10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1

10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 sınavı 10.Sınıf kategorisinin Türk Dili ve Edebiyatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 12 sorudan oluşmaktadır.



 10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 CEVAPLARI

  1. Türkler'in ilk basılı atlası ne zaman ve nerede ortaya çıktı?

    A) 1803, Osmanlı İmparatorluğu
    B) 1804, Norveç
    C) 1805, İsveç
    D) 1806, Danimarka
    E) 1807, Hollanda

  2. Cevap: A Açıklama:

    Türkler'in ilk basılı atlası, 1803 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'da yayımlandı.



  3. "Cedid Atlas Tercümesi" adlı atlasın kaç kopyası bulunmaktadır?

    A) 10    B) 12    C) 14    D) 16    E) 18    

  4. Cevap: C Açıklama:

    "Cedid Atlas Tercümesi" adlı atlasın dünya çapında 14 kopyası bulunmaktadır.



  5. "Cedid Atlas Tercümesi" adlı atlasın orijinalliği nasıl tescil edildi?

    A) Norveç Ulusal Kütüphanesi tarafından
    B) Türk Dil Kurumu tarafından
    C) UNESCO tarafından
    D) Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından
    E) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

  6. Cevap: A Açıklama:

    "Cedid Atlas Tercümesi" adlı atlasın orijinalliği, Norveç Ulusal Kütüphanesi tarafından tescil edildi.



  7. "Cedid Atlas Tercümesi" adlı atlasın Norveç'e nasıl ulaştığı tahmin ediliyor?

    A) Bir tüccar tarafından getirildi.
    B) Bir gezgin tarafından getirildi.
    C) Bir diplomat tarafından getirildi.
    D) Bir öğrenci tarafından getirildi.
    E) Bir asker tarafından getirildi.

  8. Cevap: A Açıklama:

    "Cedid Atlas Tercümesi" adlı atlasın Norveç'e, Oslolu bir tekstil ithalatçısı tarafından getirildiği tahmin ediliyor.



  9. Aşağıdaki haber türlerinden hangisi günlük olarak yayınlanan gazetelerde yayımlanır?

    A) Chronicle       B) Röportaj       
    C) Dergi haberi    D) Köşe yazısı    
    E) Güncel haber                      

  10. Cevap: E Açıklama:

    Güncel haberler, günlük olarak yayınlanan gazetelerde yayımlanır.



  11. Aşağıdaki başlıklardan hangisi bir gazete haberi başlığına örnektir?

    A) Yeni Bir Dünyanın Kapıları Açılıyor
    B) Yapay Zeka ve Geleceğimiz
    C) Türkler'in İlk Basılı Atlası Norveç'te Çıktı
    D) Edebiyatımızın Önemli İsimleri
    E) Sağlıklı Yaşam İçin Beslenme Önerileri

  12. Cevap: C Açıklama:

    Türkler'in İlk Basılı Atlası Norveç'te Çıktı başlığı, bir gazete haberi başlığına örnektir.



  13. Aşağıdaki haber metinlerinden hangisi bir dergi haberine örnektir?

    A) Türkiye'deki İlk Kadın Pilot
    B) Yapay Zeka ve Teknolojinin Geleceği
    C) Yeni Bir Kitap Yayımlandı
    D) Son Dakika: Deprem Felaketi
    E) Spor Haberleri

  14. Cevap: B Açıklama:

    Yapay Zeka ve Teknolojinin Geleceği başlıklı haber metni, bir dergi haberine örnektir.



  15. Aşağıdaki haber metinlerinden hangisi bir dergi haberinin giriş bölümüne örnektir?

    A) Son yıllarda yapay zeka teknolojisi hızla gelişiyor ve hayatımızın birçok alanına giriyor.
    B) Yapay zeka teknolojisinin kullanımı, günlük hayatımızı kolaylaştırıyor ve verimliliğimizi artırıyor.
    C) Yapay zeka teknolojisi, sağlık, eğitim, ulaşım, üretim gibi birçok alanda kullanılıyor.
    D) Yapay zeka teknolojisi, birçok yeni iş fırsatı yaratıyor ve iş gücünü dönüştürüyor.
    E) Yapay zeka teknolojisi, geleceğimiz için hem fırsatlar hem de tehditler barındırıyor.

  16. Cevap: A Açıklama:

    Son yıllarda yapay zeka teknolojisi hızla gelişiyor ve hayatımızın birçok alanına giriyor cümlesi, bir dergi haberinin giriş bölümüne örnektir.



  17. Aşağıdaki haber metinlerinden hangisi bir dergi haberinin ayrıntı bölümüne örnektir?

    A) Yapay zeka teknolojisi, günlük hayatımızı kolaylaştırıyor ve verimliliğimizi artırıyor.
    B) Yapay zeka teknolojisi, sağlık, eğitim, ulaşım, üretim gibi birçok alanda kullanılıyor.
    C) Yapay zeka teknolojisi, birçok yeni iş fırsatı yaratıyor ve iş gücünü dönüştürüyor.
    D) Yapay zeka teknolojisi, geleceğimiz için hem fırsatlar hem de tehditler barındırıyor.
    E) Yapay zeka teknolojisinin kullanımı, birçok etik sorunlarına da yol açıyor.

  18. Cevap: B Açıklama:

    Yapay zeka teknolojisi, sağlık, eğitim, ulaşım, üretim gibi birçok alanda kullanılıyor cümlesi, bir dergi haberinin ayrıntı bölümüne örnektir.



  19. Aşağıdaki haber metinlerinden hangisi bir gazete haberinin son bölümüne örnektir?

    A) Sonuç olarak, yapay zeka teknolojisinin kullanımı, günlük hayatımızı kolaylaştırıyor ve verimliliğimizi artırıyor.
    B) Ancak, yapay zeka teknolojisinin kullanımı, birçok etik sorunlarına da yol açıyor.
    C) Bu nedenle, yapay zeka teknolojisinin kullanımı konusunda dikkatli olmak ve önlemler almak gerekiyor.
    D) Yapay zeka teknolojisi, geleceğimiz için hem fırsatlar hem de tehditler barındırıyor.
    E) Yapay zeka teknolojisinin kullanımı, birçok yeni iş fırsatı yaratıyor ve iş gücünü dönüştürüyor.

  20. Cevap: C Açıklama:

    Bu nedenle, yapay zeka teknolojisinin kullanımı konusunda dikkatli olmak ve önlemler almak gerekiyor cümlesi, bir gazete haberinin son bölümüne örnektir.



  21. Aziz Sancar'a Nobel Ödülü hangi alanda verilmiştir?

    A) Tıp ve Fizyoloji    B) Fizik              
    C) Kimya               D) Barış              
    E) Edebiyat                                  

  22. Cevap: A Açıklama:

    Aziz Sancar, DNA onarım mekanizmaları konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı 2015 yılında Nobel Ödülü'ne layık görülmüştür.



  23. Aziz Sancar hangi ülke tarafından Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü?

    A) Türkiye    B) ABD    C) İsveç    D) İngiltere    E) Fransa    

  24. Cevap: C Açıklama:

    Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü'ne İsveç Kraliyet Bilim Akademisi tarafından layık görüldü.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 Detayları

10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 12 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 22 Şubat 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 Testini Çöz tıklayın. 10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Tiyatro
  • Anı

Ayrıca 10.sınıf TDE dersi VIII. ünite haber metni konusu test soruları 1, müfredata uygun cevap ve açıklamalı sorulardan hazırlanmıştır

Türklerin ilk basılı atlasının tarihini ve yerini öğrenmek.

"Cedid Atlas Tercümesi" adlı atlasın kopyalarının sayısını öğrenmek.

"Cedid Atlas Tercümesi" adlı atlasın orijinalliğinin nasıl tescil edildiğini öğrenmek.

"Cedid Atlas Tercümesi" adlı atlasın Norveç'e nasıl ulaştığını öğrenmek.

Günlük basının haber türlerini ayırt edebilme.

Gazete haberi başlıklarının özelliklerini ayırt edebilme.

Dergi haberlerinin özelliklerini ayırt edebilme.

Haber metinlerinin giriş bölümlerinin özelliklerini ayırt edebilme.

Haber metinlerinin ayrıntı bölümlerinin özelliklerini ayırt edebilme.

Haber metinlerinin son bölümlerinin özelliklerini ayırt edebilme.

Öğrencilerin Nobel Ödülü'nün hangi alanlarda verildiğini öğrenmelerini sağlamak.

Nobel Ödülü'nün tarihçesi ve önemi hakkında bilgi sahibi olmak.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 sınavı 10.Sınıf kategorisinin Türk Dili ve Edebiyatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

10.Sınıf TDE VIII. Ünite - Haber Metni - Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Ünite Özetleri