2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI sınavı 7.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi yoksa bilgisayar kullanılamaz?

    A) İşlemci    B) Kamera    C) Mikrofon    D) Yazıcı

  2. Cevap: A Açıklama:

    Bir bilgisayarın işlevselliği için işlemci (CPU) en temel ve olmazsa olmaz bileşenlerden biridir. İşlemci, bilgisayarın tüm hesaplama ve veri işleme işlemlerini gerçekleştirir. Diğer seçenekler olan kamera, mikrofon ve yazıcılar, bilgisayarın işleyişini etkilemese de bazı özel işlevleri sağlarlar. Ancak, işlemci olmadan bilgisayar kullanmak mümkün olmaz.



  3. Aşağıdakilerden hangisi depolama birimine örnektir?

    A) Klavye    B) Kulaklık    C) USB Bellek    D) Modem

  4. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarı: C) USB Bellek Soruda, depolama birimine örnek olan seçeneği belirlememiz isteniyor. A) Klavye: Bilgisayara veri girişi yapmak için kullanılan bir giriş birimidir, depolama birimi değildir. B) Kulaklık: Ses dinlemek veya iletişim için kullanılan bir çıkış birimidir, depolama birimi değildir. C) USB Bellek: Verileri saklamak ve taşımak için kullanılan taşınabilir bir depolama birimidir. D) Modem: Bilgisayarların ağa bağlanmasını sağlayan bir iletişim cihazıdır, depolama birimi değildir. Bu nedenle, depolama birimine örnek olan seçenek C) USB Bellek'tir.



  5. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) İnterneti insanlara zarar vermek için kullanmamalıyız.
    B) Başkalarının internette yaptığı çalışmalara engel olmamalıyız.
    C) Başkalarının gizli ve kişisel dosyalarını çalmamalıyız.
    D) İnterneti yalancı şahitlik olarak kullanabiliriz.

  6. Cevap: D Açıklama:

    Diğer ifadeler insanların internet kullanımında uymaları gereken etik ve hukuki prensipleri yansıtırken (A, B, C), D seçeneği ise yanlış ve etik olmayan bir davranışı ifade etmektedir. İnternet üzerinde yalancı şahitlik yapmak, dürüstlük ve etik kurallarına aykırıdır.



  7. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) İnternet ortamında tanımadığınız kişilerle kesinlikle sohbet etmeyin, iletişim kurmayın.
    B) Ziyaret ettiğiniz sitelere ailenizin onayı olmaksızın resminizi, adresinizi, telefon numaranızı, okulunuzun adını vermeyin.
    C) İnternet ortamında başkalarını rahatsız edecek davranışlarda bulunmayınız. Size yapılmasını istemediğiniz davranışları başkalarına yapmayınız.
    D) Şifrenizi isteyen herkese verebilirsiniz.

  8. Cevap: D Açıklama:

    Diğer seçenekler (A, B, C) internet kullanımında güvenlik, gizlilik ve etik kurallara dikkat çekerken, D seçeneği bu prensiplere aykırıdır. Şifrenizi sadece güvendiğiniz ve güvenilir olduğunu bildiğiniz kişilere vermeli ve kimseyle paylaşmamalısınız.



  9. power point tablo ekeleme Power Pointte verilen simge hangisini yapar?

    A) Resim ekler              B) Tablo ekler
    C) Şekil ekler                D) Word Art ekler

  10. Cevap: B Açıklama:

    Verilen simge, tablo eklemeyi temsil etmektedir. Microsoft Power Point programında tablo eklemek için kullanılan simgedir. Tablolar, verilerin düzenli bir şekilde görüntülenmesini sağlar.



  11. Aşağıdakilerden hangisi olduğunda Kişisel mahremiyetimiz tehlikeye girer?

    A) Aile bilgilerimizi paylaştığımızda
    B) Adres bilgilerimizi paylaşmadığımızda
    C) Sadece güvenli adreslerde oyun oynadığımızda
    D) Resimlerimiz paylaşırken seçici olduğumuzda

  12. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevabı A) Aile bilgilerimizi paylaştığımızda olmalıdır. Kişisel mahremiyetimiz, aile bilgileri gibi özel ve hassas bilgileri paylaştığımızda en çok tehlikeye girer. Bu tür bilgileri bilinçsizce paylaşmak, kişisel gizliliğimizi riske atabilir ve kötü niyetli kişilerin eline geçmesine yol açabilir. Çocuklara internet kullanımı konusunda bu tür bilgilerin paylaşılmamasını öğretmek, kişisel mahremiyetlerini korumalarına yardımcı olur.



  13. Aşağıdakilerden hangisi zararlı yazılımlardandır?

    A) Windows 8                      B) Android
    C) İnternet Explorer           D) Spam

  14. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevabı D) Spam'dir. Spam, zararlı yazılımlar veya istenmeyen iletiler içeren istenmeyen e-postaları ifade eder. Spam iletiler, genellikle kişilerin rızası olmadan büyük miktarda reklam veya kötü amaçlı içerikleri içerebilir. Bu tür istenmeyen iletiler, kullanıcıların zamanını ve kaynaklarını boşa harcayabilir, ayrıca zararlı yazılımları içerebilir veya kişisel bilgilere erişmeye çalışabilirler.



  15. Herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir.
    Yukarıda tanımı yapılan terim aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Zararlı Yazılım        B) Antivirüs
    C) Etik Değerler          D) Telif Hakkı

  16. Cevap: D

  17. “Bir sanatçının müzik parçasını, film eserini, bir yazarın kitabını veya bir firmanın yazılımını bu kişilerin izni olmadan kullanamayız ve kopyalayamayız.”
    İzinsiz olarak bir kurumun ya da şahsın ürününü kullanmamız durumunda aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

    A) Lisans                        B) Ürün Anahtarı
    C) Telif Hakkı İhlali         D) Virüs

  18. Cevap: C

  19. Ayşe internet üzerinden farklı kullanıcılarla aynı anda haberleşmek ve birlikte çalışmak için bir internet sitesinden üyelik alarak sitedeki konu başlıkları altına mesaj yazmaya başlamıştır. Aşağıdakilerden hangisini bu siteler örnektir?

    A) Forum siteleri    
    B) e-devlet
    C) Sosyal paylaşım siteleri
    D) İşbirlikli Yazarlık Siteleri

  20. Cevap: A

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI Detayları

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI 2 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 13 Nisan 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • BİLGİSAYARA GİRİŞ
    1. . İç bellek birimleri (RAM VE ROM) bilgisi
    2. Bilgisayarın fonksiyonel yapısını ve nasıl çalıştığını anlayabilme
    3. Bilgisayarın içerisinde bulunan fiziksel parçaları tanıyabilir
    4. Bir disketin byte cinsinden kapasitesini toplam ve kalan olarak söyleyebilir
    5. Dış bellek birimleri (Disk, Disket, DVD-ROM ve CD-ROM, Taşınabilir Bellek) bilgisi
    6. Kullanıcının sağlığı bilgisi
    7. Merkezi işlem birimleri (CPU) bilgisi
    8. Monitorü tanıyabilme ve ayarlayabilme
    9. Temel bilgisayar terimleri bilgisi
    10. Yazıcı çeşitleri ve kullanımı bilgisi

Ayrıca

Bu soru, öğrencilerin bilgisayar bileşenlerini ve temel işlevlerini anlamalarına yöneliktir. İşlemcinin bilgisayarın işleyişindeki temel rolünü vurgulayarak, öğrencilerin teknoloji ve bilgisayar donanımı hakkındaki bilgi düzeyini değerlendirir.

Öğrenci, depolama birimlerinin önemini anlayarak, bilgisayar donanımlarını ve işlevlerini ayırt eder.

Bu soru, öğrencilere etik ve doğru internet kullanımı konusunda farkındalık kazandırır, çevrimiçi davranışlarının etik ve hukuki boyutlarını anlamalarına katkı sağlar.

Bu soru, öğrencilere güvenli internet kullanımı konusundaki temel prensipleri anlamalarına yardımcı olur, çevrimiçi güvenlik ve mahremiyetin önemini vurgular.

Bu soru ve cevap ile öğrenciler, Microsoft Power Point programında tablo eklemek için kullanılan simgeyi tanırlar ve tabloların sunularda nasıl kullanıldığını öğrenirler.

Kişisel bilgilerin nasıl korunması gerektiği konusundaki dijital güvenlik bilincini artırmaktır.

İnternet kullanımında dikkatli olmaları ve bilgisayarlarını zararlı yazılımlardan korumak için gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurgulamayı amaçlamaktadır.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI sınavı 7.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI Testi İstatistikleri

Bu sınav 11 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 39 kere doğru, 45 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIĞINAK ORTAOKULU 8/B SINIFI 2. DÖNEM 1. SEÇMELİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ YAZILI SINAVI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 7.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  7.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş