2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10)

2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) CEVAPLARI

  1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin yazımı ile ilgili bir yazım yanlışı yapılmıştır?

    A) Köpeğim Karabaş çok susamış.
    B) Türkiye’de dört mevsim yaşanır.
    C) Türkiye’de en yüksek dağı, ağrı dağıdır.

  2. Cevap: C

  3. Aşağıdakilerden hangisi kurallı bir cümledir?

    A) Evinde oturuyor akşamları.
    B) Hafta sonu sinemaya gittik.
    C) Dün gittim ben teyzemlere.

  4. Cevap: B

  5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “yazım yanlışı” vardır?

    A) Yaz tatili için antalyaya gideceğiz.
    B) Burak ve Şeyma ödevlerini yaptı mı?
    C) Öğretmenim 20 Eylül 1971 tarihinde doğdu.

  6. Cevap: A

  7. “Gülüyordu-sevinçten-içi-gözlerinin” Kelimeleriyle, anlamlı bir cümle kurduğumuzda baştan ikinci kelime hangisi olur?

    A) Sevinçten    B) Gözlerinin    C) Gülüyordu

  8. Cevap: B

  9. Aşağıdaki cümleler, olay sırasına göre hangi seçenekte doğru sıralanmıştır?
    1-Arabamıza binip yola çıktık.
    2-Halamlara gitmek için erkenden hazırlandık.
    3-Halamın güzel yemeklerinden yedik.
    4-Halam bizi kapıda karşıladı.

    A) 2-4-3-1    B) 1-2-4-3    C) 2-1-4-3

  10. Cevap: C

  11. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım yanlışı vardır?

    A) Ödevlerini yaptın mı?
    B) Benimle kütüphaneye gelirmisin?
    C) Hayvanlarla ilgili belgeseli izledin mi?

  12. Cevap: B

  13. Aşağıdaki cümlelerin hangisi "soru cümlesi" değildir?

    A) Seni gördüğüme çok sevindim.
    B) Bugün hava çok güzel, değil mi?
    C) Beni yanlış anlamışsın, dedi.

  14. Cevap: A Açıklama:

    Cevap Anahtarı: A) Seni gördüğüme çok sevindim. "Seni gördüğüme çok sevindim." cümlesi bir ifade cümlesi olup, bir düşünceyi veya duyguyu ifade etmek için kullanılır. Soru cümlesi ise bir soru sormak amacıyla kullanılır.



  15. Aşağıdaki cümlelerden hangisi soru cümlesidir?

    A) Benim adım Ayşe.
    B) Bugün hava çok sıcak.
    C) Sen kaç yaşındasın?

  16. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "C) Sen kaç yaşındasın?" şeklindedir. Soru cümleleri, bir soru sormak veya bilgi istemek amacıyla kullanılan cümlelerdir. Verilen cümleler arasında "C) Sen kaç yaşındasın?" cümlesi bir soru cümlesidir çünkü bir bilgi istenmektedir.



  17. Bahar mevsimi ile birlikte doğanın canlandığına şahit oluyoruz. Ağaçlar çiçek açıyor, kuşlar cıvıldıyor ve doğada renkli görüntüler ortaya çıkıyor. Baharın gelmesiyle birlikte hava ısınır ve insanlar daha çok dışarıda vakit geçirir. Bahar mevsimi, yeni başlangıçların simgesidir. Bahar mevsimi ile ne gibi değişimler yaşanır?

    A) Ağaçlar yaprak döker.    B) Kuşlar göç eder.        
    C) Doğa canlanır.          

  18. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı C) Doğa canlanır'dır. Paragrafta bahar mevsimiyle ilgili verilen bilgilere göre, bahar mevsimiyle birlikte doğanın canlandığı, ağaçların çiçek açtığı, kuşların cıvıldadığı ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı belirtilmektedir. Bu nedenle, bahar mevsimiyle birlikte doğada canlanma ve değişim yaşanır.



  19. Metin: Egzersiz yapmak, vücudun sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Düzenli egzersiz yapmak kalp sağlığına, kemiklerin güçlenmesine ve stres azaltmaya yardımcı olur. Egzersiz yapmanın insan sağlığına ne gibi faydaları vardır?

    A) Kalp sağlığına, kemiklerin güçlenmesine ve stres azaltmaya yardımcı olur.
    B) Saçları daha güzel yapar.
    C) Uykuyu azaltır.

  20. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: A) Kalp sağlığına, kemiklerin güçlenmesine ve stres azaltmaya yardımcı olur. Metinde belirtilen bilgilere göre, egzersiz yapmanın insan sağlığına birçok faydası vardır. Düzenli egzersiz yapmak kalp sağlığına yardımcı olur, kemiklerin güçlenmesini destekler ve stresi azaltır. Dolayısıyla, egzersiz yapmanın insan sağlığına kalp sağlığına, kemiklerin güçlenmesine ve stresin azaltılmasına yardımcı olduğu sonucuna varabiliriz.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) Detayları

2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) 15 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 10 Nisan 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Üretim Tüketim ve Verimlilik
  • Dünyamız ve Uzay

Ayrıca NOKTALAMA İŞARETLERİNİ BİLİR

Bu soru, öğrencilerin ifade cümleleri ile soru cümlelerini ayırt etme becerilerini değerlendirir.

Soru cümlelerini tanıyabilir ve etkili bir şekilde soru sorma becerilerini geliştirebilirler.

Bahar mevsiminin doğada canlanmaya ve değişime yol açtığını anlayabilme yeteneği.

Egzersiz yapmanın insan sağlığına kalp sağlığına, kemiklerin güçlenmesine ve stresin azaltılmasına yardımcı olduğu.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) Testi İstatistikleri

Bu sınav 18 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 135 kere doğru, 26 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 3.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-04-10) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Türkçe dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

3.Sınıf Türkçe Sınavı Hazırla
  3.Sınıf Türkçe Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş