2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi

2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavı 3.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi CEVAPLARI

  1. 8’er ritmik saymada, 24’den başlayarak, ileriye doğru 5. sayı nedir?

    A) 60    B) 64    C) 68

  2. Cevap: B

  3. Sınıf kitaplığımızın 1.rafında 165 kitap, 2.rafında ise 194 kitap vardır. Sınıf kitaplığında ne kadar kitap vardır?

    A) 359    B) 361    C) 365

  4. Cevap: A

  5. “7-0-4” rakamlarıyla yazılabilecek en büyük çift doğal sayı ile en küçük tek doğal sayının toplamı kaçtır?

    A) 1100    B) 1147    C) 1200

  6. Cevap: B

  7. Müge kitabın geçen hafta 267 sayfasını, bu hafta 255 sayfasını okumuştur. İki haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?

    A) 500    B) 510    C) 522

  8. Cevap: C

  9. Benim 248 TL, abimin ise benden 123 TL fazla parası vardır. İkimizin paraları toplamı kaçtır?

    A) 371     B) 494        C) 619

  10. Cevap: C

  11. Murat'ın babası 42, annesi 39 yaşındadır. Murat'ın babası ve annesinin yaşlarının toplamını en yakın onluğa yuvarlarsak sonuç kaç olur?

    A) 90         B) 80        C) 70

  12. Cevap: B

  13. 928 sayısının basamak değerlerinin toplamı kaçtır?

    A) 19        B) 928        C) 829

  14. Cevap: A

  15. XI + XVII = ? işleminin sonucu kaçtır?

    A) 18        B) 26        C) 28

  16. Cevap: C

  17. ‘700 + 8’ şeklinde çözümlenen sayı hangisidir?

    A)78        B) 708        C) 780

  18. Cevap: B

  19.  ‘Altı yüz altı’ şeklinde okunan sayı nedir?

    A) 066        B) 660        C) 606

  20. Cevap: C

  21. 5 onluk, 6 yüzlük , 9 birlikten oluşan sayı kaçtır?

    A) 659        B) 569        C) 695

  22. Cevap: A

  23. Yüzler basamağı: En büyük rakam,
    Onlar basamağı: En küçük rakam ve
    Birler basamağı: 6’dan büyük, en küçük rakam
    Olan sayı nedir?

    A) 709        B) 970        C) 907

  24. Cevap: C

  25. 9’ar ritmik saymada 36’dan başlayarak 5. sayı kaçtır?

    A) 72        B) 63        C) 54

  26. Cevap: A

  27. tahmini toplama
    İşleminin tahmini sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 600        B) 580        C) 570

  28. Cevap: A

  29. toplama işlemi
    İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 789      B) 978        C) 879

  30. Cevap: C

  31. toplama işlemi
    İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 523    B) 532    C) 235

  32. Cevap: A

  33. çıkarma işlemi
    İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 724    B) 742    C) 472

  34. Cevap: A

  35. 3.sınıf çıkarma işlemi
    İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 743    B) 374    C) 437

  36. Cevap: C

  37. 3.sınıf matematik toplama işlemi
    Yukarıda verilen toplama işlemine göre A + B + C sonucu kaçtır?

    A) 10    B) 12    C) 14

  38. Cevap: C


  39. Yukarıda verilen toplama işlemine göre K + L + M  sonucu kaçtır?

    A) 15    B) 16    C) 17

  40. Cevap: A

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Detayları

2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi 35 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 08 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 2 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER
    1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve boşluk kalmayacak şekilde döşeyerek süsleme yapar.
  • AÇI
    1. Açıları dar açı, dik açı, geniş açı ve doğru açı olarak sınıflandırır.
    2. Açıya, çevresindeki modellerden örnekler verir.
    3. Açıyı modelleri ile çizer.
    4. Dik açıya çevresindeki modellerden örnekler verir ve çizer.
  • ÜÇGEN, KARE, DİKDÖRTGEN VE ÇEMBER
    1. Cetvel ve gönye kullanarak kare, dikdörtgen ve üçgeni çizer.
    2. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köşe ve açı sayısına göre sınıflandırır.
    3. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi modellerini kullanarak çizer.
    4. Üçgenin, karenin, dikdörtgenin çizgi modelleri üzerinde açıları gösterir.
  • TABLO
    1. Çetele ve sıklık tabloları oluşturur.

Ayrıca 2022-2023 3.sınıf matematik dersi 1.dönem sonu değerlendirme testi; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavı 3.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Testi İstatistikleri

Bu sınav 35 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 404 kere doğru, 123 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.