2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI sınavı 7.Sınıf kategorisinin Zekâ Oyunları alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI CEVAPLARI


  1. mebsinavlari.com zeka oyunları domino taşı sorusu
    Yukarıda domino taşları adım adım bir örüntüye göre verilmiştir.
    Buna göre soru işareti ile gösterilen yerde kaç tane nokta olmalıdır?

    A) 2    B) 3    C) 4    D) 5

  2. Cevap: D

  3. Eren kendisine hangi günde olduğu sorulduğunda şu cevabı vermiştir;
    Eren: Eğer dün yarın olsaydı, bugün cuma olurdu.
    Buna göre Eren bu sözü hangi gün söylemiştir?

    A) Cumartesi            B) Salı
    C) Pazartesi              D) Çarşamba

  4. Cevap: D

  5. Mustafa'nın 27,75 TL'si vardır. Mustafa parasıyla:
    * Tanesi 1,5 TL olan kurabiyelerden 3 adet, 
    * Tanesi 0,5 TL olan gazetelerden 5 adet,
    * Tanesi 1,25 olan çiçeklerden 5 adet ve 
    * Geri kalan parasıyla da bir adet gözlük almıştır.
    Buna göre gözlüğün fiyatı hangisidir?

    A) 15    B) 15,50    C) 16    D) 16,75

  6. Cevap: B

  7. Satranç oyununda ‘iki ileri sağa veya sola’ şeklinde hareket eden ve taşların üzerinden atlayan taş aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kale     B) At     C) Fil     D) Piyon

  8. Cevap: B

  9. Ali, Mehmet ve Ayşe bir yarışa katılıyorlar. Ali, Mehmet'ten hızlıdır ve Ayşe, Ali'den yavaştır. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Ayşe, yarışı kazanır.
    B) Mehmet, yarışı kazanır.
    C) Ali, yarışı kazanır.
    D) Hiçbiri yarışı kazanamaz.

  10. Cevap: C Açıklama:

    C) Ali, yarışı kazanır. Soruda verilen bilgilere göre, Ali Mehmet'ten hızlıdır ve Ayşe Ali'den yavaştır. Bu durumda, Ali en hızlı koşan kişidir. Dolayısıyla, doğru cevap Ali'nin yarışı kazanacağıdır.



  11. Bir yarışmada 16 soru var ve her soru 5 puan değerinde. Bir kişi 60 puan almıştır. Kaç soruya doğru cevap verdi?

    A) 9    B) 10    C) 11    D) 12

  12. Cevap: D Açıklama:

    Her bir soru 5 puan değerindedir ve toplam 16 soru vardır. Dolayısıyla, toplam puan 16 * 5 = 80 puandır. Kişi 60 puan almıştır. 80 puana ulaşmak için doğru cevapladığı soru sayısı 60 / 5 = 12'dir. Dolayısıyla, kişi 12 soruya doğru cevap vermiştir.



  13. 5, 11, 23, 47, ? sorusundaki boşluğa hangi sayı gelmelidir?

    A) 95    B) 91    C) 89    D) 87

  14. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "95" olarak verilmiştir. Serideki sayılar arasındaki ilişkiye bakarsak, her sayının önceki sayının iki katına 1 eklenerek elde edildiğini görürüz. İlk sayı 5'tir. İkinci sayıyı elde etmek için 5'in iki katı olan 10'a 1 eklenir, sonuç 11 olur. Aynı şekilde 11'in iki katına 1 ekleyerek 23, 23'ün iki katına 1 ekleyerek 47 elde edilir. Sonraki sayıyı elde etmek için 47'nin iki katına 1 ekleriz: 47 * 2 + 1 = 95.



  15. 8 adam bir kayığa binip nehri geçmeye karar verirler. Ancak kayık sadece 2 kişi taşıyabilir. Ayrıca kayıkta en az bir kişi olması gerekiyor. Kayığı kaç defa kullanmaları gerekiyor?

    A) 4    B) 5    C) 6    D) 7

  16. Cevap: C Açıklama:

    Cevap: C) 6. 8 adam, kayıkta en az bir kişi olması şartıyla sadece 2 kişi taşıyabilirler. Dolayısıyla, kayığı en az 2 sefer kullanmaları gerekiyor. Her seferinde 2 kişi taşıdıklarında, geriye kalan 6 kişi için kayığı kullanmaları gerekiyor. Bu durumda, geriye kalan 6 kişiyi taşımak için en az 3 sefer daha kullanmaları gerekiyor. Böylece, toplamda kayığı en az 2 + 3 + 1 = 6 sefer kullanmaları gerekiyor.



  17. Bir üniversitedeki bir odada, 25 öğrenci ve 1 profesör var. Profesörün hemen arkasında oturan öğrenci, kendisinden bir önceki öğrencinin adını söyleyemez. Odadaki öğrencilerden kaçının adını söyleyebilir?

    A) 24    B) 22    C) 20    D) 18

  18. Cevap: B Açıklama:

    Cevap: B) 22. Odadaki her öğrenci, kendisinden bir önceki öğrencinin adını söyleyemez, bu nedenle ilk öğrenci adını söyleyemez. İkinci öğrenci, üçüncü öğrencinin adını söyleyemez, ancak birinci öğrencinin adını söyleyebilir. Üçüncü öğrenci, dördüncü öğrencinin adını söyleyemez, ancak ilk ve ikinci öğrencilerin adlarını söyleyebilir. Bu şekilde devam ederek, son öğrenci, 23., 24. ve 25. öğrencilerin adlarını bilebilir. Bu nedenle, sadece ilk öğrenci ve hemen arkasındaki öğrenci hariç, diğer 22 öğrenci adını söyleyebilir.



  19. Bir adam yüzüklerinden birini kaybeder ve diğer dördünü kontrol eder. Bunlar, 1., 2., 3. ve 5. yüzüklerdir. Kayıp yüzük, hangi numaralı yüzük olabilir?

    A) 4.    B) 6.    C) 7.    D) 8.

  20. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevabı, verilen yüzük numaralarının toplamının 11 olması nedeniyle 4'tür. Çünkü kaybolan yüzüğün numarası toplamın 11'den çıkarılmasıyla elde edilir. Yani, kaybolan yüzük numarası = 11 - (1+2+3+5) = 11-11 = 0'dır. Ancak, yüzük numaraları pozitif tam sayı olduğundan, 0 yerine en yüksek numara olan 4 olabilir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI Detayları

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI 5 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 26 Mayıs 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Strateji Oyunları
    1. Klasik strateji oyunlarında başlangıç düzeyi hamle analizleri yaparak rakibinin hamlelerini tahmin eder.
    2. Klasik strateji oyunlarında ileri düzey hamle analizleri yaparak rakibinin hamlelerini tahmin eder.
    3. Klasik strateji oyunlarında temel stratejileri bilir.
    4. Klasik strateji oyunlarında ünlü/uzman oyuncuların üst düzey oyun hamlelerini öğrenir ve yorumlar.
    5. Orta düzey strateji oyunları oynar.
    6. Strateji Oyunları
    7. Strateji Oyunları
  • Zekâ Soruları
    1. Karmaşık ifadelerdeki ipuçlarını fark eder
    2. Zekâ sorularında kullanılan temel stratejileri kavrar.
    3. Zekâ sorularında kullanılan temel stratejileri kavrar.
    4. Zekâ sorularında kullanılan temel stratejileri kavrar.
    5. Zekâ sorularının temel prensiplerini kavrar.
    6. Zekâ sorularının temel prensiplerini kavrar.

Ayrıca

Mantıksal ilişkileri kullanarak bir sonuca varma becerisi ve verilen bilgilere dayanarak sonuç çıkarma.

Bu soru, öğrencilerin matematiksel işlemlerle problem çözme becerilerini ölçer.

Seri analizi ve sayısal desenlere dayalı çıkarımlar yapabilme becerisi.

Bu soru, matematiksel düşünme becerilerinin yanı sıra problem çözme stratejilerinin kullanımını da gerektirir. Sorunun çözümü, problemin özelliklerinin dikkatli bir şekilde analiz edilmesi ve ardından mantıksal bir stratejinin uygulanmasıyla elde edilir.

Bu soru, öğrencilerin mantık becerilerini ve matematiksel düşünme yeteneklerini test eder. Ayrıca, öğrencilerin özgün bir sorunun çözümü için mantık yürütmeleri ve karar verme becerilerini de ölçer. Bu tür sorular, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirir ve onların matematiksel düşünme yeteneklerini artırır.

Matematiksel düşünme, problem çözme ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçer.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI sınavı 7.Sınıf kategorisinin Zekâ Oyunları alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI Testi İstatistikleri

Bu sınav 24 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 77 kere doğru, 91 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KUMLA ORTAOKULU 2. DÖNEM ZEKA OYUNLARI DERSİ 2. SINAVI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 7.Sınıf Zekâ Oyunları dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.