2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1

2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 sınavı 2.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır.



 2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 CEVAPLARI

  1. Bitkilerin yaşamlarını sürdürmek için ihtiyaçları arasında hangisi yer almaz?

    A) Su    B) Işık    C) Toprak    

  2. Cevap: B Açıklama:

    Bitkiler için su ve toprak gereklidir ancak ışık ihtiyaçları yoktur.



  3. Aşağıdakilerden hangisi hayvanların besin kaynaklarından biri değildir?

    A) Meyveler    B) Et    C) Su    

  4. Cevap: C Açıklama:

    Hayvanlar su ile beslenmezler.



  5. Geri dönüştürülebilen maddelerden hangisi değildir?

    A) Cam                B) Plastik           
    C) Organik atıklar                         

  6. Cevap: C Açıklama:

    Organik atıklar geri dönüştürülemezler, ancak kompost yapılarak gübre olarak kullanılabilirler.



  7. Depremden korunmak için alınması gereken önlemlerden biri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Depreme dayanıklı binalar yapmak
    B) Deprem sırasında dışarı çıkmak
    C) Binadan uzaklaşmamak

  8. Cevap: A Açıklama:

    Depremden korunmak için depreme dayanıklı binalar yapmak gerekir. Deprem sırasında dışarı çıkmak ve binadan uzaklaşmak tehlikelidir.



  9. Annelerin kutlandığı gün hangisidir?

    A) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü
    B) Mayıs ayının ikinci pazar günü
    C) 30 Ağustos Zafer Bayramı

  10. Cevap: B Açıklama:

    Anneler Günü, Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanır.



  11. Atatürk'ün Samsun'a çıktığı gün hangi tarihtir?

    A) 23 Nisan    B) 19 Mayıs    C) 30 Ağustos    

  12. Cevap: B Açıklama:

    Atatürk, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkmıştır.



  13. Hangi kavram, doğanın bize sunduğu kaynaklar anlamına gelir?

    A) Çevre    B) Madde    C) Enerji    

  14. Cevap: A Açıklama:

    Çevre, canlı ve cansız varlıkların birbiriyle etkileşimde bulunduğu ve birbirini etkilediği doğal ortamdır.



  15. Mustafa Kemal Atatürk'ün okul hayatı nasıl başlamıştır?

    A) Annesinin isteğiyle mahalle okuluna gitti.
    B) Babasının isteğiyle Şemsi Efendi İlkokuluna gitti.
    C) Dayısının isteğiyle çiftlikte çalıştı.

  16. Cevap: A Açıklama:

    Mustafa Kemal, annesinin isteğiyle mahalle okuluna gitmiştir.



  17. Mustafa Kemal'in köy hayatındaki sorumluluğu neydi?

    A) Hayvanları otlatmak       B) Tarla bekçiliği yapmak   
    C) Su getirmek                                           

  18. Cevap: B Açıklama:

    Mustafa Kemal, köy hayatında dayısına tarla bekçiliği yaparak yardım etmiştir.



  19. Mustafa Kemal, ailesinden kimi en çok severdi?

    A) Annesini    B) Babasını    C) Kardeşini    

  20. Cevap: A Açıklama:

    Mustafa Kemal, ailesinden annesini en çok severdi.



  21. Millî Mücadele'yi başlatmak için Atatürk hangi şehre gitmiştir?

    A) İstanbul    B) Samsun    C) Ankara    

  22. Cevap: B Açıklama:

    Atatürk, Millî Mücadele'yi 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak başlatmıştır.



  23. "Sahipsiz vatanın batması haktır, / Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır." sözlerini söyleyen kişi kimdir?

    A) Mustafa Kemal Atatürk    B) İsmet İnönü             
    C) Mehmet Âkif Ersoy                                   

  24. Cevap: C Açıklama:

    Bu sözler, Mehmet Âkif Ersoy'un "İstiklal Marşı" adlı şiirinden alınmıştır.



  25. Hangi bayramlarımızda akrabalarımızı ve komşularımızı ziyaret ederiz?

    A) Sadece Millî bayramlarda
    B) Sadece dinî bayramlarda
    C) Hem millî hem de dinî bayramlarda

  26. Cevap: C Açıklama:

    Bayramlarımızda hem millî hem de dinî bayramlarda akrabalarımızı ve komşularımızı ziyaret ederiz.



  27. Ülkemizin yerini hangi araçlarla gösterebiliriz?

    A) Sadece dünya haritasıyla
    B) Dünya haritası ve yerküre modeliyle
    C) Sadece yerküre modeliyle

  28. Cevap: B Açıklama:

    Ülkemizin yerini hem dünya haritasıyla hem de yerküre modeliyle gösterebiliriz.



  29. Toplu taşıma araçlarında uyulması gereken kurallardan biri hangisidir?

    A) Sürücünün dikkatini dağıtmamak
    B) Yolculuk sırasında müzik dinlemek
    C) Camlardan dışarı sarkmak

  30. Cevap: A Açıklama:

    Yolculuk sırasında sürücünün dikkatini dağıtmak tehlikelidir.



  31. Trafik polisinin görevlerinden biri hangisidir?

    A) Hastaları hastaneye taşımak
    B) Yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek
    C) Yangınları söndürmek

  32. Cevap: B Açıklama:

    Trafik polisi, trafiğin düzenlenmesi ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederek güvenliği sağlar.



  33. Yangın çıktığında hangi numaralı telefonu aramalıyız?

    A) 112    B) 183    C) 155    

  34. Cevap: A Açıklama:

    Yangın söndürme hizmeti için acil yardım numarası 112'dir.



  35. Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanı değildir?

    A) Oyun parkı      B) Trafikli yol   
    C) Okul bahçesi                      

  36. Cevap: B Açıklama:

    Trafikli yollar çocukların oyun oynaması için güvenli alanlar değildir.



  37. Aşağıdakilerden hangisi oyun oynarken dikkat edilmesi gereken bir güvenlik kuralıdır?

    A) Parklarda arkadaşlarımızla ittirebiliriz.
    B) Salıncakta sallanırken önümüzde kimse durmamalı.
    C) Kaydıraktan kayarken hızlı inmeliyiz.

  38. Cevap: B Açıklama:

    Oyun oynarken arkadaşlarımıza çarpmamak ve düşmemek için oyun araçlarını sırayla kullanmalı ve önümüzde kimse durmamalıdır.



  39. Yeşil Hilal derneği hangi alanda hizmet vermektedir?

    A) Çevre koruma    B) Eğitim         
    C) Yardımlaşma                       

  40. Cevap: A Açıklama:

    Metinde Yeşil Hilal derneğinin çevre koruma alanında hizmet verdiği belirtilmektedir.



  41. Şehitler Günü hangi tarihte kutlanır?

    A) 1 Mart    B) 18 Mart    C) 12 Mart    

  42. Cevap: B Açıklama:

    Metinde Şehitler Günü'nün 18 Mart tarihinde kutlandığı belirtilmektedir.



  43. İstiklâl Marşı'nın bestelenmesinde kim görev almıştır?

    A) Mehmet Âkif Ersoy       B) Osman Zeki Üngör       
    C) Necmettin Halil Onan                              

  44. Cevap: B Açıklama:

    Metinde İstiklâl Marşı'nın ilk iki kıtasının Osman Zeki Üngör tarafından bestelendiği belirtilmektedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 Detayları

2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 04 Haziran 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 Testini Çöz tıklayın. 2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • DÜN, BUGÜN,YARIN
    1. . Aile büyüklerinin küçükken oynadığı oyunları araştırır, bu oyunlarla kendisinin ve arkadaşlarının oynadığı oyunları karşılaştırarak değişimi fark eder. 76. Farklı ülkelerdeki çocukların beslenme, giyim ve o
    2. Aile büyüklerinin küçükken oynadığı oyunları araştırır, bu oyunlarla kendisinin ve arkadaşlarının oynadığı oyunları karşılaştırarak değişimi fark eder. 76. Farklı ülkelerdeki çocukların beslenme, giyim ve o
    3. Atatürk'ün hayatını araştırır ve araştırma sonuçlarını görsel materyallerle destekleyerek sınıfa sunar.
    4. Bayram kutlamaları için yaptığı hazırlık çalışmalarını ve bayram sürecindeki duygularını özgün bir şekilde ifade eder
    5. Bebeklik ve çocukluk döneminde tükettiği yiyecek-içecekleri, oyun ve oyuncakları karşılaştırarak, bu tür değişikliklerin doğal bir olgu olduğunu kavrar.
    6. Gün içinde kendisinin ve arkadaşlarının duygularındaki değişimi gözlemler ve bu değişimin nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur.
    7. Kendisinin, arkadaşlarının ve ailesindekilerin fiziksel görünümlerinin zaman içinde nasıl değiştiğini fark eder
    8. Liderlerin, toplumların yaşantılarını nasıl değiştirdiğini açıklayarak, geçmişte ve günümüzde Türk toplumuna liderlik yapan kişiler hakkında sorular sorar
    9. Önceki yıllarda ve şimdi tek başına yapabildiği ve yapamadığı davranışları karşılaştırarak zaman içinde nasıl bir değişim geçirdiğini fark eder.
    10. Suyun hal değiştirmesini gözlemleyerek maddenin kaybolmadığını sadece şekil değiştirdiğini kavrar.
    11. Takvimi kullanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük ve haftalık olarak gözlemler, gözlem sonuçlarını grafikle gösterir ve yorumlar.

Ayrıca 2.sınıf hayat bilgisi dersi sene sonu test soruları, mebsinvalari.com tarafından cevap ve açıklamalı olarak hazırlanmıştır

Doğal afetlerden korunma

Aile yapısı ve toplumsal değerler

Milli Mücadele ve Atatürkçülük

Doğal çevre ve kaynakların korunması

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk ve eğitim hayatını öğrenmek.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk anılarını öğrenmek.

Mustafa Kemal Atatürk'ün aile ilişkilerini öğrenmek.

Millî Mücadele'nin başlangıç noktası ve tarihini bilmek.

Millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy'un vatan sevgisini anlatan sözlerini öğrenmek.

Türk kültürünün ve adetlerinin özelliklerini tanıma

Türkiye'nin dünya üzerindeki konumunu belirleme

Toplu taşıma araçlarında güvenlik kurallarını bilme

Trafik polisinin görevlerini bilme

Doğal afetlerde aranması gereken acil durum numaralarını bilme

Güvenli oyun alanlarını tanıma

Oyun oynarken güvenlik kurallarını uygulama

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 sınavı 2.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2.Sınıf Hayat Bilgisi Sene Sonu Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.