2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23)

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) CEVAPLARI

  1. Aşağıdaki durumlardan hangisinde ambulans çağrılmalıdır?

    A) Diş ağrısı                      B) Kırmızı bir yara               
    C) Baygınlık veya nöbet geçirme   

  2. Cevap: C Açıklama: C) Baygınlık veya nöbet geçirme durumunda ambulans çağrılmalıdır. Ambulans, bu tür durumlarda vakaya ulaşmak için daha hızlı olacağı ve zaman konusunda avantaj sağlayacağı için önerilir. Aynı zamanda hastaya gereken desteği verebilmeleri için yeterli donanıma sahip olmaları da dikkate alınmalıdır.

  3. İstiklal Marşı'nın kabul ediliş tarihi nedir?

    A) 11 Mart    B) 12 Mart    C) 13 Mart    

  4. Cevap: B Açıklama:

    İçerikte İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart tarihinde kabul edildiği belirtilmektedir.



  5. Şehitler Günü hangi olay anısına kutlanır?

    A) Çanakkale Savaşı    B) Kurtuluş Savaşı    
    C) Balkan Savaşı                             

  6. Cevap: A Açıklama:

    İçerikte Şehitler Günü'nün Çanakkale Savaşı'nda şehit olanlara adandığı belirtilmektedir.



  7. Yayalar ve sürücüler trafikte hangi kurallara uymalıdır?

    A) Sadece kendilerine göre uygun olanlara
    B) Sadece yetkililerin koyduğu kurallara
    C) Trafik işaretlerinin ve işaret levhalarının anlamlarına uygun hareket ederek

  8. Cevap: C Açıklama:

    İçerikte yayalar ve sürücülerin trafik işaretlerinin ve işaret levhalarının anlamlarına uygun hareket ederek trafiğin düzenli olmasını sağladıkları belirtilmektedir.



  9. Trafikte emniyet kemeri takmanın amacı nedir?

    A) Arabanın içini güzelleştirmek
    B) Sürücünün rahat etmesini sağlamak
    C) Herhangi bir kaza anında sürücüyü korumak

  10. Cevap: C Açıklama:

    İçerikte emniyet kemerinin herhangi bir kaza anında sürücüyü korumak için takılması gerektiği belirtilmektedir.



  11. Acil bir durumda evinizden uzaktaysanız ne yapmalısınız?

    A) Eve dönmeye çalışmalısınız
    B) En yakın toplanma alanına gitmelisiniz
    C) Yolda karşılaştığınız ilk kişiye yardım istemelisiniz

  12. Cevap: B Açıklama:

    Acil bir durumda evinizden uzaktaysanız en güvenli seçenek en yakın toplanma alanına gitmektir.



  13. Doğa kaynaklı afetlerin olmasını engellemek mümkün müdür?

    A) Hayır, engellemek mümkün değildir.
    B) Evet, doğru önlemler alınarak engellenebilirler.
    C) Sadece depremlerin olmasını engellemek mümkündür.

  14. Cevap: A Açıklama:

    Deprem, sel gibi doğa kaynaklı afetler insan gücüyle engellenemez. Ancak bu afetlere karşı alınan önlemler zararları en aza indirebilir.



  15. Savaş veya terör tehlikesi durumunda ne yapmalıyız?

    A) Paniğe kapılmamalı ve yetkililerin talimatlarına uymalıyız.
    B) Hemen evimize koşmalıyız.
    C) Silah kullanarak kendimizi korumaya çalışmalıyız.

  16. Cevap: A Açıklama:

    Savaş veya terör tehlikesi durumunda paniğe kapılmamalı ve sığınaklara girmeli veya emniyet güçlerinin talimatlarına uymalıyız.



  17. Deprem anında güvenli bir yer bulmak ve "çök, kapan, tutun" hareketini yapmak için hangi bölgeyi kullanmalıyız?

    A) Merdivenler    B) Balkonlar    C) Yatak odası    

  18. Cevap: C Açıklama:

    Deprem anında merdivenler ve balkonlar tehlikelidir, yatak odası ise güvenli bir bölgedir.



  19. Sel anında hangi bölgeye uzaklaşmalıyız?

    A) Yüksek yerler     B) Su yatağı        
    C) Çukur bölgeler                        

  20. Cevap: B Açıklama:

    Sel anında su yatağı ve çukur bölgeler tehlikelidir, yüksek yerler ise güvenlidir.



