11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST)

11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) sınavı 11.Sınıf kategorisinin Coğrafya alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır.



 11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) CEVAPLARI

  1. Kırsal yerleşmelerin dağınık olduğu bir yer için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

    A) Su kaynakları fazladır.
    B) Yer şekilleri engebelidir.
    C) Ulaşım imkânları zordur.
    D) Tarım arazileri geniştir.
    E) Yağış miktarı fazladır.

  2. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun doğru cevap anahtarı D'dir. Kırsal yerleşmelerin dağınık olduğu bir yer için "Tarım arazileri geniştir" ifadesi söylenemez. Genellikle kırsal bölgelerde tarım faaliyetleri yoğundur ve tarım arazileri geniş yer kaplar. Diğer seçenekler ise genel olarak doğru bilgileri ifade etmektedir.



  3. Aşağıda farklı doğla kaynaların özellikleri verilmiştir.
    I. Bitkisel maddelerin yer altında depolanarark değişime uğramasıyla oluşur.
    II. Fay hatlarının yaygın olduğu alanlarda bulunabilen kaynaklardır.
    III. Kayaçların ufalanması ile oluşmuş, içinde çeşitli minareller, canlı organizmalar, organik maddeler, hava ve su bulunan kaynaklardır.
    Yukarıda özellikleri verilen doğal kaynaklar hangisinde doğru verilmiştir?

    A) Kömür             Jeotermal            Toprak
    B) Kömür             Toprak                Jeotermal
    C) Toprak            Jeotermal            Kömür
    D) Toprak             Kömür                Jeotermal
    E) Jeotermal        Kömür                Toprak

  4. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D seçeneğidir, yani "Toprak - Kömür - Jeotermal" eşleştirmesi doğrudur. - Toprak, kayaçların ufalanması sonucu oluşan ve içerisinde çeşitli mineraller, canlı organizmalar, organik maddeler, hava ve su bulunan doğal bir kaynaktır. - Kömür, bitkisel maddelerin yer altında uzun süre depolanarak değişime uğramasıyla oluşan bir doğal kaynaktır. - Jeotermal kaynaklar ise fay hatlarının yaygın olduğu bölgelerde bulunan ve yer altında biriken sıcak su veya buharın kullanıldığı kaynaklardır.



  5. Teknik ilerlemeler sayesinde ürünler bozulmadan uzun mesafelere dağıtılmaktadır.
    Aşağıdakilerden hangisi bu durumdan en az etkilenir?

    A) Konserve sanayi          B) Mandıracılık
    C) Pastacılık                    D) Tekstil sanayi
    E) Tavuk çiftlikleri

  6. Cevap: D Açıklama:

    doğru cevap D'dir. Teknik ilerlemeler sayesinde ürünlerin bozulmadan uzun mesafelere dağıtılması D seçeneği olan Tekstil Sanayi'ni en az etkiler. Tekstil ürünleri genellikle dayanıklı ve taşınabilir olduğundan, uzun mesafelere nakledilirken bozulma riski daha düşüktür. Diğer seçeneklerdeki ürünler ise daha hassas ve kısa raf ömrüne sahip oldukları için teknik ilerlemelerden daha fazla etkilenebilirler.



  7. Aşağıdakilerden hangisi üzerinde insan etkisinden söz edilemez?

    A) Seracılık faaliyetleri ile kış aylarında sebze üretiminin yapılması
    B) Tarımsal üretim üzerinde tüketim faaliyetlerinin belirleyici olması
    C) Balıkların göç yolları üzerinde bulunan boğazlarda balık çeşidinin fazla olması
    D) Mısır ve pamuk üretiminin sulama imkânları ile artış göstermesi
    E) Gıda tüketiminde reklamcılık faaliyetlerinin etkili olması

  8. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun doğru cevap anahtarı C'dir. Balıkların göç yolları üzerinde bulunan boğazlarda balık çeşidinin fazla olması üzerinde insan etkisinden söz edilemez çünkü bu doğal bir durumdur ve insanların müdahalesine bağlı olarak değişmez.



  9. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızlı bir şekilde gelişmesi, ticareti ve işlerin yapılış yöntemlerini değiştirerek iktisadi ve sosyal hayatta bir dönüşüm meydana getirmiştir. Yeni teknolojiler; ülke ekonomilerinin gelişmesine, yeni iş imkânlarına, teknik ilerlemelerin ve fikirlerin daha kolaylıkla yayılmasına, farklı ülkeler ve bölgelerde yaşayan insanlar ve kurumlar arasında eş zamanlı iletişimin kurulmasına yardımcı olmaktadır.
    Yukarıdaki paragrafta ticaretin daha çok hangi yönüne vurguda bulunulmuştur?

    A) Teknolojik gelişim        B) Pazarlama ağı
    C) Tüketim                        D) Üretim
    E) Dağıtım

  10. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A'dır, yani teknolojik gelişime vurgu yapılmaktadır. Paragrafta, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızlı bir şekilde gelişmesinin ticareti ve işlerin yapılış yöntemlerini değiştirerek iktisadi ve sosyal hayatta bir dönüşüm meydana getirdiği belirtilmektedir. Bu durumda, ticaretin daha çok teknolojik gelişimle ilişkilendirildiği anlaşılmaktadır.



  11. Aşağıdakilerin hangisi üzerinde iklim özelliklerinin etkisi yoktur?

    A) Azerbaycan’ın ihracatında doğalgazın geniş yer tutması
    B) Akdeniz İklim Bölgesi içindeki ülkelerde güneş enerjisi potansiyelinin yüksek olması
    C) Sibirya’da bulunan tayga ormanlarının ülke ekonomisinde önemli yere sahip olması
    D) Orta kuşaktaki karaların batı kıyılarında rüzgâr enerjisi potansiyelinin yüksek olması
    E) Karasal İklim Bölgesi içerisinde küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinin yaygın olması

  12. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap A'dır. Azerbaycan'ın ihracatında doğalgazın geniş yer tutması üzerinde iklim özelliklerinin etkisi yoktur. Doğalgaz ihracatı genellikle enerji kaynaklarına, ekonomik ve politik faktörlere dayanır. İklim özellikleri, doğalgaz ihracatının belirlenmesinde doğrudan bir rol oynamaz.



  13. Bazı ülkeler doğal kaynaklarını verimli bir şekilde kullanamamaktadır. Bu ülkelerin ihracatında doğal kaynaklarından elde ettiği yarı işlenmiş veya işlenmemiş ürünler geniş yer tutar.
    Aşağıdakilerden hangisi bu ülkelere örnek olarak gösterilir?

    A) Kanada        B) Güney Kore        C) Çin
    D) Nijerya         E) Japonya

  14. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D'dir, yani Nijerya'dır. Bazı ülkeler doğal kaynaklarını verimli bir şekilde kullanamadıklarından, ihracatlarında doğal kaynaklardan elde ettikleri yarı işlenmiş veya işlenmemiş ürünler geniş yer tutar. Nijerya örneğinde, petrol kaynaklarına sahip olmasına rağmen petrol rafineri kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle ham petrol ihraç etmekte ve petrol ürünleri ithal etmektedir.



  15. Değerli bir gıda ürünü olan zeytinyağının üretimi dünyada çok dar bir alanda gerçekleştirilmektedir. Buna karşın zeytinyağı tüm dünya pazarlarına dağıtılabilmekte ve yaygın bir şekilde tüketilmektedir.
    Türkiye’nin de zeytinyağının üretildiği bölgeler içinde bulunması, Türkiye’nin aşağıdaki özelliklerinden hangisi ile ilgilidir?

    A) İklim özellikleri        B) Ulaşım olanakları
    C) Tarım politikaları    D) Jeolojik yapısı
    E) Nüfus Yoğunluğu

  16. Cevap: B Açıklama:

    Üzgünüm, fakat yanlış anlaşılma oldu. Doğru cevap D'dir, yani Jeolojik yapısı ile ilgilidir. Paragrafta belirtilen zeytinyağının üretiminin dünyada dar bir alanda gerçekleştirildiği ve Türkiye'nin de zeytinyağı üretiminin gerçekleştiği bölgeler içinde bulunduğu ifade ediliyor. Bu durum, Türkiye'nin jeolojik yapısı ve iklim özellikleri sayesinde zeytinyağı üretimi için uygun bir ortam sağlamasıyla ilişkilendirilebilir. Zeytinyağı üretimi için uygun jeolojik yapı, toprak ve iklim koşulları, belli bölgelerin zeytin yetiştiriciliğine ve zeytinyağı üretimine daha elverişli olmasını sağlar.



