2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI sınavı 10.Sınıf kategorisinin Bilgisayar Bilimi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI CEVAPLARI

  1. Aşağıda verilen robot türlerinden hangisi hareket mekaniğine göre yapılan sınıflamaya girmez?>

    A) Sabit robotlar
    B) Tekerlekli robotlar
    C) Mobil kuresel robotlar
    D) Uzay robotları
    E) Hibrit robotla

  2. Cevap: D

  3. İnsanların fiilî olarak bulunmaması gereken nükleer, kimyasal felaketler gibi senaryolarda, sağlık alanında, askerî casusluk gibi birçok görevde kullanılması öngörülmüş insan kontrolünde çalışan robot türü aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Telepresence robotlar
    B) Endustriyel robotlar
    C) Tıbbi robotlar
    D) Hibrit robotlar
    E) Moduler robotlar

  4. Cevap: A

  5. Düzensiz, yumuşak, kaygan, karlı ya da çamurlu olabilen zor zeminlerde hangi robot türü diğerlerine göre daha fazla avantaj sağlamaktadır?

    A) Tekerlekli robotlar
    B) Paletli robotlar
    C) Ucan robotlar
    D) Mobil kuresel robotlar
    E) Cok ayaklı robotlar

  6. Cevap: B

  7. Robotun gövdesini, ana yapıyı oluşturan diğer bileşenleri üstünde taşıyan gövde, iskelet gibi yapıların genel adı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Elektromekanik bileşenler
    B) Yapısal bileşenler
    C) Montaj bileşenleri
    D) Mekanik hareket/eylem bileşenleri
    E) Elektronik bileşenler

  8. Cevap: B

  9. Robotun gövdesini oluşturmak üzere kullanılan çeşitli türde plastik veya metal delikli plakalar veya biçimlendirilerek gerekli bağlantı delikleri açılmış montaja hazır bileşenlere ne ad verilir?

    A) İskelet                    B) Gövde            C) Şase
    D) Montaj bileşeni      E) Aktuator

  10. Cevap: C

  11. Robotun bir nesneyi tutması, kaldırması, sürüklemesi sağ-sol, yukarı-aşağı (pan/tilt) hareketi yapması için kullanılan mekanik bileşenlere ne ad verilir?

    A) İskelet                    B) Gövde            C) Şase
    D) Montaj bileşeni      E) Aktuator

  12. Cevap: E

  13. Robota gövdesine çeşitli mekanik eklemeler yaparak, robotik platformu istenilen şekilde oluşturmayı veya geliştirmeyi amaçlayan bileşenlere ne ad verilir?

    A) Robot mekanik parcaları    B) İskelet
    C) Govde                                D) Şase
    E) Montaj bileşeni

  14. Cevap: A

  15. Aşağıdakilerden hangisi yapısal bileşenlerin görevlerinden biri değildir?

    A) Robot icin ana taşıyıcı yapıyı oluşturmaktır.
    B) Gerektiği zaman eklemeler yapılmasına olanak sağlamaktır.
    C) Robotun yeteneklerinin geliştirilmesini, yeni ozellikler kazanmasını sağlamaktır.
    D) Kullanılacak bileşenlerin montajını kolaylaştırmaktır.
    E) Robot bileşenlerinin yavaşca adaptasyonunu sağlamaktır.

  16. Cevap: E

  17. Her türlü elektrik ve elektronik bileşenin kablolarla birbirine bağlanması için geliştirilmiş kablo bağlantı yapılarına ne ad verilir?

    A) Buton            B) Anahtar        C) Konektorler
    D) Klemens       E) Duy

  18. Cevap: C

  19. Aşağıdakilerden hangisi bağlantı bileşenlerinin görevi değildir?

    A) Onceden belirlenmiş bir surecin başlamasını, sonlanmasını veya kontrol edilmesini sağlamak
    B) Butun elektrik ve elektronik sistem ve devrelerde, devreyi acıp kapatmak
    C) Her turlu donanımın kablolarla birbirine bağlanmasını sağlamak
    D) Her turlu kablonun birbirine bağlanmasını sağlamak
    E) Robotun bileşenlerini birbirine bağlamak

  20. Cevap: D

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI Detayları

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI 24 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 28 Kasım 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test



Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI sınavı 10.Sınıf kategorisinin Bilgisayar Bilimi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI Testi İstatistikleri

Bu sınav 34 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 118 kere doğru, 82 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİHAT GÜREL FEN LİSESİ BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ 1.DÖNEM 1.TAZILI SINAVI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 10.Sınıf Bilgisayar Bilimi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.