  21. Oyun alanlarında güvenli bir şekilde salıncak kullanmak için ne yapmalıyız?

    A) Arkadaşlarımızın arkasından geçmek
    B) Hareket halindeyken üzerine binmek
    C) Ellerimizi tutunma yerlerine koymak

  22. Cevap: C Açıklama:

    Hareket halindeyken salıncağın üzerinden geçmek veya üzerine binmek tehlikelidir, ellerimizi tutunma yerlerine koymak güvenlidir.



  23. Cumhuriyet ile birlikte verilen hak ve özgürlüklerden hangisi doğrudur?

    A) İbadeti yasaklama hakkı
    B) Seçme ve seçilme hakkı
    C) Arazileri zorla ele geçirme hakkı

  24. Cevap: B Açıklama:

    Cumhuriyet, halkın kendi kendini yönetmesini sağlar ve seçme seçilme hakkı gibi hak ve özgürlükleri beraberinde getirir.



  25. Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim şekli nedir?

    A) Monarşi    B) Cumhuriyet    C) Demokrasi    

  26. Cevap: B Açıklama:

    Türkiye Cumhuriyeti, halkın kendi kendini yönettiği bir cumhuriyet yönetim sistemine sahiptir.



  27. Atatürk'ün ülkemize yaptığı en önemli katkılardan biri hangisidir?

    A) Milli egemenliğin ilanı
    B) Yeni bir bayrak tasarımı
    C) Ülkenin sınırlarının genişletilmesi

  28. Cevap: A Açıklama:

    Milli egemenliğin ilanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına giden yolda en önemli adımlardan biridir.



  29. Vecihi Hürkuş'un ülkemize en önemli katkısı hangisidir?

    A) İlk Türk milli uçağını icat etmesi
    B) Türkiye'nin ilk sinema filmini çekmesi
    C) Türkiye'de ilk matbaayı kurması

  30. Cevap: A Açıklama:

    Vecihi Hürkuş, Türkiye'nin ilk yerli uçağını tasarlayan ve üreten kişidir. Bu buluş, ülkemizin havacılık alanında önemli bir ilerleme kaydetmesine katkı sağlamıştır.



  31. Ülkemizde çay tarımının başlamasını sağlayan kişidir?

    A) Naim Süleymanoğlu    B) Zihni Derin         
    C) Jale İnan                                   

  32. Cevap: B Açıklama:

    Zihni Derin, ülkemizde çay tarımının başlamasını sağlayan kişidir.



  33. Hangisi sarımsağın yetiştirilmesi için uygun hava koşuludur?

    A) Çok sıcak
    B) Çok soğuk
    C) Ne çok sıcak ne de çok soğuk

  34. Cevap: C Açıklama:

    Sarımsak, ılıman iklimlerde, ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayan havalarda yetişir.



  35. Meyve ve sebzelerin yetiştirilmesinde suyun önemi nedir?

    A) Besinleri taşır
    B) Köklerin toprağa sabitlenmesine yardımcı olur
    C) Fotosentez için gereklidir

  36. Cevap: A Açıklama:

    Su, meyve ve sebzelerin besinleri taşımalarına yardımcı olur ve büyümeleri için gereklidir.



  37. İnsanların doğaya olumlu etkilerinden biri hangisidir?

    A) Hayvanları bilinçsizce avlamak
    B) Çevreyi güzelleştirmek için fidan ve çiçek dikmek
    C) Ormanları yakmak

  38. Cevap: B Açıklama:

    Çevreyi güzelleştirmek için fidan ve çiçek dikmek, insanların doğaya olumlu etkilerinden biridir.



  39. Nesli tükenmekte olan bir hayvan hangisidir?

    A) Aslan           B) Fil            
    C) Akdeniz foku                      

  40. Cevap: C Açıklama:

    Akdeniz foku, nesli tükenmekte olan bir hayvandır.



  41. Doğada yön bulmak için kullanılabilecek bir yöntem hangisidir?

    A) Telefon uygulaması     B) Yıldız haritası       
    C) Çubuk ile yön bulma                             

  42. Cevap: C Açıklama:

    Çubuk ile yön bulma, doğada yön bulmak için kullanılabilecek bir yöntemdir.



  43. TEMA vakfının amacı nedir?

    A) Çocuklara çevre bilinci aşılamak
    B) Erozyonla mücadele etmek ve ağaçlandırma yapmak
    C) Atıkları geri dönüştürmek

  44. Cevap: B Açıklama:

    TEMA vakfı, çevre sorunlarına karşı duyarlılık oluşturmayı ve toprakları korumayı amaçlar.



  45. Doğal kaynakların kirlenmesine neden olan faktörlerden biri hangisidir?

    A) Ağaç dikmek          B) Yakıt kullanmak     
    C) Ormanları korumak                           

  46. Cevap: B Açıklama:

    Yakıt kullanımı, hava kirliliğine neden olan sera gazları yayar.



  47. ÇEVKO vakfının çocuklara yönelik çalışmaları nelerdir?

    A) Ağaçlandırma kampanyaları düzenlemek
    B) Çevre bilinci aşılamak
    C) Atık yağları toplamak

  48. Cevap: B Açıklama:

    ÇEVKO Çocuk, çocuklara uygun içerikler kullanarak çevre ve geri dönüşüm bilincini artırmaya çalışır.



  49. Geri dönüşümün size en önemli katkısı nedir?

    A) Para kazanmak               B) Çevre korumak              
    C) Zaman tasarrufu sağlamak                                  

  50. Cevap: B Açıklama:

    Geri dönüşüm, çevre kirliliğini azaltarak ve doğal kaynakları koruyarak gelecekte yaşanabilir bir dünya için önemlidir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) Detayları

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) 2 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 23 Mayıs 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • DÜN, BUGÜN, YARIN
    1. Amaçlarına ulaşabilmek için kişisel olarak çaba harcaması gerektiğini kabul eder ve karşılaşabileceği eleştirilere açık olur.
    2. Atatürk'ün hayatıyla ilgili olgu ve olayları sanat yoluyla ifade eder
    3. Atatürk'ün kişilik özellikleri ile ulusal bir lider olması arasında bağlantı kurar.
    4. Atatürk'ün ulusal bir lider olarak Türk milletine yaptığı hizmetleri açıklar.
    5. Bayram kutlamalarına katılarak, millî bayram günlerimizle geçmişte yaşanan tarihî olaylar arasında bağ kurar.
    6. Kaybetme veya başarısız olma olsılığını göze alarak,yenilikleri deneme cesareti gösterir ve bundan zevk alır
    7. Kendisinin ve arkadaşlarının duygularındaki değişimin yüzlerine ve bedenlerine nasıl yansıdığını fark eder
    8. Kendisinin veya anne-babasının hayatında zaman içinde oluşan değişiklikleri fark eder ve bunları sözlü ya da yazılı olarak sunar
    9. Önceki yıllarda tek başına yapamadığı halde şimdi yapabildiği davranışları ayırt eder ve zaman içinde ortaya çıkan bu değişimin nedenlerini açıklar.
    10. Takvimi kullanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük, haftalık, aylık olarak gözlemler ve gözlem sonuçlarını grafikle gösterir, meteorolojinin tahminleriyle karşılaştırır noktalar hakkında sorular sorar
    11. Ulaşım araçlarının geçmişten günümüze nasıl bir değişim geçirdiğini araştırarak bulgularını sınıfta sunar.
    12. Yaşadığı yerleşim biriminin eski ve yeni hâlini araştırır, bunlar arasındaki benzerlik ve farklılıkları ayırt eder.

Ayrıca

Türkiye Cumhuriyeti'nin sembolleri ve özellikleri hakkında bilgi edinme.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi ve mücadeleleri hakkında bilgi edinme.

Trafik kurallarının önemi ve gerekliliği hakkında bilgi edinme.

Trafik güvenliği önemi hakkında bilgi edinme.

Acil durumlarda uygun davranış biçimleri

Doğal afetleri ve alınması gereken önlemleri tanımak

Savaş ve terör tehlikesinde alınması gereken önlemleri bilmek

Deprem anında alınması gereken güvenlik önlemlerini bilir.

Sel anında alınması gereken güvenlik önlemlerini bilir.

Oyun alanlarındaki araçları güvenli kullanma yöntemlerini bilir.

Cumhuriyetin getirdiği hak ve özgürlükleri tanıma

Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim şeklini tanıma

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasındaki rolünü anlama (3.Sınıf Hayat Bilgisi-15)

Vecihi Hürkuş'un Türk havacılığına katkısını anlama (3.Sınıf Hayat Bilgisi-17)

Ülkemize katkı yapan bilim insanlarını tanır.

Farklı meyve ve sebzelerin yetişme koşullarını bilmek

Meyve ve sebzelerin yetiştirilmesinde suyun rolünü anlamak

İnsanların doğaya olumlu ve olumsuz etkilerini sıralar.

Nesli tükenmekte olan bitki ve hayvanları tanır.

Doğada yön bulma yöntemlerini bilir.

Çevre koruma kuruluşlarını tanır.

Çevre kirliliğinin nedenlerini araştırır.

Çevre koruma kuruluşlarını tanır.

Geri dönüşümün kişisel faydalarını anlar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) Testi İstatistikleri

Bu sınav 25 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 370 kere doğru, 152 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-05-23) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.