4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST

4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST sınavı 4.Sınıf kategorisinin İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi insanı insan yapan değerlerle ilgili bir cümle değildir?

    A) Önemli olan benim mutluluğum.
    B) Komşuma yemek götüreyim.
    C) Sessiz olalım, kimseyi rahatsız etmeyelim.
    D) Arkadaşım üzgün galiba, ona destek olalım.

  2. Cevap: A

  3. 18 yaşından küçükler ne olarak tanımlanır?

    A) Yetişkin    B) Genç    C) Öğrenci    D) Çocuk

  4. Cevap: D

  5. Aşağıdakilerden hangisi çocukların sorumluluklarından biri değildir?

    A) Okul eşyalarını özenli kullanmak
    B) Okula zamanında gitmek
    C) Bir işte çalışmak
    D) Odasını düzenli tutmak

  6. Cevap: C

  7. Aşağıdakilerden hangisi temel haklarımızın özelliklerinden değildir?

    A) Vazgeçilmez olması    B) Devredilemez olması      
    C) Dokunulmaz olması    D) Sınırlı olması

  8. Cevap: D

  9. Talha kardeşi Kayra’nın günlüğünü okumuş, cep telefonunu karıştırmıştır. Bu durumda Talha kardeşinin hangi hakkını ihlal etmiştir?

    A) Kişi dokunulmazlığı           B) Konut dokunulmazlığı
    C) Dil ve ifade özgürlüğü       D) Özel hayatın gizliliği

  10. Cevap: D

  11. Lale yolda gördüğü yaralı minik kediye acımış ve onu veterinere götürmüştür. Veteriner, minik kediyi muayene ettikten sonra bir hayvan barınağına götürmüştür.
    Bu durumda Lale, bir kişinin duyması gereken hangi sorumluluğa karşı duyarlı olmuştur?

    A) Çevremize karşı sorumluluk
    B) Hayvanlara karşı sorumluluk
    C) İnsanlığın ortak mirasına karşı sorumluluk
    D) Veterinere karşı sorumluluğu

  12. Cevap: B

  13. Sınıf içerisinde yaptığımız sınıf başkan ve başkan yardımcısı seçme durumumuz aşağıdakilerden hangisine örnektir?

    A) Seçme ve seçilme hakkı
    B) Eğitim görme hakkı
    C) Sağlık imkânlarından yararlanma hakkı
    D) Haberleşme özgürlüğü

  14. Cevap: A

  15. Okula yazılan bir çocuk hangi hakkını kullanmaya başlamıştır?

    A) Haberleşme hakkı       B) Oyun hakkı
    C) Eğitim hakkı                D) Yaşama hakkı

  16. Cevap: C

  17. Ali 9 yaşına gelmiştir. Köyde çobanlık yapar henüz okuma yazma bilmez. Okula hiç gitmemiştir. Çobanlık yapıp para kazanmalıdır.
    Ali’nin hangi hakkı elinden alınmıştır?

    A) Sağlık Hakkı     B) Kişi Dokunulmazlığı
    C) Eğitim Hakkı     D) Yaşama Hakkı

  18. Cevap: C

  19. Mehmet’in komşusu akşamları geç saatlere kadar oturur ışığı kapatmaz.  Mehmet de komşusunun ne yaptığını merak eder ve evini dürbünle izlemeye
    karar verir.
    Mehmet komşusunun hangi hakkını ihlal etmiştir?

    A) Düşünce özgürlüğü
    B) Sağlık hakkı
    C) Özel yaşamın gizliliği hakkı
    D) Kişi dokunulmazlığı

  20. Cevap: C

  21. Aşağıdakilerden hangisi sorumlu bir insanın yapacağı bir davranış değildir?

    A) Sokaktaki kedilere mama vermek
    B) Çöpleri yere atmak
    C) Ödevlerini zamanında yapmak.
    D) Kağıt atıkları geri dönüşüme atmak

  22. Cevap: B

  23. Aşağıdakilerden hangisi Din ve Vicdan Özgürlüğüne aykırıdır?

    A) Namaz kılmak için camiye gidebilmek.
    B) Ramazanda oruç tutmayan kişilerin çarşıya çıkmasını, yemek yemesini, su içmesini yasaklamak.
    C) Bayram namazını kılmaya gitmemek.
    D) Evinde Kuran okutup arkadaşlarını davet etmek.

  24. Cevap: B

  25. Kemal sosyal medyada bir yazı yazmıştır. Yazısında okul bahçelerinin yanlış yapıldığı, bahçelerin çim olması gerektiği ile ilgili fikirlerini açıklamıştır.
    Kemal hangi temel hakkını kullanmıştır?

