2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST)

2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) sınavı 4.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 26 sorudan oluşmaktadır.



 2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi mümin bir kişinin yapacağı davranışlardan biri değildir?

    A) Akrabalarına iyi davranır.
    B) Allah'a ibadet eder
    C) Harama bakar
    D) Annesine yardım eder.

  2. Cevap: C

  3. Hasta olan birisine aşağıdakilerden hangisini dememiz doğru olur?

    A) Allah kurtarsın      B) Allah şifa versin
    C) Allah affetsin        D) Allah razı olsun

  4. Cevap: B

  5. I - Yalan söylememek
    II - Güzel sözler söylemek
    III- İnsanlara yardımcı olmak
    Yukarıdakilerden hangisi ve ya hangileri ahlaklı bir insanda bulunan özelliklerdendir?

    A) I    B) I ve II    C) II ve III    D) I, II ve III

  6. Cevap: D

  7. Allah (c.c) bizlere sayısız nimetler vermiştir. Allah'ın bizlere verdiği bu nimetlere karşı hangisini söylemeliyiz?

    A) Bismillahirrahmanirrahim    B) Maşallah
    C) Elhemdürlillah                       D) Allah affetsin

  8. Cevap: C

  9. Aşağıda verilenlerden hangisi ahlaklı bir insanda görülmesi olanaksızdır?

    A) Dürüst olur
    B) En başta kendini düşünür
    C) Güzel sözler söyler
    D) İnsanlara karşı sevecen olur

  10. Cevap: B

  11. Ömer bedensel ve manevi temizliğine çok önem göstermektedir. Buna göre Ömer için aşağıda verilenlerden hangisi yanlış olur?

    A) Daha sağlıklı olur
    B) Zamanının çoğunu temizlik tutar
    C) İnsanlarla daha sağlıklı ilişki kurar
    D) Allah tarafından sevilir

  12. Cevap: B

  13. Fethi, her gün sabah kalktığı zaman ve akşam yatmadan önce dişlerini fırçalamaktadır. Buna göre Fethi'nin yaptığı temizlik hangisi olur?

    A) Elbise temizliği        B) Manevi temizlik
    C) Çevre temizliği        D) Beden temizliği

  14. Cevap: D

  15. Beden temizliği kişinin kendi vücudunun temizliğini yapması anlamına gelmektedir. Buna göre aşağıda verilenlerden hangisi beden temizliği olamaz?

    A) Haftada iki kez banyo yapmak
    B) Tırnaklarını haftalık olarak kesmek
    C) Çantasının temizliğine önem göstermek
    D) Saçlarını düzenli ve temiz tutmak

  16. Cevap: C

  17. Peygamber efendimiz annesi vefat edince dedesi ..................................... yanında yaşamaya başlamıştır?
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Ebu Talip   B) Hz. Ali   C) Abdülmuttalip   D) Hz. Ömer

  18. Cevap: C

  19. * Dedikodu yapmak
    * Yalan söylemek
    * Yardımsever olmak
    * Dürüst olmak
    * Cimri olmak
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi günah sayılan davranışlardandır?

    A) 1    B) 2    C) 3    D) 4

  20. Cevap: C

  21. Yakınını kaybeden birisine aşağıdakilerden hangisini söylememiz daha doğru olur?

    A) Başın sağolsun        B) Geçmiş olsun
    C) Kolay gelsin             D) Allah korusun

  22. Cevap: A

  23. Ceren'in arkadaşı hasta olmuştur. Ceren okuldan sonra arkadaşını ziyarete gitmiş ve arkadaşına ................................... demiştir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Başın sağolsun        B) Geçmiş olsun
    C) Kolay gelsin             D) Allah affetsin

  24. Cevap: B

  25. Ayşe arkadaşlarıyla konuşurken sürekli arkadaşlarıyla alay edici sözler söylemektedir. Ayşe'nin yapmış olduğu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ayşe iyi ahlak göstermiştir.
    B) Ayşe kötü ahlak göstermiştir.
    C) Arkadaşları tarafından çok sevilmektedir.
    D) Ayşe arkadaşlarına iyi davranışlarda bulunmaktadır.

  26. Cevap: B

  27. ‘’ İnna …………… kel kevser………………………lirabbike venhar. İnne …………………… hüvel ebter.’’
    Yukarıda Kevser suresinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) şanieke – fesalli – a’tayna
    B) a’tayna – fesalli – şanieke
    C) fesalli – a’tayna – şanieke
    D) şanieke – a’tayna – fesalli

  28. Cevap: B

  29. Ahlakla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Güzel ahlaklı olursak bizi insanlar da sever.
    B) Küçük yaşta güzel ahlaklı olmaya gerek yoktur.
    C) Güzel ahlaklı olursak daha mutlu oluruz.
    D) Allah, ahlakı güzel olanları sever.

  30. Cevap: B

  31. Allah’ın ödüllendireceği doğru, iyi, güzel söz ve davranışlara ne denir?

    A) Sevap    B) Selam    C) Günah    D) Sembol

  32. Cevap: A

  33. Aşağıdakilerden hangisi dinin öğütlerinden değildir?

    A) Din, sevgi ve saygıyı öğütler
    B) Din, yardımlaşmayı ve dayanışmayı öğütler
    C) Din, insanlara karşı bencilliği öğütler
    D) Din, insana güzel ahlaklı olmayı öğütler

  34. Cevap: C

  35. Aşağıdaki davranışlardan hangisi bize sevap kazandırmaz?

    A) İnsanlara yardım etmek  B) Çevreyi kirletmek
    C) Yoksula yardım etmek    D) Büyüklere saygı göstermek

  36. Cevap: B

  37. Aşağıdakilerden hangisi dürüst bir insanın yapması gereken davranışlardan biri değildir?

    A) Herkes için iyilik düşünür.
    B) Söyledikleri ile davranışları farklı olur.
    C) Yalan söylemez.
    D) Verdiği sözü yerine getirir.

  38. Cevap: B

  39. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru ve güzel bir davranış değildir?

    A) Yardımsever olmak    B) Yalan söylemek
    C) Tatlı dilli olmak           D) Saygılı olmak

  40. Cevap: B

  41. Aşağıdakilerden hangisi güzel davranışlarımızdan biri değildir?

    A) Çöplerimizi çöp kutusuna atmak
    B) Yaşlıları, hastaları ziyaret etmek, gönüllerini almak.
    C) Hayvanları sevip, korumak.
    D) Okul, hastane gibi kamu mallarına zarar vermek.

  42. Cevap: D

  43. Herhangi bir işe başlarken söylememiz gereken söz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Elhamdülillah          B) Bismillah
    C) Kelime-i tevhid        D) Kelime-i şahadet

  44. Cevap: B

  45. Hz. Muhammed, çocukluk döneminde aşağıdakilerden hangisinin yanında kalmamıştır?

    A) Dedesi    B) Halası    C) Annesi    D) Amcası

  46. Cevap: B

  47. Müslümanların kutsal kitabı hangisidir?

    A) Zebur    B) Kur’an-ı Kerim    C) İncil    D) Tevrat

  48. Cevap: B

  49. Peygamberimizin ailesi ile verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

    A) Süt annesinin adı Halime’dir.
    B) Amcasının adı Abdulmuttalip’tir.
    C) Annesinin adı Halime’dir.
    D) Dedesinin adı Ebu Talip’tir.

  50. Cevap: A

  51. Çevremizde gördüğümüz dini sembollerden hangisi Müslümanlıkla ilgili değildir?

    A) Cami    B) Seccade    C) Kilise    D) Kuran

  52. Cevap: C

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) Detayları

2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 26 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 08 Ocak 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) Testini Çöz tıklayın. 2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • TEMİZ OLALIM
    1. Beden ve giyim temizliğine özen gösterir.
    2. Çevreyi temiz tutmaya ve korumaya önem verir.
    3. İbadet ile temizlik arasında ilişki kurar
    4. İslam dininin temizliğe verdiği önemin farkında olur
    5. Manevi temizliğin ne olduğunu kavrar ve sözünde durmanın, dürüst ve güvenilir olma gibi davranışların manevi temizlik olduğunu fark eder.
  • HZ.MUHAMMED’İ TANIYALIM
    1. Hz. Muhammed’in aile büyüklerini tanır.
    2. Hz. Muhammed’in çocukluk ve gençlik yıllarındaki davranışlarını kendi hayatı ile ilişkilendirir. 6. Kevser suresini ezbere okur ve anlamını söyler.
    3. Hz. Muhammed’in çocukluk ve gençlik yıllarındaki erdemli davranışlarından örnekler verir.
    4. Hz. Muhammed’in doğduğu çevrenin dinî, sosyal ve ekonomik özelliklerini örnekler vererek açıklar
    5. Hz. Muhammed’in doğumu, çocukluk ve gençlik yılları hakkında bilgi sahibi olur.

Ayrıca İlkokul 4.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 1.Dönem 2.sınav soruları; mebsinavlari.com tarafından tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) sınavı 4.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) Testi İstatistikleri

Bu sınav 5 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 96 kere doğru, 9 kere yanlış cevap verilmiş.

2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 1.Sınav 4.Sınıf (TEST) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.