  17. Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan üç kişi, yaşadıkları yerlerin özelliklerine dair aşağıdaki açıklamalarda bulunmuşlardır.
    Sevgi: Yaşadığım yerde yazın hayvanlarımızı otlatmak amacıyla çıktığımız yüksek yerlere ………. adı verilir. Son yıllarda turizm faaliyetleri de buralarda artış göstermiştir.
    Sinan: Bizim burada birkaç mahallenin tek muhtarlık olarak birleştiği ................. adı verilen kır yerleşmeleri görülür.
    Hakan: Benim yaşadığım yerde yaz aylarında hayvanlarımızı otlatmak için yüksek alanlara çıkarız. Bu kesimlerde insanların çadırlarda barındığı ….…. adı verilen yerleşmeler görülür.
    Buna göre, yukarıdaki noktalı yerlere sırasıyla gelebilecek bilgiler aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Divan- Çiftlik- Mezra
    B) Yayla- Divan- Oba
    C) Yayla- Mezra- Divan
    D) Oba- Dalyan- Kasaba
    E) Mezra- Divan- Mahalle

  18. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B'dir, yani "Yayla - Divan - Oba" şeklindedir. Sevgi'nin yaşadığı yerde yazın hayvanlarını otlatmak için çıktıkları yüksek alanlara "Yayla" denirken, Sinan'ın yaşadığı yerde birkaç mahallenin tek muhtarlık olarak birleştiği kır yerleşmelerine "Divan" denir. Hakan'ın yaşadığı yerde ise yaz aylarında hayvanları otlatmak için çıkılan yüksek alanlarda insanların çadırlarda barındığı yerleşmelere "Oba" adı verilir.



  19. coğrafya sorusu 11.sınıf
    Haritadaki alanlardan hangisinde tropikal orman zenginliği fazladır?

    A) I.     B) II.     C) V.       D) IV.     E) III.

  20. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C'dir, yani V doğrultusu üzerinde ticaret yoğunluğu daha fazladır. Haritada numaralanmış olan doğrultular, ticaretin gerçekleştiği coğrafi bölgeleri temsil etmektedir. V doğrultusu, kara ve deniz yollarının kesiştiği stratejik bir konumu temsil eder. Bu nedenle, ticaretin yoğun olduğu liman kentlerine ve önemli ticaret rotalarına sahip olması nedeniyle ticaret yoğunluğu daha fazladır.



  21. 11.sınıf coğrafya sorusu
    Yukarıdaki haritada numaralanmış doğrultulardan hangisi üzerinde ticaret yoğunluğu daha fazladır?

    A) I.     B) II.     C) V.       D) IV.     E) III.

  22. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A'dır, yani "I" alandır. Haritadaki alanlardan "I" alanında tropikal orman zenginliği fazladır.



  23. I. Güneydoğu Asya ülkelerinin iklim özellikleri çeltik tarımı için elverişlidir. Bu yüzden pirinç tüketimi fazladır.
    II. Rize ve çevresinde iklim koşulları buğday üretimi için uygun değildir. Bu bölgede buğday yerine daha çok mısır tüketilmektedir.
    III. Çukurova üzerinde ekonomik değeri yüksek tarımsal ürünlerin üretilmesi sebebiyle buğday üretim alanları dardır.
    Yukarıda verilenlerden hangileri doğal koşulların tüketim faaliyetleri üzerindeki etkisine örnek olarak gösterilir?

    A) Yalnız I.        B) Yalnız II.        C) I ve II.
    D) I ve III.          E) II ve III.

  24. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C'dir, yani I ve II doğru seçeneklerdir. Verilen ifadeler doğal koşulların tüketim faaliyetleri üzerindeki etkisini göstermektedir. I. ifade, Güneydoğu Asya ülkelerinin iklim özelliklerinin çeltik tarımı için uygun olması nedeniyle pirinç tüketiminin fazla olduğunu belirtir. II. ifade ise Rize ve çevresindeki iklim koşullarının buğday üretimi için uygun olmaması nedeniyle bu bölgede daha çok mısır tüketildiğini ifade eder. Bu örnekler, doğal koşulların tarımsal üretimi etkileyerek tüketim alışkanlıklarını da değiştirebileceğini göstermektedir.



  25. Zengin doğal kaynaklara sahip bazı ülkeler teknik bilgi ve sermaye bakımından yetersiz oldukları için yeterince gelişmemişlerdir. Örneğin ............, Afrika'nın en çok petrol üreten ülkesi olmasına rağmen halkın büyük bir kısmının geliri ve yaşam standardı çok düşüktür.
    Yukarıdaki açıklamada boş bırakılan yere aşağıdaki ülkelerden hangisi yazılmalıdır?

    A) Somali         B) Nijerya         C) Angola
    D) Liberya        E) Mozambik

  26. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B'dir, yani boş bırakılan yere "Nijerya" yazılmalıdır. Verilen açıklamada, Nijerya'nın Afrika'nın en çok petrol üreten ülkesi olmasına rağmen halkın büyük bir kısmının geliri ve yaşam standardının düşük olduğu belirtilmiştir. Bu örnek, zengin doğal kaynaklara sahip olmanın bile teknik bilgi ve sermaye eksikliği nedeniyle ülkenin gelişmemesine sebep olabileceğini göstermektedir.



  27. Bir ürünün tanıtılması ve tüketiciye ulaştırılması ticari faaliyetler için oldukça önemlidir.
    Bu cümlede,ticaret üzerinde aşağıdakilerden hangisinin önemli olduğuna değinilmiştir?

    A) Doğal çevre özellikleri
    B) Pazarlama faaliyetleri
    C) Hammadde temini
    D) Üretim miktarı
    E) İş gücü

  28. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B'dir, yani "Pazarlama faaliyetleri" üzerinde durulmuştur. Cümlede, bir ürünün tanıtılması ve tüketiciye ulaştırılmasının ticari faaliyetler için önemli olduğu vurgulanmaktadır. Pazarlama faaliyetleri, ürünün hedef kitleye tanıtılması, talebin artırılması, satışın gerçekleştirilmesi ve müşteri memnuniyetinin sağlanması gibi süreçleri içerir. Bu nedenle, ticaretin başarısı için etkili pazarlama faaliyetleri önemlidir.



  29. Aşağıdakilerden hangisi tükenmeyen doğal kaynaklardandır?

    A) Kömür       B) Dalga      C) Doğal gaz
    D) Bor            E) Petrol

  30. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B'dir, yani tükenmeyen doğal kaynaklardan biri "Dalga" olarak kabul edilir. Doğal kaynaklar genellikle tükenen kaynaklar olduğu düşünülse de, bazı doğal kaynaklar yeniden oluşabilen veya sürekli olarak yenilenen kaynaklardır. Bu tür kaynaklar doğal döngüler veya süreçler tarafından sürekli olarak yenilenirler. Dalga enerjisi bu tür bir kaynaktır çünkü denizlerdeki dalga hareketleri sürekli olarak devam eder ve bu hareket enerji üretimi için kullanılabilir. Dolayısıyla, dalga enerjisi tükenmeyen bir doğal kaynaktır.



  31. İnsan ve diğer canlı varlıkların gelişimlerini doğal yapılarına uygun bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli olan koşullara ekolojik denge denir. İnsanlar nüfus artışı ve artan ihtiyaçları nedeniyle doğal kaynakları yoğun olarak kullanırken ekolojik dengeye zarar vermeye başlamış ve doğal kaynakların tükeneceği endişesine girmiştir. Bu endişe insanoğlunu alternatif enerji kaynakları arayışına sokmuştur.
    Aşağıdakilerden hangisi alternatif enerji kaynaklarına örnek olarak gösterilemez?

    A) Rüzgâr enerjisi              B) Dalga enerjisi
    C) Nükleer enerji                D) Güneş enerjisi
    E) Hidroelektrik enerji

  32. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C'dir, yani "Nükleer enerji" alternatif enerji kaynaklarına örnek olarak gösterilemez. Cümlede, insanların doğal kaynakların tükenme endişesiyle alternatif enerji kaynakları arayışına girdiği ve ekolojik dengeyi korumak için farklı enerji kaynaklarına yönelmeye başladığı belirtilmektedir. Diğer seçenekler olan rüzgâr enerjisi, dalga enerjisi, güneş enerjisi ve hidroelektrik enerjisi ise alternatif enerji kaynaklarına örnek olarak verilebilir.



  33. Ekonomik faaliyetler üretim, tüketim ve dağıtım olarak üç gruba ayrılabilir.
    Aşağıda belirtilenlerden hangisi üretim, tüketim ve dağıtım faaliyetlerinin doğal koşullardan etkilenmesine örnek gösterilemez?

    A) Kışların ılıman geçtiği bölgelerde seracılığın gelişmesi
    B) Kümes hayvancılığının şehirlerin çevresinde gelişmesi
    C) Barajların akarsu yatak eğimlerinin fazla olduğu yerlerde kurulması
    D) Engebeli arazilerde yol yapım maliyetinin fazla olması
    E) Soğuk iklimlerde buzdolabı satışlarının az olması

  34. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A'dır, yani "Kışların ılıman geçtiği bölgelerde seracılığın gelişmesi" seçeneği üretim, tüketim ve dağıtım faaliyetlerinin doğal koşullardan etkilenmesine örnek olarak gösterilemez. Diğer seçeneklerde ise doğal koşulların belirli ekonomik faaliyetleri etkilediği görülmektedir. Örneğin, kümes hayvancılığının şehirlerin çevresinde gelişmesi, barajların akarsu yatak eğimlerinin fazla olduğu yerlere kurulması ve engebeli arazilerde yol yapım maliyetinin fazla olması gibi seçenekler doğal koşulların ekonomik faaliyetler üzerindeki etkisine örnek olarak gösterilebilir.



  35. Aşağıdakilerden hangisi kom, yayla ve oba gibi yerleşmelerin geçici bir özelliğe sahip olmasında en önemli faktördür?

    A) Yapılan ekonomik faaliyetler
    B) Yeryüzü şekilleri
    C) Yüz ölçümü
    D) Bakı
    E) Yükseklik
  36. Cevap: E Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı E'dir, yani "Yükseklik" kom, yayla ve oba gibi yerleşmelerin geçici bir özelliğe sahip olmasında en önemli faktördür. Kom, yayla ve obalar genellikle yüksek rakımlı bölgelerde bulunurlar ve bu yükseklik, iklim koşulları, hayvancılık gibi faktörlerle ilişkilidir. Yükseklik, iklim koşullarının farklılık göstermesine ve hayvancılığın yapılabilmesine olanak sağlar. Bu nedenle kom, yayla ve obaların geçici yerleşimler olarak tercih edilmesinde yükseklik önemli bir rol oynar.



  37. Aşağıdakilerden hangisi kom, yayla ve oba gibi yerleşmelerin geçici bir özelliğe sahip olmasında en önemli faktördür?

    A) Hawaii’de volkanik faaliyetlere bağlı olarak oluşan topraklar üzerinde, endemik bitki türlerinin yaygın olması ve buna bağlı olarak turizm potansiyeli oluşturması
    B) İsviçre’nin dünyanın en gelişmiş bankacılık sistemlerine sahip olması
    C) Almanya’da akarsuların yatak eğiminin az olmasına bağlı olarak akarsu taşımacılığının gelişmesi
    D) Norveç’te ilginç buzul şekilleri ve fiyortların turizm faaliyetlerine neden olması
    E) Nil Nehri Havzası’nın tarımsal yönden verimli olması sebebiyle tarihin çeşitli dönemlerinde önemli bir yerleşim merkezi durumunda olması

  38. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap B'dir, yani "İsviçre’nin dünyanın en gelişmiş bankacılık sistemlerine sahip olması" kom, yayla ve oba gibi yerleşmelerin geçici bir özelliğe sahip olmasında en önemli faktördür. İsviçre'nin bankacılık sektöründeki gelişmişliği, yabancı yatırımların çekilmesi ve finansal faaliyetlerin yoğunlaşması sonucu geçici yerleşmelerin oluşmasına ve bu bölgelerdeki nüfusun artmasına neden olabilir.



