2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST)

2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) CEVAPLARI

  1. "Sana gösterdiği şekilde insanlar arasında  hükmedesin diye sana kitabı hak ile indirdik; Allah ilim ve hikmet sahibidir.” Nisâ suresi, 105. ayet.
    Yukarıdaki ayette peygamberimizin hangi yönüne dikkat çekmektedir?

    A) Tebliğ    B) Teşri     C) Tebyin    D) Tezkiye

  2. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B seçeneğidir: "Teşri". Ayette, Allah'ın insanlar arasında hükmetmek için peygambere kitabı hak ile indirdiği belirtilmektedir. Bu ifade, peygamberin teşri yani hüküm koyma yetkisi ve görevine dikkat çekmektedir. Teşri, İslam hukukunun oluşturulması ve hükümlerin belirlenmesi anlamına gelir.



  3. “Hac ibadetini benden gördüğünüz gibi yapın”
    “Ben namazı nasıl kılıyorsam siz de öyle kılın.”

    Gibi hadisler peygamberimizin hangi yönünü gösteriyor?

    A) Adaletli yönü    B) Cesaretli yönü
    C) İffet yönü          D) Kur’an’ı açıklayıcı yönü

  4. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı şu şekildedir: D) Kur’an’ı açıklayıcı yönü - Verilen hadislerde, peygamberimizin hac ibadeti ve namaz hakkında talimatlar verdiği ifade edilmektedir. - Bu hadisler, peygamberimizin Kur'an'ı açıklayıcı ve örnekleyici yönünü göstermektedir. - Peygamberimiz, sadece sözleriyle değil, yaşantısıyla da Müslümanlara nasıl ibadet edeceklerini göstermiş ve onları yönlendirmiştir. - Bu şekilde, peygamberimiz Kur'an'ı açıklayarak, Müslümanların ibadetlerini doğru bir şekilde yerine getirmelerine yardımcı olmuştur.



  5. "Her kim iman eder ve …………………….. işlerse ona mükâfat olarak daha güzeli (üstünü) vardır..." Kehf Suresi 88.
    Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

    A) Sevap                 B) Salih amel
    C) Günah                D) Bağış

  6. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B seçeneğidir: "Salih amel". Ayette, iman eden ve salih amellerde bulunan kişilere daha güzel bir mükâfatın olduğu ifade edilmektedir. Salih amel, iyi ve doğru işler yapmak, Allah'ın emirlerine uygun davranışlarda bulunmaktır.



  7. “... Güneşi sağ elime, ayı sol elime verseler yine de davamdan vaz geçmem” diyen peygamberimiz müşriklere karşı hangi yönünü göstermiştir?

    A) Azim ve kararlılığını         B) Sevgisini
    C) Affediciliğini                     D) Servetini

  8. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı şu şekildedir: A) Azim ve kararlılığını. Verilen ifadede, peygamberimiz müşriklere karşı azim ve kararlılığını ifade etmektedir. - Peygamberimiz, güneşi sağ eline, ayı sol eline verseler dahi davasından vazgeçmeyeceğini belirtmektedir. - Bu durum, peygamberimizin İslam'ı tebliğ etme konusundaki kararlılığını ve azmini göstermektedir. - Müşriklerin zorluklarına ve engellemelerine rağmen peygamberimiz, inancını yaymak için her türlü zorluğa göğüs germiştir.



  9. Aşağıdaki verilen kelimeleri boşluklara uygun bir şekilde yerleştiriniz.
    *  Ma’ruf             *    Kuran        *itidal       * İnfak
    *  Emr-i bi’l ma’ruf, nehy-i ani’l münker;

    1. İyiliği, hayrı tavsiye etme; kötülüğü ve çirkin olanı yasaklama  anlamına gelen kelime ……………………………………dır.
    2. Kur'an'ı Kerim ve sünnete uygun olan, dinin ve aklın güzel gördüğü herşeye…………………………… denir.
    3. Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Peygamber
    Efendimizin (s.a.v.) ahlakının kaynağı  ………………………. dır.
    4. Yapılan tüm is ve davranışlarda ölçülü olmak anlamına gelen kelime ……………………………… dır.
    5. Allah'ın (c.c) hoşnutluğunu elde etmek amacıyla kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara yardımda bulunmasına …………………… denir.

  10. Cevap:

    1. İyiliği, hayrı tavsiye etme; kötülüğü ve çirkin olanı yasaklama anlamına gelen kelime "Emr-i bi'l ma'ruf, nehy-i ani'l münker"dir.

    2. Kur'an'ı Kerim ve sünnete uygun olan, dinin ve aklın güzel gördüğü her şeye "Ma'ruf" denir.

    3. Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ahlakının kaynağı "Kuran"dir.

    4. Yapılan tüm iş ve davranışlarda ölçülü olmak anlamına gelen kelime "İtidal"dir.

    5. Allah'ın (c.c) hoşnutluğunu elde etmek amacıyla kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara yardımda bulunmasına "İnfak" denir.

    Açıklama:

    Soruda verilen kelimelerin doğru yerlere yerleştirilmesi istenmektedir. İlk cümlede, "Emr-i bi'l ma'ruf, nehy-i ani'l münker" ifadesi, iyiliği tavsiye etme ve kötülüğü yasaklama anlamına gelir. İkinci cümlede, "Ma'ruf" kelimesi Kur'an'ı Kerim ve sünnete uygun olan her şeyi ifade eder. Üçüncü cümlede, Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ahlakının kaynağı "Kuran" olarak belirtilir. Dördüncü cümlede, "İtidal" kelimesi tüm iş ve davranışlarda ölçülü olmayı ifade eder. Beşinci cümlede, "İnfak" kelimesi Allah'ın hoşnutluğunu elde etmek için kişinin kendi servetinden harcama yapması ve muhtaçlara yardımda bulunması anlamına gelir.



  11. Hz. Peygamber (s.a.v.),  hac ibadeti farz kılındığında “Ey insanlar! Allah size haccı farz kılmıştır, haccediniz.”  buyurur. Bunun üzerine bir sahabi “Her sene mi ya Resulallah?” diye sorar.  Peygamberimiz (s.a.v.) susar. Sahabi sorusunu üç defa tekrarlar. Bunun üzerine Hz. Peygamber (s.a.v.) “Eğer evet deseydim her yıl hac yapmak farz olurdu. Buna gücünüz yetmezdi.” buyurur.
    Yukarıdaki metne göre  Hz. Peygamber aşağıdaki görevlerinden hangisini yerine getirmiştir?

    A) Tebyin    B) Tezkiye    C) Teşri    D) Temsil

  12. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: C) Teşri. Verilen metinde, Hz. Peygamber'in hac ibadetinin farz kılındığını duyurduğu ve bir sahabi tarafından her sene mi yapılması gerektiği sorusuna cevap verdiği anlatılmaktadır. - Hz. Peygamber'in bu durumu açıklamak ve hüküm koymak amacıyla konuştuğu anlaşılmaktadır. - Bu durum, Hz. Peygamber'in Teşri görevini yerine getirdiğini gösterir. Teşri, hüküm koyma ve İslam toplumuna kanunlar ve kurallar belirleme görevini ifade eder.



  13. I-Vahye dayanarak hüküm vermiştir.
    II-Bilmediği konularda susmuş, o konuyla ilgili vahyin gelmesini beklemiştir.
    III- Kur'an'daki ayetleri açıklamıştır.
    IV-Bütün işlerde kolaylaştırıcı olmayı öğütlemiş, kendisi de her zaman kolaylaştırıcı olmuştur.
    Hz. Peygamber bir olayda hüküm koyarken yukarıdaki ölçütlerden hangisini uygulamıştır?

    A) I-II       B) I-II-III   C) I-III-IV    D) I-II-III-IV

  14. Cevap: D Açıklama:

    Doğru cevap D) I-II-III-IV olacaktır. Hz. Peygamber bir olayda hüküm koyarken yukarıdaki tüm ölçütleri uygulamıştır. I-Vahye dayanarak hüküm vermiş, II-Bilmediği konularda susmuş ve vahyin gelmesini beklemiştir, III-Kur'an'daki ayetleri açıklamıştır, IV-Bütün işlerde kolaylaştırıcı olmayı öğütlemiş ve kendisi de her zaman kolaylaştırıcı olmuştur. Bu nedenle, doğru cevap D) I-II-III-IV'dir.



  15. Kur'an-ı Kerim'de “Namazlara ve orta namaza dikkat edin.”(BAKARA 238) buyrulmaktadır. Peygamberimiz (s.a.v.), "orta namaz" ile ikindi namazının kastedildiğini açıklayarak ayetin daha iyi anlaşılmasını sağlamıştır.
    Buna göre Hz. Peygamber aşağıdaki görevlerinden hangisini yerine getirmiştir?

    A) Tebyin    B) Tezkiye    C) Teşri    D) Temsil

  16. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: A) Tebyin. Verilen metinde, Hz. Peygamber'in Kur'an'da yer alan bir ayeti açıkladığı ve anlamını daha iyi anlaşılmasını sağladığı belirtilmiştir. - Tebyin, Hz. Peygamber'in Allah'ın vahyi olan Kur'an'ı açıklama ve insanlara doğru anlamalarını sağlama görevini ifade eder. - Bu bağlamda, Hz. Peygamber'in "orta namaz" ifadesini açıklayarak ikindi namazının kastedildiğini belirtmesi, tebyin görevini yerine getirdiğini gösterir.



  17. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi tezkiyeye örnektir?

    A) Peygamberimizin (s.a.v.) iyiliği emretmesi, kötülükten sakındırması
    B) Peygamberimizin (s.a.v.) cemaatle namazı teşvik etmesi
    C) Peygamberimizin (s.a.v.) hükümler koyması
    D) Peygamberimizin (s.a.v.) yaşantısıyla örnek olması

  18. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: A) Peygamberimizin (s.a.v.) iyiliği emretmesi, kötülükten sakındırması. Tezkiye, insanları iyiliğe yönlendirme, kötülükten sakındırma ve ahlaki temizlik konularını içerir. - Seçenekler arasında, Peygamberimizin iyiliği emretmesi ve kötülükten sakındırması tezkiyeyle ilgilidir. Bu şekilde insanlara doğru yolu gösterir ve onları ahlaki olarak temiz tutmayı amaçlar. - Diğer seçenekler ise Peygamberimizin cemaatle namazı teşvik etmesi (ibadetin teşriki), hükümler koyması (teşri) ve yaşantısıyla örnek olması (temsil) gibi farklı görevleri ifade eder.



  19. Peygamberimiz (s.a.v.) insanları kötülüklerden arındırmaya, iyiliğe, güzelliğe ve doğruluğa yöneltmeye çalışmıştır.Bu konuda insanlığa örnek olmak amacıyla
    ‘’Kim kötü ve çirkin bir iş görürse………….. onu düzeltsin, eğer buna gücü yetmiyorsa…………….. düzeltsin, buna da gücü yetmezse …………..karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.’’ buyurmuştur.
    Yukarıdaki hadis-i şerif  aşağıdaki kelimelerden sırasıyla hangisi ile tamamlanırsa doğru olur?

    A) Eliyle- Kalben- Diliyle           B) Eliyle-Diliyle-Kalben
    C) Kalben –Diliyle-Eliyle           D) Diliyle-Eliyle-Kalben
  20. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap B) Eliyle-Diliyle-Kalben'dir. Yukarıdaki hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.v.) kötü ve çirkin bir iş gören kişinin nasıl hareket etmesi gerektiğini açıklamaktadır. Hadis-i şerifte, bu durumla karşılaşan kişinin önce "eliyle" düzeltme yapması, ardından "diliyle" müdahale etmesi, en sonunda ise "kalben" karşı koyması gerektiği belirtilmektedir. Dolayısıyla, doğru cevap B) Eliyle-Diliyle-Kalben olacaktır.



  21. ** Hz. Peygamber (s.a.v.) Bedir Savaşı'nda Habbab b. Münzir'in tavsiyesi ile kendilerine en yakın kuyuyu açık bırakıp diğerlerini kumla kapattırmıştır.
    ** Hendek Savaşı’nda Selman-ı Farisi’nin tavsiyesi ile hendek kazılmasına karar vermiştir.
    Yukarıdaki olaylar  Peygamberimizin güzel huylarından hangisi ile ilgilidir?

    A) Vefası                      B) Dürüstlüğü   
    C) Güvenilirliği             D) İstişareye verdiği önem

  22. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D) İstişareye verdiği önemdir. Hz. Peygamber (s.a.v.) Bedir Savaşı'nda Habbab b. Münzir'in ve Hendek Savaşı'nda Selman-ı Farisi'nin tavsiyelerini dikkate almış ve bu tavsiyeler doğrultusunda hareket etmiştir. Bu olaylar, Hz. Peygamber'in istişareye önem verdiğini ve kararlarını danışarak almayı tercih ettiğini göstermektedir.



  23. Mescid-i Nebi yapıldığında sadece ibadet için kullanılmamış, aynı zamanda pek çok sosyal işlevi de yerine getirmiştir.
    Aşağıdakilerden hangisi bu işlevlerden biri değildir?

    A) Eğitim görülen bir okul
    B) Davaların görüldüğü bir mahkeme
    C) Esirlerin tututlduğu bir hapishane
    D) Savaş sırasında yaralıların tedavi gördüğü bir hastahane

  24. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) Esirlerin tutulduğu bir hapishane'dir. Mescid-i Nebi, Hz. Peygamber döneminde ibadetin yanı sıra sosyal işlevlere de hizmet etmiştir. - Ancak Mescid-i Nebi'nin eğitim görülen bir okul, davaların görüldüğü bir mahkeme ve savaş sırasında yaralıların tedavi gördüğü bir hastahane olarak kullanıldığı bilinmektedir. - Esirlerin tutulduğu bir hapishane işlevi ise Mescid-i Nebi'nin yerine getirmediği bir işlevdir. - Dolayısıyla, doğru cevap C) Esirlerin tutulduğu bir hapishane'dir.



  25. Peygamberimizin (s.a.v.) Medine'de kurmaya çalıştığı “adil toplum” düzeni için Medineli Yahudilerle Medine sözleşmesini imzalamıştır.
    Aşağıdakilerden hangisi bu anlaşmanın sonuçları arasında değildir?

    A) Medinede Müslüman sayısında azalma yaşanmıştır.
    B) Medine'deki Müslümanlar ve Yahudiler eşit haklara sahip olmuştur
    C) Yahudiler ve Müslümanlar dinlerini özgürce yaşamışlardır.
    D) Toplumda birlik ve beraberlik sağlanmıştır.

  26. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Medinede Müslüman sayısında azalma yaşanmıştır. Medine sözleşmesinin sonuçları arasında yer almamaktadır. Medine sözleşmesi, Müslümanlar ve Yahudiler arasında birlik ve beraberliği sağlamayı hedeflemiş, eşit haklara sahip olmayı ve dinlerini özgürce yaşamayı garanti altına almıştır. Medine sözleşmesi, Peygamberimizin (s.a.v.) Medine'de kurmaya çalıştığı adil toplum düzeni için önemli bir adımdır. Bu sözleşme, Müslümanlar ve Yahudiler arasında eşitlik, din özgürlüğü ve toplumsal birlik sağlamıştır. Ancak bu sözleşmenin sonucunda Müslüman sayısında azalma yaşanmamıştır. Bu seçenek, sözleşmenin sonuçlarına uygun değildir.



  27. I-İnfak sadece belirli zamanlarda verilen sadakadır.
    II-İnfak etmek için zengin olmaya gerek yoktur.
    III-İnfak malı bereketlendirir.
    IV-İnfak belirli miktarda yapılır.
    Yukarıda infak ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

    A) I-II       B) II-III     C) I-III-IV    D)  I-  IV

  28. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B) II-III'dür. Yukarıdaki bilgilere göre, infak ile ilgili doğru olan bilgiler şunlardır: - II-İnfak etmek için zengin olmaya gerek yoktur. - III-İnfak malı bereketlendirir. - I-İnfak sadece belirli zamanlarda verilen sadaka ve IV-İnfak belirli miktarda yapılır ifadeleri doğru değildir. - Doğru cevap B) II-III'dür, çünkü bu seçenek yalnızca doğru bilgileri içermektedir.



  29. Haşir- Mahşer ne demektir?Açıklayınız.




  30. Cevap:

    Haşir, "diriliş" anlamına gelir ve ölülerin kabirlerinden kalkıp yeniden hayata dönüşü anlatır. İnsanların öldükten sonra tekrar diriltilip hesap vermek üzere Allah'ın huzuruna getirileceği olaydır.

    Mahşer ise "toplanma yeri" anlamına gelir ve haşir olayının gerçekleşeceği mekandır. Mahşer alanı, insanların dirildikten sonra toplanacakları, hesaplaşma ve adaletin yerine getirileceği yer olarak kabul edilir.

    Açıklama:



  31. Sorgu ve hesap sırasında insan 5 şeyin hesabını vermeden oradan ayrılamayacaktır bu beş şey nedir?




  32. Cevap:

    İlmi (bilgi ve öğrenme) hesabı: İnsanın sahip olduğu bilgi ve öğrenme potansiyelini nasıl kullandığına dair sorumluluğu. Vakti (zaman) hesabı: İnsanın ömrünü nasıl geçirdiğine ve zamanını nasıl değerlendirdiğine dair sorumluluğu. Malı (servet) hesabı: İnsanın kazandığı mala nasıl sahip çıktığına ve nasıl harcadığına dair sorumluluğu. Bedeni (sağlık ve güç) hesabı: İnsanın bedenine nasıl baktığına, sağlığına ne kadar özen gösterdiğine ve gücünü nasıl kullandığına dair sorumluluğu. İşlediği amellerin hesabı: İnsanın yaptığı iyi ve kötü amellerin hesabını vermesi, eylemlerinin sonuçlarına katlanması gerektiği.

    Açıklama:



  33. Sırat ne demektir darlığı ve genişliği neye göre olacaktır?




  34. Cevap:

    "sırat" terimi İslam inancında yer alan bir kavramdır. İslam'a göre, sırat, cennet ile cehennem arasındaki köprü veya yol olarak tanımlanır. Sırat, kıyamet gününde insanların geçmesi gereken bir yol olarak kabul edilir. Darlığı ve genişliği ise kişinin amellerine, günahlarına ve ibadetlerine bağlı olarak değişir. Bu nedenle, sıratın darlığı veya genişliği, kişinin dünya yaşamındaki davranışlarına ve inançlarına göre belirlenecektir.

    Açıklama:



  35. Haram Aylar kavramı ile aşağıdakilerden hangisi kastedilmektedir?

    A) İslam öncesi Arapların birbirleri ile savaştıkları aylardır
    B) İslam’dan önceki Arapların hiçbir işle uğraşmayıp dinlendikleri aylardır
    C) Oruç tutmanın çok sevap olduğu ayardır
    D) İslam öncesi Arapların birbirleri ile savaşmayı yasakladıkları aylardır.

