2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI sınavı 6.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 13 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI CEVAPLARI

  1. Ceren facebookta arkadaşıyla yazışırken sınıf arkadaşı Mehmet tarafından tehdit ve alaycı ifadeler içeren mesajlar aldı. Kendisine haber verilmeden Mehmet tarafından okuldan çekildikleri resimi paylaştığını gördü.
    Cerenin aşağıdakilerden hangisini yapması doğru değildir?

    A) Anne ve babasıyla konuşmalı
    B) Rehber öğretmenle konuşmalı
    C) Mehmeti engellemeli
    D) Kendisi de Mehmet’e hakaret içeren mesaj atmalı

  2. Cevap: D

  3. Microsoft Excel için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Excel’de hesaplama yapılabilir.
    B) Excel’de grafik çizilebilir.
    C) Excel’de veri analizleri yapılabilir.
    D) Excel’de çok güzel oyun oynanır.

  4. Cevap: D

  5. Burak bilişim suçu mağduru olmuştur. Vakit kaybetmeden suça ilişkin her türlü bilgi veya bulgu ile şikâyette bulunması gereken yer aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Çankaya Belediyesi     B) Savcılık
    C) Türk Telekom              D) Milli Eğitim Bakanlığı

  6. Cevap: B

  7. I. Hızlıdır. E-postalar gönderildiği an karşı tarafa ulaşır.
    II. Gönderim için zaman ve yer sınırlıdır.
    III. Çok fazla içerik bir anda gönderilebilir.
    Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri E-postanın sağladığı kolaylıklar arasındadır?

    A) Yalnız I    B) I ve II   C) I ve III    D) II ve III

  8. Cevap: B

  9. Günlük yaşamdaki mektubun bilgisayar ortamındaki karşılığıdır.” Tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

    A) E-Devlet   B) E-Okul  C) Forum   D) E-Posta

  10. Cevap: D

  11. Enter tuşunun görevi nedir?

    A) Kelimeler arasında boşluk bırakır
    B) Yazı yazarken alt satıra geçer
    C) Satırın en sonuna gitmeyi sağlar
    D) Çıkış yapmak için kullanılır

  12. Cevap: B

  13. Toplama-Çıkarma-Çarpma-Bölme işlemleri için kullanılan simgeler sırasıyla hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?

    A) + - / *     B) * - + /     C) + - * /     D) / + - *

  14. Cevap: A

  15. Slayt gösterisinden çıkmak için hangi tuşa basılır?

    A) Esc     B) F5     C) Home     D) F3

  16. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "A) Esc" tuşudur. Slayt gösterisinden çıkmak için "Esc" tuşuna basılır. Bu tuş, sunum modundan çıkarak slayt düzenleme moduna geri dönmenizi sağlar.



  17. Bir bilgisayar ağı kurmanın en temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Müzik dinlemek        B) Fotoğraf Çekmek
    C) İletişim Kurmak        D) Oyun Oynamak

  18. Cevap: C Açıklama:

    Bir bilgisayar ağı kurmanın en temel nedeni "C) İletişim Kurmak" olarak belirtilmiştir. Bilgisayar ağları, birçok amaç için kullanılabilir. Ancak en temel nedenlerden biri, insanlar arasında iletişim kurmayı sağlamaktır. Bilgisayar ağları, kullanıcıların dosyaları paylaşmasını, mesajlaşmasını, e-posta gönderip almasını ve diğer iletişim yöntemlerini kullanmasını sağlar. Bu nedenle, doğru cevap "C) İletişim Kurmak" olacaktır.



  19. Hangi eylem internet güvenliği için önerilmez?

    A) Güçlü parolalar kullanmak
    B) Kişisel bilgileri sosyal medyada paylaşmak
    C) Bilinmeyen kaynaklardan indirilen yazılımları kullanmamak
    D) Anti-virüs programları kullanmak

  20. Cevap: B Açıklama:

    Cevap B) Kişisel bilgileri sosyal medyada paylaşmak. Kişisel bilgilerin sosyal medyada paylaşılması, internet güvenliği için önerilmeyen bir eylemdir. Bu tür bilgiler, kötü niyetli kişilerin hedefi haline gelebilir ve kişinin mahremiyeti, güvenliği ve itibarı tehlikeye atılabilir. Kişisel bilgilerin korunması, kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık ve diğer siber suçlara karşı önemli bir adımdır. Bu nedenle, kişisel bilgilerin paylaşımı sınırlanmalı ve güvenli internet kullanımı için bilinçli davranılmalıdır.



  21. Aşağıdakilerden hangisi bir internet tarayıcısı değildir?

    A) Google Chrome
    B) Mozilla Firefox
    C) Microsoft Word
    D) Safari

  22. Cevap: C Açıklama:

    Cevap Anahtarı: C) Microsoft Word. Verilen seçenekler arasından C) Microsoft Word, bir internet tarayıcısı değildir. Microsoft Word, bir kelime işlem programıdır ve metin düzenleme, belge oluşturma ve formatlama gibi işlevlere sahiptir. Diğer seçenekler olan A) Google Chrome, B) Mozilla Firefox ve D) Safari ise popüler internet tarayıcılarıdır.



  23. Aşağıdakilerden hangisi bir veri depolama aygıtıdır?

    A) Hoparlör                    B) Yazıcı
    C) Flash Bellek              D) Klavye

  24. Cevap: C Açıklama:

    Cevap Anahtarı: C) Flash Bellek. Flash bellek, verilerin elektronik ortamda depolanması için kullanılan bir aygıttır. Hoparlör, yazıcı ve klavye ise veri depolama aygıtları değildir. Hoparlör ses çıkarmak için kullanılır, yazıcı belge veya görüntüleri kağıda basar, klavye ise veri girişi yapmamızı sağlar.



  25. Aşağıdaki hangisi bir yazılım türüdür?

    A) Fare    B) Klavye    C) Antivirüs    D) Monitör

  26. Cevap: C Açıklama:

    Cevap Anahtarı: C) Antivirüs. Yazılım, bilgisayarın çalışmasını kontrol etmek, belirli görevleri yerine getirmek veya belirli bir amaca hizmet etmek için kullanılan programlardır. Fare, klavye ve monitör ise bilgisayar donanımlarıdır. Antivirüs ise bir yazılım türüdür ve bilgisayarlarda kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlar.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI Detayları

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI 8 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 13 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 22 Mayıs 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ÜRÜN OLUŞTURMA
    1. Ses ve Video İşleme Programları
    2. Tablolama Programları
  • PROBLEM ÇÖZME VE PROGRAMLAMA
    1. Problem Çözme Kavramları ve Yaklaşımları
    2. Programlama

Ayrıca

Bu soru, PowerPoint kullanıcılarının sunum gösterisinden çıkmanın doğru yolunu bilmesini gerektirir.

Bilgisayar ağlarının temel nedenlerini anlama becerisi.

Bu soru, internet güvenliği kavramını anlama ve kişisel bilgilerin korunması konusunda farkındalık oluşturma becerisini ölçer.

Microsoft Word'ün bir internet tarayıcısı olmadığını anlama.

Farklı aygıtların ne amaçla kullanıldığını ve veri depolama aygıtlarını tanıma becerisi.

Antivirüsün bir yazılım türü olduğunu bilmek.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI sınavı 6.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI Testi İstatistikleri

Bu sınav 53 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 408 kere doğru, 164 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 2.DÖNEM 2.SINAVI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  6.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Ünite Özetleri