2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST)

2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavı 5.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 21 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) CEVAPLARI

  1. Kişinin kendini Allah’ın cc yarattığını bildiği halde insanlara büyüklük taslamasına nedenir?

    A) Şevkat    B) Kibir    C) Merhamet    D) Sabır

  2. Cevap: B Açıklama:

    Cevap anahtarı: B) Kibir. Kendini Allah'ın yarattığını bilen bir kişinin insanlara büyüklük taslamasının nedeni genellikle kibirdir. Kibir, kişinin kendini diğer insanlardan üstün görmesi, kendini beğenmesi ve onlara tepeden bakması anlamına gelir. Kişi, kendi yaratılışının farkında olmasına rağmen kibri sebebiyle başkalarını küçümseyebilir, onlara saygısızlık gösterebilir ve kendini herkesten üstün görebilir.



  3. Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimizin annesi olarak sevdiği “Annem” dediği  üç kişiden biri değildir?

    A) Amine            B) Hatice
    C) Halime           D) Yengesi Fatma

  4. Cevap: D Açıklama:

    Cevap Anahtarı: Cevap D) Yengesi Fatma. Soruda Peygamber Efendimizin annesi olarak sevdiği üç kişiden birinin belirlenmesi istenmektedir. Seçenekler arasında A) Amine, B) Hatice ve C) Halime Peygamber Efendimizin annesi olarak sevdiği kişilerdir. Ancak D) Yengesi Fatma, annesi olarak sevdiği kişiler arasında yer almamaktadır. Dolayısıyla, doğru cevap D seçeneğidir.



  5. "Haksızlıkla yetimlerin mallarını yiyenler ……………. olurlar." (Nisa, 10)
    Yukarıdaki ayet-i kerimede noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) perişan
    B) karınlarına ateş doldurmuş
    C) şeytan çarpmış gibi
    D) kalpleri mühürlenmiş

  6. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap B) karınlarına ateş doldurmuş olmalıdır. Yukarıdaki ayette yer alan ifade, haksızlıkla yetimlerin mallarını yiyenlerin karınlarına ateş doldurulacakları anlamını taşımaktadır. Bu ifade, adaletsizlik yapanların sonlarının ciddi bir cezayla karşılaşacaklarını ifade etmektedir. Buna göre, doğru cevap B) karınlarına ateş doldurmuş olmalıdır.



  7. Halime, Ümmü Eymen, Fatma binti Esed, Süveybe.
    Yukarıda adı geçen kadınların ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

    A) İlk Müslüman olmuş kadın sahabilerdir.
    B) Savaşlarda Müslüman askerlere yardım etmiş kadın sahabilerdir.
    C) Çocukluğunda Hz. Muhammed’e (s.a.v.) annelik yapmış kadınlardır.
    D) Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ihtiyaçlarını karşıladığı fakir kimsesiz kadınlardır.

  8. Cevap: C Açıklama:

    Cevap Anahtarı: Cevap C) Çocukluğunda Hz. Muhammed'e (s.a.v.) annelik yapmış kadınlardır. Yukarıda adı geçen kadınlar, Hz. Muhammed'in çocukluğunda ona annelik yapmış kadınlardır. Bu kadınlar arasında Halime, Ümmü Eymen, Fatma binti Esed ve Süveybe bulunmaktadır. Bu ortak özellikleriyle, doğru cevap C seçeneğidir.



  9. “Eğer müminlere zorluk vermeyecek olsaydım... her namaz öncesinde dişlerini temizlemelerini emrederdim.”  buyuran Peygamber Efendimiz (s.a.v) hangi temizliği vurgulamıştır?

