2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları sınavı 3.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangileri iyi huylardan değildir?
    I – Doğruluk
    II – Saygısızlık
    III- Güvenilirlik
    IV- Cimrilik

    A ) II ve IV    B ) I ve III    C ) III ve IV

  2. Cevap: A

  3. • Sınıfta oy kullanmak      • Ödevini yapmak
    • Para kazanmak              • Yatağını toplamak
    Yukarıdakilerden kaçı 3. Sınıfa giden Aslı’nın sorumluluklarındandır?

    A) 2         B) 3        C) 4

  4. Cevap: B

  5. Aşağıdakilerden hangisi evde kullanılan ve hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünlerden biridir?

    A) mikser (çırpıcı)    B) çaydanlık    C) müzik seti

  6. Cevap: A

  7. Aşağıdakilerden hangisi dengesiz beslenme sonuçlarından biridir?

     A) Sağlam bir görünüş
     B) Vücut ağırlığı boy uzunluğuna göre orantılı
     C) Aşırı kilo alma

  8. Cevap: C

  9. Sınıfımızın krokisini çizerken hangisine ihtiyaç duyulmaz?

    A) Sıralar    B) Pencereler    C) Duvarın rengi

  10. Cevap: C

  11. ”İbrahim, bilinçli bir tüketici olmak istiyor." Buna göre aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdır?

    A) Aldığı malın garanti belgesini almalıdır.
    B) Aynı malı başka yerlere de sorup bir fiyat araştırması yapmalıdır.
    C) Son kullanma tarihi geçmiş malları ucuza almalıdır.

  12. Cevap: C

  13. Mustafa Kemal, neden Samsun’a gitmiştir?

    A) Meclisi açmak için.
    B) Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için
    C) Gezmek için.

  14. Cevap: B

  15. Aşağıdaki boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz.
    Okulda - Mahalle mektebi - tebrik - hoşgörü - kroki - Askeri lise - tenefüste

    1- Atatürk okul hayatına…………………ile başladı.
    2- Oyun sonunda kazanan tarafı ……………………………etmeliyiz.
    3-Bir yerin kuşbakışı görünüşününkağıt üzerine kabaca çizilmesine …………………………….denir.
    4- Farklılıklarımızı …………………………..ile karşılamalıyız.
    5- …………………....bize bilgiye ulaşma yollarını öğretirler.

  16. Cevap:

    Cevap Yok



  17. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara D yanlış olanlara Y harfi yazınız.

    [.....] Okula hazırlıksız geldiğimizde sorunlar yaşarız.
    [.....] Sınıf ve okul kuralları daha iyi eğitim almamız için gereklidir.
    [.....] Kızdığımda ya da öfkelendiğimde sakinleşecek davranışlar sergilerim.
    [.....] Arkadaşlarımıza yanlı davranmak doğru bir davranıştır.
    [.....] Atatürk tüm zorluklara rağmen eğitimine devam etmiştir.
    [.....] Suyu tutumlu kullanmamıza gerek yoktur.

  18. Cevap:

    Cevap Yok



  19. Aşağıdaki boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz.
    kaynaklara - doğal - duyarlı - farklılıklar -  konuşarak - soğukkanlı- sorumluluklarımızı
    - trafik - projeksiyon - kroki

    1. Arkadaşlarımızla sorunlarımızı………………………………… çözmeliyiz.
    2. İnsanlar arasında ………………………………… .olması doğaldır.
    3. …………………………çizerken kuş bakışı görünümden yararlanılır.
    4. Arkadaşlarımızın ihtiyaçlarına karşı …………………………………………………olmalıyız.
    5. Su ve elektrik kişisel bakımımızı yaparken kullandığımız ……………………………… örnektir.
    6. Dengeli ve düzenli beslenmek için …………………………………… ürünler tüketmeliyiz.
    7. Okulda meydana gelen kazalarda………………………………… davranmalıyız.
    8. Taşıtların ve yayaların karayolu üzerindeki hareketlerine……………………………… denir.
    9. …………………………… bilgi teknolojilerinde kullanılan bir araçtır.

  20. Cevap:

    Cevap Yok



  21. Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakım değildir?

    A) Diş fırçalamak
    B) Tırnakları kesmek
    C) Okul çantamızı hazırlamak

  22. Cevap: C

  23. Krokiler için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Kaba taslak çizilir
    B) Ölçü kullanılır.
    C) Kuş bakışı görünüştür.

  24. Cevap: B

  25. İyi bir arkadaşta aşağıdakilerden hangisi görülmez?

    A) Dürüstlük    B) Cömertlik    C) Bencillik

  26. Cevap: C

  27. Parasının hesabını tutabilen ve parasını gereksiz yerlere harcamayan kişilere ............... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) tutumlu    B) cimri    C) cömert

  28. Cevap: A

  29. Sınıf arkadaşımıza nasıl davranmalıyız?

    A) Sabahları günaydın demeliyiz.
    B) Onu sürekli öğretmene şikayet etmeliyiz.
    C) Ona yardımcı olamlıyız.

  30. Cevap: B

  31. Trafik kazalarını önlemek için;
    I. Trafik kurallarına uymalıyız.
    II. Trafik adabına uymalıyız.
    III. Sınıf kurallarına uygmalıyız.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III

  32. Cevap: A

  33. Karşıdan karşıya geçerken;
    I. Üst geçitler
    II. Alt geçitler
    III. Otabanlar
    verilenlerden hangisi veya hangileri güvenli geçiş yeridir?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III

  34. Cevap: A

  35. Sağlıklı bir vücut için;
    I. Dengeli beslenmemiz gerekir.
    II. Sadece sebze yememiz gerekir.
    III. Abur cubur yemememiz gerekir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III

  36. Cevap: C

  37. I. Ödevlerimizin sorumluluğunu almamak.
    II. Okula zamanında gelmek.
    III. Verdiğimiz sözün arkasında durmak.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğru davranıştır?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III

  38. Cevap: B

  39. Mustafa Kemal Atatürk Samsuna ............................ çıkmıştır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) 19 Mayıs 1919
    B) 23 Nisan 1920
    C) 29 Ekim 1923

  40. Cevap: A

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları Detayları

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları 7 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 29 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik
  • Doğru-Yanlış
  • Boşluk Doldurma
  • Test


2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • OKUL HEYECANIM
    1. Barınmanın insanın temel ihtiyaçlarından biri olduğunu kavrar ve bu ihtiyacın karşılanmasının önemini belirtir
    2. Dengeli ve düzenli beslenme için doğal ve sağlıklı ürünleri tüketir
    3. Kendi sağlığı kadar, arkadaşlarının sağlığını da korumaktan sorumlu olduğunu kavrar.
    4. Kişisel bakımını yaparken kaynakları tutumlu kullanır
    5. Kulüp ve diğer grup çalışmalarında grubun henüz fark edilmeyen ortak ihtiyaçlarına duyarlı olur.
    6. Kulüp veya grup çalışmalarında alınacak kararlar ve yapılacak çalışmalarda arkadaşlarını bir fikir etrafında bir araya getirir.
    7. Nasıl daha iyi öğrendiğini açıklayarak kendisine uygun öğrenme tekniklerini seçer ve kullanır.
    8. Okul yaşamıyla ilgili iyimser bir bakış açısı geliştirir.
    9. Okulda bir kaza ya da acil durum meydana geldiğinde neler yapılması gerektiğini ifade eder.
    10. Oyun sonucunda kazanmanın ve kaybetmenin doğal olduğunu kabul eder.

Ayrıca hb etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları sınavı 3.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

3.Sınıf Hayat Bilgisi Sınavı Hazırla
  3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Ünite Özetleri