2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28)

2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) sınavı 5.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) CEVAPLARI

  1. Bilgisayarın tüm parçalarının birbiri ile bağlantısını sağlayan donanım birimi nedir?

    A) Anakart    B) İşlemci    C) Ağ Kartı    D) RAM

  2. Cevap: A

  3. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ve diğer teknoloji araçlarını kullanırken gerekli güvenlik önlemlerinden değildir?

    A) Islak ellerimizle kablolara, ekrana ve diğer nesnelere dokunmamalıyız.
    B) Yerde olan elektrik kablolarına basmamalıyız.
    C) Bilgisayarımız açıkken kasanın arkasına dokunmamalıyız.
    D) Bilgisayarın kablolarını bilgisayar açıkken çıkarıp takmalıyız.

  4. Cevap: D

  5. E okul, bilişim teknolojilerinin kullanım alanlarından hangisine girmektedir?

    A) Eğitim    B) Sağlık    C) Mühendislik    D) Bankacılık

  6. Cevap: A

  7. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar kullanırken dikkat edilmesi gereken önlemlerden değildir?

    A) Dik oturulmalı ve sırt desteklenmelidir.
    B) Ekrana çok yaklaşılmamalı.
    C) Uzun süren kullanımlarda gözler dinlendirilmeli.
    D) Klavyeyi dizimizin üzerine koyarak daha rahat yazı yazılmalıdır.

  8. Cevap: A

  9. Bilgisayara takılı hoparlör ne işe yarar?

    A) Bilgisayardan çıkan sesleri duymamızı sağlar.
    B) Bilgisayardaki yazı ve resimleri kağıda yazar.
    C) Bilgisayarı hızlandırır.
    D) Sesleri bilgisayara kaydeder.

  10. Cevap: A

  11. Üzerindeki bilgilerin elektrik kesildiğinde silinen birim hangisidir?

    A) Cpu    B) Anakart    C) Rom    D) Ram

  12. Cevap: D

  13. Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçu değildir?

    A) Web sitelerini çalmak
    B) Mağazadan bilgisayar satın almak
    C) Başkalarının internet şifrelerini ele geçirmek
    D) Özel bilgilerimizin internette izinsiz kullanılması

  14. Cevap: B

  15. Aşağıdakilerden hangisi bilişim teknolojilerdindne biri değildir?

    A) Bilgisayar    B) Tablet    C) Akıllı Telefon    D) Ayna

  16. Cevap: D

  17. Bilgisayardaki donanım birimlerinin çalışmasını sağlayan elle dokunamadığımız programlara ne denir?

    A) Yazılım    B) Donanım    C) Arayüz    D) İnternet

  18. Cevap: A

  19. Dünyadaki tüm bilgisayarların bir birine bağlanmasıyla oluşturduğu ağa ne denir?

    A) İnternet    B) İnstagram    C) Facebook    D) Yazılım

  20. Cevap: A

  21. I. Eğitim
    II. Sağlık
    III. Bankacılık
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bilişim teknolojilerinin kullanıldığı alanlardandır?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  22. Cevap: D

  23. Aşağıda verilen iç donanım ve açıklamalarından hangisi doğru değildir?

    A) Güç Kaynağı: Bilgisayarın elektrik gücünü sağlar.
    B) İşlemci: Bilgisayarın beynidir.
    C) Sabit Disk: Bilgisyarda bulunan tüm dosyaların saklandığı alandır.
    D) Ram Bellek: Bilgisayarın görüntü ve ses vermesini sağlar.

  24. Cevap: D

  25. Bilgisayardaki tüm iç donanım birimlerini birbiri ile bağlanmasını sağlayan donanım hangisidir?

    A) Ram Bellek        B) Güç Kayanağı
    C) Anakart              D) Sabit Disk

  26. Cevap: C

  27. Bilgisayarımızda ses ve video gibi içeriklerin bilgisayarda gösterilmesini ve düzenlemesini sağlayan iç donanım birimi hangisidir?

    A) Ses ve video kartı       B) Anakart
    C) Sabit disk                    D) İşlemci

  28. Cevap: A

  29. Üzerinde bulunan tuşlar yardımıyla bilgisayarımızda yazı yazmamızı sağlayan dış donanım birimi hangisidir?

    A) Fare    B) Klavye    C) Ekran    D) Hoparlör

  30. Cevap: B

  31. Bilgisyarda yapılan tüm işlemleri görmemizi sağlayan dış donanım birimi hangisidir?

    A) Fare    B) Klavye    C) Ekran    D) Hoparlör

  32. Cevap: C

  33. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Fare: Dış donanım birimi
    B) İşlemci: İç donanım birimi
    C) Ekran: İç donanım birimi
    D) Yazıcı: Dış donanım birimi

  34. Cevap: C

  35. Aşağıda verilen birimlerden hangisi diğerlerine göre en küçüktür?

    A) Bit    B) Byte    C) Terabyte    D) Megabyte

  36. Cevap: A

  37. Aşağıdakilerden hangisi video dosyasıdır?

    A) bilişim.docx            B) filmler.mpg
    C) manzara.gif            D) seslerim.mp3

  38. Cevap: B

  39. I. .docx
    II. .txt
    III. .pdf
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri belge dosya uzantısıdır?

    A) I ve II    B) II ve III     C) I ve III      D) I, II ve III

  40. Cevap: D

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) Detayları

2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) 14 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 28 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ETİK VE GÜVENLİK
    1. Dijital Vatandaşlık
    2. Etik Değerler
    3. Gizlilik ve Güvenlik

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) sınavı 5.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) Testi İstatistikleri

Bu sınav 53 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 553 kere doğru, 211 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2022-12-28) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  5.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Ünite Özetleri