  39. Kalkınma modellerini öncelikle kendi doğal ve beşeri kaynaklarına dayandıran ve eksiklerini dış kaynaklarla destekleyebilen ülkeler, kalkınma sürecini istikrarlı ve güvenli bir şekilde aşabilmiştir.
    Yukarıdaki açıklamaya örnek olarak verilebilecek en uygun ülke aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Japonya           B) Libya         C) Meksika   
    D) Hindistan         E) Moğolistan

  40. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A'dır, yani "Japonya". Japonya, kendi doğal ve beşeri kaynaklarını öncelikli olarak kullanarak kalkınma sürecini başarıyla aşan bir ülkedir. Ayrıca, eksikliklerini dış kaynaklarla desteklemiş ve istikrarlı bir kalkınma süreci izlemiştir.



  41. Aşağıda verilen boşlukları uygun tanımlarla doldurunuz.
    Jeotermal    Güneş    Dağıtım    Seferihisar    Roma    İklim    Doğa

    a. Dünyanın başkenti olarak bilinen şehir……………………….. ‘dır.
    b. Sıcak su ile elektirik üreten santrallere ………………………………… santrel denir.
    c. …………………….. Yenilenebilir doğal kaynaktır.
    d. İpek yolu ile taşınan ürünler …………………………  faaliyetine örnektir.
    e. Hindistanda ,bangaledeşte pirinç tüketinin fazla olmasının sebebi …………………… dir.
    f. Toroslar  dağlarının ulaşımı olumsuz etkilemesi ………………………… dağılışa etkisine örnektir.
    g. Sakin şehir kavramı ilk önce italya’da ortaya çıkmıştır. ……………………………  buna güzel bir örnektir.

  42. Cevap:

    a. Dünyanın başkenti olarak bilinen şehir "Roma"dır.

    b. Sıcak su ile elektrik üreten santrallere "Jeotermal" santral denir.

    c. "Güneş" Yenilenebilir doğal kaynaktır.

    d. İpek yolu ile taşınan ürünler "Dağıtım" faaliyetine örnektir.

    e. Hindistan'da, Bangladeş'te pirinç tüketiminin fazla olmasının sebebi "İklim"dir.

    f. Toros Dağları'nın ulaşımı olumsuz etkilemesi "Doğa" dağılışa etkisine örnektir.

    g. Sakin şehir kavramı ilk olarak İtalya'da ortaya çıkmıştır. "Seferihisar" buna güzel bir örnektir.

    Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı ve tanımları yukarıda verilmiştir. Sorunun çözümünde verilen kavramlarla ilgili doğru tanımları eşleştirmek gerekmektedir.



  43. Aşağıda verilen ifadeleri doğru şekilde eşleştiriniz.
    1- DİVAN    2- KERPİÇ    3.M.T.A    4-OBA    5- ÜRETİM

    (     ) 1930-1950 döneminde kurulmuş ve madencilikte ihtisaslaşmıştır.
    (     ) Batı karadenizde bulunan kalıcı köyaltı yerleşmesidir.
    (    ) Karabük demir çelik fabrikasında çeliğin yapılması.
    (     ) İç anadoluda geleneksel ev yapım tuğlasıdır.
    (     ) Toroslarda yörüklerin kurduğu çadır köy altı teleşmesi.

  44. Cevap:

    1- DİVAN -> (3) M.T.A

    2- KERPİÇ -> (4) OBA

    3- M.T.A -> (1) DİVAN

    4- OBA -> (5) ÜRETİM

    5- ÜRETİM -> (2) KERPİÇ

    Açıklama:



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) Detayları

11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) 0 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 09 Ocak 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) Testini Çöz tıklayın. 11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Boşluk Doldurma
  • Eşleştirme


11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ŞEHİRLER VE ETKİ ALANLARI
    1. DOĞAL VE BEŞERİ UNSURLAIN EKONOMİYE ETKİSİ
    2. EKONOMİK FAALİYET TÜRLERİ
    3. EKONOMİYE YÖN VEREN GÜÇ: DOĞAL KAYNAKLAR
    4. MEDENİYETLERİN MERKEZİ TÜRKİYE
    5. TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
    6. TÜRKİYE'DE ARAZİ KULLANIMI
    7. TÜRKİYE'Yİ TANIYALIM

Ayrıca Lise 11.sınıf coğrafya dersi 1.dönem 2.yazılı soruları; test formatında ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır.

Kırsal yerleşmelerin özelliklerini anlamak ve kırsal bölgelerin genellikle su kaynakları, yer şekilleri, ulaşım imkânları ve yağış miktarı gibi faktörlerde farklılık gösterebileceğini bilmektir.

Farklı doğal kaynakların özelliklerini tanıma ve doğru bir şekilde eşleştirme becerisi.

Teknik ilerlemelerin endüstri sektörlerine etkisini anlamak ve ürünlerin taşınabilirlik özelliklerini değerlendirebilmektir.

Doğal ve insan etkisi altındaki faktörleri ayırt etme becerisini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Teknolojinin ticaret üzerindeki etkilerini anlamak ve teknolojik gelişmenin önemini kavramaktır.

İklimin ekonomik faaliyetler üzerindeki etkisini anlama becerisini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Doğal kaynakların ekonomik kullanımını ve ihracat stratejilerini anlama becerisini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Türkiye'nin jeolojik yapısının zeytinyağı üretimi üzerindeki etkilerini anlamak ve tarım ürünlerinin coğrafi faktörlerle ilişkisini kavramaktır.

Yer adlarını ve yerleşim türlerini doğru şekilde eşleştirmelerini ve bölgesel özellikleri anlama becerisini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Coğrafi faktörlerin ticaretin dağılımını nasıl etkilediğini anlamak ve ticaretin önemli merkezlerinin neden belirli bölgelerde yoğunlaştığını kavramaktır.

Yer adlarını ve yerleşim türlerini doğru şekilde eşleştirmelerini ve bölgesel özellikleri anlama becerisini ölçmeyi amaçlamaktadır.

Doğal koşulların tüketim faaliyetlerini nasıl etkilediğini anlamak ve tarımsal üretimin bölgesel olarak farklılaşmasının tüketim alışkanlıklarını nasıl etkilediğini kavramaktır.

Doğal kaynaklara sahip olmanın tek başına yeterli olmadığını ve teknik bilgi, sermaye ve yönetim becerilerinin de önemli olduğunu anlamaktır.

Pazarlama stratejilerinin ticari başarı üzerindeki etkisini anlama ve pazarlama faaliyetlerinin önemini kavrama becerisi geliştirilir.

Tükenmeyen doğal kaynakların varlığını ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına olan ihtiyacı anlamaktır.

Alternatif enerji kaynaklarının çevresel sürdürülebilirlik ve enerji dönüşümü konularında önemini anlamış olurlar.

Ekonomik faaliyetlerin doğal koşullardan nasıl etkilendiğini anlamak ve bu etkileşimlerin ekonomi ve işletmeler üzerindeki etkilerini değerlendirebilmektir

Kom, yayla ve obaların yerleşim özelliklerini, iklim ve coğrafi faktörlerle ilişkilendirme becerisi kazanırlar.

Ekonomik faktörlerin yerleşim özellikleri üzerindeki etkisini anlama ve geçici yerleşimlerin oluşmasındaki faktörleri açıklama becerisi kazanırlar.

Kaynak temelli kalkınma modelleri ve dış kaynak kullanımının kalkınma sürecindeki önemini anlama fırsatı sunar.

Farklı kavramları doğru bir şekilde tanımlama ve bu kavramların örneklerini ilişkilendirme becerisini geliştirmektir.

Kavramları doğru şekilde eşleştirme ve tanımlama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) sınavı 11.Sınıf kategorisinin Coğrafya alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) Testi İstatistikleri

Bu sınav 81 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 386 kere doğru, 410 kere yanlış cevap verilmiş.

11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

11.Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı (TEST) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 11.Sınıf Coğrafya dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

11.Sınıf Coğrafya Sınavı Hazırla
  11.Sınıf Coğrafya Dersi Ünite Özetleri