.1.1. Aynı doğrultuda ve aynı yöne doğru etkiyen kuvvetlerin bileşkesini hesaplar.

3.1.1.2. Aynı doğrultuda ve zıt yöne doğru etkiyen kuvvetlerin bileşkesini hesaplar.

3.1.1.3. Cisim üzerinde etkisi olan bir kuvvetin cismin hareketine olan etkisini açıklar.

3.1.1.5. Cisim üzerinde etkisi olan güçlerin cismin hareketine olan etkisini açıklar.

3.1.1.6. Cisim üzerinde etkisi olan bir kuvvetin cismin hareketine olan etkisini açıklar.1. Sabit süratli harekette, cisim eşit zaman aralıklarında eşit mesafeyi alır. Bu durumda, cisim aynı yönde hangi özelliğiyle hareket eder? A) Hızlanarak B) Yavaşlayarak C) Sabit süratle D) Hareketsiz olarak Cevap: C) Sabit süratle Açıklama: Sabit süratli hareketin tanımı gereği, cisim aynı yönde sabit süratle hareket eder. Kazanım: Sabit süratli hareketin tanımını açıklar.

Süratin formülünü açıklar.

Sürat birimini açıklar.

Süratin formülünü kullanarak zamanı hesaplar.

Süratin formülünü kullanarak sürati hesaplar.

Sabit süratli hareketin örneklerini açıklar.

Öğrenci, sürat ve hız arasındaki farkı anlayabilecektir.

Öğrenci, süratin yol ve zamana bağlılığını anlayabilecektir.

Öğrenci, süratin hesaplanma biçimini anlayabilecektir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

5.Sınıf Fen Bilimleri III. Ünite - Kuvvet ve Hareket- Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Fen Bilimleri dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

5.Sınıf Fen Bilimleri Sınavı Hazırla
  5.Sınıf Fen Bilimleri Dersi Ünite Özetleri