2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi

2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavı 1.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 24 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi CEVAPLARI

  1. Annemin bana aldığı kitabın ilk gün 15, ikinci gün 42 ve üçüncü gün 30 sayfasını okudum.
    Ben bu üç gün toplam kaç sayfa okudum?

    A) 57     B) 83     C) 87

  2. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "C) 87" olarak verilmiştir. Ben, bu üç gün toplamda 87 sayfa okudum. İlk gün 15 sayfa, ikinci gün 42 sayfa ve üçüncü gün 30 sayfa okuduğumuz belirtilmiştir. Bu üç sayıyı topladığımızda, toplamda 87 sayfa okuduğumuzu buluruz.



  3. Bahçedeki elma ağacımızdan bugün 78 elma topladık. Bu elmaların 38 tanesini babam komşulara dağıtınca topladığımız elmalardan kaç tane kalır?

    A) 30         B) 40         C) 50

  4. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap (B) 40 olacaktır. Bahçedeki elma ağacından topladıkları 78 elmanın 38 tanesini dağıttıklarında geriye kalan elma sayısını bulmak için 78 - 38 = 40 elma kalır. Dolayısıyla, doğru cevap 40'tır.



  5. Bir otobüste 34 yolcu vardır. İlk durakta otobüsten 14 yolcu iniyor. İkinci durakta ise otobüse 6 yolcu binince otobüste kaç yolcu olur?

    A) 6         B) 16         C) 26

  6. Cevap: C Açıklama:

    Verilen soruda, otobüste başlangıçta 34 yolcu bulunmaktadır. İlk durakta 14 yolcu inince, otobüste kalan yolcu sayısı 34 - 14 = 20 olur. İkinci durakta ise otobüse 6 yolcu binince, otobüste bulunan yolcu sayısı 20 + 6 = 26 olur. Dolayısıyla, doğru cevap (C) 26'dır.



  7. Ayşe tanesi 12 TL olan karpuzdan üç tane alırsa kaç TL ödemelidir?

    A) 36         B) 26         C) 46

  8. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "A) 36" olarak verilmiştir. Ayşe, üç tane 12 TL'lik karpuz alırsa 36 TL ödemelidir. Soruda belirtilen, Ayşe'nin 12 TL olan karpuzdan üç tane aldığı bilgisi üzerinden işlem yapılır. Üç karpuzun toplam fiyatını bulmak için 12 TL'yi 3 ile çarparız ve sonuç olarak 36 TL'yi elde ederiz.



  9. Ahmet 13 yaşındadır. Ayşe’nin yaşı ise Ahmet’in yaşından yedi eksiktir.
    Ahmet ve Ayşe’nin yaşları toplamı kaçtır?

    A) 17        B) 18         C) 19

  10. Cevap: C Açıklama:

    Verilen soruda, Ahmet'in yaşı 13 olarak belirtilmiştir. Ayşe'nin yaşı ise Ahmet'in yaşından yedi eksiktir, yani Ahmet'in yaşından 7 daha küçüktür. Dolayısıyla, Ayşe'nin yaşı 13 - 7 = 6'dır. Ahmet'in yaşı 13, Ayşe'nin yaşı 6 olduğuna göre, yaşları toplamı 13 + 6 = 19'dur. Doğru cevap (C) 19'dur.



  11. Ayten’in 75 TL parası vardır. Aşağıdaki oyuncağın fiyatı ise 96 TL’dir. Ayten’in bu oyuncağı alabilmesi için kaç liraya daha ihtiyacı vardır?

    A) 20        B) 21        C) 22

  12. Cevap: B Açıklama:

    Ayten'in 75 TL parası olduğu ve oyuncağın fiyatının 96 TL olduğu belirtilmiştir. Ayten, oyuncağı alabilmek için oyuncağın fiyatından mevcut parasını çıkarmalıdır. 96 TL - 75 TL = 21 TL. Dolayısıyla, Ayten'in 21 TL daha ihtiyacı vardır.



  13. Bir dolmuşta tam 19 yolcusu olduğunda duraktan kalkmaktadır. Dolmuşta şu an 8 yolcu olduğuna göre dolmuşun duraktan kalkması için kaç yolcu daha gelmelidir?

    A) 10         B) 11         C) 12

  14. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevabı, dolmuşun duraktan kalkması için gereken yolcu sayısını bulmaktır. Verilen bilgilere göre dolmuşta şu anda 8 yolcu bulunmaktadır ve dolmuşun kalkması için tam 19 yolcu olması gerekmektedir. Dolayısıyla, dolmuşun duraktan kalkması için 19 - 8 = 11 yolcu daha gelmelidir.



  15. Muhammet kutusu 8 TL olan boyalardan iki tane alıp satıcıya 20 TL uzatıyor. Satıcı aşağıdakilerden hangisini para üstü olarak verir?
    1.sınıf matematik

  16. Cevap: B Açıklama:



  17. Özkan 87 tane cevizinin; 24 tanesini Ayşe’ye 13 tanesini de Fatma’ya verdi. Özkan’ın kaç cevizi kalmıştır?

    A) 40         B) 50         C) 60

  18. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevabı, Özkan'ın kaç tane cevizi kaldığını bulmaktır. Verilen bilgilere göre Özkan'ın toplamda 87 cevizi vardı. Ayşe'ye 24 tanesini ve Fatma'ya 13 tanesini verdiğine göre, toplamda 24 + 13 = 37 cevizi başkalarına verdi. Dolayısıyla, Özkan'ın kalan ceviz sayısı 87 - 37 = 50'dir.



  19. 1.sınıf matematik
    Aşağıdakilerden hangisi bu ekmeğin yarısı olamaz?
    1.sınıf matematik şıklar

  20. Cevap: B Açıklama:

    Bu soruda, verilen resimlerle ilgili olarak bir ekmek parçasının yarısıyla ilgili bir soru sorulmaktadır. İlk resimdeki ekmek parçasının ikiye bölündüğünde her bir parçanın eşit olduğu görülmektedir. İkinci resimde ise üç ekmek parçası gösterilmektedir, ancak bu parçalar eşit değildir. Dolayısıyla, ikinci resimdeki ekmek parçası bir ekmeğin yarısı olamaz.



  21. yarım elmalar
    Yukarıdaki yarım elmalar aşağıdakilerden hangisine eşittir?
    tam elmalar

  22. Cevap: C Açıklama:

    Bu soruda, verilen resimlerle ilgili olarak yarım elmaların tam elmalarla eşit olup olmadığı sorulmaktadır. İlk resimde üç adet yarım elma görülmektedir. İkinci resimde ise üç adet tam elma bulunmaktadır. Görsel olarak bakıldığında, yarım elmaların tam elmalarla eşit olduğu görülmektedir. Dolayısıyla, yarım elmalar tam elmalarla eşittir.



  23. Aşağıdakilerden hangisi bir buçuk ekmeği göstermektedir?
    bir buçuk ekmek

  24. Cevap: B Açıklama:

    Bu soruda, verilen resimler arasından bir buçuk ekmek gösteren seçeneğin hangisi olduğu sorulmaktadır. Görseldeki resimler arasında üç farklı seçenek bulunmaktadır. İlk seçenek bir tam ekmeği göstermektedir, ikinci seçenek yarım ekmeği göstermektedir ve üçüncü seçenek ise bir buçuk ekmeği göstermektedir. Dolayısıyla, üçüncü seçenek resimde bir buçuk ekmek göstermektedir.



  25. Sultan her sabah saat sekiz buçukta uyanmaktadır. Sultan uyandığında saati aşağıdakilerden hangisini gibidir?
    saat sorusu

  26. Cevap: B Açıklama:

    Bu soruda, Sultan'ın her sabah saat sekiz buçukta uyandığı belirtilmektedir. Verilen resimde saat gösterildiği için soruda hangi saati temsil ettiği sorulmaktadır. Resimdeki saat ibresinin sekiz ve yarım saat (buçuk) konumunda olduğu görülmektedir. Dolayısıyla, resimdeki saat sekiz buçuk saati temsil etmektedir



  27. Ali ve Ayşe saat 14.00'da bahçe işleri ile uğraşmaya başlıyor. Ali ve Ayşe bahçede iki buçuk saat çalışıp eve gidiyorlar.
    Ali ve Ayşe’nin işleri bittiğinde saat aşağıdakilerden hangisini gösterir?

    1.sınıf saatler

  28. Cevap: C Açıklama:

    Bu soruda, Ali ve Ayşe'nin saat 14.00'ta bahçe işlerine başladığı ve iki buçuk saat çalıştıktan sonra eve gittikleri belirtilmektedir. Verilen resimde saat gösterildiği için soruda işlerin bitiş saati sorulmaktadır. Resimdeki saat ibresinin dokuz ve yarım saat (buçuk) konumunda olduğu görülmektedir. Dolayısıyla, işlerin bitiş saati olarak resimdeki saat 16.30'u göstermektedir.



  29. Tüm kenar uzunlukları eşit olan geometrik cisim aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kare     B) Çember     C) Dikdörtgen

  30. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Kare'dir. Kare, tüm kenar uzunlukları eşit olan bir geometrik cisimdir. Karelerin her bir kenarı birbirine eşit olduğu için, tüm kenar uzunlukları aynıdır. Karelerde her açı 90 derecedir ve dört adet eşit uzunluğa sahip kenarı vardır.



  31. Kenarı ve köşesi olmayan geometrik cisim aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kare     B) Çember     C) Dikdörtgen

  32. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B) Çember'dir. Çünkü çemberin kenarı ve köşesi yoktur, sadece bir iç ve dış yüzeyi bulunur. Çözüm açıklamasında, geometrik cisimleri tanımak ve özelliklerini anlamak konusunda bilgi ediniriz.



  33. geometrik şekiller
    Yukarıdaki geometrik cisimlerin isimleri hangi seçenekte doğru olarak sıralanmıştır?

    A) Üçgen – Çember – Kare - Dikdörtgen
    B) Kare – Dikdörtgen – Üçgen – Çember
    C) Üçgen – Kare – Dikdörtgen – Çember

  34. Cevap: C Açıklama:

    Yukarıdaki geometrik cisimlerin doğru sıralaması C) Üçgen – Kare – Dikdörtgen – Çember'dir. Çünkü ilk olarak üçgen gelir, ardından kare, sonra dikdörtgen ve en son olarak çember gelir. Bu şekilde geometrik cisimlerin doğru sıralaması elde edilir.



  35. Okulumuz açıldıktan dört ay sonra yarıyıl tatili başlıyor.
    Okulumuz Eylül ayında açıldığına göre yarıyıl tatili hangi ay içinde olur?

    A) Kasım     B) Aralık     C) Ocak

  36. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun doğru cevap anahtarı C) Ocak olmalıdır. Okulumuz Eylül ayında açıldığına göre dört ay sonra yarıyıl tatili Ocak ayında olacaktır.



  37. Sema, 15 Nisan 2020 Çarşamba günü Ankara’ya gidecek ve beş gün sonra Trabzon’a geri dönmüş olacaktır.
    Sema Trabzon’a hangi tarihte dönmüş olacaktır?

    A) 17 Mayıs 2020 Pazartesi
    B) 20 Nisan 2020 Perşembe
    C) 20 Nisan 2020 Pazartesi

  38. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap C) 20 Nisan 2020 Pazartesi olmalıdır. Sema'nın Ankara'ya gittiği tarih olan 15 Nisan 2020 Çarşamba gününden beş gün sonra Trabzon'a döneceği belirtilmiştir. Dolayısıyla, 15 Nisan 2020 tarihine beş gün ekleyerek Trabzon'a dönüş tarihini bulabiliriz. Bu şekilde, Sema'nın Trabzon'a dönüş tarihi 20 Nisan 2020 Pazartesi olur.



  39. Ahmet Salı günü okuldan eve döndükten sonra hastalandı. Ahmet iki gün evde dinlendikten sonra iyileşip tekrar okula gitti.
    Ahmet hangi gün tekrar okula gitti?

    A) Çarşamba     B) Perşembe     C) Cuma

  40. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap C) Cuma olmalıdır. Ahmet Salı günü hastalandı ve ardından iki gün dinlendikten sonra iyileşti. İyileştikten sonra okula gitmek için Cuma gününü beklemesi gerekmektedir.



  41. Sema’nın cebinden aşağıdaki paralar çıkıyor.
    1.sınıf matematik
    Sema’nın parası ne kadardır?

    A) 61    B) 62    C) 63

  42. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı C) 63'tür. Çünkü Sema'nın cebinden çıkan paraları topladığımızda 10 TL + 20 TL + 20 TL + 10 TL + 3 TL = 63 TL olmaktadır.



  43. toplama işlemi
    Yukarıda modelle gösterilen işlemin matematiksel yazımı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 6 - 2 = 8
    B) 6 + 2 = 8
    C) 4 + 2 = 8

  44. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B) 6 + 2 = 8'dir. Çünkü modelde görülen işlem, iki sayının toplamını temsil etmektedir. İşlemdeki sayılar, 6 ve 2 olarak verilmiştir ve bu sayıları topladığımızda sonuç 8 olmaktadır.



  45. “üç onluk ve dört birlikten” oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 43    B) 34    C) 53

  46. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B) 34'tür. Sayı "üç onluk" ve "dört birlikten" oluşuyor, yani 30 ve 4'ü temsil ediyor. Bu durumda sayı 30 + 4 = 34 olmalıdır. Bu soruda, "üç onluk ve dört birlikten" oluşan bir sayı istenmektedir. Onluk birimler onlar, birlik birimleri ise birler olarak adlandırılır. Bu durumda, üç onluk 30'u ve dört birlik 4'ü ifade eder. Bu birimleri topladığımızda, elde edilen sayı 30 + 4 = 34 olur. Dolayısıyla, cevap anahtarı B) 34'tür.



  47. Okunuşu “seksen dokuz” olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 78    B) 89    C) 99

  48. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap B) 89'dur. Soruda belirtilen sayının okunuşu "seksen dokuz" olarak verilmiştir. Türkçede "seksen" kelimesi 80'i, "dokuz" kelimesi ise 9'u temsil eder. Dolayısıyla, "seksen dokuz" toplamda 89'u ifade etmektedir. Diğer seçenekler olan 78 ve 99 bu okunuşu karşılamamaktadır. Bu nedenle, doğru cevap B) 89'dur.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Detayları

2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi 2 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 24 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 13 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • SAYILAR, TABLO VE ZAMANI ÖLÇME
    1. 100 içinde ileriye doğru birer onar ritmik sayar.
    2. Bir çokluktan belirten sayı kadarını ayırır.
    3. Miktarı 10 ile 20 arasında olan bir grup nesneyi, onluk ve birliklerine ayırarak gösterir, bu nesnelere karşılık gelen sayıyı rakamlarla yazar ve okur
    4. Miktarları 20'den az olan nesnelerden oluşan iki gruptaki nesneler birebir eşler, grupların nesne sayılarını karşılaştırır.
    5. Saat modeli oluşturarak saat başlarını okur.
    6. Sıra bildiren ilk yirmi sayıyı kullanır.
    7. Tabloları okur.

Ayrıca 2022-2023 1.sınıf matematik dersi 1.dönem sonu değerlendirme testi; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci matematiksel işlemleri yapabilme becerisini geliştirir.

Verilen sayıları çıkarma işlemiyle problemin çözümünü yapabilmek.

Verilen sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini kullanarak problemin çözümünü yapabilmek.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci çarpma işlemi ve para hesaplaması becerisini geliştirir.

Verilen yaş bilgilerini kullanarak toplama ve çıkarma işlemlerini yapabilmek.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci para hesaplama becerisini geliştirir. Fiyat ve bütçe kavramlarını anlama yeteneği kazanır.

Matematiksel problemleri anlama, verilen bilgilere dayanarak çözüm üretme ve matematiksel işlemleri uygulama becerisini geliştirir.

matematik becerilerini kullanarak para işlemlerini doğru bir şekilde yapmayı öğreniriz.

Matematiksel problemleri anlama, verilen bilgilere dayanarak çözüm üretme ve matematiksel işlemleri uygulama becerisini geliştirir.

Eşitlik ve eşit olmayanlığın kavramlarını anlama ve görsel verilere dayanarak doğru sonuç çıkarma becerisini geliştirir.

Kesirleri anlama ve karşılaştırma becerisini geliştirir.

Kesirleri anlama ve görsel olarak temsil etme becerisini geliştirir.

Saat okuma becerisini geliştirir ve yarım saat kavramını anlama sağlar.

Saat okuma becerisini geliştirir ve yarım saat kavramını anlama sağlar.

Geometri konusunda şekillerin özelliklerini tanıma becerisini geliştirir.

Geometri kavramlarını anlama ve farklı geometrik cisimler arasındaki farkları anlama becerisi geliştirilir.

Geometrik cisimleri doğru bir şekilde sıralama becerisi geliştirilir.

Takvim bilgisini kullanma ve zaman kavramını anlama becerisini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Takvim bilgisini kullanma ve tarih hesaplama becerisini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Haftanın günlerini takip etme ve zamanda ilerleme becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Para birimlerini tanıma ve toplama becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Matematiksel işlemleri tanıma ve toplama becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Bu soru, sayıların onluk ve birlik kavramlarını anlama ve birlikte kullanabilme becerisini ölçer.

Sayıları okuyabilme becerisi ve sayıların temsil edilişini anlama.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavı 1.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Testi İstatistikleri

Bu sınav 38 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 436 kere doğru, 110 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 1.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

1.Sınıf Matematik Sınavı Hazırla
  1.Sınıf Matematik Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş