2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08)

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 14 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) CEVAPLARI

  1. matematik sorusu
    Verilen şeklin kaç tane yüzeyi vardır?

    A) 3        B) 5        C) 6

  2. Cevap: C

  3. 2.sınıf matematik sorusu
    Yukarıda verilen kalemler altı arkadaş arasında eşit olarak paylaştırılacaktır.
    Buna göre kişi başına kaç kalem düşer?

    A) 1    B) 2    C) 3

  4. Cevap: C

  5. matematik sorusu Yarın günlerden çarşamba ise dün hangi gündür?

    A) salı    B) pazartesi    C) pazar

  6. Cevap: B

  7. Yukarıda verilen paraların toplam değeri hangisidir?

    A) 56
    B) 67
    C) 72
  8. Cevap: B

  9. Aşağıdaki çarpma işlemlerinden hangisi 6+6+6+6 işleminin çarpım şeklidir?

    A) 4 x 6    B) 3 x 7    C) 6 x 5

  10. Cevap: A

  11. Bir kümeste 5 tane horoz 13 tane de tavuk bulunmaktadır. Bu kümesteki hayvanların ayak sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 30    B) 36    C) 42

  12. Cevap: B

  13. Aşağıda verilen çarpma işlemlerinden hangisinin sonucu doğrudur?

    çarpma işlemi

  14. Cevap: A

  15. Aşağıda verilen çıkarma işlemlerinden hangisinin sonucu doğru değildir?

    çıkarma işlemi

  16. Cevap: B

  17. toplama işlemi
    Yukarıda verilen toplama işlemlerinden kaç tanesinin sonucu doğru olarak verilmitir?

    A) 4    B) 3    C) 2

  18. Cevap:

    B



  19. Aşağıdaki sayıları en yakın onluğa yuvarlayınız.

    a. 48 = ................
    b. 81 = ...............
    c. 76 = ...............
    d. 13 = ...............
    e. 62 = ...............

  20. Cevap:

    a: 50 -- b: 80 -- c: 80 -- d: 10 -- e: 60



  21. " 67 - 53 - 23 - 78 - 26 - 32 " sayıları büyükten küçüğe sıralandığında, en sondan bir önceki sayının, 18 eksiği kaçtır?

    A) 14    B) 26    C) 29

  22. Cevap: A

  23. Aşağıdaki toplama işlemlerini çarpma işlemine dönüştürüp sonuçlarını yazınız.

    2+2+2+2+2= .............. .....................
    3+3+3+3+3+3= .............. .....................
    4+4+4+4= .............. .....................
    8+8= .............. .....................

  24. Cevap:

    Cevap Yok



  25. 5 x 0 işleminin sonucu kaçtır?

    A) 0    B) 1    C) 5

  26. Cevap: A Açıklama: A) 5 sayısı 0 ile çarpıldığında sonuç 0 olur. B) Anlatım şekliyle, 5 x 0 = 0 olarak ifade edilir. C) Bir sayı, sıfıra çarpıldığında sonuç her zaman 0 olacaktır.

  27. 4 x 2 işleminin sonucu kaçtır?

    A) 8    B) 6    C) 2

  28. Cevap: A Açıklama: A) 4 ile 2'yi çarpmak, üst üste 4 adet 2 rakamının toplamı demektir. B) 4 x 2 işleminin sonucu 8'dir. Çünkü 4 ve 2'nin çarpımı toplamda 8 sayısını oluşturur. C) Eğer 4 ile 2'yi toplayacak olsaydık, sonuç 6 olurdu. Ancak 4 ile 2'yi çarpacağımızda, sonuç 8 olur.

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) Detayları

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 14 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 08 Haziran 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik
  • Test
  • Klasik
  • Test


2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • UZUNLUKLARI ÖLÇME
    1. Metre ve santimetre birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar
    2. Standart olan veya olmayan uzunluk ölçü birimleriyle sayı doğrusu modelleri oluşturur.
    3. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle tahmin eder ve tahminini ölçme yaparak kontrol eder
  • KESİRLER-EŞLİK-SİMETRİ
    1. Bir şeklin iki eş parçaya ayrılıp ayrılamayacağını belirler; uygun olan şekilleri iki eş parçaya ayırır.
    2. Bütün, yarım ve çeyrek arasındaki ilişkiyi açıklar
    3. Simetriyi modelleri ile açıklar.
  • ZAMANI ÖLÇME
    1. .Saat-gün, hafta-gün, ay-gün, mevsim-ay, yıl-hafta ve yıl-ay arasındaki ilişkileri açıklar
    2. .Saat-gün, hafta-gün, ay-gün, mevsim-ay, yıl-hafta ve yıl-ay arasındaki ilişkileri açıklar
    3. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar
  • DOĞAL SAYILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ
    1. 100'e kadar olan doğal sayılarla yapılan çıkarma işleminin sonucunu tahmin eder, tahminini işlem yaparak kontrol eder.
    2. Onluk bozmayı gerektiren iki doğal sayının farkını bulur; onluk bozmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar.

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

2.Sınıf Matematik Sınavı Hazırla
  2.Sınıf Matematik Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş