2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10)

2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) sınavı 2.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) CEVAPLARI

  1. *havuç      *laleler  *kaplumbağalar  *otobüs     *bayraklar  *palyaço  *kaplan  *kiviler
    Yukarıda verilen kelimelerden kaç tanesi tekildir?

    A) 3        B) 4        C) 5

  2. Cevap: B

  3. Kırtasiyeden defter( ) kalem( ) silgi ve kalemtıraş almayı unuttun mu( )
    Yukarıda verilen cümlede parantez içlerine sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?

    A) ( , ) ( , ) ( ? )    B) ( , ) ( , ) ( . )    C) ( , ) ( ! ) ( ? )

  4. Cevap: B

  5. Yarın seni arayabilir miyim ( )
    Yukarıda verilen cümlenin sonuna hangi noktalama işareti getirilmelidir?

    A) !        B) ?        C) ;

  6. Cevap: B

  7. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte diğerlerinden daha önce gelir?

    A) eldiven    B) eksen    C) erik

  8. Cevap: B

  9. Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin hece sayısı "kış" kelimesinin hece sayısına eşittir?

    A) Bahar    B) Yaz    C) Perde

  10. Cevap: B

  11. Aşağıda verilen sözcüklerden hangisinin hece sayısı en azdır?

    A) Balık    B) Kahvaltı    C) İkindi

  12. Cevap: A

  13. 'yaz' kelimesi hangi cümlede farklı anlamda kullanılmıştır?

    A) Yazın tatile gideceğiz.
    B) Geçen yaz arkadaşı gelmişti.
    C) Bu anlattıklarımı defterlerinize yazınız.

  14. Cevap: C

  15. 'Dün akşam teyzemlerde çok eğlendik'
    Yukarıdaki cümlede olay nerede gerçekleşmiştir?

    A) akşam    B) teyzemlerde    C) çok

  16. Cevap: B

  17. 'Konuk' kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Misafir    B) Ziyaretçi    C) Arkadaş

  18. Cevap: A

  19. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna ünlem işareti getirilmelidir?

    A) Akşama kadar sokaktaydı (...)
    B) Ah, elimi burktum (....)
    C) Sessizce mi konuştu (....)

  20. Cevap: B

  21. Aşağıdaki cümlelerin hangisi soru cümlesidir?

    A) Bugün güneşli bir gün.
    B) Akşam yemeği ne zaman hazır olacak?
    C) Okula yürüyerek gidiyorum.

  22. Cevap: B Açıklama: B) Akşam yemeği ne zaman hazır olacak? cümlesi soru cümlesidir. Soru cümlesi ifade etmek için kullanılan bir cümle çeşitidir. Soru cümlerinin özelliği, sormak istediğimizi anlatan fakat düz bir cümle gibi yapılandırılmış olmasıdır. Soru cümlesi, tüm cümlenin sorusuyla biter. Örneğin; "Bugün güneşli bir gün mü?" veya "Okula yürüyerek gidiyorum mu?" gibi.

  23. Aşağıdaki cümlelerin hangisi olumlu cümledir?

    A) Okula geç kaldım.          B) Hiçbir şey yapamıyorum.   
    C) Bu kitap çok ilginç.      

  24. Cevap: C Açıklama: C) Bu kitap çok ilginç. cümlesi olumlu cümledir. Bu cümle olumlu olarak algılanan bir ifade içeriyor. Kitabın ilginç olduğu belirtilmektedir ve bu nedenle olumlu bir cümle olarak kabul edilebilir. Diğer cümleler olumsuz cümlelerdir.

  25. Aşağıdaki cümlelerin hangisi olumsuz cümledir?

    A) Dışarıda hava çok güzel.
    B) Arkadaşımın doğum gününe gideceğim.
    C) Bugün hiç oyun oynamadım.

  26. Cevap: C Açıklama: Cümle C olumsuz bir cümledir. Olumsuz cümleler, duygusal ya da fiziksel olarak insanın daha kötü bir durumda olduğunu ifade eder. Cümlede belirtildiği gibi, bugün oyun oynanmadığından bu, olumsuzluk ifade etmektedir. Bu cümle, bugün hiç oyun oynamadığımız anlamına gelmektedir ve bu olumsuz bir durumdur.

  27. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde özel isim kullanılmıştır?

    A) Akşam eve hırsız girdi
    B) Ayşe sessizce oturuyordu
    C) Babam bana oyuncak hediye aldı
  28. Cevap: B Açıklama:

  29. Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin zıt anlam karşılığı yoktur?

    A) hızlı    B) sessiz    C) oturmak

  30. Cevap: C Açıklama:

  31. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde çoğul isim kullanılmamıştır?

    A) Dişlerimi iyice fırçaladım
    B) Bahçede sadece köpek vardı
    C) Öğretmenler ve öğrencileri dersteydi
  32. Cevap: B Açıklama:

  33. Aşağıda verilen kelimeleri hecelerine ayırınız.

    1: Şampiyon: ..........................
    2: Karanlık: ......................
    3: Orman: ....................

  34. Cevap:

    1: Şam - pi - yon ---- 2: Ka - ran - lık 3: Or - man

    Açıklama:

  35. Aşağıdaki kelimelerden hangisi sözlükte daha önce yer alır?

    A) tilki    B) porsuk    C) pire

  36. Cevap: C Açıklama:

  37. Aşağıda cümlelerin hangisinde karşılaştırma yapılmamıştır?

    A) Lambalar, Güneş gibi aydınlatmıyor.  
    B) Sefa, Cemil’den daha şişman.
    C) Canan güzel resim yapamaz.

  38. Cevap: C Açıklama:

  39. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Cümle her zaman büyük harfle başlar.  
    B) Cümlenin sonuna virgül konulur.
    C) Özel adlar her zaman büyük harfle başlar.

  40. Cevap: B Açıklama:

  41. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti konulmalıdır? 

    A) Ay, tırnağım kırıldı (…)
    B) Bütün soruları doğru cevapladım (…)
    C) Kocaman kapıyı görmedin mi (…)

  42. Cevap: C Açıklama:

  43. ÖRETMEN    ÇARŞAMBA    İNNE
    Yukarıdaki kutuda yazılan kelimelerin hangisinin yazımı doğrudur?

    A) öretmen   
    B) çarşamba
    C) inne

  44. Cevap: B Açıklama:

  45. Aşağıdaki tarihlerin hangisi doğru yazılmıştır?

    A) 23.03.2016   
    B) 23 / Mart / 2016
    C) 23 mart 2016

  46. Cevap: A Açıklama:

  47. Aşağıdaki özel adlardan hangisinin yazımında yanlışlık yapılmıştır ?

    A) İstanbul’dan   
    B) Leyla’lar
    C) Eren’in

  48. Cevap: B Açıklama:

  49. Mehmet amca, kış mevsiminde üzerini iyi giymediği için hasta oldu. İki gün hastanede yattı. İlaç içti. Sonra iyileşti ve yürüyerek eve geldi.
    Yukarıdaki metne göre aşağıdaki 5N 1K sorularını yazınız.

    Ne?→
    Nerede? →
    Nasıl? →
    Niçin? →
    Kim? →
    Ne zaman? →
  50. Cevap:

    .

    Açıklama:

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) Detayları

2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 10 Haziran 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik
  • Test
  • Klasik


2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Hayal Gücü
  • Eğitsel ve Sosyal Etkinlikler

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) sınavı 2.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 2.Sınıf Türkçe Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-10) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Türkçe dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

2.Sınıf Türkçe Sınavı Hazırla
  2.Sınıf Türkçe Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş