2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08)

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavı 1.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi hayvansal ürün değildir?

    A) Makarna    B) Yoğurt    C) Yumurta

  2. Cevap: A

  3. Dişlerimizi ................. iki defa fırçalamalıyız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmlidir?

    A) günde     B) haftada    C) ayda

  4. Cevap: A

  5. Aşağıdaki temizliklerden hangisi kişisel temizlik değildir?

    A) Giysilerimizi temiz tutmak
    B) Evimizi temiz tutmak
    C) Dişlerimizi fırçalamak

  6. Cevap: B

  7. Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakımımızdır?

    A) Tırnaklarımızı kesmek
    B) Masamızı temizlemek
    C) Okulumuzu temiz tutmak

  8. Cevap: A

  9. Bir hata yaptığımız zaman aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?

    A) Özür dilemeliyiz.
    B) Hatamızı görmezden gelmeliyiz.
    C) Aynı hatayı yeniden yapmalıyız.

  10. Cevap: A

  11. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir özelliğimizdir?

    A) Yalancı olmak    B) Esmer olmak    C) Sinirli olmak

  12. Cevap: B

  13. Aşağıda verilen davranışlardan hangisi yanlıştır?

    A) Yemekten önce ellerimizi yıkamak.
    B) Okuldan bitikten sonra sokakta akşama kadar oynamak.
    C) Kendi kişisel temizliğimizi kendimiz yapmak.

  14. Cevap: B

  15. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biridir?

    A) Uzun boylu olmak
    B) Mutlu olmak
    C) Kıskanç olmak

  16. Cevap: A

  17. Güvenli bir şekilde karşıya geçmek için hangi adımları izlemeliyiz?

    A) Önce sola, sonra sağa, ardından tekrar sola bakmak
    B) Koşarak karşıya geçmek
    C) Kırmızı ışıkta karşıya geçmek

  18. Cevap: A Açıklama:

    Karşıya geçerken önce sola, sonra sağa ve tekrar sola bakmak, yayaların güvenliğini sağlayan doğru adımlardır.



  19. Tanımadığınız bir kişi size ısrarla yiyecek veriyor. Siz ne yapmalısınız?

    A) Yiyeceği hemen kabul ederim.
    B) Yiyeceği almam ama teşekkür ederim.
    C) Yiyeceği alıp evdekilerle paylaşırım.

  20. Cevap: B Açıklama:

    Tanımadığımız kişilerden yiyecek almak tehlikeli olabilir.



  21. Teknolojik araçları uzun süre kullanmak neden zararlıdır?

    A) Göz sağlığını bozar.
    B) Boyun ve bel ağrılarına neden olur.
    C) Her ikisi de

  22. Cevap: C Açıklama:

    Teknolojik araçları uzun süre kullanmak hem göz hem de kas-iskelet sağlığına zarar verebilir.



  23. Sağlıklı beslenmede hangi besin türlerini tüketmek gerekir?

    A) Sadece bitkisel besinler
    B) Sadece hayvansal besinler
    C) Hem bitkisel hem hayvansal besinler

  24. Cevap: C Açıklama:

    Sağlıklı beslenmede hem bitkisel hem de hayvansal besin türlerini tüketmek önemlidir.



  25. Kişisel bakımımızı yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

    A) Kaynakları verimli kullanmak ve ihtiyacımız kadar tüketmek
    B) Kaynakları dikkatsizce kullanmak ve istediğimiz kadar tüketmek
    C) Sadece su ve sabun kullanmak

  26. Cevap: A Açıklama:

    Kişisel bakımımızı yaparken kaynakları verimli kullanmak ve ihtiyacımız kadar tüketmek önemlidir.



  27. Hangisi dengeli beslenmenin bir parçası DEĞİLDİR?

    A) Meyve ve sebzeler    B) Şekerli içecekler   
    C) Tam tahıllar                                

  28. Cevap: B Açıklama:

    Dengeli beslenme şekerli içecekleri içermemelidir.



  29. Hangisi öğününüzde olması gereken bir besin türü DEĞİLDİR?

    A) Meyve    B) Süt    C) Şekerleme    

  30. Cevap: C Açıklama:

    Şekerlemeler, dengeli bir beslenmenin parçası değildir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) Detayları

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 08 Haziran 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • DÜN-BUGÜN-YARIN
    1. Arkadaşlarıyla eğlenmenin doğal bir ihtiyaç olduğunu kabul ederk, özel gün kutlamalrına katılmaya istekli olur.
    2. Canlıların hareketlerini ve seslerini birbirinden ayırt eder.
    3. Doğal afetler karşısında yapması gerekenleri belirleyerek , ailesiyle birlikte hazırlık yapar
    4. Dün-bugün-yarın temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır
    5. Dünya'nın kendi çevresinde dönmesini bir model üzerinde gözlemler ve bunun sonuçlarını fark eder.
    6. Eşyaların satın alındığı ilk haliyle, kullanıldıktan sonra ahalini karşılaştırarak eşyaların zaman içerisinde nasıl bir değişime uğradığını fark ederde ederek bunu arkadaşlarıyla paylaşır.
    7. Geçmiş, şimdi, gelecek zaman dilimlerini ayırt eder ve uygun yerde kullanır.
    8. Geçmiş, şimdi, gelecek zaman dilimlerini ayırt eder ve uygun yerde kullanır.
    9. İnsanların çevreyi hangi yollarda değiştirdiğini , bunun için neler yaptığını araştırır ve anlatır.
    10. Kısa bir özgeçmiş hazırlayarak kendini tanıtır.
    11. Küçükken sahip olduğu bir oyuncağı ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek bunu arkadaşlarıyla paylaşır.

Ayrıca

Yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçme kurallarını öğrenme.

Yabancılara karşı güvenlik önlemlerini bilmek.

Teknolojik araçların güvenli kullanımını bilmek.

Sağlıklı beslenmenin önemini anlamak

Kişisel bakımda kaynakların verimli kullanılması

Öğrenciler sağlıklı beslenmenin önemini anlarlar.

Öğrenciler sağlıklı beslenmenin temellerini anlarlar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavı 1.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 1.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

1.Sınıf Hayat Bilgisi Sınavı Hazırla
  1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Ünite Özetleri