    A) Din ve vicdan özgürlüğü
    B) Konut dokunulmazlığı hakkı
    C) Özel yaşamın gizliliği hakkı
    D) Düşünce ve İfade Özgürlüğü

  26. Cevap: D

  27. Çocuklar yaşı geldiklerinde mutlaka okula gitmelidir. Okulda arkadaşlarına saygılı olmalı, vurmamalı, saçını çekmemelidir. İstemediği sürece ona dokumamalıdır. Aşı veya sağlık kontrolü hizmeti için okula gelen sağlıkçıların da tavsiyelerini dinlemelidir.
    Yukarıdaki yazıda temel haklarımızla ilişkili bazı durumlar, olaylar hakkında öneriler verilmiştir.
    Hangi hakkımız ile ilişkilendirilebilecek bir cümle yoktur?

    A) Din ve Vicdan Özgürlüğü    B) Sağlık Hakkı
    C) Eğitim Hakkı                       D) Kişi Dokunulmazlığı

  28. Cevap: A

  29. “Bir kişinin başkasına zarar vermeden düşündüğünü ve istediğini yapabilmesine ……………  denir.” cümlesinde noktalı yere ne yazılmalıdır?

    A) Hoşgörü                B) Özgürlük
    C) Sorumluluk           D) Adalet

  30. Cevap: B

  31. Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarından biri değildir?

    A) Eğitim hakkı.                     B) Dinlenme hakkı.
    C) İşte çalıştırılma hakkı        D) Oyun hakkı

  32. Cevap: C

  33. Aşağıdakilerden hangisi insanı insan yapan değerlerden biri değildir?

    A) Özgürlük                   B) Dürüstlük
    C) Dayanışma               D) Bencillik

  34. Cevap: C

  35. İnsanı, diğer canlılardan ayıran en temel özelliği hangisidir?

    A) Hareket etme                   B) Beslenme
    C) Akıl ve düşünme              D) Büyüme

  36. Cevap: C

  37. ”Yaşama Hakkı” ne zaman başlar?

    A) Doğunca                       B) 18 Yaşında
    C) Okula başlayınca          D) 1 Yaşında

  38. Cevap: A

  39. İnsanın temel haklara sahip olabilmesinin neye bağlıdır?

    A) Çalışkan olmasına           B) Yaşlı olmasına
    C) Zenginolmasına               D) İnsan olmasına

  40. Cevap: D

  41. Hak ihlali olması durumunda hangisinin yapılması yanlıştır?

    A) Kavga etmek          
    B) Anlaşma sağlamak      
    C) Yasal yollara başvurmak
    D) İnsan hakları kuruluna başvurmak

  42. Cevap: A

  43. Aşağıdaki hangisi diğer insanların haklarına saygılı bir davranış değildir?

    A) Oyun alanlarını temiz tutmak.
    B) Birisi ile konuşurken onu dinlemek.
    C) İzin almadan arkadaşımızın telefonuna bakmak
    D) Terbiyeli ve saygılı konuşmak.

  44. Cevap: C

  45. Bir çocuğun odasını toplaması aşağıdakilerden hangisi ile alakalıdır?

    A) Dayanışma        B) Özgürlük
    C) Hak                   D) Sorumluluk

  46. Cevap: D

  47. Günlüğümüzün, mektuplarımızın ve özel eşyalarımızın karıştırılması hangi hakkın ihlaline örnektir?

    A) Sağlık hakkı      B) Özel hayatın gizliliği
    C) Oyun hakkı       D) Haberleşme özgürlüğü

  48. Cevap: B

  49. Aşağıdakilerden hangisi arkadaşlarımıza karşı sorumluluklarımızdandır?

    A) Bencil olmak
    B) Saygılı olmak
    C) Başarılarını kıskanmak
    D) Yalan söylemek

  50. Cevap: B

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST Detayları

4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST 4 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 04 Kasım 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST Testini Çöz tıklayın. 4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • İnsan Olmak
    1. Çocuk ile yetişkin arasındaki farkları açıklar.
    2. Haklarına kendi yaşamından örnekler verir
    3. İnsan olmanın niteliklerini açıklar.
    4. İnsanın doğuştan gelen temel ve vazgeçilmez hakları olduğunu bilir.

Ayrıca 4.Sınıf insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi 1.dönem 1.sınav test soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST sınavı 4.Sınıf kategorisinin İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST Testi İstatistikleri

Bu sınav 48 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 734 kere doğru, 90 kere yanlış cevap verilmiş.

4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST Sınavını hangi formatta indirebilirim?

4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi TEST sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  4.Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Dersi Ünite Özetleri