    A) Çevre temizliği
    B) Kılık kıyafet temizliği
    C) Beden Temizliği
    D) Ağız ve diş temizliği
  10. Cevap: D Açıklama:

    Cevap Anahtarı: D) Ağız ve diş temizliği. Soruda, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hangi temizliği vurguladığı sorulmaktadır. Hadiste, her namaz öncesinde dişlerin temizlenmesine yönelik bir ifade geçmektedir. Bu durum, ağız ve diş temizliğini vurgulamaktadır. Diğer seçenekler (çevre temizliği, kılık kıyafet temizliği, beden temizliği) hadiste bahsedilmeyen temizlik türleridir. Dolayısıyla, doğru cevap D seçeneğidir.



  11. ”En güzel ev içinde …………iyilik ve ikram edilen evdir.” Peygamberimizin bu hadisinde boşluğa hangi kelime gelmelidir?

    A) komşuya            B) akrabaya     
    C) yaşlıya               D) yetime
  12. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap B) akrabaya olacaktır. Peygamberimizin hadisinde "En güzel ev içinde akrabaya yapılan iyilik ve ikram edilen evdir" anlamı vurgulanmaktadır. Bu hadis, akrabalık ilişkilerinin önemini vurgulamakta ve akrabalara karşı sevgi, saygı, iyilik ve ikramda bulunmanın önemini öğütlemektedir



  13. “Allah niçin peygamber göndermiştir?”
    Sorusunun cevabı aşağıdakilerden hangisi değildir?

    A) İnsanların hem bu dünyada hem de ahirette mutlu olmalarını sağlamak için.
    B) İnsanlara nasıl ibadet edeceklerini öğretmek için.
    C) Helal ve haram olan şeyleri öğretmek için.
    D) İnsanlara tedavi yollarını öğretmek için

  14. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı D) İnsanlara tedavi yollarını öğretmek için değildir. Soru, Allah'ın peygamberleri neden gönderdiğini sormaktadır ve doğru cevap, bu seçenekler arasında bulunmayan bir seçenek olmalıdır. Diğer seçenekler, peygamberlerin gönderilme amacını doğru bir şekilde açıklamaktadır. Ancak D seçeneği, peygamberlerin insanlara tedavi yollarını öğretmek için gönderilmediğini ifade etmektedir. Peygamberlerin gönderiliş amacı genellikle Allah'a ibadet etmeyi öğretmek, helal ve haramı bildirmek ve insanların mutlu olmalarını sağlamak şeklindedir.



  15. Aşağıdakilerden hangisi ilk 4 Müslüman’dan birisi değildir?

    A) Hz.Osman            B) Hz.Ali
    C) Hz.Hatice             D) Hz.Ebubekir

  16. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap A) Hz. Osman olmalıdır. Soruda, ilk dört Müslüman arasında yer almayan bir kişi sorulmaktadır. İlk dört Müslüman ise Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hatice ve Hz. Ebubekir'dir. Diğer seçenekler bu grupta yer alırken, A seçeneği olan Hz. Osman bu grupta yer almamaktadır. Dolayısıyla doğru cevap A) Hz. Osman olmalıdır.



  17. Müslümanların Mekkeli müşriklerle yapmış olduğu ve zafer kazandığı ilk savaş hangisidir?

    A) Uhud       B) Hendek   C) Mute     D) Bedir

  18. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D) Bedir olacaktır. Müslümanların Mekkeli müşriklerle yaptığı ve zafer kazandığı ilk savaş, Bedir Savaşı'dır. - Bedir Savaşı, İslam'ın erken dönemlerinde gerçekleşmiş önemli bir savaştır. - Savaş, Mekke müşrikleri ile Müslümanlar arasında Bedir isimli bir mevkide gerçekleşmiştir ve Müslümanlar zafer elde etmiştir.



  19. Hz. Muhammed’in  (s.a.v.) hangi  tarihte vefat etmiştir?

    A) 08 Haziran 632            B) 1 Ocak 610
    C) 20 Nisan 571               D) 22 Eylül 622

  20. Cevap: A Açıklama:

    Hz. Muhammed'in (s.a.v.) vefat ettiği tarih 8 Haziran 632'dir. Bu tarih, İslam tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilir ve Hz. Muhammed'in hayatının sona erdiği gün olarak bilinir. Bu sorunun çözüm açıklaması, tarihin doğru cevabını belirlemek için verilen seçeneklerin incelenmesini gerektirir. Verilen seçenekler arasında 8 Haziran 632 tarihini gösteren "A" seçeneği doğrudur.



  21. Peygamberimizin doğduğu çevreyle ilgili hangisi söylenemez?

    A) Güçsüzler ezilirdi.
    B) İnsanların çoğu güneşe tapardı.
    C) İnsanların çoğu putlara tapardı.
    D) Kadınlara ve kız çocuklarına değer verilmezdi.

  22. Cevap: B Açıklama:

    Peygamberimizin doğduğu çevreyle ilgili olarak "İnsanların çoğu güneşe tapardı" ifadesi söylenemez. Doğru cevap "B) İnsanların çoğu güneşe tapardı" şeklinde olmalıdır. Peygamberimizin doğduğu dönemde Arap toplumunda putperestlik yaygınken, güneşe tapınma gibi bir uygulama bilinmemektedir. Bu sorunun çözümü, verilen seçenekleri dikkatli bir şekilde inceleyerek doğru ifadeyi belirlemeyi gerektirir.



  23. Hüzün (büyük üzüntü) yılı kimlerin vefat ettiği yıldır?

    A) Hz.Ebubekir-Hz.Hatice    
    B) Ebu Talip-Hz.Hatice
    C) Abdulmuttalip-Ebu Talip  
    D) Ebu Talip-Hz.Ömer

  24. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "B) Ebu Talip-Hz.Hatice" olarak verilmiştir. Bu seçenek, Hüzün (büyük üzüntü) yılında Ebu Talip ve Hz. Hatice'nin vefat ettiğini belirtmektedir. Bu sorunun çözüm açıklaması, verilen seçenekler arasından Hüzün yılında vefat eden kişileri doğru şekilde tanımlamayı gerektirmektedir.



  25. Hz. Nuh’a inanmayanların sonu ne oldu?

    A) Ateşte yanarak öldüler        
    B) Suda boğularak öldüler
    C) Hayatlarına devam ettiler
    D) Hepsi hastalandı ve sonra hastalıktan öldüler

  26. Cevap: B Açıklama:

    Hz. Nuh'a inanmayanların sonu "B) Suda boğularak öldüler" şeklindedir. Nuh Tufanı olarak bilinen olayda, Hz. Nuh'un çağrısına inanmayanlar suda boğulmuşlardır. Bu sorunun çözümü, Hz. Nuh'un hikayesini ve Nuh Tufanı'nın sonucunu anlamayı gerektirir.



  27. Aşağıdakilerden hangisi Kur’an’da adı geçen peygamberlerden değildir?

    A) Hz.Yusuf (a.s.)        B) Hz. Âdem (a.s.)
    C) Hz.Şit (a.s.)             D) Hz.Musa (a.s.)

  28. Cevap: C Açıklama:

    Aşağıdakilerden hangisi Kur'an'da adı geçen peygamberlerden değildir sorusunun cevabı "C) Hz. Şit (a.s.)" şeklindedir. Kur'an'da Hz. Yusuf, Hz. Âdem ve Hz. Musa gibi peygamberlerin adları geçerken, Hz. Şit'in adı Kur'an'da yer almamaktadır. Bu sorunun çözümü, Kur'an'da adı geçen peygamberlerin isimlerini bilmeyi gerektirir.



  29. Hz. Muhammed’in  (s.a.v.) ismi anıldığında ne yapılır?

    A) Salâvat getirilir.              B) Tekbir getirilir
    C) Besmele çekilir.             D) Fatiha okunur.

  30. Cevap: A Açıklama:

    Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ismi anıldığında "A) Salâvat getirilir." şeklinde bir uygulama yapılır. Salâvat, Hz. Muhammed'e selam göndermek ve ona dua etmek anlamına gelir. Hz. Muhammed'in ismi anıldığında Müslümanlar salâvat getirerek onun anısını yaşatır ve sevgi ve saygılarını ifade ederler. Bu sorunun çözümü, Hz. Muhammed'in isminin anılmasıyla ilgili uygulamaları ve salâvatın önemini anlamayı gerektirir.



  31. Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara davranışı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

    A) Sevgi       B) Şiddet   C) Merhamet      D) Hoşgörü

  32. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "B) Şiddet" olarak verilmiştir. Bu seçenek, Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara davranışıyla ilgili olumsuz bir özelliği ifade etmektedir. Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara karşı sevgi, merhamet ve hoşgörüyle davrandığı bilinmektedir. Şiddet, Peygamberimizin (s.a.v.) davranışlarında yer almayan bir özelliktir. Bu sorunun çözüm açıklaması, Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara yönelik davranışlarının özelliklerini anlama ve ayırt etme becerisini gerektirmektedir. K



  33. Hz. Âişe anlatıyor: “Bir gece Efendimiz ibadet etmek istediğini söyleyerek yanımdan ayrıldı. Abdestini alarak namaz kılmaya başladı. Ağlama sesini duydum. Öyle ki ağlamaktan secde ettiği yer ıslanmıştı. ‘Ey Allah’ın Resulü, geçmişte işlenmiş ve gelecekte işlenmesi muhtemel bulunan günahlarını Allah Teâlâ bağışladığı hâlde niçin bu kadar yoruluyorsunuz?’ diye sordum. Allah Resulü de ‘Ya Aişe, Allah’a şükreden bir kul olmayayım mı?’ şeklinde cevap verdi.”(Buhârî, Teheccüd, 6.)
    Bu hadis-i şerifte namaz ile ilgili aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?

    A) Namaz kılarken ağlamak gerektiği
    B) Sorumluluk bilincini geliştirdiği
    C) İhlas ve samimiyetle yerine getirilmesi gerektiği
    D) İnsanlara temizlik alışkanlığı kazandırdığı

  34. Cevap: C Açıklama:

    Bu hadis-i şerifte namaz ile ilgili olarak "C) İhlas ve samimiyetle yerine getirilmesi gerektiği" vurgulanmaktadır. Hz. Âişe'nin anlatımına göre, Peygamberimiz namaz kılarken ağlamış ve bu ağlama samimiyetinden kaynaklanmıştır. O, geçmişte ve gelecekteki günahlarının Allah tarafından bağışlandığını bile bile ibadet etmekte ve Allah'a şükretmektedir. Bu hadis, namazın ihlas ve samimiyetle yerine getirilmesinin önemini vurgular. Namazın sadece fiziksel bir ritüel olmadığı, içtenlik ve samimiyetle yapılması gereken bir ibadet olduğu anlatılır.



  35. Peygamber Efendimizin “Kalbi temiz olan, sözü doğru olandır.” (İbn Mâce, Zühd, 24.) hadisine göre kalp temizliği neye bağlıdır?

    A)Yumuşak kalpli olmak     B) Tatlı dilli olmak
    C) Cömertlik                        D) Doğruluk

  36. Cevap: D Açıklama:

    "Peygamber Efendimizin 'Kalbi temiz olan, sözü doğru olandır.' hadisine göre kalp temizliği "D) Doğruluk" ile bağlantılıdır. Bu hadis, kalp temizliğinin sözlerin doğruluğuyla ilişkili olduğunu vurgular. Kalp temizliği, doğruluk prensibine dayanır. Bir kişinin kalbi temiz olduğunda, sözleri de doğru ve güvenilir olur. Bu sorunun çözümü, hadis metnini anlamak ve kalp temizliğinin doğrulukla bağlantılı olduğunu fark etmeyi gerektirir.



  37. “Habibullah” kavramının anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) İyi niyet
    B) En güzel örnek
    C) Allah’ın(cc) sevgilisi
    D) Kulluk

  38. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "C) Allah'ın (cc) sevgilisi" şeklindedir. "Habibullah" terimi, Arapça kökenli bir ifadedir ve "Allah'ın sevgilisi" anlamına gelir. "Habibullah" terimi, İslam inancında Hz. Muhammed'i (s.a.v) ifade etmek için kullanılan bir isimdir. Bu ifade, Hz. Muhammed'in Allah tarafından özel olarak seçilmiş ve sevilen bir peygamber olduğunu vurgular. Hz. Muhammed, Allah'ın sevgilisi olarak kabul edilir ve bu ifadeyle onun yüce değeri ve özel statüsü ifade edilir.



  39. .………… ve……………Peygamberimiz’in (sav) hayatında sadece ibadetlerde değil; insani ilişkilerde ön plandadır.
    Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki kavramlardan hangileri gelirse uygun olur?

    A) İyilik--- doğruluk        B) Örnek---ihsan
    C) İhlas---samimiyet      D) Yetim---öksüz

  40. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap "C) İhlas - samimiyet" olmalıdır. Bu kavramlar, Peygamberimizin (sav) hayatında hem ibadetlerde hem de insani ilişkilerde ön planda olan değerlerdir. İhlas, samimiyetle yapılan ibadetleri ve doğru niyeti ifade ederken, samimiyet ise içtenlikle ve gerçek bir şekilde insanlarla ilişki kurmayı ifade eder. Bu sorunun çözüm açıklaması, boşluklara uygun kavramları seçerek Peygamberimizin (sav) davranışlarını değerlendirme becerisini gerektirmektedir.



  41. Aşağıda verilen boşluklar uygun kelimelerle doldurunuz
    İHSAN    RİYA    SALAT    TAHARET    ÖKSÜZ
    İHLAS    BABA    YETİM    DOST    NİYET

    1. Dinimizde temizlik yani …………………….. çok önemlidir.
    2. ……………………., Allah’ı (c.c) görüyormuş gibi ibadet etmektir.
    3. Namaz, Kur’an-ı Kerim’de ……………………. kelimesiyle ifade edilmiştir.
    4. Bir iş veya davranışta ……………………. ne ise karşılığı da ona göre verilir.
    5. İş, davranış ve ibadetlerimizi sadece Allah’ın (c.c) rızası için yapmaya ……………. ya da samimiyet denir. Gösteriş amacıyla yapmaya ise …………………… adı verilir.
    6. ……………………., babası vefat etmiş; ……………………. ise annesi ya da hem annesi hem de babası vefat etmiş çocuk demektir.
    7. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), tüm çocuklara ……………………. ve yetimlere ……………………. olmuştur.

  42. Cevap:

    1. Dinimizde temizlik yani TAHARET çok önemlidir.

    2. İHLAS, Allah'ı (c.c) görüyormuş gibi ibadet etmektir.

    3. Namaz, Kur'an-ı Kerim'de SALAT kelimesiyle ifade edilmiştir.

    4. Bir iş veya davranışta NİYET ne ise karşılığı da ona göre verilir.

    5. İş, davranış ve ibadetlerimizi sadece Allah'ın (c.c) rızası için yapmaya İHSAN ya da samimiyet denir. Gösteriş amacıyla yapmaya ise RİYA adı verilir.

    6. ÖKSÜZ, babası vefat etmiş; YETİM ise annesi ya da hem annesi hem de babası vefat etmiş çocuk demektir.

    7. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), tüm çocuklara BABA ve yetimlere DOST olmuştur.

