2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08)

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavı 1.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi trafik lambasındaki ışıklardan biri değildir?

    A) Kırmızı    B) Yeşil    C) Mor

  2. Cevap: C

  3. Aşağıdakilerden hangisi hayvansal ürün değildir?

    A) Makarna    B) Yoğurt    C) Yumurta

  4. Cevap: A

  5. Dişlerimizi ................. iki defa fırçalamalıyız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmlidir?

    A) günde     B) haftada    C) ayda

  6. Cevap: A

  7. Aşağıdaki temizliklerden hangisi kişisel temizlik değildir?

    A) Giysilerimizi temiz tutmak
    B) Evimizi temiz tutmak
    C) Dişlerimizi fırçalamak

  8. Cevap: B

  9. Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakımımızdır?

    A) Tırnaklarımızı kesmek
    B) Masamızı temizlemek
    C) Okulumuzu temiz tutmak

  10. Cevap: A

  11. Bir hata yaptığımız zaman aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?

    A) Özür dilemeliyiz.
    B) Hatamızı görmezden gelmeliyiz.
    C) Aynı hatayı yeniden yapmalıyız.

  12. Cevap: A

  13. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir özelliğimizdir?

    A) Yalancı olmak    B) Esmer olmak    C) Sinirli olmak

  14. Cevap: B

  15. Aşağıda verilen davranışlardan hangisi yanlıştır?

    A) Yemekten önce ellerimizi yıkamak.
    B) Okuldan bitikten sonra sokakta akşama kadar oynamak.
    C) Kendi kişisel temizliğimizi kendimiz yapmak.

  16. Cevap: B

  17. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biridir?

    A) Uzun boylu olmak
    B) Mutlu olmak
    C) Kıskanç olmak

  18. Cevap: A

  19. Hangisi öğününüzde olması gereken bir besin türü DEĞİLDİR?

    A) Meyve    B) Süt    C) Şekerleme    

  20. Cevap: C Açıklama:

    Şekerlemeler, dengeli bir beslenmenin parçası değildir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) Detayları

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 08 Haziran 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • DÜN-BUGÜN-YARIN
    1. Arkadaşlarıyla eğlenmenin doğal bir ihtiyaç olduğunu kabul ederk, özel gün kutlamalrına katılmaya istekli olur.
    2. Canlıların hareketlerini ve seslerini birbirinden ayırt eder.
    3. Doğal afetler karşısında yapması gerekenleri belirleyerek , ailesiyle birlikte hazırlık yapar
    4. Dün-bugün-yarın temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır
    5. Dünya'nın kendi çevresinde dönmesini bir model üzerinde gözlemler ve bunun sonuçlarını fark eder.
    6. Eşyaların satın alındığı ilk haliyle, kullanıldıktan sonra ahalini karşılaştırarak eşyaların zaman içerisinde nasıl bir değişime uğradığını fark ederde ederek bunu arkadaşlarıyla paylaşır.
    7. Geçmiş, şimdi, gelecek zaman dilimlerini ayırt eder ve uygun yerde kullanır.
    8. Geçmiş, şimdi, gelecek zaman dilimlerini ayırt eder ve uygun yerde kullanır.
    9. İnsanların çevreyi hangi yollarda değiştirdiğini , bunun için neler yaptığını araştırır ve anlatır.
    10. Kısa bir özgeçmiş hazırlayarak kendini tanıtır.
    11. Küçükken sahip olduğu bir oyuncağı ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek bunu arkadaşlarıyla paylaşır.

Ayrıca

Öğrenciler sağlıklı beslenmenin temellerini anlarlar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavı 1.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 1.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-06-08) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 1.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.