  36. Cevap: D Açıklama:

    Cevap: D) İslam öncesi Arapların birbirleri ile savaşmayı yasakladıkları aylardır. Verilen cümlede "Haram Aylar" kavramının neyi kastettiği sorulmaktadır. Haram Aylar, İslam öncesi Arap toplumunda savaşın yasaklandığı aylardır. Bu dönemde Arap kabileleri arasında barışın sağlanması amaçlanmıştır. Bu yasak, İslam diniyle birlikte de devam etmiştir. Dolayısıyla doğru cevap D seçeneğidir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Detayları

2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) 1 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 03 Mart 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Boşluk Doldurma
  • Test
  • Klasik
  • Test


2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • PEYGAMBERİMİZ VE SOSYAL HAYAT
    1. Adil Bir Yönetici Olarak Peygamberimiz
    2. Bir Hadis Öğreniyorum
    3. Çalışma Hayatı ve Peygamberimiz
    4. Çevre Bilinci ve Peygamberimiz
    5. Sosyal Sorunların Çözümünde Peygamberimiz

Ayrıca 2022-2023 8.sınıf peygamberimizin hayatı 2.dönem 1.sınav soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır.

Ayette peygamberimizin teşri yani hüküm koyma yetkisi ve görevine dikkat çekildiğini anlarım.

Peygamberimizin hayatı ve hadisleri, Kur'an'ın anlaşılması ve uygulanması konusunda rehberlik etmektedir.

Ayette belirtilen boşluğa "Salih amel" ifadesinin gelmesi gerektiğini anlarım ve salih amellerin iman edenlere daha güzel bir mükâfat sağladığını bilirim.

Peygamberimizin azim, kararlılık ve fedakarlık gibi değerleri öğrenmek, inancımızı güçlendirir ve onun örnek alınacak davranışlarından ilham alırız.

İslamî terimler olan "Emr-i bi'l ma'ruf, nehy-i ani'l münker", "Ma'ruf", "İtidal" ve "İnfak" kavramlarını doğru bir şekilde yerleştirebilirim ve bu kavramların anlamlarını anlarım.

Hz. Peygamber'in Teşri görevini anlamak, İslam'ın kaynaklarını ve hüküm koyma yetkisini kavramak, İslam hukukunun temel prensiplerini öğrenmek.

Hz. Peygamber'in hüküm koyarken vahye dayanma, Kur'an'ı açıklama ve kolaylaştırıcılık prensibini anlamak, peygamberlik görevinin adalet, bilgi ve kolaylık temellerine dayandığını kavramak.

Hz. Peygamber'in Kur'an ayetlerini açıklama ve anlamını doğru bir şekilde insanlara ileterek tebyin görevini yerine getirdiğini anlamak.

Tezkiyenin, insanları iyiliğe yönlendirme ve kötülükten sakındırma olduğunu anlamak ve Peygamberimizin bu konuda nasıl bir rol üstlendiğini fark etmek.

Peygamberimizin kötülüklerle mücadelede eliyle, diliyle ve kalben nasıl hareket etmemiz gerektiğini öğrenmek.

Hz. Peygamber'in (s.a.v.) istişareye verdiği önem, liderlikte danışmanlık yapmanın ve başkalarının görüşlerini dikkate almanın önemini vurgular.

Mescid-i Nebi'nin Hz. Peygamber döneminde ibadetin yanı sıra eğitim, mahkeme ve hastane gibi sosyal işlevlere hizmet ettiğini bilmek.

Medine sözleşmesi ile Müslümanlar ve Yahudiler arasında adalet, eşitlik ve din özgürlüğü prensipleri vurgulanmaktadır.

İnfakın zenginlikle sınırlı olmadığını ve infakın malı bereketlendirdiğini anlamak.

Haşir-Mahşer kavramının, ölülerin dirilişi ve hesap verme anlamında olduğunu anlamak.

Bu soru, sorgu ve hesap anında insanın beş temel sorumluluğunu hatırlamamızı sağlar: ilmi, vakti, malı, bedeni ve işlediği amellerin sorumluluğunu anlamamızı sağlar.

İslam inancında yer alan sırat kavramını anlamak ve sıratın darlığı ve genişliğinin kişinin amellerine bağlı olarak değiştiğini bilmek.

Haram Aylar kavramının İslam öncesi Arap toplumunda barış dönemi olduğunu anlama ve tanıma becerisi.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Testi İstatistikleri

Bu sınav 25 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 105 kere doğru, 172 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sınavı Hazırla
  8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Dersi Ünite Özetleri