2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST)

2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavı 5.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisini ramazan ayında yapmayız?

    A) Fidye veririz
    B) Kuran okuruz.
    C) Teravih namazı kılarız.
    D) Kurban keseriz

  2. Cevap: D

  3. * samimi olmak
    * dine içten bağlanmak
    * dinin esaslarını sırf Allah rızası için uygulamak
    * her türlü hurafe ve batıl inançlardan samimiyetle arınmak
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi ihlas kelimesinin anlamları arasındadır?

    A) 1    B) 2    C) 3    D) 4

  4. Cevap: D

  5. Hz. Davud ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Kudüs’te doğmuş ve bu şehirde yaşamıştır.
    B) Sabah akşam, dağlar ve kuşlar Hz. Davud (a.s.) ile birlikte Allah’ı (c.c.) tesbih ederdi.
    C) Hz. Davud (a.s.), demircilik sanatını iyi biliyordu. 
    D) Denizi ikiye yarmıştır.

  6. Cevap: D

  7. Müminler oruç tutmakla yükümlüdür. Bu yüzden her yıl .................... ayında bir aylık oruçlarını tutmaktadırlar.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) muharrem    B) ramazan    C) şaban    D) recep

  8. Cevap: B

  9. Ramazan ayında minareler arasına yazılan ışıklı yazıya .............. denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) iftar    B) sahur    C) mahya    D) mukabele

  10. Cevap: C

  11. Ramazan ayında sabahki oruç için gece kalkıp yemek yemeye ................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) iftar    B) sahur    C) imsak    D) mukabele

  12. Cevap: B

  13. Ramazan ayında Kuran'ın bir kişi tarafından okunup diğerleri tarafından dinlenmesine ............................. denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) iftar    B) sahur    C) imsak    D) mukabele

  14. Cevap: D

  15. Ramazan ayında akşam vakti orucu açtığımız zaman ..................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) iftar    B) sahur    C) imsak    D) mukabele

  16. Cevap: A

  17. I. Teravih namazı sadece ramazan ayında kılınır.
    II. Oruç tutamayan kişi fidye verir.
    III. Fitre ramazan ayında verilen sadakadır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  18. Cevap: D

  19. I. Kadir gecesi Ramazan ayında bulunur.
    II. Evrendeki herşey belirli bir ölçüye göre yaratılmıştır.
    III. Oruçlu kişi unuttuğu takdirde orucu bozulur.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  20. Cevap: A

  21. Hz. Davud ile ilgili olarak;
    I. Davu orucunu tutardı.
    II. Zebur kitabı endirilmişti.
    III. Demir işçiliğinde çok iyidi.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  22. Cevap: D

  23. Allah'ın Kuran'ı Kerimde açık bir şekilde yapılmasını istediği şeylere farz denir.
    Buna göre;
    I. Oruç tutmak
    II. Zekat vermek
    III. Namaz kılmak
    verilenlerden hangisi veya hangileri farzdır?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  24. Cevap: D

  25. Teravih namazı ile ilgili olarak;
    I. Ramazan ayında kılınır.
    II. Farz namazlarındandır.
    III. 20 rekattır.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  26. Cevap: C

  27. Aşağıdaki verilen ifadelerdeki boşlukları doldurunuz.
    Salih Amel - Zekat - ibadet - Dua - mihrap - hutbe - sünnet - Farz

    1. İnsanın kendisine ve çevresine yaptığı yararlı olmak amacıyla yaptığı her güzel iş ve davranışa ,…………………………….. denir.
    2. ……….…………Allah’a kulluk etmek,saygı göstermek ,buyruklarını yerine getirmek ve yasaklarından kaçınmaktır.
    3. Allahın Kuran’da kullarından kesinlikle yapmamızı istediği iş ve davranışlara ………………….……………… denir.
    4. Peygamberimizin yaptığı ve bizim de yapmamızı istediği iş ve davranışlara……………………….……..denir.
    5. Zengin olanların,sahip oldukları mal ve paranın 1/40’ını ihtiyacı olan kimselere vermesine ………………… denir.

  28. Cevap:

    Cevap Yok



  29. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

    [......] Farzın dışında Peygamberimizin yaptığı bizim de yapmamızı istediği ibadetlere Farz denir.
    [......] İbadet Allah emrettiği için yapılır.
    [......] Dua ederken yalnızca kendimiz için dua etmeliyiz.
    [......] Salih Amel kötü davranışlar demektir.
    [......] İmamın cemaatle namaz kıldırdığı yere minber denir.
    [......] Beş vakit namaz kılmak farz ibadetler arasında yer alır.
    [......] Camiler, insanlar arasında kaynaşma ve dayanışmayı arttırır.
    [......] Her şeyi işiten, gören ve her şeyi bilen yalnız Allah’tır.
    [......] Allah’ın buyruklarını yerine getirme, Allah’a yönelen saygı, davranış ve tapınmaya ibadet denir.
    [......] Yalancılık,haksızlık ahlaki davranışlarımızdandır.

  30. Cevap:

    Cevap Yok



  31. Aşağıdakilerden hangisi farz olan başlıca ibadetlerimizden biri değildir?

    A) Namaz   B) Oruç   C) Nafile Namazlar   D) Hac

  32. Cevap: C

  33. Güzel iş ve davranışlara, İslam dininde ne ad verilir?

    A) İyilik     B) Salih Amel     C) Ahlak     D) İbadet

  34. Cevap: B

  35. Beş vakit namaz kılmak, Ramazan ayında oruç tutmak, yılda 1 defa zekât vermek nedir?

    A) Farz     B) Mekruh     C) Sünnet     D) Haram

  36. Cevap: A

  37. Aşağıdakilerden hangisi, duanın özelliklerinden değildir?

    A) Dua ile Allah’a dileklerimizi iletiriz.
    B) Dua yoluyla Allah’la iletişim kurarız.
    C) Dua ile Allah’a yakınlık kurarız.
    D) Sadece kendimiz için dua ederiz.

  38. Cevap: D

  39. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Yemekten önce ellerimizi yıkamalıyız.
    B) Elbiselerimizi temiz tutmalıyız
    C) Tırnaklarımızı kesmeliyiz.
    D) Çöplerimizi yere atmalıyız.

  40. Cevap: D

  41. Aşağıdakilerden hangisi günah sayılan davranışlardandır?

    A) Dürüstlük             B) Yardımseverlik
    C) Yalancılık             D) Cömertlik

  42. Cevap: C

  43. Allah’ın hoşuna gidecek güzel davranışlarla verdiği karşılığa ne denir?

    A) Günah     B) Helal     C) Sevap     D) Farz

  44. Cevap: C

  45. “De ki: O Allah birdir...O, doğurmamış ve doğmamıştır. Onun hiçbir dengi yoktur.”
    Yukarıdaki İhlas suresinde Allah’ın hangi özelliğinden bahsedilmektedir?

    A) Her şeyi Allah’ın yarattığından
    B) Allah’ın her şeye gücü yetmesinden,
    C) Allah’ın her yerde olduğundan
    D) Allah’ın eşi ve benzeri olmadığından

  46. Cevap: D

  47. Ayşegül cami görevlilerinin kimler olduğunu arkadaşı Fatmagül’e sorar. Fatmagül cami görevlilerini sayarken aşağıdakilerden hangisini yanlış söylemiştir?

    A) Vaiz     B) Temizlikçi    C) İmam     D) Müezzin

  48. Cevap: B

  49. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) İnsan aklı ve iradesinden dolayı sorumludur.
    B) Allah her şeyi işitir, bilir ve görür.
    C) Allah’ın eşi, benzeri olsaydı daha iyi olurdu.
    D) Evrende düzen olması Allah’ın varlığına bir delildir

  50. Cevap: C

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Detayları

2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 10 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 23 Kasım 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Boşluk Doldurma
  • Doğru-Yanlış
  • Test


2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
    1. Başlıca ibadetlerin hangileri olduğunu belirtir.
    2. Camiyi genel özellikleri ile tanıyarak birlik, beraberlik ve sosyal barışı sağlamadaki önemini fark eder.
    3. Duâ etmenin anlamını kavrar.
    4. Her güzel iş ve davranışın (salih amel) dinimizdeki önemini örneklerle açıklar.
    5. İbadetin anlamını kavrar.
    6. İbadetle ilgili kavramları açıklar
    7. İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder.
    8. Kur’an’dan ve Hz. Muhammed’in sözlerinden dua örnekleri verir.
    9. Niçin ibadet edildiğini gerekçelendirir
    10. Niçin ve nasıl duâ edilmesi gerektiğini açıklar.
    11. Rabbenâ duâlarını ezbere okur ve anlamını söyler.
  • HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
    1. Hz. Muhammed’in ailesi içindeki örnek davranışları hakkında bilgi sahibi olur.
    2. Hz. Muhammed’in ailesiyle ilgili örnek davranışlar hakkında bilgi sahibi olur
    3. Hz. Muhammed’in çocuklara değer verdiğini örneklendirir.
    4. Hz. Muhammed’in Hz. Hatice ile evliliği ve bu evlilikten dünyaya gelen çocukları hakkında bilgi sahibi olur.
    5. Salâvât duâlarını ezbere okur ve anlamını söyler.

Ayrıca 2022-2023 5.sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi 1.dönem 2.sınav soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavı 5.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Testi İstatistikleri

Bu sınav 38 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 549 kere doğru, 244 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Sınav (TEST) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Ünite Özetleri