10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavı 10.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır.



 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 CEVAPLARI

  1. Peygamberimiz (s.a.v.) namaz kılarken nasıl olurdu?

    A) Sanki dünyaya veda eder, ahiret âlemine dalardı.
    B) Sanki oyun oynuyor gibi olurdu.
    C) Sanki yemek yiyor gibi olurdu.
    D) Sanki uyuyormuş gibi olurdu.
    E) Sanki kitap okuyor gibi olurdu.

  2. Cevap: A Açıklama:

    Peygamberimiz (s.a.v.), namaz kılarken çok huzurlu ve dingin olurdu. Sanki dünyaya veda ediyor ve ahiret âlemine dalıyormuş gibi görünürdü.



  3. Peygamberimiz (s.a.v.)'in infak ve zekât konusunda Müslümanlara tavsiye ettiği husus aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Zekâtı ve infakı gizli olarak yapmalı, kimseye duyurmamalıdır.
    B) Zekâtı ve infakı ancak zenginlere vermelidir.
    C) Zekât ve infakta cimrilik göstermeli, az miktarda mal vermelidir.
    D) Zekâtı ve infakı sadece belirli zamanlarda yapmalıdır.
    E) Zekâtı ve infakı yalnızca akrabalarına vermelidir.

  4. Cevap: B Açıklama:

    Peygamberimiz (s.a.v.), insanların zekât ve infak yoluyla mallarını paylaşmaları gerektiğini öğütlemiştir. Ancak, zekât ve infakta cimrilik göstermeleri veya yalnızca belirli zamanlarda yapmaları gibi davranışları tasvip etmemiştir. Ayrıca, zekât ve infakın sadece belirli kişilere veya akrabalara verilmesi gerektiği düşüncesini de reddetmiştir.



  5. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hangi ayda en çok nafile oruç tutardı?

    A) Şaban ayı         B) Ramazan ayı      
    C) Muharrem ayı      D) Zilhicce ayı     
    E) Rebiülahir ayı                        

  6. Cevap: A Açıklama:

    Peygamber Efendimiz (s.a.v.) en çok nafile oruçlarını Şaban ayında tutardı. Bunun sebebi, Şaban ayının recep ile ramazan arasında değerli bir ay olması ve insanların çoğunun bu ayın faziletinden habersiz olmasıdır.



  7. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) cihat anlayışına göre aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Cihat, yalnızca savaş anlamına gelir.
    B) Cihat, Allah'ın (c.c.) rızası için yapılan her türlü çalışmadır.
    C) Cihat, kötülüğü emretmek ve iyilikten alıkoymak demektir.
    D) Cihat, insanları din konusunda zorlamaktır.
    E) Cihat, İslam'ı tebliğ etmek ve yaymaktır.

  8. Cevap: A Açıklama:

    Peygamber Efendimizin (s.a.v.) cihat anlayışına göre cihat, yalnızca savaş anlamına gelmez. Cihat, Allah'ın (c.c.) rızası için yapılan her türlü çalışmadır. Bu çalışmalar, kötülüğü emretmek ve iyilikten alıkoymak, insanları din konusunda zorlamak veya İslam'ı tebliğ etmek ve yaymak gibi çeşitli şekillerde olabilir.



  9. Peygamberimiz 'in (s.a.v.) cihad anlayışı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Cihad, sadece savaşmak anlamına gelir.
    B) Cihad, insanın kendini olgunlaştırma çabası içinde olması ve ibadetlerini yapmasıdır.
    C) Cihad, zayıf ve düşkünlere yardım etmektir.
    D) Cihad, ana babasının hizmetinde bulunmasıdır.
    E) Cihad, sorumlu ve şuurlu bir mümin olmaya gayret etmektir.

  10. Cevap: A Açıklama:

    Peygamberimizin cihad anlayışı sadece savaşmak anlamına gelmez. Aynı zamanda insanın kendini olgunlaştırma çabası içinde olması, ibadetlerini yapması, zayıf ve düşkünlere yardım etmesi, ana babasının hizmetinde bulunması ve sorumlu ve şuurlu bir mümin olmaya gayret etmesi de cihad kapsamında değerlendirilir.



  11. Hz. Ömer (r.a.)'ın İslam'ı kabul etmesinin ardından Müslümanlar hangi kazanıma sahip olmuştur?

    A) Müslümanlar, Hz. Ömer'in (r.a.) güçlü savaşçılığı sayesinde savaşlarda daha başarılı olmuşlardır.
    B) Müslümanlar, Hz. Ömer'in (r.a.) iyi yöneticiliği sayesinde daha düzenli ve adil bir yönetim sistemine kavuşmuşlardır.
    C) Müslümanlar, Hz. Ömer'in (r.a.) etkili hatipliği sayesinde daha fazla kişiyi İslam'a davet edebilmişlerdir.
    D) Müslümanlar, Hz. Ömer'in (r.a.) zenginliği sayesinde daha çok yardım ve destek alabilmişlerdir.
    E) Müslümanlar, Hz. Ömer'in (r.a.) güzelliği sayesinde daha fazla saygı ve itibar kazanmışlardır.

  12. Cevap: B Açıklama:

    Hz. Ömer (r.a.)'ın İslam'ı kabul etmesinin ardından Müslümanlar, onun iyi yöneticiliği sayesinde daha düzenli ve adil bir yönetim sistemine kavuşmuşlardır. Hz. Ömer (r.a.), adaletli bir yönetici olarak tanınır ve onun döneminde Müslümanlar arasında huzur ve güven ortamı sağlanmıştır.



  13. Hz. Ömer (r.a.)'ın devlet başkanlığı döneminde gerçekleştirilen fetihlerden hangisi değildir?

    A) Suriye    B) Horasan    C) Dımaşk    D) Mısır    E) Yemen    

  14. Cevap: C Açıklama:

    Hz. Ömer (r.a.)'ın devlet başkanlığı döneminde Dımaşk değil, Suriye feth edilmiştir.



  15. Peygamberimiz (s.a.v.) tebliğ görevi sırasında yaşadığı zorluklar karşısında ne yapmıştır?

    A) Vazgeçip görevi bırakmıştır.
    B) Görevini yerine getirmesi için Allah'tan yardım istemiştir.
    C) Muhataplarına karşı şiddet kullanmıştır.
    D) Görevini yalnızca yakın çevresindeki kişilere tebliğ etmiştir.
    E) Tebliğ görevi sırasında muhataplarına karşı olumsuz ve incitici sözler kullanmıştır.

  16. Cevap: B Açıklama:

    Hz. Peygamber (s.a.v.) tebliğ görevi sırasında yaşadığı zorluklar karşısında görevini bırakmamıştır. Aksine, Allah'tan yardım istemiş ve görevini yerine getirmeye devam etmiştir.



  17. Hz. Peygamber'in (s.a.v.) tebliğ görevinin temel amaçlarından biri nedir?

    A) İnsanları zorla İslam'a sokmak
    B) İnsanları güzel öğütle İslam'a davet etmek
    C) İnsanların din ve vicdan özgürlüğünü kısıtlamak
    D) İnsanları kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmek
    E) İnsanların inançlarını değiştirmelerine engel olmak

  18. Cevap: B Açıklama:

    Hz. Peygamber (s.a.v.), İslam'ı insanlara tebliğ ederken onları zorla İslam'a sokmaya çalışmamıştır. O, insanları güzel öğütle ve ikna yoluyla İslam'a davet etmiştir.



  19. Peygamberimizin (s.a.v.) görevlerinden biri olan 'tezkiye' nedir?

    A) Toplumu savaşlara hazırlamak
    B) İnsanları temizlemek ve arındırmak
    C) İnsanları cezalandırmak
    D) İnsanları zenginleştirmek
    E) İnsanları korkutmak

  20. Cevap: B Açıklama:

    Tezkiye, Yüce Allah'ın (c.c.) şirk, küfür, günah, ikiyüzlülük, cehalet gibi çirkin düşünce ve davranışlardan insanı temizleyip arındırmasına denir. Peygamberimizin (s.a.v.) görevlerinden biri de insanları bu kötü huylardan arındırmak ve temizlemekti.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 Detayları

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 23 Şubat 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 Testini Çöz tıklayın. 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • İBADET HAYATINDA EN GÜZEL ÖRNEK
    1. Bir Sahabi Tanıyorum: Hz. Ömer (r.a.)
    2. Hadisten Hayata
    3. Peygamberimizin Hayatında Cihat
    4. Peygamberimizin Hayatında Dua, Tevekkül ve Zikir
    5. Peygamberimizin Hayatında İnfak ve Zekât
    6. Peygamberimizin Hayatında Namaz
    7. Peygamberimizin Hayatında Oruç
    8. Peygamberimizin Hayatında Hac

Ayrıca 10.sınıf peygamberimizin hayatı dersi 2.dönem 1.yazılıya hazırlık test soruları 1, mebsinavlari.com tarafından cevap ve açıklamalı olarak hazırlanmıştır

Peygamberimizin (s.a.v.) namaz ibadetine verdiği önemi ve namaz kılarken yaşadığı huzur ve dinginliği öğrenmek.

Öğrenciler, Peygamberimiz (s.a.v.)'in infak ve zekât konusunda Müslümanlara tavsiye ettiği hususları ve bunun önemini kavrarlar.

Öğrenciler, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in ibadet hayatı hakkında bilgi edinirler.

Öğrenciler, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) cihat anlayışını kavrayarak cihadın yalnızca savaş anlamına gelmediğini, Allah'ın (c.c.) rızası için yapılan her türlü çalışmanın cihat olduğunu öğrenirler. Ayrıca, öğrenciler, cihadın farklı şekillerini ve cihadın önemini de kavramış olurlar.

Öğrencilerin, Peygamberimizin (s.a.v.) cihad anlayışını doğru bir şekilde açıklayabilmelerini sağlamak.

Öğrenciler, Hz. Ömer (r.a.)'ın İslam'ı kabul etmesinin ardından Müslümanların hangi kazanımlara sahip olduğunu anlayacaklardır.

Hz. Ömer (r.a.)'ın devlet başkanlığı döneminde gerçekleştirilen fetihleri öğrenmek.

Hz. Peygamber'in (s.a.v.) tebliğ görevi sırasında yaşadığı zorlukları ve bu zorluklar karşısında gösterdiği tavrı öğrenir.

Öğrenciler, Hz. Peygamber'in (s.a.v.) tebliğ görevinin temel amaçlarından birinin insanları zorla İslam'a sokmak değil, onları güzel öğütle İslam'a davet etmek olduğunu öğrenirler.

Öğrenciler, Peygamberimizin (s.a.v.) tezkiye görevinin ne olduğunu ve bu görevin önemini kavrarlar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavı 10.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 29 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 124 kere doğru, 100 kere yanlış cevap verilmiş.

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 2.Dönem 1.Yazılıya Hazırlık Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sınavı Hazırla
  10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Dersi Ünite Özetleri