    Açıklama:



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Detayları

2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 21 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 18 Ocak 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Boşluk Doldurma


2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • EN GÜZEL ÖRNEK PEYGAMBERİMİZ
    1. Bir Hadis Öğreniyorum
    2. Peygamberimizin Hayatında Namaz
    3. Peygamberimizin Hayatında Temizlik
    4. Peygamberimizin Samimiyeti
    5. Peygamberimizin Allah Sevgisi
    6. Peygamberimizin Beşerî Özellikleri

Ayrıca 2022-2023 5.sınıf peygamberimizin hayatı 2.dönem 1.sınav soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır

Kişinin kendini Allah'ın yarattığının bilincinde olmasına rağmen kibirlenmenin nedenleri üzerine düşünme ve kibirle ilişkilendirilen olumsuz davranışları tanıma becerisi.

Bu sorunun çözümüyle, Peygamber Efendimizin annesi olarak sevdiği üç önemli kişiyi (Amine, Hatice ve Halime) öğreniriz.

Bu ayet, yetimlerin haklarını çiğneyenlerin sonlarının ciddi bir şekilde cezalandırılacağını vurgulamaktadır.

İlgili soru, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) çocukluğunda kendisine annelik yapan kadınları hatırlamamızı ve bu önemli kadınları tanımamızı sağlar.

Bu soru, Peygamber Efendimiz'in ağız ve diş temizliğine önem verdiğini ve bunun ibadetlerin bir parçası olduğunu anlamamızı sağlar. -

Bu soru, Peygamber Efendimiz'in komşulara olan önemini ve onlara karşı gösterilmesi gereken iyilik ve ikramın vurgulandığı hadisi hatırlatır.

Bu soru, peygamberlerin gönderiliş amacını ve insanlara neleri öğrettiklerini anlamamızı sağlar.

Bu soru, İslam'ın erken dönemindeki dört önemli kişiyi (Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hatice ve Hz. Ebubekir) tanımamızı sağlar.

Müslümanların Mekkeli müşriklerle yaptığı ve zafer kazandığı ilk savaş Bedir Savaşı'dır.

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) vefat tarihini bilmek ve İslam tarihindeki önemini anlamakla ilgilidir.

Peygamberimizin doğduğu dönemdeki putperestlik uygulamalarını ve İslam'ın bu uygulamalara karşı getirdiği değişimi anlamaktır.

İslam tarihindeki önemli olaylara ve kişilere ilişkin bilgi edinme ve bu bilgileri analiz etme becerisi geliştirilmiştir.

Hz. Nuh'un peygamberlik görevini ve imanın önemini anlamak ve inançsızlığın sonuçlarını kavramaktır.

Kur'an'da anılan peygamberlerin önemini ve Kur'an'daki peygamberlerin rolünü anlamaktır.

Hz. Muhammed'e olan sevgi ve saygının ifadesi olan salâvatın önemini kavramak ve ona yönelik duygusal bağlılığı anlamaktır.

İslam dini ve Peygamberimizin (s.a.v.) örnek davranışları hakkında bilgi edinme ve bu bilgiyi değerlendirme becerisi geliştirilmiştir.

Namazın anlamını ve önemini kavramak, samimi bir şekilde ibadet etmenin gerekliliğini anlamak ve Allah'a şükretmek için yapılan ibadetlerde içtenlikle bulunmaktır.

Kalp temizliğinin sözlerimizi etkilediğini anlamak ve doğruluk prensibiyle hareket etmek, güvenilir ve dürüst bir iletişim kurmaktır.

"Habibullah" teriminin anlamını ve önemini bilmektir.

Peygamberimizin (sav) örnek hayatını anlama ve samimiyetin önemini kavrama becerisi geliştirilmiştir.

Bu soru, İslam dinindeki kavramları ve ilişkilerini anlamayı hedeflemektedir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavı 5.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Testi İstatistikleri

Bu sınav 21 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 202 kere doğru, 141 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sınavı Hazırla
  5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Dersi Ünite Özetleri