2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST)

2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi öğrendiğimiz kulüplerden biri değildir?

    A) نادي المكَتْبَة         B) نادي التاّريخ
    C) نادي الرسَّمْْ         D) نادي جَنوب

  2. Cevap: D

  3. الصَّداقة عَقْل واحِد في جَسَدَيْن
    Cümlesinde ki altı çizili kelimenin anlamı hangisidir?

    A) erkenden   B) sonunda   C) bir   D) uzaktır

  4. Cevap: C

  5. لِماذا تُريدينَْ دَوْرة الأَبْرو يا فاطِمة؟
    Yukarıdaki cümleye göre Fatıma’nın istediği şey hangisidir?

    A) Ebru kursu             B) Arapça hat
    C) Çinicillik                 D) Tezhib

  6. Cevap: A

  7. Aşağıdaki kelime eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

    A) نادي التاّريخ =Tarih Kulübü
    B) نادي الرسَّمْْ =Resim Kulübü
    C) نادي المكَتْبَة = Okul Kulübü
    D) نادي الموسيقى = Müzik Kulübü

  8. Cevap: C

  9. سَنَفْتَحُْ دَوْرات الأَعْمال اليَدَوِيّة
    cümlesinde ki altı çizili kelimenin anlamı hangisidir?

    A) aletler B) ameller C) el sanatları D) okul

  10. Cevap: C

  11. "Macera Kitapları” cümlesinin Arapça karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) رِوايات الأَطْفال         B) الرِّوايات التّاريخِيّة
    C) كُتُب المُغامَرات         D) الرِّوايات البوليسِيّة

  12. Cevap: C

  13. "لصَّديق الأَصيل “ Yandaki cümlenin türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Mutlu    B) Asıl arkadaş   C) Arkadaş   D) Dostluk

  14. Cevap: B

  15. Arapça sorusu
    Yukarıda verilen cümledeki boşluğa aşağıdaki kelimelerden hangisi gelmelidir?

    A) رِواية تاريخِيّة          B) الحَديقة
    C) أَوْراق الأَشْجار         D)مَعْرَضالكِتاب

  16. Cevap: D

  17. صَديقُكََ مَريض وماذا تَقولَُ لَه؟
    cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Arkadaşının doğum günü, onun için ne söylersin ?
    B) Arkadaşın hasta, onun için ne söylersin ?
    C) Kız arkadaşın bir işe başladı, ne dersin ?
    D) Arkadaşın evine geldi, ne söylersin ?

  18. Cevap: B

  19. “ فَ نَ الخَطَ العَرَبِ يَ هو أَحَد الفُنون الإِسْلامِي ة “
    cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Arap hat sanatı, o islami sanatlardan biridir
    B) Arapça, yazı sanatının kitabı yazım yoludur.
    C) Ebu sanatı,geleneksel Türk sanatlarından biridir.
    D) Geleneksel Türk sanatlarından biridir o.

  20. Cevap: A

  21. الصَّديق الأَصيل نِعْمة عَظيمة  Yandaki cümlenin anlamı nedir?

    A) O gerçek arkadaştır.
    B) Asıl arkadaş, büyük bir nimettir
    C) Arkadaş canlısı
    D) Arkadaş, küçük bir vatandır.

  22. Cevap: B

  23. “Ben arkadaşımı çok seviyorum” cümlesinin Arapça karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) أنا أُحِبّْ المُساعَدة كَثيرًا
    B) أنا أُريدُْ دَوْرة فَنّْ الأَبْرو
    C) .أنا أُريدُْ دَوْرة الخَطّْ
    D) أنا أُحِبّْ صَديقي كَثيرًا

  24. Cevap: D

  25. Hat sanatı
    - مَنْْ هو؟
    - ……………
    Yukarıdaki resme bakarak, yukarıda verilen sorunun doğru cevabı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) فنَاّن الأبَرْو         B) فَنّانة الخَزَف التُّرْكِيّْ
    C) خطَاّطة             D) فنَاّنة التذَّهْيب

  26. Cevap: A

  27. Arapça sorusu
    Yukarıdaki resme bakarak, yukarıda verilen sorunun doğru cevabı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) فنَاّن الأبَرْو         B) فَنّانة الخَزَف التُّرْكِيّْ
    C) خطَاّطة             D) فنَاّنة التذَّهْيب

  28. Cevap: B

  29. “Saat beş’tir” (5.00) cümlesinin Arapça karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) السّاعة التّاسِعة                B) السّاعة العاشِرة والنِّصْف
    C) السّاعة الحادِية عَشْرة         D) السّاعة الخَامِسة

  30. Cevap: D

  31. Arapça Sorusu
    Yukarıda verilen boşluğa aşağıdakilerden hangisinin gelmesi uygundur?

    A) الخطَْ العرَبَيِّْ             B) فنَْ الخزَفَْ الترُّكْيِْ
    C) فنَْ التذَّهْيب               D) فنَْ الأبَرْو

  32. Cevap: A

  33. حِكاية kelimesinin çoğulu hangisidir?

    A) حِكايات    B) رِوايات    C) كُتُب    D) شُعَرَاء

  34. Cevap: A

  35. شاعِر kelimesinin çoğulu hangisidir?

    A) حِكايات    B) رِوايات    C) كُتُب    D) شُعَرَاء

  36. Cevap: D

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Detayları

2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 10 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 06 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • KÜLTÜR VE SANAT
    1. Edebiyat
    2. El Sanatları
    3. Kitap Fuarında
  • DEĞERLERİM
    1. Bayramlar
    2. Dostluk
    3. Yardımlaşma

Ayrıca 2022-2023 8.sınıf Arapça dersi 1.dönem 2.sınav soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Testi İstatistikleri

Bu sınav 455 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 4085 kere doğru, 2153 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 8.Sınıf Arapça 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 8.Sınıf Arapça dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.